Sziasztok!
Jól mulattam a tanácsokon: kelkáposzta fõzelék, mint magunknak...
Rögtön felcsengett a fülemben gyermekkorom ide vonatkozó csatakiáltása, két kislányból álló kórusra hangszerelve: NEMKELLKÁPOSZTA!!!! Szóval köszi, hogy folytattátok, hogy magunknak hogyan.
Tojássárgáját én is adtam már Lacikának egyszer, egy felet a spenótjába. Ízlett neki, és nem lett tõle semmi baja. Ezen kívül az elmúlt két hét újdonsága volt nálunk a karfiol és a csemegekukorica, egyik sem magában, hanem mindenféle zöldségpürék részeként. Fõztem neki "húslevest" is, gyökeret, répát, krumplit és csirkemellet petrezselyem és zeller zöldjével, annyi vízben, hogy éppen csak hogy ellepje puhára pároltam, és leturmixoltam. Imádta. Azért amikor Anyukám vasárnapi húslevesébõl kiszedve kapta ugyanezeket, az még jobb volt, de én itthon szinte soha nem fõzök levest. Most Lacika ott tart, hogy kétféle dolgot eszik meg: ami teljesen krémes, vagy amit marokra lehet fogni. Rágcsálnivalókból nagyon megy a kenyérhéj, a félbe vágott hámozatlan alma, és a vékony csíkokra vágva megsütött csirkemell. Ja, és persze a pizza széle.
Ami kicsit is darabos, azt kiköpi, a rágicsákból is csak megszopogatja, és kiköpi amit le sikerül harapnia. Nem tudom, hogy lesz itt darabos kaja evés.
Danimama! Kíváncsian várom az élmánybeszámolót, hogy a gesztenyével hogyan boldogultál, és Daninak hogy ízlett! Dani miket eszik már, és milyen napirenddel? Mi ezen a héten elkezdtük a napi két fõzelék + egy gyümölcs rendszert, úgy, hogy ébredéskor (6-7 óra körül) van egy szopi, azután 9-10 óra körül gyümölcs, 12-13 óra körül fõzelék, 16-17 órakor szopi, 19 órakor újabb fõzelék, és elalvás (?
?) elõtt még egy szopi. Ugyanis kezdett úgy tûnni nekem, hogy a szopi nem nagyon tart a pocijában, a reggeli és délelõtti szopi után délben úgy falta a fõzeléket, mint akit éheztetnek. 4 dl. fõzelék bezabálása után még nézegetett, hogy miért nem adok többet. Pedig van tejem bõven, sokszor el se fogadja a második cicit, de nem szopik többet 1-1,5 decinél. (Megmértem.)
Lacika a zöldborsót nem nagyon szereti, mondjuk én még paszírozom neki. A zöldbabot és a spárgát készülök én is bevezetni hamarosan. Most, hogy naponta kétszer kap fõzeléket, olyan kevésnek tûnik, amiket már eszik. Tésztából létezik olyan, amiben se tojás, se glutén tartalmú gabona?
Gabomamo! Meddig kell sütni a gesztenyét? Honnan lehet észrevenni, ha már kész? Azt hiszem, gesztenyét sütni Lacikának legalább olyan buli lenne, mint tököt.
Szépen megennénk együtt, nyam-nyam.
Ágci! Azt hiszem, az a glutén-mennyiség, ami kenyérhéj rágcsálás közben Lacika pocakjába kerül, igazán nem számos. Egyébként én mindenhez adtam két hónapot, éppen azért, amit írtál, hogy 4 hónapos kortól ajánlották a rizst, és 6 hónapostól már a glutén tartalmú gabonákat is. Lacika (majdnem
) 6 hónapos koráig csak szopizott, akkor elkezdtünk gyümölcsözgetni, 7 hónapos korától jöttek a fözelékfélék elsõ kanálkái, 8 hónapos korától kapott bele husit, Liga margarint, étolajat, és az elsõ rágcsálnivalókat csak 9 hónapos kora után adtam a kezébe. Addig gabonát csak annyit evett, ami a bébiételekben van, azt is ritkán, mert legtöbbször én fõzök neki. Ja, és az olyan bébiételeket, amiben keksz, kétszersült vagy tészta van, nem veszem meg, mert annak az összetevõit nem adják meg. Próbáltam a kajáit a 7gabonás pehellyel sûríteni, de azt meg nem szerette. Szóval nagyon kevés gabonafélét eszik. Már filóztam is rajta, hogy nem baj-e ez. Mert ugye van az a bizonyos táplálékpiramis, a gabonákkal az alján... Vagy az a gyerekekre nemvonatkozik?
BMárti