A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Ckat: Lehet, hogy délelőtt van melegebb neki? Próbáld meg kicsit felfrissíteni egy kis langyos vizes szivacsos lemosással. Lehet, hogy segít. Vagy amit Kata mondott, a babamasszázs... csak azt asszem meg kell tanulni...
Bors olyan édi! Van újabb kép? :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Uxi: Mi is pont így oldottuk meg az ágy kérdést :wink: Csak mi 20ért találtunk, tök stabilat ágyneműtartóval, átalakíthatós (Violáé lett) -ami ereditelg volt neki néhány hete összetört alatta ezért kellett +egy kiságy ami kicsié lesz. De sikerült szerválni egyet 60x120-ast amit apa szépen átfestett babakékre :lol:

Móni,Zsuzsi: Én a kicsinek nem viszek be semmi mást pelenkán kívül, majd ha kell valami behozatok.... Ne foglalja ott a helyet! De itt pl saját ruhát rá se adhatsz, meg mondjuk minek ebbe az ezer fokba??? :roll:
Hja én tettem még be egy hasleszorítót is magamnak :wink: Meg hálóinget olyat ami spagettipántos. Majd lehúzom a pántot és előkapom a cicit úgyis lesz alattam szopis cicifix. :D :oops:
Hja melltartóbetét is tettem be. Itthon negyedbe vágott textilpelust használtam a csajokkal, a tejcsöpögésre. Sokba került volna a melltartóbetét. Csak ha mentünk valahova akkor használtam :wink: Ráadásul negyede annyi folyadékot sem szív magába, mint a pelenka....azt meg gyakran cseréltem, a babacuccokat így is úgy mostam......

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ckat: Szinte minden babánál van egy nyügibb időszak. Ami menetnerd szerint minden nap általában ugyanabban az időpontban van. Ennek van valami spéci neve, de nem tudom megmondani, hogy mi, és azt se, hogy mi okozza..... :shock: Nálam a csajoknál az esti órákban volt, kb 2 óra nyügösség, aztán mintha elvágták volna.... :shock:

ceniko
Szeged

Hali!

Gratula kicsi (???) Majának és Petrának, s természetesen a mamiknak is.
Sok tejecskét (hú, de lestrapált kifejezés, de helyénvaló ám), egészséget, s mihamarabbi hazatérést.

Na, ma elég sokat dolgoztam itthon, bár a szgépen, de még óvasásra sem jutott időm, igaz bejelentkeztem, annyival is maradtam.

Szegény Kinder, vajon hogy viseli a hőséget a mai napra számára megírt nagy eseménnyel?

Képzeljétek, Grétu keresztbe pakolt ma. 3 óra után picivel illett volna ébredjen, szopizzon, hogy utána húzzak a nagyokkal az usziba. Hát miután gyerek nem ébredt, próbáltam ébreszteni. A végén már a pelusból is kitakartam a hátsóját (amit régebb még teljes tiltakozás övezett), és semmi. Fülcimpáját is cincáltam, már szinte mindent elkövettem, az eredmény ugyanaz, azaz a nagy semmi. Aztán gondoltam egy merészet, elővettem a cicit, odanyomtam az orrához, há erre akkora szemeket meresztett, hogy elfogott a röhögés. Szal mégiscsak cicikirálynő a jányom, cici behódolt előtte, s ő fogadta a hódolót.

Nem tom, asszem Dorkának okozott lelkifurdancsot a bimbóvédő. Hát védőnőt széles körben leszarni, a lényeg a szopi, meg a ti lelki békétek. Max védőnő előtt letagadni. Nem látja, nem bánja alapon.

