A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Figyusz Szilvi!!
Amennyiben ezált a papírodon..akkor viszont ne izgulj szerintem..csak nem hülyék ennyire..hogy ne tudják mikor kell menni...meg különben is az AFP annyira nem mérvadó, de tényleg..van róla asszem egy cikkem..előbányászom.
torolve_20131003125716

Én választhattam, hogy 16+1-nél vagy 16+4-nél megyek (közte hétvége van).

kispiskóta

Mindenhol azt olvasom, hogy betöltött 16. hét ... nem hiszem, hogy itt Győrben másképp lenne...
Majd kiderül, ha meglesz az eredmény. Nem tudok jobbat. Csak várni és várni és várni.....
szilvi1980

Szilvi, szerintem ne parázz... ha nem sikerül (mert túl korai) akkor úgyis megismétlik. Amúgy meg nem egy döntő szám ez, ami itt kijön, mert mindig átlagolnak.... áááhh, csak bosszantó, hogy enniyre nem figyelnek oda.

Kép
zsuzsi**

Lányok! Más téma, bocsi, most találtam és el fogom felejteni:

árzuhanás.com. Nekem tetszett. Sok sok minden. Bár csak felületesen néztem meg... :wink:
baba24

Nekem az első vérvételnél (azt a háziorvosnál csinálták) megcsinálták az ellenanyagszűrést, és az lett pozitív. Ami ugye nem jó. De a dokim azt mondta, hogy az én vércsoportomnál, vagyis Rh-mnál (A Rh+ vagyok) ez annyira ritka, hogy inkább ismételjük meg a vizsgálatot, mert az is lehet, hogy a laborban elkevertek valamit. Semmi sem tökéletes, úgyhogy én nem paráztatom már ezeken magam, mert csak a babónak ártok.

Kép
zsuzsi**

Baba: én is ott néztem ki egy babakocsit. Szerintem tök jó oldal... de már egyszer mintha írtam volna nektek, vagy nem? Nem tom :-)
szilvi1980

Szilvi, csak az a lényeg, hogy ne izgulj, csak tudja a doki, mit csinál, és egéybként a főnökömék is végig izgulták, mert az AFP alapján Down-kór gyanús volt, és egy kis bűbáj a kislány.

Andrea, nem a baba szívhangját nézik, hanem sajnos az enyémet, mert találtak valami zörejt. De reménykedek, hogy hátha kíváncsi a doki, és megnézi a babáét, és akkor kcisi tmegnyugszom. :oops:

Kép
nenoke

Lehet hogy írtad Szilvi! Ne hari, csak most nagy böngészésemben találtam :) és én is egy kocsit néztem ott. Nekem jó lenne mózes kosaras. Az jó nem? Azt a autóba be lehet tenni nem? Amíg nem ül a törpi, ugyi?

Anyukák!!!!!! Segítség!!!!!!! Jól gondolom???? :oops:
Ja és hány kilós legyen a kocsi, hogy ne legyen nehéz? Na ezt jól megmondtam... Értitek azért? :oops:
baba24

JA és Szilvi!

Nem tudod felhívni a védőnőd? Az még sok hét idegeskedés, mert amint látom nem fogsz megnyugodni.. Nekem 1,5-2 hét alatt van eredmény...
Az eredmény ha nem sikerül, akkor megcsinálják újra.
baba24

De az nem egy webáruház? Ott nem foghatod meg, és nem láthatod az anyagokat, stb...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!

De, webáruház, de a leírás alapján utána járhatsz egy valódi boltban és le tudod ellenőrizni. Magamból kiindulva én különben is hiába nézegetem, a szükséges paraméterek beszerzése után, hogy milyen is legyen (kell-e az a mózeskosár, hány kg legyen, elől hátul tolhatós legyen, összecsukva mekkora, meg még nemtudom mik... :wink: ) az anyagnak, méretnek a valóságban utána járok és a rendeléssel is megelégszem, ha megtalálom a magamnak valót.

Szerintem...
Nézd meg!
baba24

Jaj, én megnéztem ezt az árzuhanás.com-ot, és van vagy 50 db babakocsi, honnan lehet eldönteni, hogy melyik jó? Baba, te a szükséges paramétereket "(kell-e az a mózeskosár, hány kg legyen, elől hátul tolhatós legyen, összecsukva mekkora, meg még nemtudom mik... )" honnan szerzed be? :?

