A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » !20 év körüli kismamik!

Sziasztok!
Láttam hogy kiságyat kerestek!
Vannak nagyon jók!Használtak és újak a vatera.hu aukciós oldalon.Én 10000 körül vettem a legolcsóbbat újonnan postával!Az ugyanilyen a Brendonban 18000Ft!Szerintem megéri!(persze matrac nélkül!
mné zsuzsi

Sziasztok!
Vannak nagyon jók!Használtak és újak a vatera.hu aukciós oldalon.Én 10000 körül vettem a legolcsóbbat újonnan postával!Az ugyanilyen a Brendonban 18000Ft!Szerintem megéri!(persze matrac nélkül!
mné zsuzsi

Sziasztok!
mné zsuzsi

[quote="mné zsuzsi"]S írta:mné zsuzsiziasztok!
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1219070963.1905.jpg[/img] így néz ki [/img]
mné zsuzsi

Ja ez persze teljesen új!
mné zsuzsi

Jaj, dehogynem! :( és ahogy egyre nagyobb lesz a pocakod, annál jobban fog.. :? de majd egy idő után kitapasztalod,h hogyan hajolj, mozogj, hogy megelőzd. amikor fel akarok kelni vízszintesből: először az oldalamra fordulok, onnan négykézlábra, majd abból fel :shock: ...elég vicces látványt nyújtok.. :lol: dehát másképp már nem megy a hasizmaim már nem ott és úgy működnek, mint "fénykoromba".. :lol: erre akkor jöttem rá mikor így próbáltam felkelni és nem igazán sikerült: a párom a térdét csapkodta a nevetéstől, szerinte leginkább egy bogárra emlékeztettem,akit a hátára fordítottak, és aztán kézzel-lábbal kalimpál,h a hasára kerüljön... :lol: új lakásba költöztök? vagy a mostanit újítjátok fel? mi is kb. 2 hete költöztünk ide a XIV-be.

Merre jártok lányok???nagy a csend...jól vagytok???

Erről a kiságyról jut eszembe, tegnap jártam ikeába, és ott is 7-10e-ért volt kiságy. csak sajna kókuszmatracuk nincs. Mi a kikába 14ért vettük a kiságyat és 9ért a kókuszmatracot.(a párom hallani sem akart másféléről, "műmatracnak hívja őket:))
Meg vettem matracvédőt 1500ftért, paplant(amit 5-6 éves korig is tudok használni, mert félbehajtva fér a kiságyba) és párnát 3000ftért, meg 2 gumis lepedőt 2000ért, meg paplan és párnahuzatot 2500ért. Én itt láttam olcsón jó minőséget ha ilyen dolgokról van szó...akinek még nincsenek ilyen holmiai, érdemes benézni... voltam a brendonba is a váci úton, dehát ott iszonyú árak vannak :shock: :evil: pl: a fürdős kiskád 5e-nél kezdődik (újszülött méret), de ha akkor szeretnél, amit 2-3 éves koráig is használnál, az már van vagy10e kb. :shock:
Mindig elgondolkodok azon, h a "márketingesokosok" mekkora pénzt csinálnak egy gyerekből.. :evil:

Nektek hogy áll amúgy a babakelengye????
még mindig nem raktam össze a "kórházi" csomagom, pedig lassacskán már kéne...nem is tudom mit érdemes belerakni...ötlet??? :roll:

Legyetek jók, pihenjetek, mindjárt itt a tüzijáték:D (nekem legfeljebb a tvből:))

Kép
pocimaci

öhömm... laptetőtolvaj... :D

[quote="Reni_24"]M írta:Reni_24a végre elkezdtük a lakás felújítást És már csak 2 hét és költözünk.Hurrá-hurrá

Ennek nagyon örülök!! Végre-végre vár a nyugodt élet!! Nekem nagyon sokat jelentett, amikor végre elköltöztünk. Most már nem tudnék azt hiszem senkivel együtt élni.... :oops:

Jaj, lányok én annyira, de annyira irigyellek Titeket a pocakosságotok miatt!! :oops: Tudom, hogy mindenkinek akad ilyen-olyan problémája, de ki bánja?? Amíg a baba-mama egészséges, addig nem számít. Igaz?? Én legalábbis imádtam terhesnek lenni. Mindkétszer. :D :D

És most már jönnek a hűvösebb idők, sokkal jobb lesz, ígérem!! Főleg nektek, akik már a 20-as 30-as hetekben jártok!! A poci ugyan egyre nehezebb, de legalább nem a dög melegben kell cipelni!!

Nem azért, de jó sokan eltűntek a topikból!! Nem?? Régebben, mintha több olvasnivalóm akadt volna.... :?