Levegőzés? Hú-ha. Vasárnap este kivettük a részünk belőle, asszem már írtam, a csaj kiviselte magát a sétálóutcát végigordibátorkodta. Aztán a szülinapi zsúr végén meg az udvaron ücsörésztünk jó másfél órát. A végén már picit hűvöske volt, kaptunk plussz takarót, s kész. Mikor hazaértünk a hegyre, há itt fenn tuti vagy 4-5 fokkal melegebb volt. Már a ház előtt leizzadtam.
Ja, a fürdőszobában a kicsi kád a mosógép-ruhaszárító tetejére van téve, az pedig a manzárdablak alatt van. Így nekünk a fürcsi is olyan mintha medencében pancsolásznánk. Na jó, ha nem lenne észrottyantó meleg, akkor zárva lenne ama ablak, de így.....

Na asszem ennyi, mék dinnyelevet csapolni.

Zsuzsi - nem izgulod szét még az agyadat?

Kép
kissmanó

Ja, nyűgösség: nálunk este 7 óra körül kezdődik és olyan 4 órányit szok tartani.

Kép
kissmanó

Manó: Képzeld ma a patikába kaptam homeós könyvet :) Homeopátia napjainkban a címe!
Kértem a patikus csajtól, hogy amíg várakozok (lefagyott a számítógépes rendszerük) addig hadd olvasgassak már... És adott egy könyvet és amikor vissza akartam adni, mondta, hogy nekem adja :D Jajj nagyon megköszöntem.

Csajok jön a borulás, már dörög az ég :D :D :D Hurrrrááááááááááá, csak essssen is, sok sok eső, és mossa el az erdőtüzeket mindenfelé az országba....meg ezt a rohadás meleget is mossa el :evil:

ceniko
Szeged

sziasztok
bocsi a zavarásért,de van 3 db gyönyörű kislány ruhám eladó sajnos én nem tudom,majd ráadni szeptemberbe várható kislányomra.Ha érdekel írj

http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=218549
további jó babázást pocakosoknak kitartás

Timi
Vendég

Enikő! Pont ez a könyv van meg nekem is.
Lapozgassad csak szépen, én marhára meg vagyok vele elégedve.
S nem csak pocisoknak való, uhhó későbbiekben is bizonyára hasznát veheted.

Kép
kissmanó

Amúgy olyan vagyok mint egy kisgyerek. Annyira várom már a 6 hetes kontrollt. S 2 okból is. Egyikben apa is érinett fél, a másik oka pedig az, hogy utólag szeretném kibeszélni dokinénivel ezt a sebes szülést. Haddlátom utólag az ő véleményét. Télleg olyan jó fej a nőci, hogy én alig várom vele beszéljek.

Ja, apa ma mondta, hogy úgy néz ki, elmarad a Transcarpatic, egyhetes rally. Hát neki gáz, mert ő nagyon szeretett volna erre menni, ellenben akkor a szabadságaink is átértékelhetőek, s talán akkor elmehetünk No-ba arra az esküvőre.

Kép
kissmanó

Enikő! Grétu egy kiadós, 4 órás ömlő eső után indult ki az anyájából.
Hátha Zalán béb is erre vár.....

Kép
kissmanó

Üdv!

Gratula az új jövevényeknek és szüleiknek! :P

Császárosok! Ti meddig véreztetek? A sebet általában én is ritkán érzem, viszont jobb oldalon vmi belül nagyon tud feszülni bizonyos mozdulatokra. És néha a seb alatti részen érzek fájdalmat, olyan, mintha menzeszelnék, és a vér is több ilyenkor. (Bocs, h ilyenekről írok.)

Szoptatás: a klinikán egyből a fekve szoptatást mutatták meg, én csak azt tudom, megy is. De más pozitúrát is meg kellene tanulni, mert nem lehet majd mindenhol lefeküdni. Tudtok jó oldalakat ezügyben? A mellem egyelőre rendben van, a bimbó kicsit érzékeny. Akkor nekem is fájni szokott, amikor elkezdem a szoptatást, de aztán remdekül elvan vele a kistökös :P

Tegnap volt a védőnő, ma pedig a gyerekorvos is. Megállapította, h gázkólikája van (vagy vmi ilyesmi), hajnaltól szinte egyfolytában sírt. Adott egy recept nélküli szert, délután már egész jól volt Ádám. Az éjszakára azért kiváncsi vok :shock: Az ok annyi, h nem vártuk meg a büfit, és a gázok nem ki, hanem a belekbe mentek, onnan meg nehezen távoznak. Úgyhogy 10-20 perc függőleges tartás szopi után.

