A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Szilvi!
a dédimama 83 évesen nagyon rendben van,nagyon jól tartja magát és divatos is!add át neki ezeket!FITT DÉDI! :wink:
Vendég

Zoénak a dédipapa és dédimama is él mindkét részről???az nem semmi.nálunk csak a dédimamik.az anyai nagyapámat én sem ismertem, már anyu 17 éves korában meghalt :cry: apai papám meg 2000ben.meg férjem apját sem ismertem sajna, uh.papája is csak egy van.
Dorina is jó hosszú

Kép
Kép
eyi

de csinik ezek a dédik!nekem egyik nagyon le van harcolva szegénykém. :cry:
milyen picike Zoé abban az ülőkében!melyik nagyi a fiatalabb?fogadjunk, h. amelyik pirosban van, az a férjed mamája?!

Kép
Kép
eyi

Na ma egész nap csak irigykedem. Nekünk csak két mamánk van, se papánk, se dédink! :cry: :cry:
Sőt az egyik mama, az Én anyum 60 éves, az apai mama 59.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

most hoztam be a lányom kinnt aludt, kb 6 kiló takaróval 2 órája.meleg volt a keze meg az orra is, uh. bizti nem fázott. :lol:

Kép
Kép
eyi

ja!képzeljétek, tegnap kaptam egy tulipánt apától, azért megkérdeztem mért kaptam.azt felelte, h. a nevelésért, amiért olyan jó anya vagy-édi nem?

Kép
Kép
eyi

ÉDI!!!

Nekünk is csak a dédi van. Ja meg mama is (az én anyám, de az igazából NINCSEN)
papák vannak mindkét oldalról!! (apai: 68, anyai: 58 )
ennyi!
Bogi: irigykedem, hogy Dorina már eszik mást is.
Különben mit szóltok a cumisüveges képhez???
Tegnap hazajöttünk, és Miától kedvet kapva csináltam Mercikémnek egy kis Hipp teát. Eleinte (3 korty ereéig) úgy szívta, hogy azt hittem inni is fog, de aztán rájött, hogy ez nem az!!! Viszont megfogja a két kis kezével, és igy "szopogatva" már 20 ml-t ivott! Nem erőltetem! De olyan édes. Még mindig alszik! :shock:
bszilvi25

[quote="csiri-biri"]S írta:csiri-birizilvi!
a dédimama 83 évesen nagyon rendben van,nagyon jól tartja magát és divatos is!add át neki ezeket!FITT DÉDI! :wink:

Köszi, de ez nem egészen van így! :roll:
Mondjuk 160 cm, de sztem annyi sincs és 90 kiló. Akkora a hasa :shock: :shock:
viszont tény, hogy simán átutazta a várost miattunk még ilyen korral is. Szeretem :P
bszilvi25

Szilvi!
Holnap nem leszek ezért kicsit elöbb kívánok BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Kép
Vendég

Zoénak az Én részemről él mindkét dédimamája és dédipapája!
a párom részéről csak a két dédi,Ök vannak a képen...a dédipapa akkor halt meg,amikor Zoé 2 hetes volt...(a fotón Zoé mégcsak 1,5 hetes)
A nagyszülők pedig még fiatalabbak...az én részemről anyum 50,apum 52!a párom részéről anyós 45,após 47!
Szilvi!jó a cumisüveges fotó!És a dédinek hogy tetszett a ház?
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a talis képek!Cukik a babók!

Szilvi:nagyon ügyi Mercike!

A mi dédink (sajna csak egy van) 78 éves,de él még a Máté üknagyija ,aki 95 éves!!!

Kép
melike

Kép

Kép
melike

Csiri: KÖSZÖNÖM!!!!! tetszett neki. Azt mondta, hogy ha még sokáig él, akkor a Laci tapétázik egyet nála :D

Melike: de édi Máté ezen a képen (na meg a többin is) Ő is rengeteget változott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2008.11.13 07:13-kor.
bszilvi25

Ja,amit akartam még kérdezni:kinél van éjjeli fény?Vagy sötétben alszotok?
Nálunk van,de én már úgy hozzászoktam,hogy ma lekapcsolta Apa fél 7kor és olyan sötét volt.Szóval nem tudom meddig kéne,hogy Máté ne szokja meg nagyon.De most még kell,mivel 3szor is felkel.

