A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Beszti, (meg a többiek)
nekem a fürdetést most úgy mutatták a kórházban (MÁV), hogy bekenem a testét előtte krémmel és úgy teszem a vízbe és ott csak le kell mosni.
De egy sokkal jobb ötlet: a kád alját bekenem a fürdetőkrémmel, és zuhannyal csinálok vizet bele, még habzik is. Most így csináljuk és tök egyszerű a fürdetés, csak végig kell vele mosni a babót. Ja, a haját is ezzel mosom, csak kiskefével dörzsölöm egy picit a koszmó megelőzésére, tökéletes. Kép

Nalika a nyáriból
nalika

Én a tenyeremen oszlatom el a krémet úgy kenem a kádban lévő babóra, szépen átmasszírozom vele, nagyon élveziKépÉs hogy ne fázzon a baba pelusba csavarom és egyenként kitakargatom a testrészeit, úgy kenem.Koszmó ellen én is babakefét használok a buksijára.

Tejkiütés van a babón, volt már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Noémi
fantikbaba

Halihó

megjöttem a kórházból, a ctg tökéletes lett és a vérképem is jóKép Kértem egy óvatos vizsgálatot is, hogy lássuk mi a helyzet, mert a Gergőről szeretnék időben gondoskodni. A helyzet változatlan, úgyhogy még van kb 10 napunk dokibácsi szerintKép
Úgyhogy megynugodtam, hogy nem kell riasztani a nagyszülőket, elég messze laknak ugyanis.

Moszi, Moncsi
Akkor izzítsátok a kispapikatKépKép De azért kell az energia a szülésre isKépKép

Macs
Huss depinyóKép Drukk, hogy bejöjjenek a kakicsalogató tippekKép

Magika
Üdv újra a fedélzetenKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Halihó!

Amíg van egy kis időm, megpróbálom leírni a szüléstörténetünket:

Szóval: múlt hét szerdán éjjel (vagyis inkább csütörtök hajnalban) bementünk a kórházba, mert fájásaim voltak. Mire beértünk, szinte minden fájás megszűnt, a ctg sem mutatott valami sokat, így "szégyenszemre" hazakullogtunk. Igen ám, de egész csütörtökön fájdogáltam, főleg délután kezdtem érezni, hogy ez már nem csak vaklárma. Szerencsére anyum is feljött vidékről, így Nikire is volt, ki vigyázzon, ami nagyon megnyugtatott. Moziba akartunk menni, de valamiért mégsem mentünk, aminek utólag nagyon örülök. Azért egy bevásárlást megejtettünk még, aztán irány haza, ahol estére már elég gyakran és erősen fájdogáltam. Mivel megfogadtam, hogy csak akkor megyek kórházba megint, ha a fájások 10 percnél gyakoribbak lesznek, nem csináltam semmi különöset. Lefeküdtem aludni és 11-kor arra keltem, hogy "na, ez már fájás". 10 percenként jöttek, de csak 1 órakor szóltam a férjemnek, nem akartam megint megriasztani a semmiért. Akkor viszont már 7-8, néha 5 percenként jöttek a fájások, és a fürdés sem csillapította őket. Szóltunk anyumnak, hogy elmentünk, és beindultunk a kórházba. A kocsiba már alig tudtam beülni. Azért annyira még magamnál voltam, hogy arra gondoltam, bárcsak ezen az éji órán meglátnánk azokat a csavargókat, akik már másodjára törték fel a kocsinkat! De semmi gyanúsat nem láttunk... Beértünk a kórházba, ahol megint ctg-re tettek. Ez már mutatott fájásokat, az ügyeletes doktornő megnézte a méhszájat és azt mondta, bő egy ujjnyi, szóval hosszú szülésre kell számítanunk. Ezidőtájt olyan stádiumban voltam, hogy éreztem a fájásokat, de nem voltak olyan szörnyűek. Azt javasolta a szülésznő, hogy próbáljunk meg aludni picit. A férjem egy matracra feküdt mellettem, ott aludt, feje alatt a dzsekim, a takarója pedig az ő dzsekije volt. Ha jött egy erősebb fájás, csak annyit mondtam neki (nem is bírtam volna többet), hogy "Ricsi", és ő tudta, hogy masszíroznia kell a derekamat. Ez nagyon jól esett. 4-től 5-ig tudtunk aludni, aztán már nem volt kedvem, így kimászkáltam a wc-re ha kellett, ha nem, így Ricsi is felébredt. Egy kis idő múlva megint néztek egy méhszájat, addigra már bő 2ujjnyi volt, így felhívták a dokimat, hogy induljon be. Leborotváltak, beadták a beöntést, közben a szülésznővel jól elpoénkodtunk, tüneményes kis nő volt. Miután végeztem wc-n (beöntés után), beülhettem a kádba, ahol olyan meleg vizet engedhettem, amilyet csak akartam. Nagyon jó volt, pláne, hgy megint egy deka fájást nem éreztem. Közben megint megnézte a szülésznő a méhszájat, és jól rámijesztett. Ilyet mondott: "Na, mi van, csak nem félrevizsgáltam magam az előbb?" De aztán megnyugtatott, hogy tényleg bő 2ujjnyi vagyok, szerinte a baba 9-10-re meglesz, mert másodjára szülök... Egy idő után kihűlt a víz, meg amúgy is unatkoztam, és a fájások is gyengék voltak, így kiszálltam és a férjemmel poénkodtunk, hogy "hű, de lazák vagyunk, milyen könnyű szülés lesz, szinte meg sem érzem, blablabla". Közben bejött a dokim, aki megvizsgált és közölte nagy fejcsóválások közepette, hogy sajnos még nagyon fent van Pipike feje... Azért megrepesztette a burkot és mondta, hogy kb. 20 percig nem tudok felkeni, mert ismét CTG-re tesznek és le kell szállnia a baba fejének is, de ha akarok, utána hoznak egy labdát, amin elszórakozhatok, de mászkálhatok is kicsit, ha van kedvem. Sajnos erre nem került sor... A ctg össze-vissza mutatta a fájásokat, mikor nagyon fájtam, 10-20%-ot mutatott, mikor meg semmi fájást nem éreztem, felment 60-70%-ra. Közben volt egy szülésznőváltás, innen tudom, hogy olyan 7 körül jött el a pillanat, mikor bekötöttek egy oxytocin-t. Innentől egy másfél óráig se kép, se hang, összefüggő fájásaim voltak szünet nélkül, úgy éreztem, végem van. Nem engedtem a férjemnek, hogy akár csak legyezgessen (pedig nagyon melegem volt), és sosem felejtem el az arcán azt a rémült arckifejezést... Nagyon hálás vagyok neki, hogy ott volt, mert, így is, hogy nem ért, nem szólt hozzám, borzasztó nagy erőt adott. Viszont nagyon rosszul kezdtem magam érezni, fájt a jobb oldali bordám alatt valami, de nagyon, és mondogattam a dokinak, hogy nagyon rosszul vagyok, nem bírom. Közben bejött vagy 8 medikus (előtte rémlik, hogy megkérdezték, nem zavar-e, de válaszolni sem tudtam, annyira szenvedtem). Mivel a dokim nagyon nem volt megelégedve az oxy hatásával, meg az állapotommal, így levették ezt az infúziót és kaptam egy simán, mert nagyon ki voltam száradva. Ez lehetett olyan 1/2 9 körül. Innentől jobb lett valamivel, de a baba csak nem akart megindulni lefelé. Itt már rákérdeztem, nem lehetne-e császárral véget vetni ennek az egésznek, és a doki azt mondta, ha nem javul a dolog, előbb-utóbb úgyis ez lesz a vége. És mivel csak nem haladt a dolog semmit előre, behívta a főorvost, aki szintén megvizsgált és egyértelműen azt mondta, császározzanak meg, mert:
- nagy a baba
- túlhordtam
- lehet, hogy a köldökzsinór nem engedi lejjebb
- bár most még nagyon jól érzi magát, lehet, hogy kis idő múlva ez már nem így lesz
Ekkor hatalmas kő esett le a szívemről, mert eddig a pontig nagyon aggódtam, szorongtam, féltem, pánikoltam. Úgyhogy előkészítettek és áttoltak, ahol beadták az EDA-t (sajnos nem sikerült, csak kb. az ötödikre, de nem fájt), és kezdődött a "buli". Nagyon féltem, hogy mi lesz, ha nem hat teljesen az érzéstelenítő, de az égvilágon semmit nem éreztem. Nem is figyeltem oda, miről beszélnek a dokik, mert attól azért tartottam, ha meghallok vmit az egészből, menten elájulok. A fejem mellett állt az aneszteziológus, egy aranyos fiatal csaj, aki mondta, mondta a magáét, így elterelte a figyelmemet. Csak az volt rossz, hogy borzasztóan szomjas voltam, és nem ihattam. Azért a számat benedvesítették egy kendővel, ami megváltás volt! Pár perc múlva szóltak, hogy megvan az óriásbébi! Láttam, ahogy elviszik fürdetni, és csak azt éreztem, ömlenek a könnyeim, annyira jó volt látni ezt a kis édes babát, aki 9 hónapig (na jó, kicsit tovább) ott kucorgott a pocimban. Kis idő múlva visszahozták és megpuszilhattam a homlokát, és ilyen finom, puha, meleg bőrt még sosem éreztem (kivéve Nikinek, mikor született). Még elpepecseltek velem, hallottam, hogy mondta a dokim, hogy "relatív téraránytalanság" miatt császároztak, de már semmi nem érdekelt, csak az, hogy kivigyenek onnan és a karjaimban tarthassam Pipikét. Ez meg is történt, és mikor kitoltak a műtőből, ott volt a drága nagylányom, a férjecském, édesanyám és az öcsém, és nagyon-nagyon jó volt, hogy mind ott drukkoltak nekünk, és túl vagyunk az egészen. Még most is potyognak a könnyeim, ha eszembe jut. Bevittek egy megfigyelőbe, ahol 6 órán át lehettünk mindannyian. És mi csak gyönyörködtünk Pipikében (én pedig megállás nélkül reszkettem vagy 3 órán át). Aztán, mikor letelt a 6 óra, elvittek a kórterembe. Első este még nem volt velem Pipi, de másnap reggeltől egyfolytában együtt vagyunk és azt kell mondjam, jó kiadósakat szoktunk szemezni. Olyankor mindig mondom neki, hogy "én vagyok az anyukád", és ő csak néz a nagy szemeivel (csak gondolom, hogy nagy, mert kicsit ducika és a szemecskéi elbújnak a pofijában). Nagyon nyugodt baba, eszik-alszik-kakil-böfög-rotyizik, és ez így megy egymás után. Tejcsi is van bőven, és szerencsére a császár egyáltalán nem viselt meg, már itthon vagyunk és jövök-megyek, a sebem alig fáj, varratszedés sem lesz, mert felszívódó varratot használtak.
Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen egészséges kisbabával áldott meg, és hogy ilyen imádnivaló férjjel, aki -bár lehet, hogy nálam is jobban félt-, végigi kitartott mellettem. Nem beszélve a nagylányomról, aki imádja a kistesóját. Na és a család, a barátok, akik mind aggódtak és bátorítottak. És a babanetes "ismeretlen ismerősök", akikkel mindig megoszthattuk a gondjainkat-örömünket (pl. ha elment a nyákdugóKép) Na, ez a vége olyan Oscar-gála típusú köszönetnyilvánításosra sikeredett, de így alakult. Tényleg nagyon boldog vagyok.

