Doktor Úr!
A % engem nem érdekel, írtam elõbb, hogy akármennyi is a %, mindenki eshet bármelyik oldalra.
Ön ezt írta: "...tudományos közlemény sem bizonyította a spontán vetélés okaként a progeszteronhiányt."
Kérdésem: Akkor a vérvétel alapján megállapított progeszteronhiánynak mi az oka? És mi a következménye?
Semmi nem lenne? Csak alacsony, és kész? Nem kíváncsi rá, nem akar esetleg utánajárni?
Német orvosi klinika írása:
"Das Gelbkörperhormon Progesteron ist für die Vorbereitung der Gebärmutterschleimhaut auf die Einnistung des Embryos verantwortlich und zu Erhaltung der Schwangerschaft wichtig."
Azaz, a progeszteron(mint sárgatesthormon) a felelõs a méhnyálkahártya felkészülésért az embrió megtapadására, és a terhesség megtartásában is kulcsfontosságú szerepe van. Tehát, ha szerepe van a terhesség megtartásában, csak lényeges! Kevesebb az esély a vetélésre! Szóval az derül ki, hogy a TUDOMÁNY mégis bizonyította már ezt a tényállást!
Bárány doki ezt írta (nem nagyon ismerem, tavaly-tavalyelõtt beszéltem vele, de errõl a témáról még nem):
"Ez a hormon védi a terhességet, körülbelül a 9. hétig. A progeszteron hormonpótlás lehetôséget ad számos kívánt terhesség megôrzésére." Ön ezt nem állítja. Ha nem hiszi el, amit õ mond, mondom, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, tessék! Érdekli-e esetleg Önt, hogy miért állítják az ellenkezõjét?!
A német orvosok és a fenti orvos véleménye megegyezik. Nem furcsa? Tudok még egy orvost, legközelebb õt is megemlítem.
Nem értem Önöket, az egyik ezt mondja, a másik azt, hogy van ez?
Na, de beszéljünk rólam!
Az én szakterületemen, ha a kollégám mást állít, mint én, rögtön vitatkozunk, de megtaláljuk a felvetõdõ probléma megoldását. És mindketten okosabbak leszünk( de nálunk nem élet-halálról van szó.) Érdemes lenne Önöknek is ezt a példát követni! Én a helyükben állandóan kutatnék, és próbálnék megoldásokat találni a különbözõ eseményekre, és talán bizonyítani is.
Legközelebb csak akkor írjon, ha valami eredményt fel is tud mutatni! Ne akarja, hogy én nézzek utána, így is túl sokat tettem meg! Na jó, ha kívánja, a német szöveget lefordítom, forrását mellékelem, sõt még e-mail címet is küldök.
Tudja mit?
Tessék:
http://9monate.qualimedic.de De ezt mindenki meg tudja tenni, ha érdekli valami!
Nikie