Ági, s mi az a recept nélküli szer?

Kép
kissmanó

Csajok, Orsi most válaszolt. Volt néhány kilengés az NST-n, de nem számottevő. Azt mondta, holnap siessek, és még szobatársak is lehetünk...
Móni, azt írta Orsi, hogy tányér meg evőeszköz kell, a kaja szar. :(

Kép
zsuzsi**

Manó: Nem tudom, most egy kicsit jobban izgulok, mint reggel...ahogy közeledik az időpont. Igazából holnap lesz szar, amikor Apa már nem lehet velem. Remélem, tényleg Orsival kerülök egy szobába! Nagyon jó lenne. :)

Kép
zsuzsi**

Orsi dokija elköszönt! Most doki nélkül van... :shock: :?

Kép
zsuzsi**

Lányok megjött Kinder Anditól a várva várt sms!!!!!

8 óra vajúdás után, du 3-kor császárral megszületett Samu. Gyönyörű, 3950 gr, és 57 cm. Ahogy meglátta anyukáját, megnyugodott. Jól vagyunk, épülgetünk.

Zsuzsinak, és Eminek üzeni Andi, hogy megy a drukk!!!! Írtam neki, hogy Eminek is megszületett már a kislánya.

Kép
Kép
moni1973

Haliho!
Nálunk a fürcsi után van ilyen nyügi időszak de az inkább hasfájás volt..tegnap este óta szerencsére nem fájt a pocija..

Nemrég ment el a gyerekdokibácsi, aki nagyon aranyos. Minden rendben Samukával..Azt mondta nagyon szépen tartja a fejét..a kezénél fogva felemelte ülő helyzetbe és tök szépen tartotta a kobakját..ja a lépegető reflex tök vicces volt, mint aki a holdon járna.. :lol:
A sárgasága teljesen oké, szép fokozatosan fog eltűnni.
torolve_20131003125716

Jajj nagy nagy gratula Andinak soksok boldogságot Nekik :wink: :D
Nagyon szép paraméterekkel rendelkezik a kisfickó :wink:
Gyors felépülést kívánok Andinak!!!

ceniko
Szeged

Kinderke!!

Hát fogadd szeretettel jó kívánságainkat Samu érkezéséhez, sok boldogságot nektek!!!!!!!!!!!!!!!!
torolve_20131003125716

KINDEEEEER!!!!

GRATULÁLUNK NAGYFIAD ÉRKEZÉSÉHEZ!!!! ANYUKÁÁÁM! NEM SEMMI A FIÚCSKA! VÁRJUK A KÉPEKET!!!!! SOK PUSZI!

Kép
zsuzsi**

Manó: Csak pár csepp esett basszus, most újra hétágra süt ez a rohadás nap :evil: Ebből az esőfelhőből nem fog esni Zalánbéjb... :evil: :cry:
Nagyon jó ez a homeós könyv :wink: asszem rendszeresen fogom forgatni...

Uxi: Nekem HC-ét nem is mértek az UH-án csak BPD-ét. És amikor neked ezt a 34,4-es HC-ét mérték, akkor mekkora volt a BPD???? :shock:

Zsuzsi: Drukkolok, hogy szobatársak legyetek Orsival :) Télleg állatjó lenne :wink:

ceniko
Szeged

Gratulálok Lányok!
Isten hozta Petrát, Maját és Samut ezen a világon!!!!!!!!!

Az én kicsikém nyűglődik mióta feltámadt a szél :( ennyit még sosem sírt egyben :( a szívem szakad meg, cicin kicsit megnyugszik, de aztán újra panaszkodni kezd

Kép
Kép
emma1976

Andi, hatalmas nagy gratula a nagyfiad érkezéséhez!