Bocs, ha hosszú voltam, de ez mind kikívánkozott belőlem. A "már anyukáknak" sok boldogságot a csemetékhez (+türelmet, kitartástKép), a leendőknek pedig nyugalmat, hogy ki tudják várni, míg eljön a pillanat és erőt a szüléshez.

Puszi,
Andi
Vendég

Andi,

Nagyon meghatott a szüléstörténeted. Köszi, hogy megosztottad velünkKép

Mocorgónak még másfél napja van, hogy kibújjon. Remélem megteszi és nem kell beindítani.

Moncsi
minike

Sziasztok!

Andi, nagyon szép a szüléstörténeted, sok boldogságot kivánok nektek!

Köszönöm a válaszokat sterilizálás ügyben, akkor nem fogom túlzásba vinni, maradok a napi 1 alkalomnál.

Kuki tisztitás: a dokinénink szerint csak pár hónap múlva szabad kicsit mozgatni a bőrt, nehogy letapadjon, most még túl kicsi és érzékeny és megsérülhetne. Amúgy már rengeteg véleményt hallottam, a dokik is különböző véleményen vannak.

Kép

Kép
macsek11

Moszi,
Én is a hozzánk legközelebb lévő gyógyszertárban vettem, igaz általában nem tartanak ilyen szereket, de kérésre megrendelik és pár nap alatt megkapod. Nekem is úgy rendelték.

Andi,
Örülök, hogy ennyire pozitívan gondolsz vissza a szülésedre és hogy ilyen könnyen viseled/viselted a császár okozta megpróbáltatásokat.

Homeopátiával kapcsolatban találtam:
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp?go=0100_informacio/0200_publikacio/view/ &pid=18

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,

Liv,

Bocsi, hogy belekotyogok, de pont tegnap találtam egy oldalt, hogy hogy kell a fiú gyerekek szerszámát "kezelni" Kép Íme:

"Már hallom is a dörgedelmeket, ahogy a szülő becsapottnak érzi magát, függetlenül attól, hogy a téves információt körzeti orvosától, védőnőjétől vagy szomszédjától kapta, netán saját maga kreálta.

Ne húzogassuk és ne erőltessük hátra a fityma bőrét kétéves korig! Nem kell állandóan azzal játszani fürdetés közben sem. Gyakran berepedések keletkeznek az erőltetés következtében. Nemcsak a fertőzés veszélye nő meg, de a heges gyógyulás további, csak műtéttel korrigálható elváltozásokat eredményezhet. A fiúgyermek nem kis méretű felnőtt férfi!

Néha a hátrahúzott fityma bőre annyira beduzzad, hogy nem húzható vissza a makkra, ezáltal keringési elégtelenséget okoz. A jelenséget parafimózisnak nevezzük, urológusi vagy sebészi ellátást igényel."

