Sziasztok! Leülhetek itt is közétek?
Van egy nagy kérdés bennem, mindjárt leírom, de látom, épp a fogmosás volt a téma, és ez is foglalkoztat minket mostanábn. A Dm-ben lehet kapni gyerekfogkefét (3 különböző kefe egy csomagban, az első kettő gumisörtés). Bobó már régóta használja. Akkor is előszerettettel rágja, ha jön egy foga. Reggelente, mikor a férjem fogat mos, viszi Bobót is, és neki is a kezébe adja ezt a kiskefét, együtt mosnak fogat
Esténként meg törülközés közben mos fogat Bogi. Ez a dilizés elkerülésére is kitűnő megoldás
Bennünk most az a kérdés merült fel, hogy mikortől kell fogkrémet használni?
Na, és a fő kérdésem... Hol is kezdjem?...
Szóval egyre jobban aggaszt Bobó viselkedése. Indi: Te láttad Ringatón is, hogy mit csinált: a vadidegen helyen, a vadidegen társaságban azonnal belevetette magát a felfedezésbe, rám se hederített, csak jött-ment, nézelődött. (miközben mellesleg minden gyerek boldogan lovagolt az anyukája ölében... Ő meg inkább lekéreckedett, és kereket oldott)
De mondjuk ott ott voltam én is. Viszont ugyanezt csinálja máskor/máshol is, olyankor is, ha én nem vagyok ott. Például: a gyüliben van egy baba-mama szoba. Vasárnap ki kellett mennem ebből a helyiségből néhány percre. Siettem vissza, de nem is tudom, miért... Mert az volt, amit sejtettem: ugyanúgy eljátszogatott, mászkerált, mintha mi sem történt volna. Pedig látta, tudta, hgy kimentem. Olyanokkal maradt ott, akiket nem ismer. És mégis: semmi sírás, semmi gáz.
És ez annyira aggaszt engem. Mert nem tudom, ismeritek-e az Ainsworth féle "idegen helyzet" kísérletet. Én ismerem, és ahányszor csak eszembe jut, arra gondolok, hogy ha egy pszichológus látná Bobót, azt gondolná: itt valami nagy baj van a kötődéssel, ez a gyerek nem hiányolja az anyját!
Szóval szerintetek is van valami gond? És ha igen, MITŐL???? MErt tényleg őszíntén mondom: vártuk őt a fogantatása pillanatától (sőt, még előbb
), születése percétől kezdve szeretjük, tiszteljük. Amint kiismertük az igényeit (hát, ez mondjuk beletelt pár napba), igyekeztünk kielégíteni azokat (nonstop szopi és társai), soha nem hagytuk sírni őt. Kezdettől fogva hordozzuk, együtt alszunk vele.... Mi maradt ki az életéből? Mit kellett volna másképp csinálnunk? Egyáltalán kellett volna valamit másképp csinálnunk?
Lehet, hogy nagyon mély a kérdés, ne haragudjatok! De annyira foglalkoztat, és egyszerűen nem találom rá a választ!