Kép
melike

sziasztok!
kicsit régen írtam, ne haragudjatok. Próbálom követni az eseményeket, több-kevesebb sikerrel. Láttam a topiktali képeiteket, nagyon aranyos mindegyik baba!! Jó Nektek, hogy tudtatok talizni, nekem nagyon messze vagytok.
Én Csipisszel szoktam találkozgatni, például holnap is fogunk. Megyünk a ringató foglalkozásra, most lesz itt először, kipróbáljuk.

Andriska 8380 gramm volt ma este, kb 70 cm. Már adogatok én is neki gyümölcsöket, zöldségeket, de még leginkább csak szopizik. :D
A fogzással küszködünk, még nem bújt ki, de mivel nagyon duzzadt az ínye gondolom nemsokára áttörik. A popsi nekünk is piros volt valamelyik nap, olyan pici apró pöttyök ahogy írtátok... akkor ez ezek szerint lehet a fogzástól? Nekünk még ami előfordul az a hőemelkedés, elég gyakran 37,6-37,8 esténként, de mivel semmi más tünete nincs ezért gondolom, hogy a fogacska miatt van.

Most röviden ennyi, majd jövök amikor tudok.

Hékás: beírnád a paramétereinket a honlapon? 5 hónaposan volt: 8160 gramm és 70 cm. Küldök majd képet is.

Képet teszek fel egy kereken 5 hónaposat:

Kép

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

[quote]a írta:,amit akartam még kérdezni:kinél van éjjeli fény?Vagy sötétben alszotok?

Mi ugye az elejétől külön szobában vagyunk,nálunk nincs semmi fény,Zoé szobájában van csak felkapcsolva éjjelre egy kislámpa,amelyikben a legkisebb égő van!amíg éjjel felébred,addig szükségem van rá,mert amúgy teljes vaksötétség lenne!
Vendég

Buci!
Nagyon jófej Andris a fotón!
Csipisznek üdv!
Vendég

Jó reggelt!

Melike: Amíg elalszik a Merci addig ég a kislámpa, de utána lekapcsoljuk. Ha nagyon korán ébred meg (ilyen 3-6 között), akkor amíg vissza nem alszik addig megintcsak ég, mert különben balhézik!

Most édesem kurjongat az ágyában, olyan zabálni való!
Tegnap apa megkacagtatta, és ordítva nevetett, de mintha nyúzták volna, közben fülig ért a szája. Apa mondta, hogy ezt ha lehet ne tegyem fel a youtobe-ra :lol:
Ilyet még nem is hallottunk, de már írtam Nektek egyik nap, hogy mostanában azt vesszük észre rajta, hogy fedezgeti a kis hangját!

Szia Buci! Andris is jó nagy már!
bszilvi25

SZILVI, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szilvi:NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK
bluebox

Sziasztok!

Boldog Névnapot Szilvi!

Jajj tiszta jól vagyok, két napja Levi 8-9-ig alszik! Ez kell Nekem, nem számít hányszor kell kelni éjjel, csak reggel had aludjak kicsit tovább. Ma is nem Levi hanem Viki ébresztett 9-kor! :)

De az idő az pocsék! :cry:

Ja éjjeli fény. Nálunk van a hálóban is, és Vikinél is,volt is mindig is, és lesz is szerintem! Főleg hogy Viki sűrűn ébred éjjel inni. Szerintem ha Levi átalussza az éjszakát és átkerül a saját szobájába, nála is lesz állandóan. Főleg hogy tudom magamról hogy akárhányszor felébredek majd éjjel, mindig átmegyek megnézni, mint ahogy Vikit is megszoktam. De ilyen konnektoros kis éjjeli fény, nem lámpa meg ilyesmi!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hali----ho!!!!

B.Szilvi!!!!
nagyon sok boldog névnapot kivánunk neked.

Ugye egy Szilvink van csajok???
:wink:

Kata&Milán

oszman777

Köszi csajok!!!! De rendesek vagytok!!!! :wink:
bszilvi25

:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 10:34-kor.
Vendég

SZILVAQUEEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEKED IS BOLDOG NÉVNAPOT HA OLVASOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És az ikreknek sok puszi!
Vendég

Uh csajok van még egy Szilvink.
Az ikres Szilvi.
Pusy,és neked is Boldog Névnapot.

Kata&Milán

oszman777

Csiri megelőzött,most látom.

