A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Oooopsz! Laptető! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Köszönöm mindenkinek a bátorítást és a drukkokat, de megint az ellenség győzött. :( Kopa azt mondta, hogy két nappal láz után nem vállal be egy hasi műtétet. Mivel a hormonok sem jók (csak az FSH jó), megint otthagytam egy rakás vért (kevesebb, mint 2 hét alatt 12 kémcső) és holnap telefonálunk az eredményért. A műtét szerinte nyugodtan elhalasztható és az sem biztos, hogy szükség lesz egyáltalán hormonkezelésre (pedig az már a kisujjunkban van :) ). Ő sem volt teljesen jól, szipogott egy kissé. Nézett, mint hal a szatyorban, amikor javasoltam neki a Lenkei féle vitamint. 8)

Anim: valószínűleg a hormonokkal van valami bibi. A "szervezet" kimerülése jellemzően nem olyan gyorsan történik, hogy egy év alatt ekkora változás következhessen be. Lehet, hogy a stressz miatt a prolaktin rakoncátlankodik és az a többi hormonra is kihat. :roll:

Madrin: Dévisz hulla betegen is dolgozik. Persze olyankor nincs puszi, sőt, még kézfogás sem, de ugyanúgy nyomja késő estig, mint máskor. Volt már olyan, hogy úgy ült az asztal túloldalán, mint aki be van lőve. Láthatóan teljesen ki volt készülve, de így is megpróbált válaszolni a kérdéseinkre, csak iszonyatosan lelassulva. Akkor iszonyatosan sajnáltam... :(
Ami Kopát illeti, az andrológus engedélye kell az ICSI-hez. (Elvileg az egyszerű IVF-hez is.) Hogy máshol miért nem kell, azt nem tudom, de olvastam a szakmai protokollt és ez benne van. Maga a Doki rendkívül rendes és kíméletes, egy rossz szavam nem lehet rá. Az egyetlen hátrány az, hogy mindig sokat kell rá várni, de inkább várok egy jó dokira órákat, mint hogy pár percnyi várakozás után egy sarlatán vegyen kezelésbe.
szimba

Sziasztok !
Üdvözlet Mindenkinek !
Teljesen új vagyok,még gyerekcipős :) az oldalon, egy ismerősöm mesélt a Dévai intézetről és ennek kapcsán találtam a babanet weblapra,aminek szerfölött megörültem mert olvasva a beszélgetéseiteket,úgy látom sok sorstársam van.Ez egy kicsitt drámai megfogalmazás , de nézzétek el nekem.
Én most szeretnék jelentkezni a Dévai intézetben de nem tudom ,hogy egyszerűen csak telefonon kell időpontot kérnem vagy a háziorvosom kell küldjön? !
Gondolom tudtok nekem egy két infót evvel kapcsolatosan adni.
Ja és termeszetesen az is érdekelne, hogy elsőre mennyit kell fizessek, hogyan készüljek erre ?
Nekem bármennyit megérne ha végre eredményes lessz a kezelés , de azt tudom ,hogy néha horibilis összegekbe kerül egy egy orvosi konzultáció vagy beavatkozás.

Üdv.
Enci
encij

Szimba!

Köszi a választ, megnyugodtam, remélem szegény soha nem lesz beteg.
Én még nem kaptam puszit, ezt hogy lehet elérni? :)

ÉRtem ezek szerint ezért kell a Kopához mennie (engedély miatt)
BMC-ben ezek szerint nem kellett engedély mert sehol nem volt soha, sőt ha Dévai nem kérdez rá miért kellett ICSI soha rá se jövünk hogy ilyenünk is volt :evil:
Igen a várakozásról vannak már élményeink ,mert múlthéten egyszer volt már nála a párom 8-ra hívta és 12-kor még be se hívta be...Közben mesélte a férjem hogy mellette jajgatott egy bácsi és ő se került be előbb,szegényt már tökre sajnálta....
Ez van remélem innen már csak jó dolgok jönnek. :)

Encij, én csak felhívtam és egyből adott időpontot, beutaló nem kellett csak vittem mindent amit eddig összegyűjtöttem,majd ő átnézte, ami nem kellett vagy lejárt azokat újra kellett csinálni (hormon stb...).
Esetleg addig menj el tüdőszűrésre,meg mammográfiára,mert ilyet nekem sehol nem kértek és ezeket még be kellett szereznem,és egy két helyen baromi sokat kell várni egy mell uh-ra.
madrin

Encij!

