sziasztok!
most kerestem rá erre a fórumra, amint lesz időm olvasgatom.
Nlc-n most nyitottam egy topicot, ide is leírom a problémám, aztán reméljük kapok vmi hasznos ötletet valahol, mert most már nagyon kiborultam.
Nadin 3 éves, április eleji. már tavaly nyáron vártam a csodát, ismerkedtünk a bilivel, láttam, hogy totálisan reménytelen a helyzet, nem erőltettem.
egyre jobban látszott, hogy csodára ne várjak, így elkezdtem bevezetni a rendszerességet. vittem ébredés után, ebéd után, fürdés előtt hol sikerrel, hol nem.
eljött az idő amikor éjjelre rendszeresen száraz lett, levettük a pelust /és azóta sincs gond, sőt ha nagy ritkán kell, felébred- sír, robogok a bilivel/, nappal viszont semmi változás. illetve annyira haladtunk a rendszerességgel, hogy pont a szülinapja utáni héten levettük a pelust. és én figyelem minden rezdülését, rohanok vele, ha gyanúsnak látom, hol van eredmény, hol nincs. eleinte a kaki is ment így, de aztán az már csak a bugyiba. mostanra eljutottunk oda kaki ügyben, hogy amikor már kint van valamennyi szól és a többi a wc-be megy...
pisilés: mára vissza tudja tartani, ha nem vagyunk itthon szinte sosem pisil be, összességében is elég ritkán pisil, mondjuk 5x 1 nap. idegen helyen, természetben, koszos wc-n (bevásárlás) nem hajlandó, közli is: visszatartom.
a lényeg 3 hónapja nincs rajta pelenka, és én figyelem. ha nem figyelek, nem viszem időben, akkor simán bepisil. igaz az zavarja. de 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor szólt előre.
biztos vagyok benne, hogy érzi az ingert már, múltkor pár napig azt csinálta, hogy ahol épp volt levetkőzött és odapisilt. ez másként nem menne. mivel ezt nem értékeltem, ezért azóta nem vetkőzik le, csak szimplán bepisil.
sosem szidom le, nem bántom, csak elmondom ,hogy szomorú vagyok, örülnék, ha szólna előtte. nem ajándékozom, de a kakiláshoz vettem neki mintás wc- papírt, hogy ez annak jár, aki a wc-be kakil, hátha motiválja, de nem igazán, minden bekakilás után is közli, hogy ez neki jár.
nem tudom mi történt, de az elmúlt napokban sok volt a bepisilés, és én tegnap estére már sírva fakadtam, meg ma is, mert a reggelit kivéve mind a ruhába ment, ez már furcsa.
szeptemberben kezdődik az ovi. én már nem hiszek a csodákban. a rendszeresség talán elég az ovihoz, hiszen ott is mennek, de közben rettegek, hogy ezért fogják kitenni, mikor nagy nehezen bekerült és nagyon is szüksége lenne a társaságra.
várom a tanácsokat, véleményeket.
ami plusz infó, van kistesó/14 hós/, és időnként közli is, hogy ő kéri a pelusát...