Sziasztok!
Nekem hordozokendoben volt a fiam 6 hetes koratol kb 6-7 honapos koraig.
Ime az altalam hasznalt szerkentyu:
http://www.askdrsears.com/html/5/t051120.asp A krapek egyelore meg csak 16 honapos, de semmi baja a gerincenek, pedig en aztan tenyleg jo sokat vittem benne, amig elbirtam, es amig nem ficankolt annyit, hogy inkabb nem eroltettem tovabb.
Kulonben en remekul tudtam benne szoptatni barhol, a baba nyugodt volt, nagyon ritkan, es nagyon keveset volt alkalma sirni, baromi gyorsan es jol fejlodott.
A csontjairol csak annyit, hogy 6 honaposan magatol fel tudott ulni, miutan mar egy honapja kuszott-maszott, 10 honaposan biztosan labra allt es jart.
Szerintem az egesz pici babak egyebkent is felhuzott labbal, magzatpozban vannak meg - meggyozodesem, az elso 3 honap meg inkabb a magzati korhoz tartozik az ujszulotteknel minden tekintetben.
Amikor alszanak ejjel, meg egyebkent napkozben, azert legtobbszor ugyis leteszi az ember, es akkor nyujtozkodhat a kisagyban - ugye eleinte legalabb 14-16 orat alszanak, ha nem tobbet. Ennyi talan eleg a hatuknak egyengetni.
Ha meg ra van kotve az anyjara, akkor hallja a szivvereset, erzi a szagat, RINGATJAK jaras kozben, csupa olyan dolog tortenik vele, ami megnyugtatja.
Latott mar valaki indian "hordozot"? Ez egy hosszukas falapocska, a vege ekben vegzodik, es ra lehetett szijjazni a babakat. Igy mentek a nok dolgozni a foldre, es ok nem magukon tartottak a gyereket a munka idejen, hanem leszurtak maguk melle a foldbe. Na, ez vajon mit csinalt a babak gerincevel... Emiatt en jobban aggodnek.
Bar biztos az indianok se voltak mind gorbe quasimodok.
Talan azt erdemes atgondolni, melyik korban melyik pozicio es melyik fajta hordozoalkalmatossag a legszimpatikusabb es felel meg eppen a baba fejlodesi szintjenek.
Itt van ezen a forumon kb 20 fele megoldas, lehet konnyen valasztani. En nem is tudtam, hogy ennyifele letezik.
Pl az a holland valtozat nekem nagyon profinak tunt. Kulonosen a zsebekkel, legalabb van hova pakolni. Az enyemmel ez mindig gond volt. Taskat meg nehez melle felvenni.
Gaboca