Nem kell beutaló. Felhívod az 1/309-7755-ös telefonszámot és Dévai doki ad neked időpontot. Minden papírodat (korábbi leletek, vizsgálati eredmények stb.) vidd magaddal.
Egy konzulátáció általában 10 eFt/alkalom, de ez függ attól is, hogy mi a konzultáció célja (sima megbeszélés, uh, rákszűrés stb.)
Maga a lombik program amikor elkezdődik, már ingyenesek a vizsgálatok, csak a gyógyszerekért kell fizetni. Az viszont már elég húzos is lehet.... Nekem a gyógyszer általában 70 eFt-t körül mozog, de ez lehet jóval több is.
Remélem tudtam segíteni.
anim

Sziasztok!

Encij, Te már tudod, hogy lombik lesz? Mert csak azok a vizsgálatok ingyenesek. Ha az "elejéről" kezditek, 3ovuláció indukció,
6inszemináció és utána jön a lombik. Ezt azért írom le, mert én nem tudtam például. Ha nem lombikkal kezdtek akkor az Uh 8000ft ebből kb. 5-6 van ovunál gyógyszer ezek még nagyon olcsóak, inszemnél is Uh, hormon gyógyszer ami kijön 10.000ftból kb. és a mesterséges megtermékenyítés ami 40.000ft. De! Nagyon gyakori, hogy azonnal sikerül és nem kell végig csinálni! :lol:
Fogjátok sporolósra! :lol: :lol:
Dévai dokiban maximálisan meglehet bízni, az a jó, hogy nem kell azon agyalni, hogy ez most biztos? Amit mond az tuti!
Drukkolunk Nektek! És várjuk a beszámolót, hogy alakultak a dolgok!

Sajó! Nálatok lehet tudni mikor kezdtek?

Puszi mindenkinek!
emerenc

Fiúk-lányok! (vagy fordítva...) Küldtem egy pár könyvet a közös gmail-re. Mind a neveléssel kapcsolatos. Akit érdekel, olvassa kedvére! Itt is leírom, mert van, aki szabotálja a babás topicot. :wink: Az én kedvencem a Sorsdöntő találkozások: szülők és gyermekek. (Popper P.- Ranschburg J.-Vekerdy T.)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziaszok!

Ercsikati! Köszönöm, igy már ok! Továbbra is drukk hegyek!

Meli! Neked úgyszint!

Encij! Én már csak drukkolni tudok, az előttem szólók minden igényt kielégítő válaszokat adtak!

Madrin! Én puszit akkor kaptam, amikor átjárhatósági vizsgálaton voltam nála! De egy mosolyt könnyű belőle kicsalni. Remélem ez igy is marad! Nálunk is ICSI lett volna alapból, de három hónap Kopa féle kezelés után ovu. indukcióval indulhattunk végül.

Anim! Remélem minden rendben lesz!

Szimba! Jobb ha most előbb meggyógyulsz rendesen, mindtha baj lenne!

Ami a barnázást illeti azt mondta a dokink, hogy nincs teendő vele, ha megjönne menjek. Viszont azóta egyéb gond is van. Fáj a vesém tájéka, mi nálam egyet jelent a hugyúti fertőzéssel... Most mehet házidokihoz, meg laborba. Gondolom ennek kapcsán a dokinknak kenetet s kell vennie majd, mert ha a vizeletben baci van, az nem jelent jót a hüvelyflórára sem. Ami valszeg azt is jelenti, hogy a következő ovu indukció késik majd. Na mindegy. Nyomatom a kamillateát és végleg réjöttem, hogy nem vagyok a Jóisten kedvence....
kislibus

Kislibus! Nekem már többször volt hólyghurutom. Én Urogin- cseppeket nyomattam, meg csalán+zsurló teát ittam. (az antibiotikum mellet...mert azt nem tudtam soha elkerülni, mivel nekem az első tünetektől pár óra alatt el jutott a véres vizeletig)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!
Holnap reggel én is tesztelek újra! :) Aztán délelőtt hívom Apánkat! Kíváncsi vagyok mikorra hív majd be! Amúgy tegnap óta fáj a torkom, és a hangom is kicsit "akadozik". Az orrom éjszaka be van dugulva, napközben meg folyik. :( Remélem nem lesz gond!

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt Mindenkinek!

Sajó Jucusa,
remélem minden rendben ment tegnap! Szegénykém nagyon meg voltál ijedve ,legszivesebben bementem volna veled! Biztos nézett volna Dévisz, ha visszamegyek veled, hogy jöttem fogni a kezed a méhszondához, főleg azok után amit kaptam tőle, huha....
Írjatok, hogy mi volt, kiváncsi vagyok nagyon!!!!

