A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Csak kíváncsiságból Zsú: mennyi az elefániban a kád+állvány?
Mett egyetlen helyen itt is láttam, csak kissé sokalltam az árát.

Kép
kissmanó

Ezeket még a másik topiban szedtük össze a gátmasszásról.

Háromféle vélemény, én valószínűleg nem a másodikat fogom csinálni, de mindenki tegyen ízlése szerint. :wink:
Csak érdekességképpen idemásoltam.

1.
Születés hete oldalon van egy sorozata Noll Andreának (Nandu): Gondolatok a gátmetszésről címmel. Ebben nagyon sok érdekes dolog van.
Itt találtam a következőt a gátmasszázsról:
"A várandósság alatti gátmasszázsról eltérően vélekednek a szakemberek: van, aki kifejezetten hasznosnak tartja, de vannak olyanok is, akik úgy vélik, hogy a gát szülés előtti nyújtása a szövetek maradandó kinyúlását okozza, emellett sok anya számára kellemetlen, s a hüvelyfertőzésnek is megnő a kockázata általa. Én azt tartom, hogy a tiszta E-vitaminos olajjal (pl. búzacsíra-olaj) végzett nyújtás nélküli gátmasszázs javíthatja a szövetek minőségét, ám ezt is csak akkor ajánlom, ha az anya (ill. a pár) kifejezetten igényli, és az anya nem hajlamos átlagon felül a hüvelyfertőzésre. "
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=102&cid=47862

2.
Gátmasszírozás:

/Részlet Kolarovszky Gyöngyi előkészületben lévő Gátvédelemről szóló könyvéből. (LPI Kiadó)/

A szülés előtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedés, a fogós szülés és a vákuumos szülés szükségességét. A 34.-36. hétben kell elkezdeni és javasolt folytatni a szülésig. A masszírozandó felület a gát. A perineum masszírozása magában foglalja a hüvely bemenet és a végbélnyílás közötti területet. Ha veszünk egy tükröt és megnézzük a szeméremtájékot, a klitoriszt vegyük 12 óránál akkor a masszírozandó felület 3 és 9 óra közé, esik. Nem szabad masszírozni a húgycső felé, mert könnyű a fertőzés veszélye.

A gát masszírozásának a technikája a következő: mossuk meg a kezünket, természetesen rövid legyen a körmünk, hogy nehogy megsértsük az érzékeny területet. Leülünk egy kényelmes meleg helyen a lábakat szétnyitva, félig ülő helyzetben. Lehet állva is az egyik lábat felhúzva a fürdőkád szélére tenni vagy egy székre, esetleg guggolni a fallal szemben. Fontos, hogy kényelmesen hozzáférjünk a szeméremtájékhoz. Tiszta olajat használjunk, a legalkalmasabb az orbácfű olaj mert izomlazító, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatása is van. Masszírozzuk ezt be a perineumba és a hüvely bejárata mögé kb. öt percig, különösen ügyelve a hegekre ha vannak. Majd helyezzük be az ujjakat a hüvelynyílásba a második körig. Vannak nők akik a hüvelykujjukat könnyebben tudják használni. Most nyújtsuk meg gyöngéden lefelé irányuló enyhe nyomással, amíg nem érzünk forróságot, majd ennél a pontnál folytassuk, amíg az égető érzés elmúlik. Ha a hüvelykujjal végezzük a lazító mozdulatokat, akkor a hüvelykujjakkal lefelé, kifelé húzó mozdulatokat végzünk, masszírozzuk a perineum bőrét a hüvelykujj és az első ujjak között. Egy hétig végezzük a mozdulatokat napi rendszerességgel, ez idő alatt érezni lehet a változást a gáti izmoknál. Ha már be tudjuk illeszteni az 5 ujjunk hegyét, akkor elértük a 4 cm-t. ekkor is folytassuk tovább a gyakorlatot napi rendszerességgel, amíg elérjük a 7 cm-t, ami kétharmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Ekkor elég kétnaponta masszírozzunk, hogy megtartsuk a gát rugalmasságát. Ekkor is elengedhetetlen a medencealapi izmok rendszeres tornáztatása.