Zsuzsi, ha nem jönnék, akkor tudd, nagyon-nagyon fogok drukkolni neked!!!!!!

Nekem meg pont azt mondták, hogy a BPD számít, és hát sajna bejött. 100-as volt és csaszi és 35-ös a fejkörfogat.

kispiskóta

Marci ma egész nap sírt, valamikor negyed 3-kor sikerült szegényt elaltatni, de már ébredezik.

kispiskóta

http://video.neogen.ro/user/jullyie/gd7 ... 2rcwkbhys/

sírós babák anyuciját felvidítandó

Kép
kissmanó

Hurrá! Kidugta orrocskáját a harmadik Sámuel bébi is.
Gratula a nagylegénynek, s anyájának szintúgy. A lehető legjobbakat mindenből nekik.

Kép
kissmanó

Csajok, mindenkinek nagyon köszönöm a drukkot! Holnap reggel lehet, hogy benézek még, mielőtt elindulunk, köszönni nektek! olyan jó, hogy tudom,hogy ennyien drukkoltok :D Köszönöm!

Kép
zsuzsi**

Andi! Nagy-nagy gratula kisfiad megszületéséhez. Jó nagy méretek ezek! :D Nagyobb, mint Egon most :wink:
Sok-sok
tejcsit!

Nadine! Hatalmas gratula és nagyon várjuk a híreket! És persze a képeket.

Bimbóvédő: Én nem használtam az elején és teljesen strapára ment a mellem. A végén még a lefejt tej is véres volt... Szal, csajok - semmi lelkiismeretfurdalás! Ha véres lesz a tej bimbóvédő nélkül, a béb kihányja és akkor valóban gond van.

Végül, én úgy álltam vissza, hogy Egon éhes lett, leültem szopiztatni, de nem vittem magammal a bimbóvédőt és már nem volt kedvem felállni :wink: Kb 1-2 napig volt bimbóvédő, addig meg fejés. Utánna már tudtam szoptatni.

És akkor, egy ma reggeli nyűgös kép. Nagyon megérzi a frontokat szegénykém.

Kép
molkata

Persze, Nadine is nagy akart lenni. nem értek ehhez a beállításhoz :twisted:

Tudtok vmit Rózsáról és Jovikáról?
molkata

Kata! Aranyos a kis cumós.

Kép
kissmanó

Hát Jovika is a tábla felső felében van, bár nem mintha személyesen tőle származna aznfó..... nekünk címezve.....

Amúgy télleg, vajon Rózsával mizu?

Kép
kissmanó

Kinderkeeeee!!!!!

Hatalmas gartulaaaaaa! Wazzeee.. mekkora gyerek! :shock: :lol: :lol: :lol: Nagyon nagyon sok tejecskét és gyors felépülést Nektek! :D
Vendég

Szivvi múltkor írta, hogy Jovikát látta egy másik topikban, ahol megmondta, hogy szült. Minket elhagyott :(

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

vagyok én is csak a mi gépünk darabokban Anyutól meg csak ma tudtam lehozni.
jól vagyunk Álmos jó baba igaz neki is vannak nehezebb napjai (eddig 2szer aludt velünk).tegnap le esett a köldökcsonk nekem meg vasárnap végre megvolt a varrat szedés.
megprobálom leírni a történéseket nem tudom meddig jutok most.