Szimba,
Te már biztos készülődsz és izgulsz , de sokan gondolnak most rád, úgyhogy minden rendben lesz!
Írok nektek pü-t .

Encij,
látom Te sem vagy már kezdő , csak Dévai lesz új számodra. Kívánom, hogy neked is meghozza a babát a váltás , legyen sikeres az együtt működésed Apánkkal.

Rencsi,
tudtam, hogy tetszeni fog a hely, de hogy ott is a diéta jár a fejedben!! :twisted:

Kata, Meli
mikor mentek uhura? És hogy vagytok???

Bodza,
olyan keveset olvaslak...
Tudom nem tudsz annyit jönni, csak szeretem olvasni mikor becézgetsz minket! Főleg most ,hogy Apánk engem is leszidott....

Tegnap voltunk Dévisznél:
idézem a férjem" Hááát jól leb...tt téged! De végülis igaza volt."
Szóval a hepatológust ,meg a cici uhu-t még nem intéztem el, de azt mondta, mehet közben is.
Elvileg, ha ma estére bemutatom kezdhetnék ma, de ez képtelenség. Szóval akinek magas szintén a GOT ,GPTaz ne is számítson kezdésre! A megengedett érték:35 U/l
Nekem a GPT 59 volt. Elmondta a rémtörténetet újra: ikerterhesség, máj nem bírja ,28 hetesen kivesznek 2 "kismacskát" na nem részletezem , mondta, hogy ő már sokat látott és most már szigorú lesz mindenkivel.
Na aztán jött a cici téma: (van egy fibroadenómám). Ennek és ekkor nem nézték meg és a végén le kellett venni. Na képzelhetitek elmondta az összes rémtörténetet részletesen.
Na a férjem meg amúgy is aggódós, aztán kaptam tőle is...
Kedves Új Páciensek!!!
nem akarlak elriasztani Titeket Apánktól!! SŐt!! Azt lássátok, hogy ennyire alapos, minket féltő!
Végül kedves volt és mosolyogva váltunk el, megígérve, hogy mindent megcsináltatok.
Bár ma nem tudom, így csúszunk. Igaz a hormonjaim a futásoktól szépen beálltak!! Ugyhogy hajrá !!!!
Bocs, ha hosszú voltam, de nincs még mindig gép otthon, csak ritkán tudok jönni.
miciona

Ezúton szeretnék minden újdonsült kismaminak gratulálni! :-)

Még mi is kezdők vagyunk a párommal és valószínűleg sokáig még csak kérdezgetni fogok és nem mesélni.

Holnap megyek 3. napi hormonvizsgálatra, ill. még egy-két vizsgálatom lesz.

Meg tudnátok nekem mondani, hogy a férjetek/párotok mit mesélt a spermavizsgálatról? Az én Drágám hétfőn fog menni és már rémképzetei vannak. Csak szeretném megnyugtatni, hogy nem vészes. Milyen a "vizsgálat"? Hogyan, milyen körülmények között kell mintát adni?
Előre is köszi!
szivi77

Sziasztok!
Beszéltem Apánkkal Ma délután megyek hozzá!
ÚÚÚÚÚÚgy izgulok! :)
Nem lesz ott esetleg valaki????? :lol:

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Ercsikati: Nagyon drukkolok, hogy apánk lásson valami szépet a pocidban! Jelentkezz amint tudsz! :lol:

Melánia: ????

Én tegnap hívtam, hogy kezdenénk valamikor a lombikot. Okt.7-re adott időpontot és azt mondta, hogy az idén januári leleteim már nem lesznek jók!!! Hát nem igazán értem, mert ha 1 évig jók, akkor október-novemberre miért nem fogadja el?! Na mindegy, megvárjuk mit mond, aztán eldöntjük, hogy belefogunk-e egyáltalán, vagy inkább elindítjuk az örökbefogadást.

Drukk mindenkinek!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Moncsi! Urogin csepp az miféle? Homeopátiás? Megelőzésre is jó ?
Nekem véres vizeletem még akkor sem volt, mikor a vesém kezdett már begyulladni. Bacival vizsont általában tele van a vizeletem. Nálam a kamillatea literszám fogyasztása vált be. Az ab-ot nem tudom, hogy megúszom-e ma megyek 13-ra házidokihoz, laborba meg csak holnap reggel. Valami van az tuti, mert egész éjjel lázasan fetrengtem, 3x kellett pizsit váltanom. Az tuti, hogy ebből az ovu. indukcióból ezek után nem lesz baba :(

Szivi! Párom nem sokat mesélt róla, de ott az intézetben emberi körülmények közt zajlik, van erre a célra helyük. Oda megy a pulthoz, hogy itt vagyok megjöttem a spermavizsgálatra, akkor kicsit várni kell, majd szólitják, megmutatják hova kell menni, kap egy kis poharat.
Nem olyan vészes, az én párom is nagyon izgult, de nem ette meg senki és prosztatamasszázs sem kellett. Ugyhogy a párodnak csak nyugi!