3.

gátmasszázs, www.nandu.hu

A masszázs technikája ilyenkor a következo: helyezkedjünk kényelmes pózba, melegítsük meg az olajat a kezünkben és kenjük be a gáttájat, amíg kelloen síkos nem lesz. Ne használjunk túl sok olajat, illetve a felesleget a masszázs végén töröljük le, nehogy baktériumok táptalajává váljon. Ha már kívülrol egy kicsit ellazítgattuk a gátizmokat, nyúljunk be mindkét kezünk egy-egy ujjával a hüvelybe és finoman húzzuk kifelé és szét, ill. a végbélnyílás felé a szöveteket, hasonlóan ahhoz, ahogy majd a baba is feszíteni fogja a fejével. Kezdetben égo érzést tapasztalunk. Tartsuk meg a húzást addig, amíg ez az érzés alábbhagy (kb. fél percig). Utána masszírozgassuk a hüvelybemenetet U alakban oda-vissza. A masszázst a partner is végezheti!

KépKépKépKépKép
uxi

zsú, pihenőszéket mi nem veszünk, kaptunk anyóséktól (na annak legalább ninc kirepedve a kereke, nem kell trükköznöm :roll: )
egyszerű, régi pegperego, semmi extra, de a célnak teljesen meg fog felelni...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Mi a fürdetést úgy oldottuk meg, hogy a franciaágyra tettük az asztal bőíthető lapráészét (mert az külön van), és arra tettük a kiskádat.
De egy nagyobb méretű nyújtódeszka is megfelel alá.

KépKépKépKépKép
uxi

bőíthető=bővíthető

KépKépKépKépKép
uxi

Ha már így belejöttem, még egy kis ez-az.

Szülési terv
1181024969.7.doc

Várandós tea:
1181024880.79.doc oc]1181024834.68.doc[/url]

Masszásolajok szüléshez: 1176830717.43.doc

KépKépKépKépKép
uxi

Na, ne már a hálószobáig cipeljem a vizet, s vissza.
Erre még apa sem fizetne be, inkább beruház valamire.
Már puhul a témában, csak neki is soknak találtatott az összeg.

Kép
kissmanó

Manó a kettő együtt azt hiszem úgy 7 ezer, és eddig még ez a legolcsóbb, amit láttunk. Nálunk mindenképp szobában lesz fürdetve, amíg nem tud a nagy kádban fürdeni, mert ha az állványt berakjuk a fürdőbe akkor senki nem megy oda be. A franciaágyas megoldás se rossz, csak addig sokat kell cipelni a kádat, mert a hálónk a fürdőtől számítva elég távol van. Így marad Marci szoba és állványozás.

Mi ezt a pihiszéket néztük:

Kép

kispiskóta

Pihenőszék! Jó, hogy felhoztad a témát.
Vagy szűk két éve kölcsönadtam, s nem tom adták-e vissza. Ha nem, a jobbik eset, mert rájukszólok, s hozzák. De ha visszaadták már, akkor hova a kicsi frászba tettem?
Na, ennek indulok utánajárni most, míg eszemben van a téma.

Ja, s az az állvány kerekes? Vagy hogyan fogjátok a fürcsikádat ki-be szállítani a fürdőszoba meg a szoba között?

Kép
kissmanó

Á, ennyi pénzért kereket nem raknak rá. Kénytelenek leszünk cipelni, más megoldás sajna nincs. Meg a babáknak azért olyan sok víz nem kell a kádba, Apjuk meg jó erőben van.

kispiskóta

Ez az:

Kép

kispiskóta

Hát kábé ennyi pénz (esetleg picivel több) itt is.
Csak olyan primitívnek tűnik nekem az itteni állvány.
Na, de majd max a húgom fogom piszkátorkodni, hogy ideje szerezzen egy pasit magának, s indítsa a bébprojektet. Nálunk már lecseng ezennel eme téma, s kell ahova adni a cuccokat. Én nem fogok eladással foglalkozni, ahhoz nincs időm, meg energiám sem.

Kép
kissmanó

Na, a mienk kádállványjelölt azért egy osztállyal gyengébb. Íme: Kép ez lenne

Kép
kissmanó

S csak a síma mezei állvány kád nélkül kerül olyan 5000-5400 Ft-ba, attól függ milyen átváltási aránnyal számolok.

