Csak hogy leves legyen (Én nagyon szeretem a leveseket...
Pár fej hagymát szálasra vágok
1 póréhagymát, vagy 4-5 nagyobb újhagymát felkarikázok
Margarinon, vagy olivaolajon nagyon lassan megdinsztelem, amikor már elkezd összeesni egy kevés vizet aláöntök és tovább párolom.
Ha már puhának tűnik, egy púpozott kanál liszttel és egy kevés borssal meghintem. Sűrűn kevergetve kb. 1 percig pirítom.
Vízzel felengedem, 1 húsleveskocka és só bele, és teljesen puhára főzöm.
Ha már puha, akkor tejszínnel, vagy 1 doboz tejföllel elkeverem, összeforralom.
Szoktam összeturmixolni is, és akkor krémleves.
Én sajtos pirítóst szoktam mellé tenni és reszelt sajtot a tetejére.
Vajon mikortól ehet egy csemete hagymát? Ezt még egyik könyvben sem találtam, és szerintem a főtt hagyma íze finom egy csöppségnek is...
Oxigen