Kép
nenoke

nenoke: én is ebben bízom, hogy ha annyit számolgatta, akkor csak nem egy rossz időpontot adott meg. Viszont ha nem jó megcsinálják újra nem igaz? Akkor meg felesleges izgulni amiatt, hogy esetleg korán lett volna a vizsgálat.
Azért jó , hogy itt vagytok. Mindig sikerül megnyugtatnotok.
Remélem, hogy nem komoly amit találtak nálad nenoke!!

Semmi gond baba, nem haragszom! :-) Nincs miért! Én is egy mózeskosarasta néztem ki, háromkerekűt, mert nekünk az tetszik a párommal, habár anyukám szerint a 4 kerekű jobban néz ki. Majd meglátjuk. Konkrétan én sem tudom mit kell nézni egy babakocsi vásárlásnál. Én mindenképpen többfunkcósat szeretnék.
Ja! és lehet, hogy 2 hét múlva felhívom a védőnőt, hogy azt a másik két hetet ne parázzam végig.
szilvi1980

Tök jó ez az oldal (árzuhanás). Tényleg nagyon sok jó dolog van. Arra jöttem rá, hogy nem érdemes olyan babakocsit venni, ami azért 80-100 ezer forint, mert van benne hordozó. Hordozót 7-8 ezerért lehet már kapni.
Ezt a kocsit néztem ki...
http://www.arzuhanas.com/Babakocsik-Kat ... 265.html#x

Szerintem jól néz ki, csak a színe kicsit furi. Nem?

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!!

ugyanezt néztem ki :lol: HÁt a színe mondjuk úgy hogy uniszex.

Nenoke!

A paramétereket eddi a buksimból szedtem. :lol: A többiben meg segítenek a már babás anyukák nekünk ugyi????? :roll:
baba24

Jók ezek a kocsik, de ha a gyereket is belerakod, akkor már 20 kiló. Az nagyon sok. Szerintem.

kispiskóta

Hát szerintem is sok a 20 kiló... de akkor mi a megoldás?

Baba: :lol:

Kép
zsuzsi**

Tényleg furi a színe, de amúgy elég tutinak néz ki. És miért pont ez? Nekem tényleg gőzöm sincs. De majd meginterjúvolom nővéremet is. Csak arra emlékszem, amikor már megszületett a második, és testvérbabakocsit vettek, és volt vagy 20 kiló a babakocsi, 20 kiló a két gyerek, és aztán amikor egyszer paradicsomot főzött be, és a piacon vett vagy 20 kikló paradicsomot, és berakta az alsó kosárba... szerintem én meg sem bírtam volna mozdítani. :?

MOndjuk a hordozónál, ha olyanra gondolsz, ami autósülés is, szerintem nagyon nem mindegy a minőség. És ott nem szabad használtat venni, azt hallottam (persze más az, megbízható ismerőstől kapni), mert ha egyszer megrepedt, esetleg pont egy balesetnél, lehet, hoyg észre sem veszed, de onnantól az ülés semmi tsem ér.

Kép
nenoke

Az árat illetően úgy gondolom, hogy nem fogjuk agyonnyúzni egyébként a 35-40 ezres, illetve a majd 100-assal többe kerülős kocsit sem. Remélem nem tévedek ANYUKÁK!!! :wink:
baba24

Babakocsi!
Én 3 funkciósat szeretnék, a barátnőm nemrég chiccot (jól néz ki, piros-fekete) vett de az bazi sok volt 100ezer, viszont láttam ennél olcsóbbat is a brendonban..35 ezerért..akciósan..
A 3 kerekű sztem vagány!! :lol:
torolve_20131003125716

Jajjjj, most tökre kész vagyok! Most akkor hordozós kell, vagy milyen? Na jóvan... még úgyse kell. egyébként azért választottam ezt, mert jó a leírása, amúgy fogalmam sincs :D

Kép
zsuzsi**

A mózeskosár, az mózeskosár nem? Az egy belefektetjük a babánkat kosár nem???? Autósülésbe még ha pici törpi, nem tehetem... UGyE?
baba24

Gurgula: az melyik volt? Nem emlékszel a nevére? (a brendonosra)

Kép
zsuzsi**

Autósülést később szeretnék venni, most egy kosarat, ha viszem valahová a babót, ne kelljen feltétlenül a kocsiból kihalászni a ő kocsiját. pl. nagyihoz..
baba24

MEnnem kell! De tárgyaljátok ki a témát légyszi!!! :lol:

puszi:

Baba.
baba24

Baba: Elvileg a hordozó használható 0-10 kg-ig autósülésként is. Fordítva kell bekötni, menetiránnyal ellentétesen...
A brendon honlapján a termékeknél meg tudod nézni.

