Edina!
Szerintem nem kell aggódnod! Ha már elkezdödött, áprilisra szerintem nagyjából már napközben szobatiszta lesz... Ami fontos, ne érezze rajtad a gyerek, hogy ez téged mennyire érdekel, mennyire központi kérdés, mert akkor lehetséges, hogy eszközként fogja használni. Jutalmazás, büntetés a szülö részére. Ugyanúgy, mint ahogy az evést is szokta némelyik gyerköc...
Esetleg mi lenne, ha hagynád, hogy néha becsurgasson a melegítögatyóba, de nem cserélnéd ki rajta? Persze, csak a meleg szobában, de hagyd rajta, hátha a kellemetlen érzés miatt, ö kezd el szólni!
Semmiféleképpen ne kezd el jutalmazni a bilibe, WC-be pisilésért, mert ez megint a fent említett problémához vezethet! Ez belülröl fakadó igényként kell rögzülnie, ha jutalmazod, külsöleg jön az igény is.
Esetleg még azt is ki lehet próbálni, hogy hagyjátok nyitva a WC ajtót, ha ti mentek pisilni, hadd lássa, ott csináljátok ti is. De olyanról is hallottam már, hogy a papa vitte magával, ha neki is kellett, és mintegy férfias titokként kezelték a dolgot, hogy ugye ök pisiltek...
Aludj csak nyugodtan és ne izgasd magad, emlékeim szerint anno még az én csoportomban is elöfordult, hogy egy-egy gyerek bepisilt, és nem volt belöle semmi gond. Felnött korára meg ez a probléma általában meg szokott oldódni magától...
Puszi:
Dia