További kellemes édestehercipelést!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok!

Pocimaci: ugyan kórházanként változik, hogy mit tudnak bent adni, de szerintem a teljesség igénye nélkül:
*2-3 elölgombos hálóing - amiben kényelmesen tudsz szoptatni
*sok alsónemű
*papucs (egy sima + egy a zuhanyozáshoz)
*köntös
*törölköző
*tisztasági csomag:tusfürdő, sampon,fésű, fogkefe-fogkrém stb.
*saját pohár + innivaló bőven
*eü betét
*Babának: popsitörlő és pelus (nálunk a kórházban nedves vattával lehetett letörölni a baba popsiját, de volt, mikor elfogyott)
*Bepanthen krém: ez nagyon jó babapopsikenőcs, és a mellre is lehet kenni, ha nagyon érzékennyé válik/kisebesedik - szoptatás előtt viszont jól le kell mosni, úgy tudom...

most hirtelen ezek jutottak eszembe, de ha még van valami, akkor írom...
Csajok! Ti is segítsegetek, hogy miket hagytam ki :)

Szép napot mindenkinek!
Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!!

Ha nem haragszotok, elküldöm a listát, amit még nővérkémnek írtam össze, persze nem teljes az otthoni része, mert az evidens nagyobb dolgokat lusta voltam beleírni :lol: (pl kád, babakocsi, kiságy)
1219125871.5736.doc

Reni
Kép
Kép
rennye

Sziasztok Lányok!

Nem rég találtam rá erre a topikra, és szívesen csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok.
23 éves vagyok, és szeptemberben lesz 1 éves a kisfiam.
Anikó
aniko15

Sziasztok!

Pocimaci:Igen anyum is felkészített,hogy egyre jobban fog majd fájni a hátam meg a derekam :shock: Hát képzelem :lol: Az én párom is jókat szokott nevetni rajtam,mert én is kb.így szoktam felkelni mint te :D :oops: Akkor a legrosszabb,ha hanyat fekszem és közbe beáll a derekam és sírok annyira fáj meg közben saját magamat ki is nevetem.Így próbálok úgy feküdni,hogy ne álljon be,de nem mindig jön össze sajnos.Végülis igen új lakás vagyis párom örökli majd nagymamájától :) Csak előbb beköltözünk,mert hát a babának meg nekünk is nyugalom kell és itt anyuéknál ez nincs meg sajnos :cry: Mi már megvettük a babakocsit.Kaptunk egy csomó ruhát így arra nagyon költeni nem kell csak veszünk még azért pár új ruhát is,hogy legyen mibe haza hozni meg majd,ha dokihoz kell majd vinni.Vettünk még 5darab kombidresszt is,cumisüveget,cumit :oops: :D A kiságyat majd csak szeptemberben vesszük meg,mert akkor már a másik lakásban leszünk :D Kiskádat nem kell vennünk,mert van kishugomé ami volt az pont kék színű :D Kiskádat lehet kapni az Auchanban is és kb.2000ft szerintem nem olyan drága.Mi a kiságyba sima matracot veszünk,mert párom tesója mondta,hogy a kókuszmatrac nem jó.Igazából majd össze kell írnom,hogy mi is kell még a babónak,mert így nem tudom fejből :oops: Meg anyum mondta,hogy majd,ha már nem dolgozik annyit akkor segít,hogy mit vegyek a babónak :D
Mi kiságyat 13-14 ezerért láttunk.Remélem szeptemberben még lessz olyan,mert az nagyon tetszett nekem :D

Reni:Hát igen ránk fér majd a nyugalom már,mert az elmúlt hetekben se nagyon volt nyugtom :cry: Mondtam is páromnak,hogy én csak pihenni fogok amíg nem megyek szűlni :D Csak azt sajnálom,hogy nem bizti,hogy ha elköltözünk akkor lessz egyből internet :oops: :cry: De remélem,hogy sikerűl elintézni addig azt is.Sajnálnám,ha egy jó ideig nem tudnék jönni hozzátok :cry: Így van a lényeg,hogy a baba és a mama is egészséges legyen :D Hát igen én is megjegyeztem már,hogy nagyon sokan eltűntek sajnos :cry: Remélem ők is jól vannak!Köszike a listát :D Nem terveztek még egy kis babát? :)

Kriszti:Köszi a listát :D Sajna én nem tudom mit kéne vinni még :oops: Ennyi csak elég lessz :)

Aniko:Üdv itt :D Nyugodtan,dehogy bánjuk minnél többen vagyunk annál jobb :D Hogy vagy?Gratulálok a kisfiadhoz.Hogy hívják?Mesélj magadról.