A teljes cikket itt találod:

https://www.babanet.hu/publ/fityma.htm

Angéla
angéla

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Macsek11! Orrszutyogás ügyileg én is úgy tudom, hogy anyatejet kell cseppenteni a noziba, az
kitisztítja! Kép

Lau! Nekünk is volt ilyen élettani sárgaságunk, egy kicsit el is húzódott, mert majdnem 1 hónapos koráig tartott, de nem adtam neki semmi pluszt, csak az anyatejet, és elmúlt,. A La Leche oldalán és a Nandun is azt olvastam, hogy nem szükséges pótolni a folyadékot, arról nem is beszélve, hogy a többi folyadék /pl. tea/nem is tisztítja a sárgaságot, mert a bilirubin nem a vizelettel, hanem a széklettel ürül, a teából pedig nem széklet lesz.

Zsusza! Képköszi a tippet. Ezt is megpróbáljuk.

Már csak azért is, mert a glicerines kúp hiánycikk!!! Nekem tök véletlenül volt a tarsolyomban egy, mert a császár után kapatam 2-öt, hogy produkéljak székletet, és elég volt az első menet.. Kép Azt beadtam délután a manócsnak, hét olyan mennyiséget ürített egy fél óra múlva a szentem, hogy én is büszke lettem volna rá.. Kép Aztán még estig kinlódtunk, majd 7 körül pelusoztam, és akkor magától is sikerült rotyantania egyet(naná, hogy a drága anyjára - ez a gyerek már most tojik rám! Kép ) És azóta alszik, beájult szegényke! Kép Persze ma itattam vele jól agyon cukrozott kamillateát is, azért csak mértékkel /mi fecskendővel adjuk neki a pótlás, és 3*5 ml.t adtam neki a szopi után,/ lehet hogy az is segített.

Kaja ügyben maximálisan igyekszem odafigyelni, mit eszek, mert ha hülyeségeket kajolok magammal is és a kismukusszal is kitolok, de úgy látszik most mégis becsúszott valami butaság.. Kép Arra gondolok, hogy megettem egy szelet túró rudit, annak étcsoki a burkolata, lehet hogy ez elég volt a kismanónak a szoruláshoz.
Ma egész nap alig aludt--> én sem pihentem egy percet sem, óránként szopizott 10 percet, sírt 20-at aztán megint 5-10 perc szopi.. Kép Estére alig volt tej a cickómban, most "gyűjtögetem", remélem alszikaddig, hogy jól meg tudom etetni az éjszaka előtt..

Noémi! Én is úgy tudtam, hogy 70%.. Ehhez képet 241000 bruttóm után most 82ezer valamennyi bruttó után utalták a számlára a pénzt (ezt kiirták az utalás üzenetében). Ez pedig nem igazán 70%.. Arra gondoltam küldhetnének valami papírt, mint a bércetli, hogy mégis mire mennyit és hogy számoltak a nyavalyások. Utálom a hivatalokat! Kép BRR! Kép Lau ! Jó hogy mondod a családi pótlék tényleg nem volt rajta. A jár tört hónapra is? (aug.20-án születtünk, aug.-ra már kapjuk?) Jó sötét vagyok ezekhez a dolgokhoz.. Kép

Judy! Kép Igyekszem, depinyót huss elkergetni! Nektek drukkolok, 10 nap tök hamar eltelik! Kép

Finiselők, hajrá, Moncsi, neked külön drukk megy! Kép

Macs
maccs

sziasztok, gyorsan bejelentkezem, irni meg nem nagyon van idom.Kép csak annyit villamgyorsan, hogy a tgyast a szulest megelozo ev berebol szamoljak, ugysem stimmel nalatok?

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Noémi, Andi!
Gyönyörűek ezek a kislányok!Kép

Macs!
Itt kérdezz rá a GYÁS-odra, "SZAKBARBÁR" nagyon otthon van a témában, azonnal eligazít!
Index > Fórum > Életmód > Szülői munkaközösség > GYÁS/GYED/GYES & egyebek: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=38674861
De megkérdezheted e-mailben is: szak.barbar@freemail.hu vagy szak.barbar@index.hu

Liv!
Nálunk a védőnői rendelőben kint van egy nagy plakát, ami arra buzdít, hogy add le a felesleges anyatejet. Budapest területén már napi 100 ml anyatejért is házhoz mennek. 1 liter ára jelenleg 1800 Ft, amely adómentes jövedelem. www.heimpalkorhaz.hu/anyatej Anyatejgyűjtő Állomás 349-8574, 329-3244,

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Maccs: sajna, nem tudom, hogy tört hónapra is adnak-e, de szerintem igen.
Sárgaság: az igazi sárga babák alszanak, fel sem kelnek szopizáshoz. Bazsó azért felkel, ha éhes, és követeli a magáétKép
Viszont éjjel csak egyszer kelt fel szopizni, én meg óránként felébredtem, hogy minden rendben van-e, mert nem kérte a cicit. Odavettem magam mellé, és mikor egyszer szopizott, elaludt, majd kínáltam neki a másikat, akkor már csak csücsörítette a száját és aludt tovább. Reggelre már csöpögött a tejcsi, akkor jól bekajált, azóta megint alszik.
Hason fekve szeret a legjobban, legalábbis este úgy tudott csak elaludni, de akkor fél perc alatt, hanyatt fekve csak nyüglődött.
Azt mondják, hogy ne altassuk hason a babákat, de ha egyszer úgy szeret aludni?Kép

Férjem ma megy vissza másodszor a Teve utcába, mert tegnap elküldték onnan, hogy csak meghatalmazással intézheti a tgyást. ez hülyeség, felhívtam őket kétszer is telefonon, azt mondták, nem kell meghatalmazás. Ráadásul már leadtuk hónap elején a foglalkoztatói igazolást meg a papírt az állományba vételről és azért nem volt feldolgozva, mert ugye a babó nem született még meg.
Tegnap viszont a TAJ kártyát és a szül. any.kv.kivonatot elintéztük, reméljük, ezzel ma már elindulhat valami, mert mire utalják, lesz október vége is, és azért addig ugye 1 fizetés nem sok.

Tegnap délután volt nálunk is olyan, hogy szopizott 15 percet, utána aludt fél órát, majd újra kérte a cicit. Védőnő mondta, hogy ilyenkor jó lenne egy cumi. Hát, én meg inkább cicire teszem, azáltal is több tej lesz, és nem szokik rá a cumira. Nagyfiamnál bevált, most meglátjuk a kicsinél hogy működik.

Lau
lau

Egyelőre két képet rakok fel, ezek a szülőszobán készültek. A többit még át kell méretezniKép

Balázs Krisztián:
Kép
Kép

Lau
lau

Kép
Kép
Első fürdetésKép
Kép
lau

SZiasztok!

Szopi: arra figyeljetek, hogy ha gyakran kér és csak kicsit szopizik, akkor ne mindig másik cicit kapja meg, mert akkor előfordulhat, hogy túl sok első tejet szopizik, amitől fájhat a pocija, ugyanarra a mellre kellene visszatenni.

Lau!

Persze, jó lenne egy cumi, és bizonyára most kényelmesebb is lenne... De vajon mi lenne később? Engem ez riaszt el mindig.