Ercsikati! Hajrá!

Miciona! Nektek IVF vagy ICSI lesz? Azt is megondta, hogy a GOT és GPT értékeket hogyan lehet normalizálni?
kislibus

Itt vagyok én is.

csomee:teszteltem ma egy GYÖNYÖRŰT!!!! :lol: Olyan erős a második csík mint az első.Ezt is megértem.Sose hittem,hogy nekem ilyen lesz. :oops:
Holnap uh.
De most megyek főzni.Leveskédet még nem próbáltam de kifogom.!!!

Kata:MINDEN RENDBE LESZ!!!! :lol: 3-as ikrek? :oops:

Kép
Kép
melánia

Csomee! Mi januárban terveztünk elmenni örökbefogadó szülői tanfolyamra, ha addig nem leszek terhes. Nektek ez már megvan?
kislibus

kislibus:gyógynövény boltban kapható.Gyógynövényekből vonták ki.Lötyi,cseppenteni kell valami italba.Elég vacak ize van de kibirható.Nem homeopátiás.

Kép
Kép
melánia

Meli! Drukk hegy az uhuhoz neked is!
kislibus

Köszi! Kipróbálom!
kislibus

Nincs mit.Esetleg keress rá a neten.puszi.
Mentem főzni.

Kép
Kép
melánia

Meli: Annyira örülök, hogy gyönyörű a teszted! Drukkolok neked is az uh-hoz!

Kislibus: Még semmink nincs. Egyenlőre csak ez elhatározás, hogy Kittinek mindenképpen szeretnénk testvért. Az uram hozta fel most a lehetőséget, régen egyáltalán nem akart hallani róla. De azt mondta, hogy ha nem leszek terhes januárban jelentkezzünk és fogadjuk örökbe egy kisfiút. Mi a TEGYESZ-be mennénk. Ti hová mennétek?

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Kata, én csak kisérőként de ott leszek olyan fél4 körül...
renna77

Sziasztok!
Nem győzök olvasni és "képbe" kerülni,mindig lemaradok(munka,családlátogatás..)
Üdv az újaknak ismét!

Kata nagyon várlak majd du-n a hírekkel! Veled izgulok! :lol: Drukk addig is!

Melánia hol vagy? Ígértél mára még egy tesztet.Nagyon izgulok érted!Gyere hamar!

Szimba akkor ezek szerint halasztódik a műtét,de meglátod így van jól.Meggyógyulsz,(meg a doki is :D ) aztán legközelebb már minden jól fog sikerülni. Bár tudom rákészültél,most elég rossz lehet :cry: . A drukkokat meg elrakjuk későbbre.

csomee ezt nem értem most,miért akartok örökbefogadást,ha lehet még gyereketek,hisz spontán is majdnem sikerült? Ezt a leletes dolgot sem értem,miért kell ismételni? :roll: Egyre inkább félek,ha telefonálásra szánom magam,hogy újra kezdjünk,nekem mit fog mondani Apánk? Annyira sokan vannak,mikor tudunk belevágni?Túl van terhelve szegény,de váltani nem akarok az biztos.

Bodza olyan szépen írtál Esztikédről!(de mindig így írsz!) Annyira átjön a szeretet amit éreztek, mindig öröm téged olvasni. :lol:
ritu75

No kicsit lemaradtam,ilyen soká tart írnom? :oops:
Meli gratulálok!!Örülök! Holnapra meg drukkolok,minden oké lesz az tuti! Jaj ez nagyon szupi! Jó főzőcskézést!
ritu75

Kislibus, köszi a választ! Erre be kellett jelentkezni? V. csak odament és szól, hogy itt van :-)
Ha jól emlékszünk, akkor hétfő-kedden 15-17 órát mondtak. Így van?
szivi77