Mi jól vagyunk a körülményekhez képest.Mostanában hányingerrel küszködök csak azt nem tudom,hogy miért és,hogy mitől :cry:

Csajok!Nem tudnátok segíteni abban,hogy mit csináljak,mert sajna székrekedésem van és bármit eszek nem segít :cry: Előre is köszi a segítséget!

További szép napot kívánok mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Rennye és krisztina: Nagyon köszönöm!!!!már el is kezdtem pakolászni...még 1-2 dolog hiányzik, de a nagyja megvan...ti mit gondoltok a mellszívóról? érdemes vennem? ti használtatok?

reni: tényleg fontos a nyugalom, nekem mikor "egyenesbe jött" az életem, érdekes módon nem görcsöltek az izmaim, kevésbé voltam feszült. Szóval még azt is el tudom képzelni, hogy neked sem lesz ennyi gondod, ha nyugi lesz...
Székrekedésre tejeskávét szoktam inni, nálam az mindent megold.. :oops: :lol: szó szerint :lol: más ötletem nincs, de azt hiszem itta főoldalon utána tudsz nézni..
szeptember 27.-én lesz a hungexpon börze, én elcipelem anyámat. a "nagyi" imád Emmuskának rucit túrni....ja REMÉLEM el tudok menni, addig csak nem szülök :lol: :D ja, elfelejtettem mondani, turi-mániás vagyok.. :D volt kitől örökölni...

Aniko: szia! mesélj vmit magadról!!!! Kisfiadat hogy hívják?

Kép
pocimaci

Bocsi a sietségért, addig írtam gyorsan még a párom fürdött... :lol:

Kép
pocimaci

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást, aranyosak vagytok!
Szóval a kisfiamat Dávidnak hívják, szept.29-én lesz 1 éves. Egy örökmozgó kis tündér, vele lett teljes az életünk. Ezt az érzést ti is hamarosan megtapasztalhatjátok.
Kérdezzetek bátran, hirtelen nem tudom, mit is írjak magunkról.
Még új vagyok, úgyhogy ha vki tudna segíteni vonalzó-ügyben, megköszönném.
Reni:esetleg az aszalt szilvát próbáld ki, az segíthet.
Anikó
aniko15

Elbitoroltam a gépet.. :twisted: most végre nem kell sietnem...

Aniko: a babafalva.hu-n van olyan fülecske fent, hogy Vonalzók, ott ki tudod választani melyik tetszik, ha ez megvan lent lesz olyan, hogy Vonalzó létrehozása.Megnyomod,ezután kapsz 2 jó hosszú kódot(Vonalzó link a becsületes neve), neked az alsó kell.(PHPBB - kód) Ezt másold ki. Majd térj vissza ide, lépj be, legfelül van egy olyan legördíthető fülecske, hogy Segédletek. gördítsd le válaszd ki a Profil nevűt. Ott a profilba lent van olyan, h aláírás, na oda kell bemásolni azt a hosszú kódot. Ha ez megvan nézd meg, hogy be van-e állítva: "aláírás csatolása minden üzi végére". oszt Mentés....elvileg utána már látnod is kell majd itt az oldalon, ha üzenetet írsz. Bocsi ha túl hülyén írtam le, csak magamból indultam ki.. :lol: :P remélem sikerül!!!! :roll:
nálad papás szülés volt???? pont "időre" született Dávid? Szép neve van, én is az lettem volna ha fiúként látok napvilágot.. :) hát akkor te is nyáron voltál nagypocakos :) nem vizesedtél?

megyek, rávetem magam a palacsintára.. :D ha még maradt :shock: ...

Kép
pocimaci

pocimaci: köszönöm a leírást, holnap megpróbálkozok vele, most nincs rá energiám :oops:
Igen, papás szülés volt, és nekem így nagyon jó volt. Sok mindent nem tudott segíteni a férjem, de a jelenléte is elég volt. Hát a kicsike jól érezte magát a pocakomban, 41 hétre született, 4400 g-mal és 54 cm-rel. Jó nagyra nőtt, volt rá ideje :lol:
Egyszer dagadt be kegyetlenül a lábam, mikor a bátyáméknak volt az esküvője augusztusban, nagyon megijedtem, mert előtte nem volt ilyen problémám. De elmúlt 1-2 nap múlva.
Neked vizesedik a lábad?Hogy bírod/bírjátok a meleget?
És te Reni?
aniko15

Anikó!! Üdv!

Gartula Dávidhoz! Én személy szerint kérek képet!! Mi több!! Képeket!! Jó nagy bébikéd született!! Nem semmi :D Nagyon ügyik vagytok!!

