Sziasztok!
Az elmúlt 4 napban "nettávolban" voltam, azért írok csak most.
Előszőr is nagyon boldog Mikulást kívánunk Mindenkinek!
Immunerősítés: a vitaminokon ill. Béres cseppen kívűl még ajánlom az Echinacea D4 homaopátiás szert, azt éppen most próbáljuk mi is.
Neszka: a koraszülötteknél valóban gyakori kezdetben a lassab fejlődés, de idővel utolérik a többieket. Baba-mama tornával és jógával tényleg lehet segíteni a mozgásfejlődést.
Márti: örülök, hogy túl vagytok a lázas időszakon, remélem hamar elhagy Benneteket az újabb nyavaja és nem dönt le egyikőtöket sem.
Majka: sajnálom az autót, de a lényeg, hogy a férjednek az ijedtségen kívűl nem lett baja. Az tényleg pocsék dolog pluszban, hogy pont Karácsony előtt történt-emlékszem még 23 éve pont ugyanígy az ünnepek előtt Anyukám törte össze a kocsit, nekitolatott egy parkoló autónak.
Vigantol: a gumicseppentőst vonták ki a forgalomból, állítólag a cseppentő gumijából kivált egy olyan anyag, amiről kimutatták, hogy nagy mennyiségben méreg. Mi már kaptunk helyette másik, új fajtát, annak az üvegét lefelé kell fordítani, és úgy csepeg, remélem hamarosan Hozzátok is eljut.
Edit: VIVINEK UTÓLAG IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK
!
Mumuska: maga a herpesz nem öröklődik, a betegség lényege, hogy az ember (persze nem mindenki!) elkapja előszőr még valószínűleg kiskorában, akkor általában torokgyulladásként jelentkezik. Utána a vírusok elbújnak a szervezetben, és amikor bármi olyan történik, ami legyengíti az immunrendszert-pl. stressz, gyomorrontás, egyéb fertőzés-akkor előbújnak és herpeszt okoznak a szájon. A hólyagban lévő vírusok addig fertőznek, amíg be nem pörkösödik a herpesz, addig kell vigyázni.
Baby81: üdvözöllek én is a csapatban! A főzelékevéssel kapcsolatban talán annyit tudok hozzáfűzni, hogy lehet, hogy akkor szívesebben enné meg, ha egy kicsit ízesebbre csinálnátok (pl.ilyen korban már lehet a főzelékben tenni egy kis fokhagymát, petrezselymet, vöröshagymát, kaprot, meg egy kicsi sót is) a főzeléket, bár nem tudom, hogy eddig mennyire ízesítettétek a főzeléket. A legtöbb baba szereti az új ízeket.
Fogyókúra: hát nekem ezzel nincs gondom
én hízni nem bírok-sokszor egyszerűen nincs időm vagy kedvem enni és emellett az állandóan nyüzsgő lánykám állandóan mozgásban tart.
Remélem sikerült mindenre reagálnom!
Rólunk röviden: most hétvégén voltunk Balatonon egy wellness-salsa hétvégén, amit az a tánciskola szervezett, ahol a párommal pont 4 éve megismerkedtünk
. Anyukám jött velünk, ő vigyázott Timikére, amíg táncoltunk meg buliztunk. Nagyon szuper volt, Timike nagyon jól bírta, sokat fürdött, és ma este itthon táncolt-pörgött rendesen
! Szerencsére Anyukámmal teljesen jól elvoltak. Nagyon jó volt találkozni végre a tánctársakkal is.
Itthon sajnos elég sz@r a helyzet, Apósom eléggé változóan van, de általában elég gyengén van, sokszor csak fekszik. A hangulat is elég nyomott, párom is elég ideges mostanában és sajnos ez sokszor rajtam vagy az anyukáján csattan
. A lényeg, hogy Timike továbbra is alapvetően vidám, eleven (amivel jól le is fáraszt minden nap), és jól fejlődik.
Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!
Viki