Szivi! A spermavizsgálattal kapcsolatban: az intézeti körülmények sok más intézménnyel összehasonlítva jónak mondhatók, de az egész dolog hangulata összességében még mindig jobban kedvez egy végakarat megírásához, mint a mintaadáshoz, ezért lenne egy pár javaslatom: eleve együtt menjetek! Nem lóverseny a dolog, sőt, a túlzott sebesség, a "meneküljünk már innen" hangulat befolyásolhatja az eredményt és nyilván nem jó irányba. Szerintem az a legjobb, ha megpróbáltok kellő komolytalansággal hozzáállni a dolgokhoz, mert a görcsölés a legrosszabb. A pultnál jelentkeztek, majd Gyöngyi, a biológus szólít Titeket. Lementek az alagsorba, ahol kitöltenek egy papírt, majd megkérdezik "mikor volt utoljára házasélet". Utána adnak egy kis tégelyt és megkapjátok az egyik szobát. Bezárkóztok, aztán amikor kész a mutatvány, a kis tégelyt otthagyjátok és mehettek haza. Persze előtte fent, a pultnál le kell tenni egy István Király képével ellátott, ropogós papírt, mert hogy ennyibe kerül a részletes vizsgálat. Másnap telefonon lehet érdeklődni, hogy mi lett az eredmény. Mondd meg a lovagodnak, hogy ne izguljon, senki sem fogja bántani. 8)
szimba

Ritu75: Az örökbefogadást azért akarjuk már elindítani januárban, mert legalább 3 hónap mire megvan a határozat, hogy örökbefogadó szülők lehetünk. Közben talán megcsináljuk az 5. lombikot és persze spontán is próbálkozunk. Ha sikerül a lombik, akkor egyenlőre szüneteltetjük az örökbefog-t. Ha nem, akkor belevágunk, de ha közben spontán is sikerül, akkor nagyon boldogok leszük. Nálunk nem lenne gond több gyerek sem, mert eredetileg is 3-4 babát szerettünk volna. Megragadjuk a lehetőségeket, hogy valamelyikből legyen baba! :lol:
A leletekkel kapcsolatban majd okt-7 után tudok bármit mondani, mert apánknál akkor rákérdezek.

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

sziasztok, itt jucus...
tegnap jött meg, este apánknál voltam.
nagyon félek mindentől, úgyhogy mire bejutottam, kellőképpen kiborultam.
a 21. napi progeszteronom 24,71 ami arra utal, hogy volt jópár érett petém. ennek ellenére csak az icsi jöhet szóba, illetve valaki más a 14. nap körül (sajó engedélyével), illetve a spermadonor óvna még meg a beavatkozástól. nem értem, hogy ha ilyen a progi szintem, miért kell egyáltalán stimulálni???
nagyon félek belépni az apánk által emlegetett őserdőbe, de ma hatig döntenem kell. segítesetek!!! SOS!!!
sajo

Csomee! Mis is a tegyesz-be mennénk, asszem itt minálunk Gödöllőn van a legközelebb. Mi is 4 gyereket szerettünk volna, erre lassan 3 éve még az első sem jön össze. Anyagiak megvannak, ház megvan, kutya-macska is.....

Szivi! Látod, ha Simba is azt irja, akkor tényleg nincs mitől tartani! És úgy külön nemkell bejelentkezni asszem, csak ott kell lenni a megadott időintervellumokban valamikor.

Simba! A feleségnek ilyenkor be lehet menni segiteni a párjának??? Ezt én nem tudtam...
kislibus

Jucus-sajó!? Bocsesz, nem vagyok egészen képben. :oops:
Nálunk is először ICSI-t javasoltak, ami aztán Kopa bácsi jóvoltából múdosult. De ha el kell kerülnünk az Icsi-re, akkor kérdés nélkül mennék. Bennem is voltak kételyek, félelmek, de ma már tudom, hogy bármivel is rémisztgessen apánk, ő vigyázni fog rám és ha mindent betüről betüre betartok amit mondd, akkor nem lesz semmi baj.
Mindazonáltal neked kell dönteni, hogy mit birsz ki, mit bir ki a kapcsolatotok (biológiailag más apától származó gyermeket), mit bír ki a párod stb. Nehéz kérdések ezek amikre csak ti ketten tudtok válaszolni!
Esetleg olvassátok el a Várva várt babák című könyvet. Nekem ez nagyon sokat segített.
kislibus

Jaj, és stimulálni azért kell, hogy biztosan annyi és olyan minőségű petesejtek érjenek meg, amik az icsi-hez jók, és elegendőek is!
kislibus

Kislibus! Mi 1 év próbálkozás után mentünk vizsgálatra, ahol elég gyorsan kiderült, hogy katonaproblémák vannak. Nálunk egyből az ICSI jöhetett csak szóba. Így lett Kitti a második lombikból. Azóta ugye volt két terhesség (lombik), és egy spontán, amik nem maradtak meg. De hogy a spontán hogy sikerült ilyen rossz spermaképpel, az azóta is rejtély. Szerencsére nálunk is minden adott több babához, de ilyen módon már örülünk a kettőnek is (ha sikerül). Mi pesten megyünk majd a tegyeszbe, mert a barátaink ott végezték el a tanfolyamot. Úgyhogy tudnak segíteni.