Szóval folyamatosan mérni kellett a vérnyomim pénteken mert a gyógyszer sem vitte le igazán.aztán 4 óra felé azt mondta dokibácsi hogy megbeszélte az ügyeletessel hogy megyek.csak azt nem gondoltam hogy egyből a szülőszobánál kell jelentkezni.ha ott egyszer bemész...
újra megvizsgáltak m.víznézés aznap már 2.szor.két újnyira voltam nyitva.
papir kitöltés, nst, utána várakozás.
műszak váltás ujabb vizsgálat ismét mvíz nézés 8ezt már kezdtem zokon venni majd pedig mondták hogy műtét lesz.mert faros és még lábvégű tartásban van tehát nincs más megoldás.
mondtam hogy szóljanak Ricsinek mert kint vár.nekem pedig infúzió,borotválás,katéter majd pedig át kelett menni a műtőbe.
jött az anesztes fiatal doki alig találta meg a jó helyet mert vizes volt a hátam is picit.akkor már dokibácsi is bemosakodott Ricsi is várta hogy bejöhessen.
pillanatok alatt kiemelték Lurkót és már orditott is.elvitték éppen csak 1 pillantást engedtek.Ricsi ment vele ,engem pedig összeraktak befoltoztak.anesztes doki végig mondta mi történik éppen.kivittek az örzőbe útközben mégegyszer megmutatták Lurkót .
itt rámrakták a v.nyomi mérőt ami negyedóránként mért igy ha tudtam volna se aludtam szinte semmit.(szerencsére feladta a gép éjjel igy a nővér leállította)mivel este volt a műtét igy hagytak reggelig pihenni csak utána jött a gyötrelmes első felkelés amire tényleg igaz hogy mindig könnyebb lesz.
behozták Lurkót is probálkoztunk a szoptatással.akkor még nem sok sikerrel.
a végleges helyemre dél körül költöztem és akkor megint kihozták és nagyon édesen aludt éjjelre azért kivitték hogy pihenjek. most ennyi a történet.
esztora

Nagyon gratulálok mindenkinek akinek még eddig nem tudtam.

bimbóvédőt én is használtam az elején (mert túl nagy volt anélkül és nem ment a szoptatás)
nyügös időszak nálunk délután van most sikerült elaludnia.
mi már voltunk kint a terszon tegnap 10 percet reggel és estefelé is.ma meg mivel elaludt igy 1 órát kint maradtunk aztán behoztam és tovább aludt a kocsiban.
esztora

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Andinak nagy-nagy Samubabához! :D

Enikő, 97 volt a BPD. Remélem, nem éri el a 100-at.
Bár nem tudom, a BPD mit befolyásol, 1-2 mm ide vagy oda. Az csak a fejátmérő. Ha előveszem valamikori matektudásom, ha szabályos kör lenne a fejük, akkor BPD*Pí (fujj, de hülyén néz ki, de nincs pí betű a billentyűzeten) lenne a fejkörfogat vagyis a fej kerülete, vagy nem?
De nem az, a BPD sajnos a kereszbe átmérő, és a fejünk hosszátmérője sokkal nagyobb, mint a keresztbeátmérője. :shock:

Ma este mintha többet keményedne a hasam, de nem fáj. Tuti front jön.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: De igen igazad van, jogos :roll: . De mindenkinek BPD-ét mérnek, vagyis legtöbbünknek.... :shock:

Esztora: Örülök, hogy jó élményként maradt meg benned a szülés, még akkor is ha csaszis volt :wink:

Molkata: Egonnak szenzációsan állnak a cumik :wink: :lol:

Na esett egy kicsit több eső, mint pár csepp, egész jó illat lett. Bár nem hűlt le a levegő, de az illat is fél siker :wink:

ceniko
Szeged

tényleg semmi negatív tapasztalatom nem volt (váll fájástól eltekintve amiért addig hisztiztem amíg ki nem szíjjazták és megmozgathattam még az anesztes is maszírozta nekem)

viszont rajtam kijött a babyblues nem volt kellemes az a pár nap de szedek homeos bogyót rá.

na program van.

Bridzsi

Kép
esztora

Kinderke: gartula, jó egészséget nektek!

