Szia Csibészke!
Itt rengeteg infót találsz a fajtákról, márkákról:
http://www.moshatopelus.blogspot.com/
mindenesetre a saját tapasztalataimat szívesen megosztom.
Nekem rengeteg fajta pelusom van, a belsőkből a lotties a kedvencem, mert a frotír sokkal jobb nedvszívó, mint a flanel anyag. Van belőle külön méret és állítható is, ha most kezdeném biztos ezt venném.
Jó még a BM (bambinomio) is nedvszívás tekintetében, ezt is szeretem, de két nagy hátránya van: ha kakil a gyerek, mindig olyan lesz a külső is az biztos, én csak akkor adom rá, ha úgy gondolom, hogy nem lesz kaki. Valamint a kisfiam, mikor már nagyobb lett (másfél éves kor után), állandóan hátracsúszott a pelenka, és lógott a lába közt, úgyhogy ezt utána már csak ritkán használtam. Most a kislányomnál (5 hó) viszont jól működik. Még varrtam is törölközőből BM méretű pelenkát az is jól működött.
Külsők nekem mindig nagy gondot okoztak. Igazából még mindig nem találtam meg az igazit. A lotties külső nem tetszik, nagyon merev, szinte "zörög" a gyereken. A tépőzár is "kemény".
A monapel külső viszonylag hamar tönkrement, de még ez a legjobb szerintem.
A kushies külső nagyon jó tartású és szuper LENNE, ha nem ázna át a szegélye minden alkalommal. Egyébként a tépőzárja ennek is viszonylag hamar tönkrement.
A BM külsőtől sem vagyok elájulva, de a belsőhöz végülis használható és a tépőzárja is tartós.
Kaptam még gyógy. segédboltból echte gumibugyit, nem légáteresztős, viszont árban verhetetlen (500 Ft) tartása is jó, kicsit nehéz feladni, mert patentos, de legalább nem megy tönkre a tépőzár miatt.
Érdekességként: kaptam még kínai piacról pelenkát, a belső kritikán aluli, a külső úgy néz ki, hogy egy vékony nejlonréteg van egy pamut anyagra "rávasalva", most a kislányomra pont jó, első mosást épphogy túlélte, de formára nem rossz, most ezt használom elég gyakran.
Remélem tudtam segíteni. Kérdezz még nyugodtan.
Orsi