Sziasztok Ropitopiklakók!
Látom, hogy már egy ideje nem járt erre senki, mégis írnék másodszülött kislányunkról. Szerintem sokak számára megnyugtató lesz
Jelentem, aki azt hiszi, hogy az ő gyereke a legsoványabb a világon, az téved, mivel az enyém az
A paraméterek a következők:
Három kilóval és 50 cm-rel született. Fél évesen 6400 g volt, egy évesen 7800 g, másfél évesen 9 kg, most kétévesen pedig 10 kg. Azt hiszem ezt csak 1-2 ropibébinek sikerült itt elérni
Ami még ront az összképen:
Kislányuk magassága fél éves korától a babaszobás kalkulátor szerint a felső kék sávban van, tehát az átlagnál magasabb, sőt 9-18 hóig még az abnormális magas kategóriában is volt
A másik pedig az, hogy az eddig magára szedett 7 kilóból kislányunk 1-et a kórházból való hazajövetelünk utáni két hétben hízott (az első héten 65, a másodikon 35 dekát), utána folyamatosan csökkent a hízás üteme.
A következő tapasztalatom talán hasznos lehet valakinek:
Kb. négy hónapos volt a mi kis ropink, amikor nagyon leállt a hízással. Dokinéni pedig vérvétellel fenyegetett meg. Én kikönyörögtem 2 hét haladékot és még aznap kikölcsönöztem egy mérleget, hogy mérjem, hogy mennyit eszik. Valahol olvastam, hogy kilónként mennyi tejcsire van szüksége (már nem emlékszem rá), és a méréskor vettem észre, hogy ő ennél jóval kevesebbet eszik. Hogy miért, azt nem tudtam, tejem volt elég, szoptatási hajlandóságom is, mégis keveset evett. Elkezdtem gyakrabban szoptatni, és így sikerült a minimumot meghíznia, amivel elkerültük a vérvételt. Lehet, hogy ő lenne a (topic elején emlegetett) csendben éhező baba prototípusa
Amint látjátok, azóta sem hízik, de ő is levegőből élő fajta. Ha már nem tudom a nemevést se a melegre, se betegségre fogni, akkor bevetek egy pár hetes Peritol kúrát, az általában lendít egy időre az étvágyán.
Remélem, sokan megnyugodtak, hogy nem is olyan sovány a gyerkőckéjük
Gabi