Kata&Milán

oszman777

SZILVA: Neked is kívánok nagyon boldog névnapot :P
bluebox

Sziasztok!

Gyors bekukk.

Szilvi: Boldog Névnapot Kívánok!

Kép

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.15 20:16-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.15 20:16-kor.
pironya

amikre emlékszem:

Piros popsi: nálunk nincsen.

Éjjeli fény: nálunk nincsen.

Vas megye: 2 éve voltunk a volt kolleganőm esküvőjén Celldömölkön, sok mindent nem láttunk a városból (mondhatnám, hogy semmit), de jó kis lagzi volt...

Nálunk 1 dédimami van (73), 1 dédipapi (81), 2 mami (55, 53),

Mia: köszönjük szépen a vendéglátást, nagyon jól éreztem magatokat.

Szilvi: remélem legközelebb Mercike megmutatja a kacagós oldalát.

Brigi: nehogy már szégyelld magad, azért mert Marcinak rossz napja volt!!! Gyerekek, ez van, lehet, hogy legközelebb Kitti fogja ezt csinálni. Szerintem minden bébi nagyon édes volt, örülök,hogy össze tudtuk hozni a talit.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Piri: én sajna nem tudok neked segíteni alvásban, mert a nappali alvások nálunk is katasztrófálisak. Csak segítséggel tud elaludni, pl. babakocsiban vagy hordozóban. Egy feltételem volt, hogy ne kézben aludjon! De én el vagyok keseredve emiatt!!!! Próbálgatom, hogy aludjon el egyedül a kiságyban, de ordít torkaszakadtából? Énmeg azt nem akarom hagyni!!! Mit csinálok rosszul :?: :?: :?:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.....
pironya

Csajok fodult a kocka, míg a ti pici babátok simán aludt, az enyém sírt egész nap, és nem akart aludni. Most az enyém alszik el minden szopi után azonnal, vagy ha nem is leteszem, és 5 perc nyűglődés után bemegyek hozzá, és alszik is. Ha nem mennék be akkor is aludna, csak kicsit tovább tartana a nyűglődés.
Szerintem nem tudunk nagyon mit tenni, egyszer fent, egyszer lent. Nem vagyok szadista típus, de kicsit ha sír az ágyban az nem baj, és én utána sem vettem ki, csak odaültem mellé, és simiztem, rázogattam, de ki nem vettem. Ölben sosem aludt még el úgy hogy altattam volna direkt!
Akkor sem nyugszik meg a babótok az ágyban ha odaültök mellé, vagy csak a közelében vagytok?
Lehet hogy a hülye időjárás is befolyásolja Őket, biztos megzavarja Őket is mint engem. Reggel óta fáj a fejem! :cry:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Szilvi boldog névnapot!!!

Voltunk de. babalátogatóba a barátnőmnél Mátéval.Annyira jól viselkedett,hogy el voltak ájulva tőle.Büszke voltam rá!Igaz annyi szép játékot adtak a kezébe,hogy azt sem tudta melyiket fogja.

Aztán úgy elfáradt,hogí a babakocsiba aludt másfél órát az előszobában.

Kép
melike

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.15 20:17-kor.
pironya

sziasztok.

először is Szilviknek boldog névnapot!

hűűűűűű mennyi felmenő... nálunk sajnos hiányzik a fél rokonság. Milánnak pl nincs nagypapája. az én apukám 94-ben ment el, a férjem apukája pedig akkor amikor Milán megfogant! (ez így elég ijesztő szerintem....) szőval van 2 nagymamája.
aztán vegyük Atti családját először, ott él a dédi de csak 1, anyai ágon, Attinak az apukájának a szülei is meghaltak már rég, meg a dédipapa az anyai oldalról is, tehát 1 fő dédimama van onnan.
az én apukám szüleit nem is ismertem, apu otthonban nőtt fel mert olyan korán meghaltak. anyukámnak viszont van az édesapja (tehát 1 fő dédipapa kipipálva :D), aki 3szor nősült, mindhárom felesége él, tehát onnan kapásból van 3 azaz három dédimamánk is.

az üknagymama, aki az én dédnagymamám (a nagypapám édesanyja) már sajnos nem él, de 95 éves koráig csúcsformában teljesített. ő 2003 telén ment el, ő volt az egyetlenegy ember a családban, akit tényleg mindenki szeretett, és ő is szeretett mindenkit. szerintem nagyon kevés az ilyen ember a mai világban.