Reni!

Székrekedés sajna passz. Csak a szokásos: ivójoghurtok ezerrel (az actimel nagyon jó, csak bazi drága). Megoldható olcsóbban mindenféle gyümiből (banán kizárt) tejturmix!!
Hányinger nem lehet savasságtól? Nekem ahogy nőtt a hasam, és nyomta fel a gyomromat, egyre sűrűbben volt hányingerem, főleg este, meg éjszaka. Nem tudtam enni hagymát, retket, meg ilyeneket, annyira marta a nyelőcsövemet a sav. Már bocsi a részletezésért :oops:
Babát tervezünk e?? Érdekes kérdés. Már korábban tettem említést, vagy célozgattam rá, hogy én most terhes lennék. Kivel is? Azt hiszem Pocimacival lennék majdnem egyidős. Okt 21-re voltam kiírva. A baba elvesztését úgy fogtam fel, hogy most nem lehet azt az utat járnom, hanem el kell kezdenem az ÉLETET. 1,5 hét múlva indul az ovi, 15-én Norbinak a bölcsi, és el kell kezdenem dolgozni. Húú. Komolyan megrémít. Bocsi, hogy ezzel traktállak titeket, de nagyon ijesztő...

Pocimaci!

Én is turimán vagyok :D A fiúknak szinte az összes rucijuk onnan van. Csak bizonyos dolgokat nem vagyok hajlandó használtan venni. Pl sapka, zokni, bugyi, cipő.

Bár már így is regényíróvá avanzsáltam magam, de engedtessék meg nekem még egy megjegyzés.

Reni, ez leginkább neked szól. A megvett cuccok felsorolásánál feltűnt a :oops: jel a cumi után. Megsúgom, hogy nekem mindkét fiú cumis volt, és Norcit ráadásul szándékosan szoktattam rá. Ő elkezdte az ujját szopni 2 hónaposan, én mindig lecseréltem cumira. Egyik este nem találtam, és érdekes módon nem is kereste. Akkor volt kb 20 hónapos. Levi 3 éves kora előtt hagyta abba, nála kicsit macerásabb volt, de hisztimentes!! Szóval én (és ne vessetek meg ezért) cumipárti vagyok. A víz ver, amikor a játszón látok olyan kisgyereket (nagygyereket), aki kijön a homokozóból, és már tömi is a szájába az ujját. Fújjjjj....

Na mostmár befejezem. Szép álmokat!!

Reni
Kép
Kép
rennye

Rennye: szerettem volna feltölteni képeket, de nem engedte. Azt írta, hogy hiba történt. Lehet hogy túl nagy méretűek, de nem engedi tovább kicsinyíteni. Ötletek?
Egyetértek veled, én is cumipárti vagyok, azzal alszik Dávidka, napközben nem nagyon használjuk, csak alváskor.
Köszi a gratulációt.
aniko15

Kép
aniko15

Sikerült!!! :lol:
aniko15

Kép
aniko15

próbálkozok a vonalzóval :twisted:

Kép
aniko15

ez is megvan :D

Kép
aniko15

jól elvagyok itt magamban :shock:

Kép
aniko15

rennye: sajnálom, hogy így történt! :cry: de sose lehet tudni mit hoz a jövő.. :roll: ...Emmus nagyon nem tervezett baba volt, eléggé kétségbeestem, mikor kiderült, hogy ő van. nehezen tettem túl magam rajta, meg persze először senki nem örült neki, mostmeg. :P ....el se tudnám képzelni, hogy ne lenne, már nagyon várom, amellett hogy félek is.. :oops: :)
Ovi is, bölcsi is???hű, hát lesz mit csinálnod.. :D Nem szereted a munkádat, vagy inkább az a rossz, hogy nem leszel olyan sokat a fiúk mellett, mint eddig? vagy mindkettő? :wink:
A cumival én is egyetértek, szerintem is jobb ha cumizik, mint ha az ujját szopná...saját tapasztalat, én 6!!!!!évesen szoktam le róla.. :?

aniko: nagyon szép a fiad, olyan dús haja van!!!! :) legalábbis a képek alapján...látom sikerült a vonalzó :D igen sajna, dorong lábaim vannak.. :oops: :D de ahogy hüvi lett, még az is lejjebb ment.