Nalika!

Köszi!Kép Én is olvastam a trükküket (a fürdőkádban habzás tetszik), csak még nem tudjuk megvalósítani, mert nagyon kis vízben kell megvalósítani a jó hőmérsékletet (nem esett le még Hanna köldökcsonkja).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Dino most üzente a következőkewt:
"sziasztok!
Szeptember 29-én 22.35-kor 4000 grammal és 54 cm-vel megszületett Bernát nevű kisfiúnk. Mindenkinek jó babázást vagy babavárást kívánunk! Dinó!"

Pusz:
Macs
maccs

DinoKép
GRATULÁLOKKépSok Boldogságot és sok tejcsitKépKép

LauKép
Nagyon szép a kisfiadKépEgyész jól "tűri" a pancsit.Kép

Az éjszakánk jó hosszú volt se baba se mi nem aludtunk, biztos a szeles vihar kavart be, amikor született akkor is ilyen volt az idő.
10-től hajnali 3-ig cirkusz volt.
Noém
fantikbaba

Lanyok!

En nagyon szerencses vagyok.
Mar reg nem aludtam olyan jol mint ma meg tegnap ejjel.
8-tol 12-ig csend volt, arra ebredtem, hogy beszelget magaval.
Majd szopi es megint 5-ig aludt. Majd szopi es most ebredezik.

Csak maradjon is meg ez a jo szokasa. Kép

MAgi
Vendég

Sziasztok!

Fekvés: azt mondják, oldalt ne feküdjön a baba a gerince miatt, hanyatt azért, hátha bukik, hason szintén ezért, + hogy be ne fúrja az orrát a matracba + a bölcsőhalál miatt. Persze mindegyik mellett szólnak érvek is. Akkor hogyan feküdjön?

Más: tele a tö.öm a légzésfigyelővel. Tegnap délelőtt betettünk még egy plédet Dávid alá, hogy ne legyen olyan kemény neki az ágy így, hogy a légzésfigyelőn csak két vékony pléd van. Du. kétszer beriasztott, amikor mélyen aludt. (Fel se ébredt rá, már úgy megszokta!) Oké, kivettük a plusz plédet, legyen kicsit keményebb, de ne riasszon tévesen, maradjon úgy, ahogy az elmúlt napokban volt. Ehhez képest éjjel megint beriasztott! Teljesen tanácstalan vagyok. Mit csináljak?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok!

EgyenlQre csak beleolvasgattam az elQzQ napokba, és gartulálok a friss babásoknak!Kép, minden anyukának sok tejet kívánok!KépKép

Mi tegnap jöttünk haza a kórházból, és nagyon jól telt az elsQ éjszaka, igaz éjjel 11-ig nem nagyon aludt, de egy jó szopi után legközelebb csak fél négykor ébredt, megint szopi, aztán fél hétig alvás, szopi, alvás, szopi és most megint alvás!
A kórházban ezzel ellentétben szinte egyáltalán nem aludt, és csak itthon jöttem rá, hogy azért, mert fázott! Itthon jól betakargattam és csak akkor ébred fel, ha éhes, vagy ha rottyantania kellKép

Szülés:
Pénteken éjjel, és szombaton hajnalban olyan fél óránként fájdogáltam, reggel hétkor bementünk a kórházba, de a doki azt mondta hazajöhetünk, ez csak vaklárma, az NST csak nagyon gyenge fájásokat mutat, ez csak jóslófájás.
Hazajöttünk, , és ritkultak is, de csak nem akartak elmúlni. Délután három vagy négy körül újra elkezdtek 15-20 percenként fájni, és sete hétre már 8-10 percesekre sürüsödtek, úgyhogy bementünk újra, amikor is a doki közölte, hogy bö két ujjnyira vagyok kitágulva, ha ügyes asszonyka vagyok, akkor akár még aznap babázhatok!
Következtek az általános dolgok: betegfelvétel, beöntés, zuhanyozás, beöltözés, és indulhatott a dolog!
Úgy kilencre kerültem szülöszobára, ahol még telefonálgattunk a párommal a szülöknek, barátoknak, aztán fél tíz elött eléggé elkezdtek sürüsödni és erösödni a fájások, úgyhogy felmásztam az ágyra és fél tízkor jött egy tornádó szerü fájás, amivel elment a magzatvíz. A férjem szólt a dokinak, aki megvizsgált, mondta, hogy csak így tovább, aztán kiment. Hát ekkor kezdödött a rémálom, vagyis 1-2 perces fájások követték egymást szinte szünet nélkül, amit eleinte még csak-csak elviseltem valahogy, de aztán üvöltésbe csaptam át, rettenetesen fájt mindenem, föleg a combjaim (mintha görcsbe rándult volna, és nem akart elmúlni). A szülésznö bejött, mondta, hogy rosszul veszem a levegöt, és próbáljam átlélegezni a fájásokat, amit én meg is tettem, de valahogy hiába, nagyon fájt, úgyhogy mondtam neki és inkább üvöltözni szeretnék, a férjem majd lélegezget! Kértem adjon valami fájdalomcsillapítót, de a doki szerint akkor lasabban fog eltünni a méhszáj, és késöbb lesz baba, úgyhogy nem kaptam. A szenvedésem kb. 1 órán keresztül tartott, és úgy fél tizenegy-háromnegyed tizenegy táján elkezdödtek a tolófájások, amik már szinte sétagaloppnak tüntek, és jóval ritkábbak voltak az elözö fájásoknál. Úgy az ötödik-hatodik nekifutásra, gátmetszés nélkül sikerült kibújnia kismanónak 23ó 36p-kor, épen, egészségesen.
A gátvédelem ellenére repedtem is, mert Máté a kezét a feje elé rakta, és úgy jött a világra, úgyhogy a szülés után összevarrt a doki, ezalatt a babát ott mellettünk megfürdették, és a párom a varrás befejezéséig a bébivel lehetett. Miután összevarrtak, kitoltak az IKEA szobába, ahol még egy órát pihizhettünk, a férjem is ott volt velünk. A babót rögtön cicire tettem, és nagyon ügyesen el is fogadta és szívta is, pedig még csak alig volt benne egy-két csepp!
Én rettenetesen fáradt voltam (hiszen már elözö éjszaka sem aludtam semmit), de olyan boldog, amilyen csak lehet egy ember lánya az életben! Olyan gyönyörü volt a kisember a karjaimban, és olyan védtelen, hogy csak puszilgattam, ölelgettem, simogattam és kicsit bögtem isKépKépKép

A kórházi tartózkodást nagyon nehezen viseltem, szinte semmit nem aludtam (pedig ha egy kicsit jobban bebugyolálom, egész más lett volna).
Most viszont már itthon vagyunk és nagyon jó együtt! A nagy testvér is remekül fogadta, állandóan puszilgatná, meg simogatná, és mindent amit eszik, vagy iszik megosztana Mátéval, aki persze még semmit nem ért ezekböl a dolgokból, és csak néz a nagy kék szemeivel!KépKépKép