Kép
kissmanó

Nem veszik fel a telefont.
Brü-hü-hü.
Akkor hun van a pihenőszék?
Anno Edónak vettem használtan, aztán Adriának felújítottam (új huzat került rá), mikor vettem a cimke rajta DDR volt. Szal nem mai járgány, nincs neki ilyen karja amiről lógnak a játékok, de erre tuti már nem fektetek be. Remélem a miénk megkerül.

Kép
kissmanó

Jó reggelt Mindenkinek!

Fürdőállvány: Kb. két hete kiveséztem a témát, még Borival "viccelődtünk" rajta, szóval nekem is ez a problémám, hogy messze a fürdő meg a szoba, és ki fogja cipelni a tele kádat vizzel, nos én úgy döntöttem, hogy bár drága de megéri alapon veszek egy állványos, gurulós fürdetőt (amin pelenkázó is van) így tudom tologatni a két helyiség között, ha meg nagyobb tudok pelenkázni a fürdőszobában. Mivel nekem se mosogép, se semmi nincs ott.

Uxi: akkor most én nagyon hajlamos vagyok elkapni ezt-azt ne masszírozzam magam?? :shock: nem tudom... én is gondoltam erre, de hát tiszta kézzel meg ilyenek, mondjuk hiába vagyok tiszta úgyis elkaptam már 3x a terhesség alatt...

Zsú: nagyon jó a pihenőszék, én is gondolkodtam rajta, mert könnyebb, mint az autósülés és akkor az autósülés maradna a helyén és csak a pihenőszéket cipelném.
Mennyibe kerül? Én kinéztem valahol egyet az 21 e Ft volt, de hiper! Mindjárt megkeresem!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok !

Mi is állványt vetünk a kádhoz.ok baby kád 6e ft az állvány 8eft.
ez nagyon stabilnak tűnik.
én is sokat agyaltam milyet vegyünk mert nincs mosógép a fürdőben (külön "szobája" van) a kádra rakható nekem nem tünt túl biztonságosnak.

megyek cseresznyét szedni!

Bridzsi

Kép
esztora

na ami pihiszékünk ennek a közelében sincs! sokkal egyszerűbb, ez már mai design, de sebaj, az is megfelel a célnak!

most hívtam védőnénit és aszonta, hogy jövő hét csüt menjek a beutalóért és utána héten labor, uh, nst
na akkor ezek szerint mennem kell a 37. héten nagy uh-ra, meg ugyi nst-re kórházba, akkor lehet kihagyom a dokkert!? mert ő is csak uházna :?
na néni menet közben visszahívott, megyek ma hozzá...

lynia-

http://babyfun.fw.hu/
itt is van pihenőszék, elég olcsón 11 e Ft-ért

Andrea
Kép
kindernay

Andi, most 23990-ről van leárazva 18990-re. Én nem tom még nem értek hozzá, de mintha ebben nem görnyedne annyira, mint a hordozóban. :roll:

Mondjuk, ha kertesházban laknék, és jó nagy fürdőszobám lenne, akkor én is vettem volna ilyen gurulós-pelenkázós izét, mert azért mégis a fürdő a legmelegebb helyiség. Azonban így csak feles pénz kidobás lenne. Na majd a többi gyerkőcnek lehet lesz, ha költözünk. :lol:

kispiskóta

Jó reggelt Mindenkinek!

Köszike Mindenkinek, akkor mostmár nem izgulok hogy II a lepényem, kicsit megnyugtattatok!

Fürdetés: mi is a szobában fogjuk megoldani, az ágyon, mi már megbeszéltük, hogy Robi elkészítit a vizet behozza én addig a babót előkészítem aztán uzsgyi a fürcsi...
Aztán később lehet hogy előveszem a sógornőmtöl kapott pici fürdetödézsát, nagyon sok jót hallottam róla, sokan dícsérik, de azért én olyan két hónapig nem fogom benne fürdetni, hiába van ráírva hogy 0-6 hónapos korig...

Csajok, borzalmas estém volt...
Este fürcsi után fogmosás, utána elkezdett fájni a fogam de mint a fene úgy, nem mertem bevenni semmit, így lefeküdtem hátha kiáll, erre Bogikám olyan oltári tombolásba kezdett, hogy ez már nagyon fájt, azt hittem szétszakítja a pocakom.
Ilyen brutális munkát még nem csinált a pocakomban, lehet hogy érezte hogy anya foga nagyon fáj, és ő is hisztis volt, vagy csak a front nem tudom, de iszonyat volt...
Most is dugdossa valamiét, azt hiszem le is fekszem aludni, majd délután kérek időpontot mostmár tényleg a fogdokinál...