Kép
pocimaci

Sziasztok! Olvasgattam az oldalon, és megtaláltalak titeket. :)
Nagyon fiatal kismama vagyok, így nem árt ha mindenről tájékozódom. :) Én is próbálkozni fogok a vonalzóval, mert olyan édesek. :D
Remélem nem baj, h írtam! Vigyázzatok magatokra, és a picikre is. :)
gjéti

Szia gjéti! Mesélj magadról!! :) Hány hetesek vagytok? Tudod már a nemét, nevét a babának? Hogy érzed magad? Vizsgálatok? Tudod már hol fogsz szülni?
Vonalzó: anikónak leírtam, de bemásolom neked ide:
a babafalva.hu-n van olyan fülecske fent, hogy Vonalzók, ott ki tudod választani melyik tetszik, ha ez megvan lent lesz olyan, hogy Vonalzó létrehozása.Megnyomod,ezután kapsz 2 jó hosszú kódot(Vonalzó link a becsületes neve), neked az alsó kell.(PHPBB - kód) Ezt másold ki. Majd térj vissza ide, lépj be, legfelül van egy olyan legördíthető fülecske, hogy Segédletek. gördítsd le válaszd ki a Profil nevűt. Ott a profilba lent van olyan, h aláírás, na oda kell bemásolni azt a hosszú kódot. Ha ez megvan nézd meg, hogy be van-e állítva: "aláírás csatolása minden üzi végére". oszt Mentés....elvileg utána már látnod is kell majd itt az oldalon, ha üzenetet írsz.

Kép
pocimaci

Sziasztok!

pocimaci: köszi a dicséretet, egyébként tényleg dús haja van, születésekor is kis hajasbaba volt :D
gjéti: Üdv itt!Én is új vagyok itt, bár nem vagyok kismama, de van egy kisfiam. Mesélj magatokról.

Kép
aniko15

Sziasztok!

pocimaci: köszi a dicséretet, egyébként tényleg dús haja van, születésekor is kis hajasbaba volt :D
gjéti: Üdv itt!Én is új vagyok itt, bár nem vagyok kismama, de van egy kisfiam. Mesélj magatokról.

Kép
aniko15

Bocsi, csak egyszer akartam :oops:

Kép
aniko15

sziasztok.

aniko:

üdv.nagyon helyes a kisfiad :lol: :lol: :lol:
Patrikomnak is sok haja van.már 4 szer nyirattuk neki de megint vinnem kell :lol: :lol: :lol:

gjéti :

neked is üdv.mennyire vagy fiatal?és hány hetes kismami vagy?

mi megvagyunk.ma bucsuztunk.Patrik lovagolt és ültünk kisvonaton.na meg bezsebelt egy csomóóó játékot.

később rakok képet csak most páromat indítom melóba :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
ettike

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép és ez pedig a mostani pocakom.3 hete semmi hasam nem volt. ahoz képest milyen pici a baba brutál nagyra nőtt.mi lessz a végén???

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt!

Ettike: a te kisfiad is cuki, és tényleg milyen dús haja van. Gratulálok a 2. kisbabátokhoz!Hogy vagy?Nem semmi a poci, másnak ilyenkor még semmi se látszik. Egyébként nekem is nagyon korán elkezdett nőni, a végére hatalmas pocakom volt.

Nem tudok nagyobb méretű képet feltölteni,csak ilyen minit. Nektek hogy sikerült?

Kép
aniko15

sziasztok egy picit eltuntem de remelem egy pincurit hianyoztam udvozlom en is az ujakat aniko tenyleg edes kisfiad van es siman szulted meg le a kalappal elotted ettike gyonyoru a te fiad is tenyleg jo nagy a pocid en 9hetes koromig azt sem tudtam hogy baba lesz de 11-12hetesen kezdett noni a pocim de en is brutalisan megindultam en is mondtam a paromnak h oriasbebink lesz. :D en is kivancsi vok az uj mamik eletere ugyhogy ha van idotok irjatok vagy kerdezzetek.puszi mindenkinek vigyazzatok magatokra meg picitekre en megyek hutomagnest venni mert ennek a bolondja vagyok mar van 100 valahany darab meg jo hogy nagy a hutonk de mar az oldalai is tele van. :lol: Kép
mano21

bocsanat de nem azt a kepet raktam hanem meg a multhetit ugyhogy most javitok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép
mano21

Sziasztok!!

Szia Gjéti!!

Üdv mifelénk :D Mesélj magatokról!!

Anikó!!

Nagyon szép kisfiad van!! :P

Ettike!

Patrik édes még mindig :D Kis huncut (vagy nagy huncut?? :wink: ) Nem semmi a pocid. De várható volt, a másodikkal sokkal hamarabb meglátszik, és hamarabb meg is fogod Őt érezni!! Meg az első 12 heti puffadás is segít egy kicsit :wink: :wink:

Pocimaci!

