Jamina,
less be az Alvás - Alvászavaros gyerek topikba, én akkoriban ott írtam le folyamatosan, hogy mit műveltünk. Cicó is kb. 16 hónapos volt, talán még nem is egészen, és nálam is hasonló tünetek jelentkeznek. Igaz, hogy azóta is ébred éjszaka, de nem három-öt alkalommal, hanem átlag egyszer (van, hogy egyszer sem). Nálunk két napig volt nyűglődés. De hozzá kell tennem, most is ott vagyunk mellette éjszaka, egy szobában, egymás mellé tolt ágyakon alszunk, csak most már nem cicit kap, ha véletlenül felébred. Néha iszik vizet, de legtöbbször visszaalszik, ha megnézte, megvagyunk-e még, illetve ha kicsit megsimizem a hátát, vagy csak ráteszem a kezem. Viszont néha én ébredek arra, hogy álmában beszél
Na ha már eddig jutottam, ne kelljen keresgélned
Szóval nálunk úgy kezdődött, hogy azt gondoltam, nekem minimum öt óra alvás kell egyben, hogy másnap működni tudjak. Tehát
1. Cicó Apával aludt, azaz éjjel csak Apa volt mellette.
2. Mivel cicin alszik el (azóta is), esti szopi előtt, meg napközben is milliószor elmagyaráztuk neki, hogy mi hogyan lesz éjjel, l. éjszaka csak egyszer van cici, éjjel kettő után (ezt biztosan nagyon értette szegényke) Anya a másik szobában alszik, viszont vele itt lesz Apa, és vigyáz rá, itt lesz a kutyusa, macija, kacsái, lesz víz, tud inni stb. És reggel átmehet Anyához szopizni. Esti szopizás közben is még mondtam neki, mondta is rá, hogy "apa". Első éjjel felébredt kettő előtt egy picivel, bömbizett kettőig, akkor kapott cicit, aztán aludt reggelig (ez is óriási haladás volt a korábbiakhoz képest). Második éjjel fél tizenkettőkor rendezett egy nagy bömbit Apának (ja azt nem mondtam, hogy mi szivacsmatracon alszunk a leszedett rácsú kiságy mellett, és a kölkec maga kijöhet, ha akar, és el is fér mellettünk szépen) olyan fél tizenkettő körül (nem tartott hosszú ideig, csak nagyon hangos volt), de közben már bújt oda a páromhoz, aztán sértődötten elaludt, és nem ébredt fel, csak reggel. Én közben borogattam magam a másik szobában, mert kezdett felgyűlni a tej az éjszaka folyamán. A harmadik éjszakát átaludta, reggel én ébredtem először. Ma másfél éves éppen, most is vannak időszakok, amikor többet ébred, nehezebben alszik vissza (fogzás, front, nehezebb vacsi, esetleg nem olyan jó hangulatú este), de átlagban csak egy ébredés van, az esetek többségében gyakorlatilag magától visszaalvással. (Na ma éjjel éppen volt egy hosszabb forgolódás, vedelés, de nem ez az általános).
Sok sikert,
üdv
Kriszi