Remélem Ti jól vagytok, jót aludtatok!
Vendég

kispiskóta

Jó reggelt!

Én sem aludtam vmi. jól, kb. fél négyig forgolódtam a melegtől..pedig nyitott ablak mellett alszom, közvetlenül.
Nagyon örültem az esőnek.

Samukám amióta felkeltem nagyon aktív, most rúgdos, elég rendesen.
Egyébként szerintem forgolódik éjszakánként de nem ébredek fel rá..olyan finoman csinálja :lol:

Ma körzeti doki, piac (gyümi vásárlás) + cézársalu készítés..aztán du. elmegyünk polcot nézni.

Mi a kádat a szobába fogjuk bevinni de állványunk nincsen, nem is veszünk mert 6-7 hónaposan már a nagy kádban fog fürdeni sztem. Nagyon pindur a fürdőnk.
Annyira meg nem nehéz sztem a kád, hisz kevés víz lesz benne.
Mi megbeszéltük, hogy Ati lesz a fő fürdető. Szép nagy keze van, hosszú újakkal.. :lol:
Én majd törcsizem.
torolve_20131003125716

Tegnap meg volt az első gátmasszázs! :wink:

Mi nem veszünk pihenőszéket..
Samunak lesz szép játszószönyege, amit a nagyijéktól kap.
Már most elhalmozzák mindenféle szép dologgal. :lol:
torolve_20131003125716

újakkal=ujjakkal :lol:
torolve_20131003125716

Helllóóó!
Hú csajok én most nagyon nyomi vagyok, alig bírtam felkelni :roll: Vmikor éjjel felkeltem pisilni, utána nem bírtam visszaaludni. Aztán a béb elkezdett kavarni, erre lett egy akkora zuhé, mint a fene. Szegénykém, úgy látszik az esőre érzékeny..
Na de ma megyünk jógázni, ott lazulok 8)
Uxi
2,5 hééét :shock:

KépKép

KépKép
szivvi

Az Avent mellszívók le vannak étékelve azon a honlapon, amit Andi belinkelt, ha valaki még nem vett volna.

Gurgi, nálunk is Apa fog fürdetni, aztán mi is úgy terveztük, hogy féléves korától nagy kád.

kispiskóta

Ebben az ülésbe mikortól lehet a béb?

KépKép

KépKép
szivvi

Jó reggelt!

Andi: Te megindokoltad az Anyakönyvi Csoportnak, hogy miért kéred levélben az anyakönyvi kivonatot? Most írtam meg a levelet, de én nem írtam bele, hogy gyerek miatt kell, és azt sem, hogy miért kérem levélben... Szerinted?

Csajok, én sem aludtam valami jól. Állandóan az van a fejemben, hogy rosszul fekszem, és Panna nem tud megfordulni... tiszta gyagyagép vagyok. Olyan rossz...

Kép
zsuzsi**

Szivvi születésétől elvileg.

kispiskóta

Sziasztok Csajok!
Egy gyors bekuk! Látom, mindenki jól van és egyelőre egyben. Ennek örülök. :D

Mi is egyben vagyunk még, de már egy-egy mozgás olyan, mint a földrengés :D :shock: Tegnap a vihart jól megérezte Egon, már előre olyan rúgásokat kaptam...viszont meg lehet nyugtatni, ha beszélek hozzá és simizem. Ja! A simivel vigyázni kell mert beindíthatja a szülést. A kórházban a hasamra tettem a kezem és a szülésznő azonnal rámszólt és megmutatta, hogyan simizzem ezután. A lényeg, hogy ne huzogassátok a kezetek a hasböörön, hanem a böörrel, hasfallal együtt gyengéden. Így szerintem jobban is érzik a lurkók. :D

Gátmasszázs! Hát, én nem csinálok semmit. Néha intimtorna, ha nem felejtem el. Kicsit elment a kedvem tőle, mivel Egon még mindig nem fordult meg és már minden alkalommal a császárról beszélgetünk a dokival. Szerintetek, meddig fordulhat be?

