Kedves Kinga!
Ugyanez volt a helyzet a fiammal, mikor két hónapos volt. Bármennyire aludt is, amint leraktam a kezembõl, hamarosan ébredezni kezdett. A mi esetünkben egy nagyon egyszerû oka volt, amire szerencsére hamar rájöttem, lehet, hogy esetleg nálatok is ez a gond! Újszülött korától kezdve mindig a hátára fektettem, csakis úgy altattam (ugyebár ezt javasolják a bölcsõhalál miatt). Hár rá kellett jönnöm, hogy a hátonfekvés az, ami felébreszti, ha hasra fektetve teszem le a karomból, békésen alszik tovább és nem ébred fel! Õ egy ilyen hasonfekvõs baba, azóta is minden éjjel csakis hason alszik (most négy és fél hónapos). Lehet, hogy Borka is ezt szeretné? Ha kólikás, akkor pedig fõleg biztos, hogy sokkal jobban érezné magát hason! Az én Petikém úgy aludt 2 hónaposan, hogy a térdét egészen maga alá húzta, mintha térdelve aludna, a pocijának ez nagyon jó volt!
Ha nem ez a gond, ha hason is felébred és mindenképpen a Te testközelségedet igényli, akkor pedig lenne mégegy javaslatom: ha Te is pihenni szeretnél, tedd a kicsit a hasadra-mellkasodra úgy, hogy Õ hason fekszik, te pedig a hátadon. Így Te is szundíthatsz egyet akár, és melegíted õt alulról, hallja a szívverésed, ez megnyugtatja. A hátát is simizheted közben, és mindkettõtöknek kényelmes. Ha pedig tennivalód van, akkor én is a kengurut vagy hordozókendõt javaslom, így a a konyhai teendõk közben; kávéval, gáztûzhely körül, stb, könnyen megtörténhet a baj - forrázás, vagy akár csak egy nyakonöntés.
Minden jót: Katus