Új privát üzeneted érkezett!

Jajaj, szalmonella!! Nekünk volt benne részünk :( Éppen költöztünk, másnap Kamilla belázasodott (2 éves volt), hányt, az orvosi rendelőben hasmenése is volt. Rögtön antibiot kapott, és széklettenyésztés: szalmonella.... Senki más nem kapta el, viszont 2!! hónapig szenvedtünk vele. Semmi tünete nem volt, hasmenés még 1 napig. Felváltva voltunk táppénzen :( És tudjátok mit derített ki az ÁNTSZ? Tesco grillcsirke :) Anya hozta, hogy ne kelljen főznöm :( :( Azóta résen vagyok ám!
kobudo
 
 


Orsko, azt hiszem te irtad a nyers tojast.
En tuti nem ennék. De ha megfözi az ember akkor annyi a szalmonellanak, vagy mégsem (lasd Kobudo példaja)???

Tesco grillcsirke: :roll:

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Saara,
azt irtam a nyerstojásról, hogy alapvetően nem eszünk nyerstojásos kaját, ha esetleg netán nagyritkán mégis, akkor olyat veszek, ami szalmonellátlanitva van. És reménykedek, hogy tényleg...
persze, ha megfőtt vagy megsült, akkor nincs gond, ilyen esetekben jobban szeretem anyós tojását használni.
tecsós grillcsirke nyilván nem volt rendesen átsütve.

Kobudo, akartam már kérdezni, hogy hogyan derült ki, hogy attól volt a fertőzés, és miután kiderült, lett-e következménye, feljelentés, stb?

orsi
orsko
 
 

 
 

Orsko,
a tenyésztés után az ÁNTSZ kivallatott, hogy az elmúlt 3 napban hol, mit ettünk, és valószínűsítették a csirkét. Utólag már gyanús volt, hogy mintha nem lett volna átsütve rendesen, de a felfordulásban nem voltam elég figyelmes :oops: A doki javasolta az ÁNTSZ-nek egyébként, hogy nem szükséges kijönni hozzánk ellenőrizni, még az is benne lett volna a pakliban. Persze semmilyen feljelentésről nem tudok, ami elég szomorú, így akinek csak tudom, elmesélem, hogy vigyázzon :wink:
Helga
kobudo
 
 


Tecsó: olvastam vhol, hogy nagy bátorság kell ahhoz, hogy az ember hipermarketben vásárolt húst egyen, és nem csak a grillcsirkere vonatkozik, hanem a nyers húsra is. Ha csak nem nagyon muszáj, nem is veszek ilyen helyen húst. Viszont a kutyának szánt farhátat simán megveszem a tescoban. A legutóbb dec 31-én jártunk ott, vettem is egy tálcás csomag farhátat, amire nagy betűkkel rá volt irva, hogy friss, és a lejárat dátuma január 3. Az ugye ma van. Tegnap reggel a hús majdnem kimászott a hűtőből..... ennyit a friss húsról.
orsko
 
 


Tecso hus: fuj.
A kutyusnak miért nem veszel hust inkabb rendes hentesnél? Akkora az arkülönbség? Vagy ha tescoban akkor van husos pult is, hatha ott frissebb :(.

A mostani tudatos vasarlos magazin pont a hipermarketekröl szol. Sajnos nincs még fent a honlapjukon.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Mindenkinek boldog új évet! :)

Edith:
itt a guacamole:
db érett avokádó
1 kávéskanál ôrölt kömény
1 db felkockázott érett közepes méretü roma-paradicsom (én meg is hámoztam)
1/2 bögre (kb egy fél) apróra vágott édes fehér hagyma
2 serrano chile (magozott, kierezett, apróra vágott) VAGY jalapeno paprika (de egy kis erôs paprika-krémet is tehetsz helyettük, sôt nem is muszáj egyáltalán, ha nem szeretitek az erôset)
1/4 bögre felvágott csilantro-levél (ez is kihagyható, ha nem lehet kapni)
4 evôkanál friss lime-lé (citromlé is lehet)
só, fehérbors ízlés szerint

A kimagozott, héjából kiemelt avokádókat nagyobb darabokra szeleteljük és egy villával pürésítjük. A többi hozzávalót is belekeverjük, nem baj, ha darabos marad. Közben kóstolgatva sózzuk, borsozzuk. Nekem egy kis állás után sajnos megbarnult, amitôl az íze ugyanolyan jó, csak nem annyira esztétikus.

Most sajna nincs idôm, de azt még meg akartam tôletek kérdezni, hogy a rizs-, szójatejrôl mit gondoltok. Azok is jó kalciumforrások. Sôt a krumplitej is, csak azt sajnos már hónapok óta kivonták itt a forgalomból, mert nem vásárolták elegen.
:evil: Kanadai gyártmány volt...

Sztévia: mi is kipróbáltuk, nagyon érdekes a keserédes íze, de itt is nagyon drága. Melaszról mit tudtok??