A munkámmal nem volt semmi bajom. Szerettem csinálni, bár csak 2 évet voltam a cégnél, mert előtte vendéglátóztam (fújj, soha többé).
Nagyon sok bajom van ám :oops:
Az egyik, hogy nincs hova visszamennem, mert a volt főnöknőmmel 8 hetes terhesenen megváltunk egymástól :x Úgyhogy én már több, mint 4 éve itthon vagyok, és babázok :D Nehéz lesz egyből megválnom mindkét fiacskámtól. És Norbi miatt hatalmas lelkiismeret furdalásom is van ráadásul. Ő nagyon babás, bár igen szociális, mindenkivel barátkozik, biztos be fog tudni hamar illeszkedni. De én nagyon bölcsi ellenes vagyok. És tessék....be kell adnom. :cry:
A munkakeresés meg egyenesen kilátástalan. Már most keresek, de eddig egyet sem találtam, ahol okt. 1-től keresnek valakit. Nekem pedig sos-be kell, mert munkáltatóit kér a bölcsi, az a végső határidő, különben kirakják a gyereket a bölcsiből :shock:
Viszont szept 15-én kezdem Norbi beszoktatását, ami minimum 2 hét, addigra október lesz. Hát oldja meg az ember.... Főleg, hogy beszoktatás alatt ott kell lenni legalább az első héten, és valószínűleg pár napot a második héten is.
A következő: nekem olyan munkát kell találnom, ami nincs messze, és normál 8-8,5 órás, mert nekem kell megoldanom, hogy tudjam őket vinni-hozni. Laci 6-ra jár, tehát a bevitel részéről kilőve. (fél7 a nyitás bölcsiben is, oviban is). Bölcsiben max 10 órát lehet a gyerek. Tehát, ha mondjuk 3/4 7-re beviszem, akkor 3/4 5-kor el kell hoznom. Igen szoros határidők...
Nos?? Szerintetek??
És a hab a tortára: Norbi 16-án lesz 2 éves. Tehát szeptemberben fél havi gyed-et, és fél havi gyes-t kapok. Kitörölhetem vele....

Bocsi, hogy ennyit írok erről, de ebben a témában nem tudok szűkszavú lenni.

Most kihasználom még ezt a másfél hetet, amit nonstop velük tölthetek!

Szép napot Nektek!!

Reni
Kép
Kép
rennye

rennye: nincs könnyű dolgod, az biztos. Mit dolgoztál azelőtt?Milyen munkakörökben nézelődsz, van elképzelés?Szorítok, hogy sikerüljön megfelelőt találni.

Kép
aniko15

Sziasztok!

Kicsit eltűntem.Az volt az oka,hogy a kishugom beteg lett ment a hasa,hányt,lázas volt.Erre tegnap előtt meg elkezdtek kijönni rajta nagy piros foltok és este ki kellett hívni hozzá az ügyeletet.Persze a pasi se tudta,hogy mi ez csak találgatott.Írt fel neki fenistil cseppet.Erre tegnap annak ellenére,hogy beadtam neki tetőtől talpig tiszta piros foltos volt mint aki leforrázta magát :cry: Én meg jól megilyedtem aztán irány a Heim Pál kórház.Este 8-ra értünk be.Ott azt mondták,hogy valószínű a strandon elkapott valami fertőzést és kb.péntekre elfog neki múlni.Így a héten se ment ovodába :cry: Így nem is tudok segíteni a páromnak a felújításban :cry:

Anikó:Jó nagy volt a babád :) És simán szülted?Le a kalappal.Tényleg nagyon aranyos a képeken és szép dús haja van :D

Gjéti:Üdv itt :D Mesélj magadról. :D

Ettike:Patrik is nagyon aranyos a képeken :D Tényleg nagy már a pocid,de hát második babónál tényleg hamarabb meglátszik. :D

Reni:Az bizti,hogy nincs könnyű dolgod.Sajnos ma már nagyon nehéz munkát találni ezt már én is tapasztaltam.Amíg nincs gyerek azért,ha meg már van akkor azért :cry: És tényleg elég nehéz olyan munkát találni ami össze egyeztethető az ovival és a bölcsivel.De remélem,hogy hamar megoldódik a dolog.Szurkolok neked!!

Jah azt még nem is mondtam,hogy már a vesém is fáj :cry: De a jó hír az,hogy jövőhéten már pakolgatunk át :D :D És akkor végre vége a rabszolgaságnak :D És pihenhetek majd.

Remélem mindenki jól van!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Én is próbálkozok a vonalzóval

Kép
mné zsuzsi

Sikerült!köszi a leírást!