ErkaKépKépKép
szekera

Sziasztok!
Nálunk is óránként ment a szopi éjszaka. 10 perceket szopizott csak, majd elaludt. Megmondom őszintén, mióta itthon vagyunk (2 éjszaka telt már el), este mindig mellettünk aludt a franciaágyban. Este megszoptatom, elalszik, ha felkel és kér még, újra szopi, alvás. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót. Ha beraknám szopi után a kiságyba, lenne balhé, azt hiszem, és mire elaltatnám, kezdhetném újra a szoptatást. Ti ezt hogyan oldjátok meg?
Tegnap amúgy volt a védőnő, aki nem látja olyan tragikusnak a teáztatást, így vettem Mecsek teát. Eddig csak egy kortyot ivott belőle, akkor adtam neki, mikor nagyon csuklott. Nem nagyon szerette... Végül cumit is vettem, én, a nagy cumigyűlölő, de kipróbáltam kíváncsiságból - kiköpte. Nem is baj.
Annyifélét olvas, hall az ember itt-ott szopiról, cumiról, teáztatásról, altatásról - csak fusztrált lesz az ember tőle és azt hiszi, mindent rosszul csinál, így elhatároztam, én a magam feje után megyek és azt csinálom majd, ami beválik mind Pipikének, mind nekem, mind a család többi tagjának.
Na, ébredezik Pipike, megyek, megnézem, mi a helyzet.

Jut eszembe, Csirkeszék még nem mentek haza a kórházból?
Vendég

Erka!

Nagyon szép a kisbabád:KépTényleg békés baba a képek tanusítjákKép maradjon meg ez a jó szokása.Kép

Most "mi" is alszunk, szopi és alvás, valahogyan pótolni kell az éjszakai huligánkodástKép
Noémi
fantikbaba

Liv,
szerintem hagyd a légzésfigyelőt a fenébe! Gondolom, nem volt olcsó mulatság, de nem hiszem, hogy jó akár Neked, akár a babának, hogy állandó riadókészültségben élsz. Szerintem.

Erka,
Gratula a babához, nagyon édes!!!
Vendég

TrompipiKép
Igazad van, én se fogadok el már tanácsot, minden baba más, és mást szeret, tegyünk úgy hogy neki legyen a legjobb.
Éjszaka mi is együtt alszunk a franciaágyon, nem látok ebben semmi rosszat, így mindig kéznél(szájnál)Kép van a cici, villanyt se kell oltani.
fantikbaba

Trompipi, gondoltam rá, hogy hagyom a légzésfigyelőt, de nem merem. Azt hiszem, azért, mert koraszülött. Úgyhogy, asszem, egyelőre maradnak az esetleges téves riasztások. Bár ez sem jó. Nem tudom...

Kép

Kép
liv

Andi, Noémi: kisfiam úgylátszik most fordítva működik, mint a lányok, mert az éjszakát szinte teljesen végigaludta, ma reggel fél 7-től viszont szinte óránként cicizik, de ki is üríti. Gondolom, most jött rá, hogy éhes, és bepótoljaKép

Erka: köszönjük a születéstörténetet, azért rendesen megszenvedtél vele. Nekem szerencsére sikerült átlihegnem egy-két tolófájást, és a kitolás fájt jobban, de a lényeg, hogy egészségesek a babókKép

Andi: én is próbálkozom mindennel, miért sír, van, amikor csak azt akarja, hogy fordítsam hasra, de legtöbbször a cicit követeliKép

Liv: mindent írnak, az tény, csak győzze az ember követni az utasításokatKép

Viszont nagyfiam az utóbbi egy hétben eléggé megváltozott, az oviban mondták. Valószínű, hogy megzavarta a tesó érkezése és még nemigen tud a helyzettel mit kezdeni. Két napja vettem észre, hogy selypít, rá kellett szólni,hogy beszéljen rendesen. Remélem, azért majd hozzáedződünk mi is a feladathoz, most azt kell megtanulnunk nekünk szülőknek is, hogy két gyerekünk van,kétfelé oszlik a szeretet. Lehet, hogy nagyfiam ezt sérelmezi? Óvónénikkel is akarok majd erről beszélni, de a pici miatt még nemigen tudok itthonról elmenni.

Talán hívjam ki családlátogatásra? Mit gondoltok?

Lau
lau

Andi!
Éjszaka Máté is közöttünk aludt és valószínüleg még egy ideig ott is alszik majd, legalábbis amíg három óránként szopik. Amikor már majd kihagy egy-egy éjszakai szopit, akkor átrakjuk a saját, nappal megszokott helyére, Somával is így tettünk és ez nagyon kényelmes volt nekem is és a babának is, és apukának sem zavartunk (jó nagy az ágyunk, úgyhogy böven elfértünk). Nem hiszem, hogy ez a módszer rossz lenne, söt, inkább megkönnyíti az éjszakát mindenki számára.
Különben is, kilenc hónapig bennem volt, nem szakíthatom el már ilyen gyorsan, legalább a testközelséget érezheti, ami biztosan megnyugtatja!
Erka
szekera

Sziasztok!

Na kicsi szusszanasnyi idom vanKép Szulestortenet sajna meg nincs, de majdcsak akad ra nemi idoKép Lacko szerencsere nem feltekeny, kivancsian figyeli inkabb, mit csinalok a tesovalKép Meg neha megszeretgetiKép Botond jo baba, kezd nagyobb mennyisegeket szopizni, es igy mar jokat alszik 2 szopi kozottKép Az elmult ejszaka meg szuper volt, fel 11-kor tettem le, es 2-kor majd 6-kor szopizottKép

Egy kep:
Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Ma hajnali 4:50-kor megszületett Timcsusz kisfia Bence 3300 grammal és 55 centivel. hajnali 1-kor kezdődtek a 2 perces fájások, úgyhogy Bencusbaba nem húzta az időtKép
HATALMAS GRATULA NEKIK!!KépKép

Lau
lau

Sziasztok!

Gratulálok Timcsusznak a babáhozKépKépKép! Sok-sok tejet nekik, és rengeteg örömöt a kicsihez!KépKépKépKépKépKépKép

Orsoly!
Tündéri a csemetéd, és még egyszer le a kalappal elöttetek!KépKépKépKép

Erka
szekera

En is gratulalok mindenkinek aki mostanaban szult.
Kép
Oriasi Gratula!!! Kép

Nagyon szepek a babak.

Sajnos nekunk nincs sok kep a gepen, mert anyosomek elvittek nyaralni a digitalis gepet.

Hetvegen jonnek haza, utana majd csinalok en is egy par kepet. Kép

Addig felteszek egyet.

Itt 1 napos sincs meg. Kép

Kép

Magi
Vendég

SziasztokKép

Gratula a friss mamiknakKép A babák pedig csodaszépek, nagyon irigykedemKép

nálam az ödéma és az álmatlanság a fő jellemzők, de remélem hamarosan megszűnikKépKép

Orsoly
Ez tökjó, hogy nem féltékeny Lackó. Ki volt vele, amíg kórházban voltál? Látogatni bevitték Hozzád? Botond nagyon édesKép Gratula még1*.

Csirkesz
Mostmár légyszi ne csigázz tovább minket! Elő a történettel és Botond baba sztárfotóivalKép Na jó, gondolom nincs sok időd netezni, de azért remélem minden oké!

