Gyümölcsfagylalt
Tombol a nyár, mi sem hűsítőbb, mint egy jó kis jeges finomság a fagyasztóból… Mégis vigyázz! Elég, ha a babócád csak egyszer belenyal a fagylaltodba máris garantáltan függővé fog válni! Én is baromira szeretek fagyit nyalni ezért a kisbabám hamar megtanulta kiabálni, hogy „SZAGYI”, hiába szajkóztam, hogy ez a mamié…
Valahogy így történt, és a véletlenek összjátékának köszönhetően, hogy találtam egy fagyiformát a százforintosba (kemény 590 forintért), és megfogadtam, hogy gyártok egy jégkrémnek csúfolható szuperegészséges gyümölcsös desszertet a kislányomnak. Ám ez olyannyira jól sikerült és marha gyorsan is, hogy azóta szívesen készítjük és nyaljuk, ahelyett, hogy elrohannánk a boltba vagy a cukiba egy tejmentes darabért.
Hozzávalók:
- Két marék eper (vagy málna, vagy ananász, vagy barack vagy… )
- cukor, méz ízlés szerint,
- tej, vagy növényi tej ízlés szerint vagy pici víz
Elkészítés:
Egy turmixgépbe beledobod a megmosott, megpucolt és felkockázott gyümölcsöket. Ízlés szerint édesíted. És annyi folyadékot (tej, növényi tej, víz) teszel hozzá, hogy összeturmixolva olyan állagú legyen a végeredmény, mint a bolti gyümölcspürék.
Ezeket beleöntöd a fagyiformákba és bedobod a fagyasztóba! Mire felébred a babád az ebéd utáni alvásból, már együtt nyalhatjátok a házifagyit!
Tulajdonképpen ez fagyasztott gyümölcspüré, így a napi gyümölcsbevitelért sem kell majd aggódnod.
Juhász Nóra