Mostanra vásároltam meg mindent (vagy majdnem mindent) a kórházba és be is pakkolom. Már idegesítettek a barátaim, kollégáim, hogy nagyon elhalogatom. Egyelőre, jól vagyunk, még tegnap is tartottam 4 órát egy iskolába és jövőhétre is lenne egy....majd meglátjuk :wink:

Bori! Június 15, újhold! Mi lesz velünk akkor???? :shock: :D

Emi! Akkor most, hogy döntöttél? Jösz ma a dokihoz?

Szilvi és Esztora! Már írtam Eminek is, hogy jó a csütörtök. Várom, hogy megismerhesselek beneteket!!! Veszprémben hol talizunk?
Esztora! Hozol cseresznyét??? :wink:

Az a pihenőszék nagyon édi. Nekünk még nincs és nem is tudom, hogy akarok-e. Tapasztalt anyukák: szeretik a babák? és mikortól ajánlott?

Egyébként, egyedül vagyünk. Apának vissza kellett menni Stuttgártba. Egy kolleganőm fog néha nálam aludni, pl ma is és ha hamarabb jönne Egon, akkor ő jön be hozzánk a kórházba. Szülésre nem szeretném, de Egont elkiséri majd az első vizsgálatra. Persze, nagyon bízom benne, hogy nem jön hamarabb és apavál mehet majd pancsolni :wink: :D

Na, jó sokat írtam! Uff!
molkata

Szivvi cseresznye leszedve (itthon ne hagyjam)
én ugyanígy jártam mint te pisi aztán no alvás kb 3/4 5-ig.most persze tudtam volna...majd a relax alatt kipihenem magam.

ezek az ülések nekem is annyira tetszenek.

Bridzsi

Kép
esztora

Kata viszek cseresznyét!

Bridzsi

Kép
esztora

Hú! Megláttam ezt a felírást a vonalzom alján. Csajok! Anyák vagyunk!!! Most itt bőgök......
molkata

Esztora! :D :D :D :D
molkata

Lynia Emi, Kata
Nem tudom nektek hol jó a tali, a hosszú egyenes úton be a városba, addig jó vagyok :lol: Szal a kórház előtt, vagy ott valahol, de utca nevet ne írjatok, azokat nem tudom! :lol:
Esztora
Remélem nem másztál miattam fát :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Kata: Nagyim azt mondta, hogy van olyan gyerek, aki a szülés előtt közvetlenül fordul meg. Ne idegeskedj, de lehet, hogy az Enkin féle torna segítene, és Egon befordulna. Én azt fogom csinálni...

Kép
zsuzsi**

mászást (fára) meghagyom a családnak.(mindenki tériszonyos rajtam kívül) :lol:

Kata Lurkó is faros még mindig igazából az utolsó pillanatban is megfordulhat jó és rossz irányba .hiába mondják hogy már nem fog.

Bridzsi

Kép
esztora

Pihenőszék: ha van akitől kérni kölcsön, az a legjobb megoldás, keveset lehet használni.Én kaptam a barátnőmtől.

Az én pihenőszékem meg van oldva: kaptam egy csodaszép, kényelmes hintaszéket Apától :D .

Gátmasszázs: én csak Apa segítséggel tudnám elképzelni, túlságosan szexuálisnak tűnik nekem.... :oops: :oops: . Na de akkor már rég nem gátmasszázs...

Gurgi!Mára Gurgi-desszert van betervezve :wink: .

Megpróbálok betölteni egy pocakképet, nehezen szokott nekem összejönni.... Kép
Vendég

kati, persze, megyek a dokihoz!!!!!!!!!!!!!! meg is várlak, haza majd jön úgyis busz 18.10 meg 19.25, ha ráész addig!?

szerintem kórházig el sem kell menned, az messze van (mármint katitól és buszmegtől) lehetne előbb mondjuk a hosszú egyenes úton van egy körforgalom, és a pláza alatt tudsz parkolni, nem lehet eltéveszteni!? vagy esetleg más?

lynia-

Emi
Ok, megbeszéljük, most megyünk lazulni! Meg beszélgetni a gyerekemmel!

KépKép

KépKép
szivvi

de szép mocak vagyis pocak zsanett!

aztán egy számcsere mindent megold, de majd átrágjuk később!

na menek, most néztem, 05.04én +3,70 volt, most kb +7,70 normális heti csaknem 1 kg-t hízni????????

lynia-

Húúúú, Zsanett, de szép vagy, és a blúzod is milyen szép! Én is pont ma tervezem utolsó kismama-blúzomat megvarrni, ilyesmit szeretnék, spagettipántosat, pirosat, kis csillogókkal. Utána már szigorúan csak rugdalózók és gatyák lesznek napirenden. :lol: De kell még egy igazi kánikula-blúz.

