Kíváncsi
Nemértem valójában az öszefüggést a segíteni akarás és azon probléma között,amit Márti felvetett.Én legalább is azt szűrtem le abból,hogy az a kérdés,ha vki állandóan kölcsönökből tartja fenn magát és családját,akkor mennyire van értelme újabb gyermeket vállani tudatosan.
Szerintem én nem írtam,hogy nyomorognak,de ha rendszeresen kölcsönből élnek,számomra azt jelenti,hogy önállóan nem tudják fenntartani magukat.Vagy roszul látom?
Valóban nagyon fontos kérdés a szeretet ,feltétlenül szükség van rá.Viszont ha a gyermeked azt mondja,éhes vagyok,nem válaszolhatod neki,hogy de azért én szeretlek,igaz,nem tudok mit enni adni.Szóval a szeretettől nem lehet életben maradni.Ettől függetlenül én is fontosnak tartom és maximálisan egyet értek azzal a gondolatoddal,amit fentebb fejtegettél,hogy szegénységben, de szeretetben is lehet élni(azt hiszem,Mónira reagáltál).
De nekem a szegénység nem egyenlő a kölcsönkéréssel.Lehet vki szegény,ami számomra azt jelenti,hogy kevesebb jut,de
jut!Viszont ha kölcsönre szorulok,akkor nem jut.Hanem mondhatjuk,hogy más tart el...Lehet,hogy kicsit erős,de így van.
A segítés megint más dolog.Én is segítenék,mindenképpen!!!!Na de azt elég durvának tartom,hogy az én kölcsönjeimre alapozva gyarapítsa vki a családját.Mert tk erről van szó,legalább is nekem ez szűrődött le.
És nem egy-két,hanem
6 gyerekről van szó.
Én hasonlóan megdöbbentem volna,mint Márti.És nem értettem volna,hogy hogyan jut vki erre az elhatározásra.
Túlnépesedés-->Sajnos,Zsunyának van igaza.És nem csak Európában,hanem az egész világon,de asszem ezzel nem mondtam újat
!Igaz,magyarország öregedő társadalaom,vagy populáció(ahogy éppen nevezzük),de ez nem jelenti azt,hogy nem vagyunk kicsit sokan úgy általában az eltartóképességhez.
Az állatvilágban sem úgy működik a szociális háló,hogy ha több utódot vállal be az egyde,mint amennyit el tud látni,akkor jönnek a többiek.Ugyanis ott ilyen nem fordul elő.Más kéréds,ha az anya elpusztul..akkor bizonyos állatközösségeknél valóban létezik segítségnyújtás,esetenként és nem általános mindig.
Szt két külön dolog,ha vki bevállal x gyermeket és vmi oknál fogva végül mégsem tudja őket felnevelni rendesen,így segítenek mások.Ésmás dolog,ha
eleve nem rendelekzik megfelelő háttérrel és tudatosan mégis vállal újabb utódokat.
Nem tudom,hogy mennyire érthető,amit ki akakrok hozni,de asszem Te teljesen más oldalról közelítesz!
Pusz,Anyapoc
Ui:Ja,bátyám ilyen is maradt
!