Sziasztok!!
Rifu!!
Hát nem csodálom, hogy egy ilyen élmény után hagytad az egészet!
Ha nem is tudod megvalósítani, akkor is el fog múlni ez a rossz alvóság nemsokára, ahogy nálunk is. De ha eltelt egy kis idő, akkor lehet érdemes lenne kipróbálni újra. Szerintem minden attól függ, hogy mennyire vagy kimerült. És igenis fontos az is, hogy néha önző legyen az anyuka is, és fontosnak tartsa a saját pihenését, hiszen hoszú távon ez is a gyerek érdekét szolgálja: neki is jobb egy kipihent , türelmesebb anya!
Az eszközök a kezünkben vannak, de nekünk kell eldönteni, hogy élünk-e vele.
Judit!!!
Alszik a gyermeked, Te meg éjfélkor még ide írogatsz??
De szuper lehetett az az átalud éjszaka!!! Kívánom, hogy legyen kitartásod folytatni és továbbra is így alakuljanak az éjjelek
Fóbiák??? Kinek nincsenek!!!!
Amig nem említetted eszembe sem jutott, hogy a fejedben is lehetnek hangok
, rögtön értettem mire gondolsz. Én is minden harmadik éjjel egyedül vagyok a csajokkal!!!
Ka-ta!!
Sajnos valamennyi agresszívitást muszáj hagyni a saját gyermekedben is, mert bizony több olyan szülő is van, mint akiről írtál!!
Valószínű, hogy megzavarhatta a gyereket a tesvére is (ügye azt írtad, hogy volt kisebb?) és azért is lehet agrsszívebb (testvérféltékenység) , ami persze nem menti fel az anyukát!!! Több ilyen gyereket is láttam már (én minkét lánnyal jártam cinire), és magamból kiindulva: nem is a durva gyerek az ami idegesít igazán, hanem ha ezt az anyja nem reagálja le megfelelően. Az egy dolog, ha a gyereke erőszakosabb, de elméletileg azért visszem ilyen közöségbe, hogy megtanulja a társas viselkedést!! Tehát ha durva a gyerekem, akkor rászólok és elmagyarásom neki amit kell, és odaviszem a másik gyerekhez, hogy kérjen bocsánatot.
Szerintem teljesen más, az amikor a gyerek otthon a szüleire ráüt (szó nélkül hagyni persze ezt sem szabad), vagy a testvérével veszekszik, verekedik. Ilyen nálunk is van, nem visszafogott egyik lányom sem
, de társaságban tudnak viselkedni és ha ütnek, annak mindig oka van. És a szülők feladata megtanítani, hogy ez nem elintézési mód!!!
Borzasztó nehéz lehet!!
Ka-ta és a fiacskád nem pisil wc-be? Vagy nincs megfelelő feltétele ennek azon a helyen? Sok helyen még szűkítőt is biztosítanak a gyerekeknek.