Jucus: Nálam is volt jó pár érett petesejt (soha nem volt vele gond) és mégis kellett a stimuláció. 1-1 alkalommal 7 petesejtet tudtak így is leszívni és abból "csak" 3-at kaptam vissza, amiből Kittink is lett. Úgyhogy stimulálni szerintem mindenképpen fognak. Ne félj belevágni! A magánvéleményem szerint nem olyan vészes a dolog, mint amilyennek hangzik! Látod én is visszajárok lombikra, pedig ugye már nem vagyunk gyerektelenek. A végeredmény a fontos! Nekem mindent megért, hogy végre babánk lehessen! De nektek kell dönteni!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

köszönöm a biztatásokat!
nagyon félek, de a cél érdekében belevágok.
egyszer valamiben úgyis meg kell halni...
sajo

Jucus ,nagyon szerethet téged a párod,ha még ebbe is belemenne!('valaki más a 14.nap körül')
Nálunk is katonaprobléma miatt egyből icsi-t javasoltak.Volt már 3 lombikom.Egyiknél sem volt semmi probléma a stimu alatt-után.Őszintén, tényleg nem vészes.(szerencsém volt?vagy csak jól veszem az akadályokat,lelki hozzáállás? nem tudom..)Viszont nem is volt még eredményes :cry: Talán a következő.Nem félek belevágni újra. De nektek kell dönteni.
Én nagyon szorítok!!!!Írj ,hogy döntöttél!
ritu75

Megint elkéstem a hsz-al. Jucus!Minden rendben lesz!!
ritu75

igen, nagyon szeret, és én is őt.
döntöttem: belevágok.
reggel vérvétel, este apánk.
a nyírőben hol van a labor? egyáltalán: hol a bejárat? a lehel útról? hánytól lehet menni? normálisak a nővérek? lehet a férj kezét szorítani közben? vagyis inkább préselni... :D
sajo

[quote="sajo"]s írta:sajoziasztok, itt jucus...
...ha ilyen a progi szintem, miért kell egyáltalán stimulálni???

Azért, mert donor esetében is inszem kéne, ahhoz meg nem árt legalább 4, jó minőségű pete. Lombiknál még ennél is több kell. A jó progi szintnek köszönhetően viszont kevesebb hormonnal is végig lehet csinálni a stimulációt, ezért emiatt ne aggódj! A másik kérdést pedig felejtsd el! Nektek kis Sajó kell, nem pedig kis Gipsz Jakab a katalógus 14. oldaláról. Ha van esély utódra (direkt nem a "gyermek" kifejezést használtam), akkor az ICSI kellően biztonságos megoldást jelent. Itt sok embernek ez segített és bár először mindenkit paráztatnak, végül az ember fia/lánya úgyis rábólint. Ha a szondázás megvan, onnantól már semmi extra dolgot nem fog jelenteni az ICSI. Mármint nektek. Az embriológusnak igen, de őt ezért fizetik. :)

Kislibus: a pároddal bármilyen vizsgálatnál ott lehetsz. Hogy egy vizsgálatnál ki lehet bent, annak az eldöntése a beteg alapjoga. A dokinak ezzel kapcsolatban lehet ugyan véleménye, de a döntésbe nem szólhat bele és nem is jellemző. Két kivétel van: ha egy beteget mondjuk a sürgősségin újra kell éleszteni, akkor a toporzékoló hozzátartozót finoman el kell távolítani. A másik eset a műtét, akkor a sterilitás miatt nem megengedett a hozzátartozó jelenléte. (Itt kivétel a császáros szülés, de arra külön szabályok vonatkoznak.) Mi Dévisznél, Vassnál és Kopánál is mindig együtt voltunk bent. Nem hogy nem volt rosszallás, Dévisz kifejezetten méltatja a dolgot. Mi már elképzelni sem tudjuk ezt másképp. Nincs megnyugtatóbb, mint amikor az ember az egyébként kevésbé kellemes helyzetben is maga mellett tudhatja a párját. 8)

Melánia! Most már lehet hangosan gratulálni? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szimba 2009.09.22 11:20-kor.
szimba

A labor a fő épületben, az első emeleten található és reggel 8-tól van vérvétel. Igen, a Lehel útról lehet bemenni. A személyzet (egy szakálas, alkesz fazont leszámítva) teljesen korrekt és jól is vesznek vért. Nyugodtan préselheted közben Sajó kezét. 8) Egy jó tanács: ahonnan a labor nyílik, onnan nyílik egy belgyógyászati osztály is, ahonnan reggelente kegyetlen "illatok" szivárognak, ezért érzékeny gyomrúak már a lépcsőfordulóban vegyenek egy nagy levegőt és tartsák is bent addig, amíg beérnek a laborba. :)
szimba

Itt vagyok.Kaja a sütőben,leveske a tűzhelyen.HMMMM de finom illatott csináltam.