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Kicsit fárasztó ez a mai nap számunkra. Reggel fél 7-ig semmi sem volt, jó éjszakánk volt, utána fél 10-ig szinte óránként kért cicit, aztán elaludt, 3/4 1-ig alukált, azóta megint óránként cicizett. Most telerotyogtatta a pelust, azóta elvan az ágyikójában, nézelődik, szövegel.
Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy nem elég neki a tejcsi, de a jelek szerint elég, csak még én vagyok béna. Hiába, már kijöttem a gyakorlatbólKép

Anyukák: Ti hogy viseltétek az első napokat otthon? Megmondom őszintén, elég hullámzó a hangulatom, főleg akkor, amikor sír és nem tudom megnyugtatni. Mert felveszem, hogy biztos éhes, keresi a cicit, elkezdi szopizni, és kb. 2 perc múlva már csak cumizik, és mérgelődik, ha kiveszem a szájából.

Csirkesz: merre jársz,jól vagytok??

Judy: kitartás, nemsokára már Te is babázol!!Kép

Lau
lau

Sziasztok!
Igencsak megcsappantak a hozzászólások az utóbbi időben (gondolom, a babuszok miattKép).
Lau, kérdezted, hogyan viseltük az első napokat itthon. Én nagyon szeretném, ha elhúzna már az egész pereputty haza. Csúnyán mondtam, de nagyon pipa vagyok. Nem részletezem, a lényeg az, hogy ez nekem nem segítség, inkább idegőrlő dolog... Na, mindegy.
Ma voltunk sétálni. Tegnap volt a dokinéni, minden rendben Pipikével, azt mondta, ha ilyen szép az idő, máris vihetjük sétálni. Így ma levittem, végig aludt, szerintem mindkettőnknek jól esett a séta. Szerintem kicsit túlöltöztettem, de nem tudtam, pontosan milyen idő van... Legközelebb ügyesebb leszek.
Andi
Vendég

Sziasztok!

Mennyi új baba, nem jár az ember a neten 1 hétig, és tessék - mindenről lemaradtam... Szívből gratulálok minden friss kismamának és babának! KépKépKép

Nekünk nagyon kemény hét van a hátunk mögött. Peti folyton sírt, aludni is csak az ölemben volt hajlandó, ha letettem, 5 perc alatt felébredt és újra sírni kezdett. Kép Nem tudom, mi történt vele, a doki azt mondta, egészséges, már büfizik is, "csak" sírt... Nem is merem elhinni, hogy ma milyen békés...

Ti mit csináltok az éjszakai pelusokkal? Mármint cseréltek éjjel pelust? Mert Peti fullra felébred, ha átcsomagolom, viszont néha már annyira tele van a pelus, hogy nem merem hagyni benne... Csak aztán hiába is kínálom újra a cicivel, már nem elég álmosító. Ma éjszaka (peluscsere után) 1-4-ig végig ébren volt, pedig az éjszakákat eddig jól viselte...

Eddig Peti is a mi ágyunkban aludt, szerintem is nagyon kényelmes dolog, csak már nagyon alatta akartam tudni a légzésfigyelőt, úgyhogy lassan átszoktunk a kiságyra. Ma éjjel már egész végig a kiságyban aludt (amikor aludt). Viszont reggel beriasztott a légzésfigyelő. Azt hittem, megáll a szívem, 3 másodperc alatt ott voltam az ágya mellett (azért ennél messzebb van...), de csak nézelődött, hogy mi sivít a füle mellett. Most nem tudom, hogy mi történt, mert már korábban is hallottam, ahogy egyet csippant, aztán elhallgat... Kép Annyira megijedtem, Liv, tökre megértelek, hogy utálod a téves riasztást, ha tudnám, hogy ezek is tévesek, én két lábbal ugrálnék a műszeren. Csak honnan tudja az ember lánya, hogy téves-e a riasztás, vagy épp az "riasztotta" vissza a babát???

Mamák, lelkileg hogy vagytok? Kicsit visszaolvastam, de Macson kívül mindenki olyan csupa pozitívakat írt, nyugtassatok meg, hogy normális vagyok akkor is, ha minden második nap sírógörcs tör rám! Vagy ez már nem normális? A legrosszabb az egészben a bűntudat - ez az, amire egész eddigi életemben vártam, mindenem megvan, amit kívántam magamnak kiskorom óta, de tényleg, kutya kötelességem lenne úszni a rózsaszín felhőkön, de én csak ölelem magamhoz az alvó gyereket és potyognak rá a könnyeim... Hűűű. Ez elég depi lett, elnézést. Remélem, nem haragszotok meg, hogy leírtam, csak néha olyan nehéz, és nem tudom megosztani igazán senkivel... Máskor meg persze örömömben potyognak a könnyek. Hát lehet ez normális??
babs

Babs, szerintem amit leírsz, az normális dolog, nagyon sok anyukánál jelentkeznek ezek a depis dolgok. Nálam most szerencsére nincs ilyen, csak idegbaj, de nem a baba miatt. Szeretném már, ha csak 4-en lennénk, és élhetnénk a kis életünket. De erre még várni kell legalább egy hetet. Addig megbolondulok.
Éjszakai pelusok: nem mindig cserélem ki őket, csak ha nagyon "gáz" van. Én is attól félek, hogy nagyon felriasztom, és nem tud visszaaludni.
Andi
Vendég

Andi, Babs: teljesen hasonlóakat érzek át mostanában. Tudom, hogy anyukám csak segíteni akar, de tény, hogy a férjemen és a két kisfiamon kívül nem bírok mást elviselni magam körül.
A sírógörcsök meg nálam is bejátszanak sajnos, most potyogtak nekem is a könnyeim a picire, miközben szopizott, hogy nem tudom anyatejjel táplálni, minden más kismamának rengeteg teje van, én meg itt szenvedek. Aztán jön a "madarat lehetne velem fogatni félóra", majd megint sírás.
Őrület. Férjem most ment el délután dolgozni először azóta, hogy itthon vagyunk, kicsit félek az estétől, mikor két fiút kell terelgetni, bár tudom, hogy a nagyobbik már mindent megcsinál maga, akkor is.
Bűntudat igazán nincs, csak tanácstalanság, meg bizonytalanság, hogy nem tudunk két gyereket felnevelni - most nem hülyeség, mikor az ember vállalta, nem? -, vagy nem tudok jó anyja lenni egyszerre két gyereknek.

Andi: le lehet már vinni őket ilyenkor? Mert nekem azt mondta a védőnő, hogy két hetes kor előtt ne vigyem, de már annyira lemennék, olyan gyönyörű idő van!!

PelusoK: éjszaka nem cserélek pelust, pont azért, nehogy felébredjen. Szép csendben megszoptatom, és alszik tovább. Ha zavarná a pelus - pedig éreztem éjjel, hogy valami van benneKép - akkor biztos szólna, a popsiját nem csípte ki és ez a lényeg. Én is attól félek, hogy átpelenkázom, akkor ahhoz lámpát kell gyújtani és akkor teljesen felébred.
Így marad a sötétben szoptatás peluscsere nélkül.

