No, rövien:
Mi Holládon voltunk, icipici gyönyörű falu Somogyban.
Úgy találtam, hogy anyut kérdeztem, mennénk a gyerekkel nyaralni, olyat szertnék, mint az én gyerekkoromban: tücsökciripelés, háziállatok, házi koszt, este etetést, reggel kihajtják a teheneket.....
Anyu mondja: Ő dolgozott ott földmérőként 2 hetet, gyönyörű hely. Mondom, de hát 200 lelkes település, tuti nem foglalkoznak szobakiadással, hogy keressek rá? Azt mondja: Hívd fel a polgármesteri hivatalt. Felhívtam, a takarítónő vette fel, ami egy kis faluban nem olyan alja munka. Mondja, Ő hordja ki az ebédet is (mind a 6 családnak,) körbekérdez.
Este hívtam vissza, addigra eszébe jutott, hülye lenne a boltot másnak átpasszolni. Mondta (nagy mentegetőzve) hát, Ők nem valami gazdagok, de rendesek, hát ha 10.000 Ft-ért megfelel hármunknak három napra a szállás.....
Hát nekiindultunk, nem tudva mi vár ránk.
Nagyon szép nagy tisztaszobát kaptunk, teljesen átlagos vidéki berendezéssel, plussz kisággyal. Levágott két csirkét a fogadásunkra, kirántotta. Másnap tojásos-kolbászos-hagymás rántotta a reggeli, vacsora nagyon nagyon nagyon finom bableves csülökkel, túrós mácsik (kézzel gyúrt, szaggatott tészta) volt. Másnap és harmadnap hasonló laktató reggeli, majd aprólék leves, házi tejből altatott aludtejes prósza (recetet a nevem alatt a Mit főzöl topicban találjátok) volt. A kajáért hármunknak a három napra 2000 ft-ot akart kérni, és azt is úgy érezte, sok. Mi ötöt adtunk. Volt kiskacsa, kiskutya, tehén, kecske, jó levegő...
VAn a közelben egy idén átadott szupi strand. Rossz idő esetén a belső rész működik, de óriáscsúszdával, babapihenő szobával (aminek teljesen üveg minden oldala látod a család többi tagját, szuper. Balcsi, Zalakaros kb 20 km-re.
Szóval nagyon jó volt. Peti nagyon nagyon élvezte. Reggel, ahogy felébredtünk, rohant a kacsákhoz, a kiskutyákhoz
Bővebb infót írok e-mailben, akit érdekel
Kata