Kép
mné zsuzsi

sziasztok.bocsi az eltünésért, de a héten valahogy nem volt idöm jönni.
eckó: mégegyszer gratula az esküvödhöz, nagyon csini voltál
pocimaci: én eddig 13kg-t szedtem fel. én elég sovány voltam /165cm45kg/. a dokim konkrétan nem tette szóvá. szerintem se ajánlatos vizhajtót szedni. az unokatesóm 30kg-t szedett magára, tele volt vizzel és ö se kapott vizhajtót!!!kórházi csomagom még nekem sincs. én még hagyományos módon kelek fel az ágyból :lol: :lol:
mano21: nagyon édi a babád!és az a póz :shock:
anikó: üdv közöttünk, nagyon helyes a fiad!
gjéti: üdv közöttünk
ettike: nem semmi pocakod van. látom az elözö terhességedböl maradta csikok. kented valamivel?
rennye: nem irigyellek, ez a munkahely, gyerek megoldás tényleg nehéz

bocsi, ha valakire nem reagáltam.
mi jól vagyunk. sokat fekszek, de azért a mindennapi teendöimet is elvégzem. Törpe mostanában nem rugdos, hanem inkább forog meg kinyomja magát. nagyon izgi, csak néha már fáj.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

sziasztok.

timi:

igen kentem a pocim.3 féle kencével.reggel testápolóval,délben babaolajjal,este pedig direkt csikok elleni krémmel.
de a 6-7 hét alatti 20 kilós hízást a végén már nem bírta a bőröm.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Reni: igen, simán szültem, pedig amikor az ultrahang kimutatta, hogy milyen nagy baba lesz, végig szóban volt a császár, de végülis ügyesek voltunk mindketten. :D
Timi: nektek kisfiatok lesz vagy kislány?
Nekem is megmaradtak a csíkok, bár halványodtak, de én nem kentem semmivel :oops:

Kép
aniko15

Bocsi, h eddig nem írtam. :)
A vonalzómon is láthatjátok, h ma vagyok 15 hetes. :D
A baba nevét és nemét még nemtudjuk. 17 vagyok most, 18 leszek,
mire a kicsi megszületik február 12-én. (elvileg)
Muszáj volt most szülnöm, később valószínűleg nem lehet már babám,
mert baj van a petefészkeimmel. (az egyik már meg sincs)
Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok :)

Kicsit én is eltűntem, bocsi :oops:
Üdv itt köztünk Anikó És Gjéti :)

Anikó, nagyon szép a kicsid 8)

Gjéti, neked pedig gratulálok 8) Ezzel megelőztél a legifjabbak közt :D Én 19 leszek december 15-én, de Lénácskát 3-ára várom, szóval valószínüleg neki lesz előbb a szülcsinapja :lol: Még suliba jársz? Hova valósi vagy? :oops: Bocsi, hogy ennyit kérdezgetlek, de korban te állsz talán legközelebb hozzám :wink:

Timi, köszi a dicséretet és a gratulációt :)

Ettike, nekem a mellem csupa csík. Alapból nem volt nagy és a növekedés alaposan megviselte. Bár miután észrevettem a csíkokat elkezdtem kenni egy dm-s kencével, ami valamelyest használ. A pocámon eddig nem jelentek meg, de van még idő... :D

Reni, remélem megoldódik az a cseppet sem egyszerű helyzet. És azt is, hogyha új csemetére vágysz, akkor hamarosan erre is lehetőséged adódik :oops: :wink:

Másik Reni :), remélem nálatok is hamarosan eloszlanak a felhők a fejetek felett(ez nagyon költői lett :P ), és nyugodtan élvezhetitek majd a babavárás utolsó szakaszát :wink:

na most megyek, lányok :) Jók legyetek vigyázzatok egymásra és az utódokra 8)
Pussz

KépKép
KépKép
eckó

szaisztok.

gjéti:

tényleg fiatal vagy.én is17 évesen voltam várandós a fiammal.sőőt még nem is voltam 18 mikor szültem :lol: :lol: :lol: jan 20.-án született én pedig feb 15.-én töltöttem a 18 at :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sajnálom a petefészked.tesót akartok?
külön laktok már?mi anyuméknál laktunk Patrik fél éves koráig.

eckó:

de a hasad kened ugye?mert ha a melleden segített a krém akkor a hasadon még meguszhatod.
én már most kenem minden nap a melleim,a hasam,és a combjaim.

ja és tegnap voltunk uh-n és már 1,2 centis a babóm és nagyon élénken mozog :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon örülök és nagyon megkönnyebültem.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Timi:Örülök,hogy jól vagytok :D Már kezdtem aggódni :(

Anikó:Igen tényleg nagyon ügyesek voltatok :D

Gjéti:Tényleg fiatal vagy :) Sajnálom,hogy baj van a petefészkeddel :cry: És meg kérdezhetem,hogy mi a baj vele?Azért remélem mégis csak lehet majd egy kis tesó :)

Eckó:Hát bízom benne,hogy minden jó lessz végre :) És te hogy vagy?