Még egy kérdés: szoptatással kapcsolatban: először hagyjátok hogy kiszívja az egyiket, majd átrakjátok a másikra, vagy annyi tejcsitek van, hogy mindig csak egy mellből szoptattok?
Az a baj, hogyha a bal mellben is lenne annyi tejcsi mint a jobb mellben, semmi gond nem lenne a szopiztatással. Vagy csak én problémázok ennyit ezzel és várjak türelemmel amig beindul rendesen? Elvégre még csak 9 napos Balázs.

Lau
lau

Andi,
miért vannak nálatok annyian? Nem lehet őket hazaküldeni? Nálunk a családban azt mondták, az első néhány hétre "idiótabiztosításom" van, azt beszélek, amit akarok, és azt küldöm el a szöszbe, akit akarok, nem fognak megsértődni. Kép Erre kinek szólok be tuti keményen tegnap? Hát a takarítónéninek, aki amúgy a légynek se árt, csak ő adta az "utolsó csepp" tanácsot... (Aztán persze jól összeomlottam és bőgtem neki egy sort azon, hogy milyen gonosz voltam, úgyhogy szent a béke, de remélem, a tanácsok is megszűnnek...)

Te miről látod, hogy nagyon gáz-e a pelus? Mert szagról nem tudom megállapítani (figyelitek az ipar fejlődését? Kép), de ha kibontom, hogy megnézzem, az már ugye túl sok...
babs

PeluscsereKép
Én se cserélek éjszaka, épp a ti általatok okok miatt, ha tapintásra nedves a pelenka (ruhán keresztül is érezhető ez)akkor muszájKép
Vannak éjszakák mikor mi se alszunkKép Az esti 7-9 körüli időszak ilyen, ekkor született talán ezért viseli nehezenKép
Ha sír én se mindig tudom mi a baja, de majd belejövünk, most már egyre gyakrabban ráérzek.

Én egy mellből szoptatok, aztán a következő szopi a másik mellből, persze ha több kell neki akkor 2 mellKép
fantikbaba

Andi,
Ezt a családi "segítség" dolgot ne is említsd, mert már előre borsózik tőle a hátam ! Hanna születése utáni időszak jut eszembe, amikor szerintem azért voltam baromi depressziós, mert vagy Anyu, vagy Anyóspajtás volt a közelben. Dettó, mint Nálad, a nagy babusgatástól már szinte a hajamat téptem.

Most ugyanez vár rám, mivel Hannát valakinek hurcibálni kell az oviba-oviból. Párom sajna késő délutánig dolgozóban van Kép

Mindegy, vígasztaljon az, hogy ez az első pár hét eltelik valahogy, utána miénk a világ KépKépKép

HKata

Kép

Kép
anyamanya

Lányok!
"Örömmel" olvasom, hogy nem csak nálam vannak sírdogálós idöszakokKép. Most is olyan hangulatban vagyok, hogy ha valaki csak rosszul nézne rám, biztosan elbögném magam. Délután ugyanis eljöttek az anyósomék, a párom meg éppen a nagyobbik gyermekünket nevelgette a szobájában, (addig nem jöhetett ki onnan, amíg papucsot nem húz a lábára), ami persze hisztivel, és így sírással is járt. Ezt hallva bementem a szobába, és próbáltam kicsit nyugalmasabbá tenni a nevelési eljárást, de a fiacskám csak nem hagyta abba a nyafogást. Ekkor a párom feladta, és kiment a szobából, amikor is a kedves apósom azt mondta neki, hogy nem akkor kell nevelni a gyereket, amikor az magán kívül van. Szegény, kissé ideges férjecskémnek sem kellett több, és megmondta a papának, hogy ezt bízza rá, és ha nem bírja hallgatni a nyafogást, akkor haza is mehet!
Természetesen anyósom rögtön felkapta a vizet és elviharzottak. Én meg azt sem tudtam mit csináljak, csak néztem, mint a moziban. A párom azóta elment dolgozni, én meg nem szeretném, ha családi botrány törne ki emiatt, de a férjemnek igaza volt, mert mindig bele akarnak szólni a dolgainkba, és valahogy meg kell velük értetni, hogy mi is felnöttek vagyunk és vannak dolgok, amiket mi kicsit másképp látunk. (na de így?)
Mindegy, gondolom ez is megoldódik majd, de emiatt most még az esti TV Maci is meg tudna ríkatni!

Az éjszakai pelust én csak akkor cserélem, ha a babó felébred és reklamál miatta.

Erka
szekera

Babs, nekem azt mondták a gyerekorvosok, hogy ezek azért biztos, hogy téves riasztások, mert ha a baba ennyi ideig nem vesz levegőt, és a riasztásra ébred, az mindenképp meglátszik a színén: szürke vagy lila lenne! Azt mondták, biztos látnánk rajta.
Nálunk az elmúlt napokban naponta kétszer riasztott, a hatodiknál már tudtam, hogy téves, mégis rohantam, dobogott a szívem stb. Ma elvittük szervizbe, jó, semmi baja, most újra a baba alatt van. Kaptunk egy-két jótanácsot, majd meglátjuk, beriaszt-e újra. Szörnyűek ezek a riasztások, mégsem merem kivenni alóla.

Én egy-két kivételtől eltekintve (amikor Dávid is nagyon álmos és én is) ki szoktam cserélni a pelust éjszaka is. Nem akarom szegényt órákig a kakiban hagyni.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Nagyon ritkán irok, inkább csak olvasgatlak Benneteket. GRATULA a gyönyörü babákhoz. Egy kicsit már irigykedem, hogy TI babázhattok, de nekünk is biztosan gyorsan elteli majd ez a kb. 5 hét!
Most Györeszről szeretnék irni, ő többet jár erre mint én! Konkrétat még nem tudok, de az éjszaka már volt néhány 10-15 perces fájása, meg ma napközben is, sőt valószinü, hogy a nyákdugó is távozott! Most 36 hetes. Remélem már nem lesz semmi gond, ha megszületik a baba, de lehet, hogy még egy kis ideig vissza tudják tartani.
Majd irok, ha lesz ujabb fejlemény!

Liv: nagyon idegesitő lehet ez a sok téves riasztás. Bár, inkább legyen téves, mint hogy baj legyen! HOgy fejlődik a baba? Minden rendben van? Irhatsz a Friss mamákba, a többiek is szivesen hallanának már rólatok!

Marica
marica69

HalihóKép

Beszéltem Csirkesszel, jól vannak, otthon vannk már, szopiznak szépen. Botond nappal nagyon jó, éjszaka picit nyügibb. Lassan talán eljut a netig is, majd ő mesélKép Éppen szopiztatott, nagyon elégedett kis hangokat hallottamKépKép Tiszta irigy lettemKép

Depi: ismerős, engem nagyon elkapott Gergő születése után, már a kórházban ríttam, meg itthon is sokatKép Néha úgy éreztem kiugrom az ablakon. Mondjuk nekem kevés volt a tejem és sehogyan se akart több lenni, ezen szomorkodtamKép Aztán mégis szopizott 15 hónapon átKép szerintem a hormonváltozások is okozzák a depit, mondjuk nem bánnám ha most elkerülne. Tényleg úgy várja az ember a babócát, utána meg nem tud igazán örülni, pedig olyan hamar eltelik ez a gyönyörű időszak és sokkal nagyobb problémák jönnek, mint hogy büfizett-e, nem kakilt....Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Szóval én most igyekezni fogok kiélvezni minden percét, mert nem mostanában tervezünk kistesót.