Mindjárt megyek a védőnőhöz, megreklamálom a Felicitas-csomagomat, meg hátha meghallgatjuk már egyszer végre a Tökmag szívhangját.

Kép
nenoke

Zsuzsi! Köszi! Tulajdonképpen, nem idegeskedek. A dokim azt mondta, hogy "Egy biztos: nem fog bent maradni." :lol:

Zsanett! Nagyon csini vagy!

Emi! Ok! Elvileg én fél 6-ra mennék utánna pedagógusnapra az egyetem aulájába. Az nem fontos, csak egy kolleganöömmel kell talizzak, aki utánna nálam alszik. Előtte bemennénk szülőszoba látogatásra a kórházba, hogy bejöhessen majd Egonhoz. Egyébként, nem könnyű. Apával a múlt héten nem tudtunk bemenni, de neki már van papírosa. :D

Szilvi! Azon a hosszú egyenes úton nekem bárhol jó! Tudnál parkolni a plázánál vagy a kórházzal szemben a Mcdonalds parkolójában.
molkata

Zsú nézd meg amit írtam honlapot, ott 11 eFt-ért már vannak pihenőszékek. Mondjuk én max ha mennék valahova akkor is egy óránál többet nem hagynám benne szegényt, inkább a fűben, vagy a földön, de ülve szerintem egy csecsemőnek hosszú ideig nem valami jó. Vagy nem? Tapasztalt anyukák?
Milyen célra veszed Zsú?
Ja, baromi jó dolgok vannak a honlapon amit megadtál, azt böngészem.

Zsuzsi: én beleírtam, hogy gyermek születése céljából kérem... és annak az anyakönyvinek címeztem, ahol összeházasodtunk

Zsanett, nagyon csinos vagy!

Andrea
Kép
kindernay

képzeljétek szereztem vadi új AVENT mellszívót (nem elektromos) csomagban (betét, táska stb.) és 8000,-Ft volt... Jó vásár, vagy jó vásár? :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andi, szerintem lehet masszírozni, csak vigyázni kell és fokozottan ügyelni a tisztaságra.
Én is hajlamos vagyok sajna összeszedni ezt-azt. :cry:

Meg nem fogok "benyúlni", csak kívülről masszírozom majd a gátat, örülök, ha odáig elér a kezem... :oops:

Szivvi, nem mindenkienk 2,5 hét, van, akinek kevesebb, nekem nagy vágásom volt. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: én is csak kívülről közeledtem... és alig ért el a kezem, hát elég érdekesen nézek ki közben :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Na, most lehet megint kapok a fülem tövire (mert én ugyi komp párti is vok).
Szal ez a bébpihentető egy szuper találmány. Nekünk legalábbis marhára bejött.
Edó pl. rengeteget mozgatta a lábait, úgy hintáztatta magát (na jó, nem 2-3 hetesen), s marhára élvezte ahogy haladt a parketton a járgánya. Meg abban fixálni is lehet mozgást, s mikor eljön a mellétáplálás ideje, s kölök még nem ül, hogy etetőszékbe lehessen tenni, nálam így is nagyon bejött.
Esetleg majd szkennelek be az Edó képei közül, hogy lássátok azt az élvezetet a pofiján ahogy a székében ücsörészett.
Azért mi újszülött kortól nem használtuk, hisz ágyikó és babakocsi váltakozott, rengeteget voltak a szabadlevegőn (ja, főleg Adria mint augusztusi kölök, Edó pedig olyan 6,5 hetes volt mikor ezt a széket vettem neki).
Szal szerintem ez egy szuper dolog, sógornőmék ilyet kaptak tőlünk mikor babalátási ajándékkal mentünk. Aztán ők továbbadták a másik sógornőmnek, s Ingrid most is olyan áhítattal ül benne, hogy csoda. S már 6 hónapos, s még fogja használni. Szóval szerintem kár kihagyni az ilyet.

Kép
kissmanó

Na mék fürdőkádas témán lovagolni a bótokba.
S még nyomozom a mi pihenőszékünket.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?