Válasz:
Amennyiben gyermeke teljesen egészséges és eddig jól fejlõdött,
valamint a családban nem fordult elõ lisztérzékenység
("cöliákia") úgy egyéves kor után nyugodtan adhat
rántásos fõzeléket. A túlzó lisztes ételek azonban valóban
okozhatnak panaszokat.
A fõzelékeket nem szükséges sûríteni. A vízben megfõtt
(szétfõtt) növények összezúzva (turmixolva) alapvetõen pépes
állagot adnak. Keverhetünk hozzá száraz húsokat (csirke,
borjú, hal, stb.) májat, tejfölt, joghurtot, egyéb gyümölcsöket,
stb. A babák ízvilága más mint a felnõtteké. Olyat is
nagyon szeretnek, amit mi ízetlennek, sótlannak tartunk. Ne sózza
gyermeke ételét, még párolásnál sem! Ne felejtsük,
gyermeknek fõzni egyszerûbb, csak külön munka, mivel nekünk
már sajnos más az ízlésünk.
Dr. Varga László
|