Kép
zsuzsi**

Szerintem nem valami biztonságos dolog mózeskosárban autóba rakni. Mi akadályozza meg, hoyg egy erősebb koccanásnál kirepüljön? TUdom, nem kell a legrosszabbra gondolni, de jobb félni, mint megijedni.
Nekünk van mózeskosraunk, de nővérem legfeljebb arra hasznátla, hoyg az első időben abban altatta a babát, mert ott sokkal jobban érezte magát: ott jobban körülvette a fal, mint a kiságyban, nem olyan drasztikus a különbség a pocinkhoz képest. :wink:

Kép
nenoke

Ez mennyire édi...: "nem olyan drasztikus a különbség a pocinkhoz képest"
És milyen igaz!

Egyébként szerintem sem a legjobb választás a mózeskosár az autóba.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!

itt van amúgy a link a kocsiról: http://www.brendon.hu/action/viewer.aspx?productid=157170
torolve_20131003125716

jajj, ez tök jó, mert a huzata levehető!

Kép
zsuzsi**

És jó a színe is

Kép
zsuzsi**

De mi van akkor, hogy ha addig nem lesz akciós, amíg nekünk kell? Ami nagyon valószínű...

Kép
zsuzsi**

addigra már biztosan nem lesz akciós, de sztem mindig ki lehet fogni..

az előbb mutattam a férjemnek, azt kérdezi: meg vegyük most?? :D

ááh mondom, azért még nem kéne..
ráérünk arra még..
torolve_20131003125716

Hát, én már vásárolnék Kovács Pöttynek, de Azuram mindig ellenzi, hogy neee, meg ilyenek. Babonás.

Kép
zsuzsi**

O:)

Kép
zsuzsi**

Hát csajok jó kis témát boncolgattok!! Én így gondolom (több anyuka kikérdezése alapján): Eleinte kell az a fránya mózeskosár, mert abban a legjobb feküdnie. Akkor kell egy olyan hordozó, amit az autóba is be lehet tenni. De ehhez kell(ene) egy olyan babakocsi, amire rá lehet pattintani ezt a hordozót. Szóval nem eccccerű!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!

Én inkább az augusztusi topicba írogatok, igaz ritkán... de most benéztem hozzátok, s látom, már babakocsi-lázban égtek :)

Ez a kocsi, amit Zsuzsi kinézett, hasonlít ahhoz a Bergon kocsihoz, amit mi használ(t)unk. Én nagyon szerettem, hosszú városi sétákhoz szerintem nagyon jó. Az is nagyon fontos szempont, hogy át lehet fordítani a tolókarját... jó rálátni a gyerekre. Viszont az autó csomagtartójába más tutira nem fér be mellé. És tényleg nem egyszerű ide-oda pakolni.
Mondjuk mi földszinten lakunk, úgyhogy csak betolom a lakásba és kész.
Ami a terhelhetőséget illeti... mi már egyszer eltörtük a tolókarját, pedig nem szállítottam 20 kiló paradicsomot benne :)
Talán azért még egy babót kibír.

1 éves kor utántól, amikor stabilan ül a babó, egyszerűbb sportkocsit használni, az már tényleg könnyű és frankón lehet buszozni is vele. Szerintem ti is fogtok venni majd. Tizenegynéhányezer forintért már vannak jók.

Amúgy az én fiam eléggé utálta a babakocsit, legjobban testközelben szeret(ett) lenni, úgyhogy van 3-4 féle kengurunk is :) , mert sokszor ki kellett vennem a kocsiból és cipelni, annyira ordított. Télen viszont csak kint akart elaludni, úgyhogy órákon át róttuk a köröket összefagyva egy barátnőmmel, miközben kis hercegeink vígan szunyáltak a jó levegőn.

Na, erről ennyit egyelőre.

Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Fú lányok, ti aztán nem unatkoztok itt :lol:

Megjártam a munkaügyi központot, hurrá. Viszont 2papirom is hibásan van kitöltve :twisted: Ezek a könyvelők miért nem tudják mit kell :?: Most majd mehetek vissza a jövő héten hiánypótolni és rohangálhatok a jó papirért Kép
Kata: munkanélküli lettem és ellátásért folyamodtam :oops:

Babakocsitémához annyit, hogy sok függ attól, hogy mire kell. Mármint milyen terepen, hol fogtok vele sétálni? Kell-e BKV-zni vele vagy emeletre cipelni? És az is fontos, hogy beférjen az autó csomitartójába :wink:
A baba szempontjából, meg fontos, hogy kényelmes, puha legyen. Szerintem legyen benne újszülötszűkítő amit később ki lehet venni. Mikor Marcinak vettem babakocsit én sem igazán tudtam mit nézzek. Megvettem egyett ami jónak tünt, és csak szívtam vele. Nehéz volt, jó tágas igaz, de pont emiatt az újszülött babám ide oda csuszkált benne :cry: . Én szerintem most csak hordozókendőt veszek, babakocsit meg max arra, hogy a kertben aludjon benne :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

itt jártam, 12:47-ig jutottam az olvasásban, rohanok jógára, egésznap pörögtem. huhh

jól vagyunk, mocorgunk.

Emi, kispiskóta: AZT érzitek. ami gyanús, de visszatérő érzés, az már az. higgyetek a megérzéseitekben!

AFP eredmény: 1-1,5 hét.

Nenoke: vizualizáld, és fordítsd pozitívra félelmeidet. Dolgozz velük. Mondogasd magadban: egészséges Babát szülök, normális időben!!!!!!!!!!!!!!!!

Lakás-átalakítók: én költözni fogok.... :twisted:

Jovi: igen, ugyanazt akarjuk Párocskával, szóval abban nincs gond, csakhát így is nehéz dolog a költözés. De asszem előtte még mindig könynebb, mint utána.

Este benézek. Sziasztok!
Vendég

Kispiskóta, Emi!!

Mit éreztek pontosan???? :roll:

Vmit buggyantást én is éreztem..de aztán rájöttem, hogy a beleim voltak.. :lol:

Puszi Borinak!
torolve_20131003125716

Csók Bori!

Vigyázz magadra! Kép

Kép
zsuzsi**

Jó nektek, hogy már éreztek valamit.... én még semmit. Túl korai vagyok Kép

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Barbinak hívnak, 26 éves leszek februárban, eddig az augusztusi topicban voltam, de nagyon tetszik, hogy itt zajlik az élet .... :D :D Ma voltam integrált teszten ahol 13hét+2 naposnak mértek, és ez megegyezik a múlt heti nyakiredőn mért dátummal, szóval július 28. a hivatalos dátum. (sajnos a menstruációm okt. 5. én volt utoljára, a baba pedig nov. 4-én fogant, úgyhogy ez sajna nem támppont.)

Gurgula: én is néztem a holdnaptárat, de a nov. 4. pont 17.00 körül vált kosból bikába, úgyhogy bármi lehet..... :lol: :lol:

Nektek a hordozókendőről mi a véleményetek? A környéken van egy kisbabás anyuka, aki azzal hordja a babáját, és olyan szimpi.....Csak nem túl nehéz hosszútávon? (Ettől függetlenül babakocsi kell...........) Nálunk asszem egy quinny 3 kerekű jármű lesz, marha drága, de nagyon belezúgtam......

Ha valami eszetekbe jut amit esetleg nem írtam, kérdezzetek!!!

Barbi

Kép
barbuli

Szia Barbi!

Jó, hogy itt vagy! Kép

Ugyanarra a napra vagyunk kiírva!
Háhá, végreee!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! pont egyidősek vagyunk!!!! És én sem érzek még semmit, és azt se tudom mit kéne............ :oops: :oops:

Kép
barbuli

Hááát, asszem valami bugyorgásfélét, mintha pillangók lennének a pocidban 8dehát én még soha nem ettem pillangót) Kép

Kép
zsuzsi**

Barbi, hol szülsz majd?

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi baba, pillangót fog enni nemsokára!!!

Szia Barbuli!!!
Igen, 17 óra 7 perckor vált bikába...szal necces..

Amúgy magamnak elég nehéz megmondani..mert okt 24-én délelőtt voltunk együtt..és este 19-kor váltott jegyet a hold..nyilasba..az kisfiú..25-én is volt együttlét..szal én kisfiúra tippelek és azzal is álmodtam először.. :lol:
torolve_20131003125716

Néha már mintha én is éreznék valamit, de nem vagyok benne biztos :oops: Mondjuk én eddig is már csak a határozott rúgásokat éreztem a 20. hét utánn :roll:

Zsuzsi: ez tetszik :lol: lehet, hogy én is azért nem éreztem soha semmit előbb mert nem ettem még pillangót :lol: (ez eléggé nyakatekert mondat lett :lol: )

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?