Jucus:NE GONDOLKODJ!!!! NINCS MIT VESZTENED!!!! SIMA ÜGY AZ EGÉSZ!!! Kicsi görcsölés van punkció után de azt ki lehet birni.Főleg ha a mensid is görcsös.Én is bevoltam tojva az elején rendesen.Aztán rájöttem,hogy ez semmi egy kisbabáért!!!
Donor? Minek,kinek??? nem emlékszem,ez is szóba került?
sajonak már ha egy van akkor már az NYERŐ!!!!

ritu:itt vagyok.Kicsit le kellett dölnöm mert ha elfáradok akkor kicsit fáj a hasim.De pár perc pihenés és elmúlik.
Úgy örülök hogy találkoztunk.Állatkertbe szívesen elmennék újra.Csak most jobban bebarangolnánk. :lol: Te is kezdhetnél már? Akkor HÍVJAD APÁNKAT!!!! Tudod minél többet vársz......

csomee:nem lesz szükség arra az örökbefogadásra én azt mondom!!!!És IGAZAM LESZ!!!!

szimbáék:miújság,hogy vagytok???? Kigyógyultár már???

Kép
Kép
melánia

Csomee! Nálunk is volt spontán terhesség 2007-ben (ami végül vetéléssel végződött) pont e miatt mi csak 2008. szept-ben jutottunk el apánkhoz. De azóta nem is jött össze újabb baba. Reménykedtem ebben az ovu. indulcióban, de ez a hugyúti nyavaja elvitte minden reményemet.... Ha valami csoda folytán mégis összejönne Rambo lesz a neve....

Simba! Na, ha én tudtam volna, hogy vele mehetek!!!!

Jucus! Jól döntöttél, és ne beszélj butaságokat! Öreg nagymamaként fogsz meghali és hagysz magad után pár unokát is! :)

Itt a sok-sok icsi kapcsán kezdek elbizonytalanodni, hogy Kopa bácsi tényleg jól ítélte meg a mi helyzetünket???? (Bár én gyanítom, hogy ez az én koromnak tudtató be. Fiatal vagyok igy nálunk "belefér" 1 év próbálkozás az egyéb technikákkal.
No elkullogok a házidokihoz a laborbeutalómért.....
kislibus

Sziasztok!

Kislibus,
Tényleg be lehet menni, mi is mindig együtt megyünk, akár Apa mintájáról volt szó, akár az én vizsgálatomról. Az elején persze fura volt a páromnak, de most már soha nem is kérdés, hogy egy-egy vizsgálatot, Uh-t végignéz.

Nem hiszem, hogy a korod miatt nem lett ICSI-d... ha olyan rossz lenne a helyzet, akkor attól függetlenül azt javasolta volna - szerintem- Kopa, hiszen feleslegesen rengeteg pénz és idő elmehetne az egyebekkel. Nekünk volt két inszemünk a lombik előtt, tulajdonképpen szinte feleslegesen, mert egy korábbi andrológus - tévesen- erre alkalmasnak minősítette a helyzetet. Ez 200 000 Ft-unkba került, plusz az átjárhatósági, ami ugye azért pénz és fájdalom is.... Azért azt is hozzásteszem, hogy meg vagyok győződve arról, hogy nekünk a sikerhez ez is hozzájárult, elsőre a lombik nekem kicsit túl 'bele a közepébe' lett volna.

Jucus,
örülök, hogy belevágsz! Viszont azt javaslom, ha már ezt eldöntötted, akkor mindenképpen verd ki a fejedből a negatív gondolatokat! Meg kell hogy nyugodj, mert ezt ilyen feszültségben nem lehet csinálni. Nekem 45 volt a progiértékem, és jól stimuálálható voltam, 12 petesejtem lett. Velem az is megtörtént, amitől sokan félnek, illetve a dokik is riogatnak vele, közepesen hiperstimulált lettem, de ha az ember betartja a szabályokat (pl. húsevés, sok folyadék), ezt is ki lehet bírni!!! Szóval kitartás, minden rendben lesz, csak nyugodj meg!
vjulcsi

Kata,
Nagyon várlak este a hírekkel!