Ettike:Örülök,hogy minden rendben van a babóval :)

Mi is megvagyunk :D Az én babóm mostanában felül van és van amikor ott feszíti magát :D És már éreztem is valamilyét megint :D Már néha látni,hogy hol van a pocimban :D Én is sokat pihenek vagyis hát megpróbálok,de sajna nincs segítségem megint a háztartásban,de már nem is nagyon foglalkozok vele már csak párnap és megyünk innen végre :D

Remélem mindenki jól van!Vigyázzatok magatokra és a babókra :D Pihenjetek sokat!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak :D

Pocimaci: nekem személy szerint nincs mellszívóm, és nem is tervezek vásárolni... amikor fejni kellett, azt megoldottam kézzel. Ha sikerül jól megvalósítani az igény szerinti szoptatást, akkor azt hiszem nem is igazán kell fejni...(őszintén szólva az orvosom is, meg a védőnő is mindig emlegette, hogy "Tessék fejni!" - de szerintem csepp fiam jól kiűrítette a mellem...)
Annyi, hogy én különösebben nem is fejtem úgy, hogy legyen tartalék a mélyhűtőben...

Cumi: szintén cumipárti vagyok, ugyanazért, amiért Reni is írt... a kisebbik fiút én is úgy szoktattam rá, hogy addig vásárolgattam a különböző formájú cumikat, amíg az egyiket megszerette (az latex volt) azóta viszont mindegy neki :lol:
3 éves volt a nagyobbik fiam, mikor a bárányhimlő kapcsán elvettük tőle, hogy a szája körül kijött kiütéseket ne sebesítse ki... és elfogadta a magyarázatot, utána pedig nem kérte vissza :wink:
A kicsi most is cumis, de ő is inkább csak akkor használja, ha fáradt + elalváshoz.

Reni: ugyanez volt a problémám a munkahelykereséssel Bálint fiam után. 2,5 éves volt, mikor keresgélni kezdtem... (bár nekem nincs munkatapasztalatom) fél év alatt egyetlen interjút sem sikerült összehoznom, akkor jött a megoldás a kistesó formájában... most ugyanez a helyzet. Bár kicsit komolyabb terveim vannak, ha itthon leszek a három gyerkőccel anyaságin, megpróbálok majd főiskolára bejutni... addig még van bőven időm, de azért drukkoljatok :wink:
Mindig azt hittem, hogy a fővárosban könnyebb boldogulni :? - ez is csak egy sztereotípia ezek szerint :?

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Baranya megyében lakok. Suliba járok, de most már csak levelező szakon. A bal petefészkem kivették egy daganat miatt, ami állítólag
több cisztából alakult ki... rettenetesen fájt, volt amikor nagyon ki is
dudorodott... :S A jobb akkor még rendben volt, de most már abban
is nagyon sok ciszta van, és ha ki kell venni akk nem lehet ugye baba... Én szeretnék majd még 1 kicsit, bár erre nagyon kevés az esély. De szerintem egyenlőre nem is gondolkodok ezen, bőven
elég lesz most 1 is. :) Anyumékkal lakok, a barátom is a családjával,
de nagyon sokat vagyunk együtt. :)
Eckó, nem tudsz küldeni képeket a terhességed szakaszairól? :)
Érdekelne, h neked mekkora pocid volt. (mivel majdnem egy idősek vagyunk) puszi mindenkinek

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Eckó: én is dec.15-én születtem, csak én már 24 leszek :D
Mégegyszer köszi mindenkinek a fogadtatást és a dicséreteket, aranyosak vagytok!
Nekünk szörnyű éjszakánk volt, a kicsi sokat sírt, ami nála nem gyakori, de most jönnek sorozatban a fogai, és ez nagyon megviseli. Ráadásul,képzeljétek begyulladt a fütyije :shock:
megvan duzzadva és piros. Voltunk dokinál, kamillázni kell, és írt cseppet is. Úgy sajnálom szegénykémet, összejött most minden neki, ha lehetne minden fájdalmát magamra venném :(
gjéti: én is sajnálom, hogy ilyen problémád van, de lesz egy kisbabád, és ez tök jó :D

Kép
aniko15

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?