Manó:
a szer neve: Infacol szuszpenzió (csecsemők fokozott gázképződés és levegőnyelés okozta hascsikarásának, bélgörcsének megszüntetésére). Még nem tom, h ennek vagy a kimerültségnek köszönhető-e, de nem sírt délután. Az éjszakára azért befizetek. :shock:

Kinder Andinak és Eminek óriás gratuláció!!! Sok tejecskét és egészséget kívánunk Botikámmal!

Móninak üzenem, hogy a kaja EHETETLEN! és a vacsora mindig ugyanaz.... vigyetek ásványvizet, mert sokat kell inni szopihoz!!!
lidikoka

Sziasztok!

Zsuzsi: drukkolok, hogy sikerüljön egy szobába kerülnötök Orsival. Megértelek, hogy izgulsz, biztos én is izgatott lennék a helyedben, de azért próbálj aludni éjszaka. Mindjárt itt van a királylány, és utána ő osztja be az idődet, nem lehet csak úgy alukálni, amikor te szeretnél :wink: Azt tudod már, hogy csütörtökön mikor indul a mandula?! Szorítok neked nagyon.

Andi küldött egy képet a telcsimre a nagy fiúról. Nagyon tündéri, annyira látszik hogy jó nagy baba. Remélem Andi párja tesz majd fel nekünk fotót ide a fórumra.

Az én fiamat nem hatotta meg ez a front sem, tök jól el van odabent.

Móni

Kép
Kép
moni1973

ildi: köszi az infót, ezt már sajnos többen mondták....
Egyébként úgy általában milyen volt a tapasztalatod a kórházban?
Egy ágyas, vagy 2 ágyas szobában voltál?! Nem tudod véletlenül, hogy az egy ágyasban van hűtő?

Minden jót nektek,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Ismét az Infacol. A francba. Ezek a lököttek meg itt nem forgalmazzák. Olvastam a tegnap román oldalakon a pocófájásról, s 1 fórumon egy Angliában élő csaj is említette, az itteniek meg zsémbeltek, hogy itt nem kapható. Szal így jártunk. :(

Ja, Vanish-es tömzsihez nem is gratuláltam. Akkor a névjegykártyával hogy marad? El lészen tekintve McKanáritól? :wink:

Kép
kissmanó

bakker bal kézzel nem jött össze a Tömzsi

Kép
kissmanó

Ági! Az infacol állítólag csak 4-5 nap után kezd hatni. Nekünk egy hét után volt eredménye.

Manó! És Espumisan sincs ott. Nekünk ezt a kettőt ajánlotta a gyerekorvos és ki is próbáltuk őket. Ugyanaz a hatóanyag.

Zsuzsi! Milyen jó lenne egy szobában Orsival. :D
molkata

Mano: megint bővül a kártyán szereplő név.

Wenishezett Don Tömzsi McKanári :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andi Anyuka!

Nagyon sok szeretettel köszöntjük Samukát a világban! Végre!! Sok örömet, boldogságot kívánok nektek!!

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi
Nagyon-nagyon szurkolok Nektek!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Mindenkinek gratulálok a babák érkezéséhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi továbbra is 2:1, ma voltunk ultrahangon, fejecskéje már annyira lent van, hogy nem is tudtak BPD-t rendesen mérni. A súlya 3000-3500 gr között van. Lepény II. és azt mondták, hogy bármikor megszülethet.... Ezt eddig is tudtuk.....

Zsuzsinak és Orsinak megy a drukk ezerrel, azért nem kizárt, hogy odabent talizunk!!!!!!!

Gyönyörűek a babák, csak csodálom őket folyton!!!!!

Kép
barbuli

Csajok
Én ma ellettyentem...Bébem ma óránként kívánta a kaját...Kíváncsiságból méregettem, és 30-50 grammokat szopik, aztán bealvás, szigorúan rajtam :roll: Amint letettem, akár mellém a kanapéra, akár bébkocsiba, egy perc múlva már üvöltés...És semmivel nem tudtam megnyugtatni, csak cicivel. Kész vagyok mint a lecke...Ötletek??Csak azt ne, hogy sírjon ammedig bír

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?