Meli,
nagyon drukkolok holnapra!!!

Nagyon kíváncsi vagyok összesen hány baba van a két pocakban :)
vjulcsi

No megjöttem a házidokitól. Holnap megyek laborba.

Julcsi! Nem tudom, csak az volt gyanus, hogy mikor dokinknak odaadtuk a Kopa "minden ART technikára alkalmas" papírját akkor ezt kérdezte: "Ez a véjleges vélemény?" Hát én ezt úgy értelmeztem, hogy nem egészen igy gondolta nálunk a dolgot....
De nem bánom, több pozitiv példa is utal rá, hogy nemkell mindjárt durr bele a közepébe....

Ercsikati! Gyere hamar a jóhírekkel!
kislibus

Melánia: nem vagyok sokkal jobban, ráadásul a laboreredményeken is látszik, hogy nem vagyok teljesen OK, ezért utólag már én is örülök annak, hogy nem végezték el a műtétet.

Kislibus: Dévisz kevésbé optimista, mint Kopa. Jó pár esetben előfordult már olyan, hogy Kopa a kevésbé komoly módszert is elegendőnek találta és pl. Gmelcsiék esetében is igaza lett és az inszem is tökéletes megoldásnak bizonyult. Ráadásul elsőre sikerült is nekik! 8)
szimba

Madrin !

Köszi az útbaigazítást, nekem még semilyen leletem sincs mível idáig még abban bíztam , hogy természetes úton teherbe esek és nem lessz szükség lombik - vagy bármilyen beavatkozásra, de ahogy telik az idő és semmi eredmény ezért most beijedtem.Elsőre beszélni szeretnék a dokival és kikérni a véleményét.

Üdv.
Enci
encij

anim!
Köszönöm az útba igazítást és a telefon számot ,elsőre csak a véleményét szeretném kikérni a Dokinak, aztán majd meglátjuk.

Üdv.
Enci
encij

Sziasztok!

Jucus,
szerintem nem baj ha izgulsz! Én annál inkább szoktam izgulni, minnél inkább nem szabadna. Izgulni szabad! De félni nem!
Nekem még nincs lombikos élményem, de tükröztek és azt is altatásban, ettől féltem a legjobban, valósággal remegtem, de mire eljutottam a "mi atyánk" közepére már aludtam. :lol: Amit viszont fájlaltam, hogy senki nem mondta, hogy mikor felébredek, úgy fog görcsölni a hasam, hogy majd beszarok! Kb. másfél óráig tartott és utána mintha elvágták volna. Kb. a lombik is ilyen lehet. Szerintem jobb felkészülni a fájdalomra, mert akkor nem érheti az ember lányát meglepetés. Az átjárhatóságira is azt mondták nem fog fájni. és fájt!! De bele halni nem fogunk, az tuti.
Még nem hallottam ilyen esetről, soha. :wink:
Vágjatok bele! (Szerintem) Mert ha nem teszed öreg korodban azon fogysz agyalni mi lett volna ha mégis....milyen drága gyermekeink is lennének.
Én csak akkor probálnám meg a donort ha már kiderült, hogy nincs más megoldás. esetleg. De ez nagyon nehéz dolog. Nekem is eszembe jutott már, ha nem lenne más megoldás mint petesejt donor, belevágnék e? Nem szeretnék ezen filozni...
Drukkolok Nektek nagyon, hogy sikerüljön! Jó kezekben vagytok, erre gondolj! Optimistán! ++++++++++++
emerenc

emerenc !

Köszönöm az infókat.
Igazából én még semmit sem tudok, hat éve volt egy méhnyak műtétem és valószínű ennek köszönhető, hogy nem maradok terhes,a műtét előtt volt egy veszítésem ,amit már az orvosom előre megjósolt, ugyanis látta , hogy a méhnyakon sejtelváltozás van, és ezért egy idő után az embrió ki fog lökődni,én reménykedtem de sajnos elveszítettem, és meg kellett műtsék a méhnyakat.Most minden rendben van szervileg,csak nem maradok terhes,ami lehet , hogy az 5 mm-rrel rövidebb méhnyaknak köszönhető.Röviden ez a történetem, nos ezért szeretném kikérni a doki véleményét, és ha úgy látja akkor természetesen a lombikot is vállalom, csak már össze jönne.

Üdv.
Enci
encij

kislibus! Köszi, nagyon aranyos vagy !

Üdv.
Enci
encij

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?