éjjeli fény: nálunk nincs. amíg az első 5-6 hétben bent aludtam Milánnál, volt egy kis sólámpa, de azt is csak akkor kapcsoltam fel, amikor éjjel etetés volt, aztán lekapcsoltam. ha most be kell mennem hozzá (szerencsére ritkán fordul elő) akkor a gardróbban kapcsolom fel a lámpát, mert az egyrészt nem túl erős, másrészt sem Milán szobájában, sem a miénkben nem csinál nagy fényt, épp csak oda-vissza találok tőle. :)

Milán most (koppkoppkopp) szuperül alszik éjjel is és nappal is. én a bevezetett húsfogyasztásának tudom be a dolgot. :lol:

a vendéglátást pedig nagyon szívesen, máskor is, mindenkinek. :)

mia_snow

Pironya, emlékszel hogy mondtam nyaralás után hogy Milán visít meg minden baja van? nem aludt meg semmi... na most akkor sokszor volt hogy hagytam sírni. 5 percenként bementem hozzá, megsimiztem, elmondtam neki hogy itt vagyok, megvagyok, de ő aludjon legyen szíves. cumi a szájába, pelust odanyomom az orrához (nem azért hogy ne halljam :D), betakarom, de semmiképp nem veszem fel. volt hogy aggódtam hogy rámküldik a gyermekvédelmiseket hogy tán nyúzom-e a gyereket... de most meg alszik mint a bunda. nemtom hogy a kitartásom eredménye-e, mert a változás kb egyidőbe esik a húsfogyasztás elkezdésével, de a lényeg hogy most alszik, és igen jól. tanusíthatják is a csajok akik itt voltak. :)

mia_snow

Sziasztok!
Alvás:Milán délelőtt aludt 3 órát,és délután is.
Már vagy 3napja csak egyszer alszik mint most is,11:30 ota.
3 órát szokott aludni. Már alig várom hogy ébredjen. várom az ebéddel,sőt már az uzsiját is elkészitettem.
Jut eszembe. :wink: :wink:
Adhatnánk tippeket egymásnak,miket esznek nap mint nap a babák. Vagyok bajba mindig.
Akik még csak most kezdik el,azoknak is jo ötlet,
De akik még nem kezdték el,addigra profik lesznek.
Világitás:
semmi.Van egy olyan lámpám kikába vettem,ahogy hozzá érek a talpához egyet fel kapcsol,aztán még egyet,és még egyett.És igy erősödik a fénye.
Az első fény elég arra hogy Milánt meg találjam,a második hogy meg ettesem. bár már nem eszik éjszaka.
:wink: És piros fénye van. nagyon tuti.

Kata&Milán

oszman777

Altatás.lerakom az ágyába és kész.
Születése ota igy szokattam.

Este rossz volt mert az alvos babáját kint hagytuk mamánál.Majd ma délelött hozta Papi.Nehezebben aludt el. de a hona alá csaptam egy pelust.

Kata&Milán

oszman777

vikianyuja!!!
Létezik hogy Levente 5 hónaposan 9300gramm???????????

Kata&Milán

oszman777

[quote="oszman777"]v írta:oszman777ikianyuja!!!
Létezik hogy Levente 5 hónaposan 9300gramm???????????

azt nemtom de a barátnőm kisfia is 9 kiló körül volt 5 hósan. igaz 4,5 kg-val született. :)

mia_snow

Sziasztok

Nem győzök visszaolvasni.

Babák nagyon szépek.

Dédik

Neki már csak 1 dédipapája van, ő 95 éves, szerencsére nagyon jól tartja magát, és reméljük még sokáig velünk lesz.
A nagymamák és a nagypapák 2-2. Teljes a létszám. :lol: dédipapával
Kép

Kép
Kép
schopin

Világítás: neki van légzésfigyelője, és azon van kék fény amit mindig bekapcsolunk. Annélkül nem találom meg este, és már megszokta.

Alvás: Reggel felkel 7 kor. 9-től alszik 1 órát, majd 11-töl is alszik egy órát, majd délután 3 körül is, majd 6 óra körül is.