Györesznek drukkKép Marica majd közvetíts légysziKép

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lau!

A kevés tejcsi szerintem nem lehet ok. Az, hogy gyakran kér szopit, nagyon sok mindentől lehet, még ő sem tudja megkülönböztetni, hogy mi baja van, és neki a szopi a válasz. Pl. Hannának fájt a pocija, és kérte a szopit. Én meg az első ilyen alkalommal szorgalmasan adtam is neki amíg rá nem jöttem, hogy más a baja (sőr a szopi még esetleg rosszabbá is tehette a helyzetet). Azóta már tudom, hogy mikor nem a szopi kell, hanem egy kis masszírozás.
Persze alapból nem baj, ha csak cumizni akar, szerintem ez természetes, hisz neki ez a kötődés velünk, nem lehet elvárni, hogy itt épp csak kibújva a pociból hirtelen csak egyen, aztán nyugodtan aludjon egyedül a kiságyában...
Még nem került bevetésre, de ha gond lesz előkerül a hordozókendőm...
Kivivés: nekem épp ma mondta a védőnő, hogy használjuk ki a jó időt, vigyük ki mindenképpen (mondjuk arra sem mondott semmi rosszat, hogy mi már eddig is vittük).
Szopi: főleg, ha úgy érzed (ez lehet, hogy csak egy szubjektív érzés, és nincs alapja!KépKép), hogy kevés, akkor érdemes megkínálni a másikkal is (az első legyen min. 15-20 percet!!!). Én keverve csinálom. Ha egy mell után kidől, és alszik, akkor nem próbálkozom a másikkal, de ha nem, akkor megkínálom. Ha nem éhes már, nem fogadja el...

Babs!

A depi normális, ha egyébként más nincsen...
Az állandó készenléttől, a fáradságtól, időnként a tehetetlenségtől (és persze a hormonoktólKép) lehet az ember lehangolt. Tegnap éjfélkor már én is majdnem bőgtem, amikor drága gyermekem eljátszotta többször sorozatban a szopi, majdnem alszik, de aztán felébred és sirogat, én meg nagyon fárad voltam már. Hihetetlen de ezek után a megoldás az volt, hogy felültem, kezembevettem, hármat ringattam, erre "eldobta" magát és aludt. Hogy ezt miért nem tudta előtte 2 órán át megtenni a fekve szopizások után?
Pelustelítettség: egy kis gyakorlattal tapintásra meg fogod tudni állapítani, hogy mennyi van benne, kell-e cserélni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok lányok!Kép

Az imént kaptam a nagy hírt Györesztől, hogy megszületett este kilenckor a kisfia.Kép 2550 grammal és 52 centivel.Norbert Péter a neve. A szülők nagyon boldogokKépKép Györesz épp ma töltötte be a 36. hetet. KépKép

Jó éjt mindenkinek, Gigi

KépKép
gigi28

Jelentem az en hangulatom is a beka s.gge alatt van. 5 hetes kisfiam egyik nap eszik mint a kisangyal masnap meg csak alszik semmi nem erdekli enni nem akar, csak a melleimet harapdalja. Igaz szepen fejlodik elvileg nincs ok aggodalomra, de nekem ez megis nagyon nyomaszto. Nembeszelve a melleim mint a jo-jo, mire feltelnek tejjel addigra a fiatalur dietas napot tart. Voltunk orvosnal azt mondta a dokineni anyatej okozta sargasaga van, ez normalis ne hagyjam abba a szoptatast. De nekem nagyon nyomaszto, hogy allandoan alszik, egyik nap etvagytalan aztan ketto helyett eszik. Hallottatok mar ilyenrol es, hogy mit lehet ilyen esetben csinalni? Gondoltam be fogok iktatni tapszeres napokat. Az allando aggodas mar kikeszit. Na de eleg a nyugombol minden uj maminak gratulalok.
Udv. Brius
brius

Sziasztok!
Marica, Dávidot épp tegnap mértük, 2280 gramm! Kép Kép Kép Kép
Azt mondta a doktornő még mielőtt elhoztuk a kórházból, hogy hetente 20 dkg hízás az ideális, de ha 10 lesz, ő annak is örülni fog. Nekünk 23 lett... Kép Kép

Anyukák! Ti hetente egy ampulla (2 mg) K-vitamint adtok a babáknak?

Más: fürdés. Ti használtok vízhőmérőt? Én először akartam, de nem tudom, hány percbe telik, mire megméri a víz hőmérsékletét, mindenesetre nem tudtam kivárni, mert mire megmérte volna, nagyjából 2 fokot biztos kihűlt volna a víz. Úgyhogy most a könyökömmel, illetve a csuklóm belső felével nézem meg, mennyire meleg a víz - csak épp azt nem tudom, hogy a könyökömmel mennyire kell hogy melegnek érezzem. Tegnap, amikor kivettem Dávidot a vízből, elég piros volt a háta. Lehet, hogy túl meleg volt a víz? De ha túl meleg volt neki a víz, csak sírt volna, nem? Segítség! Kép

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!Kép

Györesz: Nagy-nagy gratula Nektek, vigyázzatok magatokra!!KépKép

Elég macerás délelőttünk volt, megint sírdogált. Közben kiderült, hogy fájt a pocakja, mert a kezünkben még rugdosott kicsit, aztán sikkantott egyet, majd hatalmasat pukizott. szóval én nem iszom tovább a Laktoherb teát egy ideig, mert azt mondják, attól lehet, hogy hasfájósak lesznek a babák. Más típusú tea is van, ugye? Tudtok esetleg valami mást ajánlani? Aztán persze megint sirdogált, majd cicire téve 10 perc alatt megnyugtatta magát, és elaludt 2-kor.

Brius: szerintem, ha megfelelő a fejlődése, csak azért nem érdemes tápszeres napokat beiktatni, mert az csak rontja a tejtermelést, de persze ezt nem lehet megmondani senkinek. Ha úgy érzed, hogy ez neked nem jó, akkor érdemes megbeszélni orvossal vagy védőnővel.

Liv: én nem használok vízhőmérőt, kézzel szoktam megnézni, hogy mennyire jó meleg. Eddig nem panaszkodott a szentem, első nap még sírt, azóta érdeklődve nézeget, mikor pancsizunk, főleg, mikor úsztatom a vízbenKép
Lehet, hogy Dávid bőre érzékenyebb a melegre. Ha tényleg kellemetlen lett volna neki, akkor biztos jelezte volna!Kép
Sikerült valamit intézni a felesleges tejjel kapcsolatban? Biztos nagyon örülnének neki a tejleadóbanKép

Beszti, Andi: Ti mit adtok a picire, mikor kiviszitek? Mert azért hideg nincs, de már nincs nyári meleg sem. Elvileg nekünk azt mondta a védőnő, hogy két hetesen lehet elkezdeni szoktatni, de szerintem is jó idő van, és szerdán lesz majd két hetes. Lehet már kivinni vajon, ha jól beöltöztetem?

Lau
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?