Evés: Anyatej,Tápszer,Banán,őszi,szilva,sárgabarack,Tejpép
Ezeket kóstóltuk
Napi 5 ször van kaja: abból 3 anyatej és 2 tápszer, két kaja közt meg adok neki, banánt, vagy szilvát

Kép
Kép
schopin

Bogi, bocsi, pótoltam. Tudtam, hogy valakit kifelejtettem, de nem emlékeztem kiét :oops: De aki küldte, azt mind felraktam már :) Meg Anna képeit is :wink: :wink:

Dédi: az én oldalamról 1 dédi, párom oldaláról 3! Nagyszülő megvan szerencsére mind a 4 :lol:

Eyi, nagyon figyelmes a párod, ha ilyenekre gondol!! Ráadásul a tulipán a kedvencem :wink:

Melike, nem semmi az üknagyi. Szerencsések vagytok. Éjjeli fényünk nincs. A két szoba között az ajtónál van egy állólámpa, azt szoktam felkapcsolni, ha megyek etetni. De sötétben alszik el, és sötétben is ébred.

Piri, nővérednek jobbulást! Én anyu ajándékát intéztem el. Porcelán babákat gyűjt, és találtam egy gyönyörűt! Azonnal meg is rendeltem, múlt héten meg is érkezett. Rettegtem, hogy nehogy aznap jöjjön meg, amikor itt volt anyu :lol: De megúsztam, másnap jött a baba :lol: :lol: :lol:

A nappali alvás nálunk már szinte csak úgy működik, hogy teáztatom, és amikor már kómás, cumira cserélem a teát... Bár a mai nap magától aludt el. Keresztbefekszik a kiságyába, elmegy a végébe, bekapcsolom neki a zenéjét, megkapja a cumiját meg a kedvenc plüssállatát, betakarja a szemét vele, és elalszik. Remélem nem csak egy napig tart a csoda...

A húsfogyasztás nálunk nem jött be. Hiába eszik husit, ugyanúgy felkel éjjel is. Szerintem ez alkati dolog. A barátnőm fia 2 éves, és még mindig legalább egyszer felkel éjjel, de van, hogy kétszer is.

Kata, mire gondolsz baba-kaja-tippek alatt? Hogy miket eszik, vagy hogy mit hogyan készítünk el? Marci egyébként eszik almát, barackot, banánt, körtét, szőlőt (meg egy kis mandarint titokban, de mit tegyek, ha imádja...), krumplit, répát, sütőtököt, borsót, brokkolit, petrezselymet, zellert, sóskát, pipihusit, pulykahusit. Hétvégén meg májat fog kapni. Hogy hogyan készítem? Ha csak tehetem, a saját ebédemből kap. Ha én olyat készítek magamnak, ami neki nem jó még, akkor meg gyengén ugyan, de befűszerezem neki a kajákat. Fűszerként sót, borsot, majorannát, fahéjat, babérlevelet, tárkonyt használtam eddig.

bocsi, hogy a képekre nem térek ki külön, de mindig csak ismételném magam. Az meg unalmas :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

köszi mégegyszer mindenkinek!!!

Szilva, ha olvasod: Neked is Boldog Névnapot!!!
bszilvi25

Helló!

Csoportkép (Marci, Szonja, Milán, Kitti, Bence):
Kép

Itt rajta van Mercike is a háttérben, Kitti és Milán egymásra talált! :lol:

Kép

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Brigi: majd küldöm a képeket e-mailen. Csak le kéne kicsinyítenem, ugye?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Sajnos most még kevesebbet jövök mint eddig, húgomék építkeznek és most nekik segítek sokat bébivigyázással, van egy 2 és egy 1 éves gyerekük. Jövő hétvégén költöznek, most festenek náluk, holnap rakják be a konyhabútort.
Nem tudok mindenre reagálni csak egy két dolog. Babák nagyon szépek, jó hogy előkerültek a ritkábban jövők is.
Orsira is kíváncsi lennék, mi újság velük.
Szilviáknak boldog névnapot :)
Babák, szépek még mindig tényleg a mi topicunkban csak szép babák vannak :) Ezt Apa is megmondta múltkor :)
Lámpa nálunk nem világít éjjel Boninál, csak a légzésfigyelő fénye. Én az előtérben kapcsolok lámpát, ha etetem Őt.
Alvás, Boni vagy tápszer evés közben alszik el, vagy ha látom, hogy álmos berakom az ágyába. Nem mindig tud egyből elaludni és sír, én olyankor kiveszem, megnyugtatom és visszarakom. Általában innentől már bealvás következik. Ezt születésétől így csinálom.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?