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81
 
 


Húst általában piacon hentesnél vásárolok, a tecsóban csak ha éppen kell, és éppen arra járunk. Tartós élelmiszereket eddig minden gond nélkül vettem ott, és egyéb háztartásban kellő cuccokat, de az utóbbi időben azt veszem észre magamon, hogy fizikai fájdalmat okoz, a hely. Azt hiszem, fejlődök :)))
Amúgy a piaci húsról sem tudom, milyen állattól származik, mikor vágták, de mivel anyukám révén évtizedes a kapcsolat, és eddig semmi gond nem volt, mondjuk megbizom benne.
orsko
 
 


Kedves Mindenki!

Most léptem be ebbe a fórumba és úgy látom, hogy nagyon sok érdekes kérdés és válasz van. Én a vegetáriánus és bio életmódot részesítem előnybe, de az átállást fokozatosan kell végezni.
A tápanyagok a csírákból szívódnak fel a leghatékonyabban. Például sok kálcium van a lucerna, vagy a mungobab, adzukibab csírában.
Mindenkinek a figyelmébe ajánlom a www.bionivo.com weboldalt, ahol rendkivül sok jó termék és info van. A hírlevelük is nagyon jó!

Vega[http://www.bionivo.com/home.php?cat=59] [/url]
vega
 
 


Sziasztok lányok!

Már rég nem jártam erre, így most kívánok nektek Boldg Új Esztendőt! :D
A mákmérgezést már sikerült kihevernünk.

Szilvi, köszi a juharszirupos palacsinta tippet, majd kipróbáljuk. A zóta találtam néhány ötletet a mindmegettén is.

Kobudó, sajnálom a szalmonellás esetet. Biztos, hogy nem jutott volna eszembe, hogy a grillcirke szalmonellát tartalmaz (bármelyik felvágottat, nyers húst, tojást előbb kevertem volna gyanuba).
datolya
 
 


Szia Zsuzsi!

A melaszt nem probaltam, édesiteshez most bio aszalt fügét hasznalok, elég jo.
A krumplitejet nem ismerem, a többit isszuk :).
Egyes asvanyvizekben is sok kalcium van.

Szia Vega!
Csirakrol nem tudsz egy jo könyvet ajanlani? Egy ismerösöm mondta, h nem art erröl infokat szerezni, mert van olyan csira, amit csak szolidan szabad fogyasztni.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


sziasztok!

végre megtaláltam a rizsmalátát meg a melaszokat a bioboltban! nem is olyan drága, mint ahogy gondoltam...bár nem is olcsó, persze!

ha van jó kuszkusz receptetek, szívesen látom, vettem fél kilót! :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Livi,
imádom a kuszkuszt :) kár, hogy a családom nem osztja a lelkesedést.
Én legjobban simán köretnek szeretem, sósvizzel elkészitve. De a tabulé is nagyon finom.

o
orsko
 
 


Nálunk is kedvenc a kuszkusz, csak hát igazából az nem "teljes" kaja, úgyhoyg nincs oylan gyakran, mint a lurkók szeretnék. Egyszer valami török boltban kaptam "barna" kusz-kuszt, de azóta sem láttam...

Mi is leginkább züldségragukkal, -pörköltekkel esszük köretnek, vagy salátának, "tabouli után szabadon". :D
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Vettem búzacsírát, de nem tudom, miket lehet készíteni belőle. Végülis ez egy por, inkább pehelyszerű, mondhatnám. Krisztának kevertem a gyümölcsébe úgy natúr, hogy dúsítson kissé. Remélem, nem tettem rosszat! Kipróbáltam forró vízben, mint a tejpépet, de nagyon tömény íze volt, nekem nem ízlett. Mivel lehet ízesíteni? Babának, nagyoknak egyaránt érdekel.

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok,

Lehet, hogy ez is pont nekem való topic. Hátha befogadtok.

Én is igyekszem éssze vezetni a háztartást és környezettudatosan.

Én is várok recepteket bármilyen vegát.

Vega: én pedig egy másiktól rendeltem eddig annak netbio a neve. Ők is jók. Az ő címük www.netbio.hu ez is egy netáruház, minden van a környezettudatos háztartáshoz. Tőlük rendeltem, nem csalódtam.

Mi hút nem eszünk, senki a családban, ez nagyon jó, mert igy nem kell félni, hogy romlott.
bibi2005
 
 


Edit,
a száritott búzacsiráról van szó? nekem az egy módon izlik: kefirbe keverve, olyan jól megédesiti.
o
orsko
 
 


Azt hiszem ide való kérdés:
milyen háztartási gépeket használtok? Mi az ami bevált, mi bizonyult feleslegesnek? Ami miatt ezen gondolkodom, az, hogy kb 3 hete tönkrement a mikro, és nem hiányzik. El is döntöttük, hogy nem veszünk újat, pedig a mikro már alapfelszerelésnek számit egy háztartásban.
orsko
 
 


Mikrót egyetemista koromban használtam utoljára (idén 38 leszek), azóta számos cikket olvastam, hogy mennyire káros az abban melegített/főzött ételt megenni.

Nagyon fontos nekünk a vízforraló. Még a leveshez, tésztafőzéshez is abban forralom a vizet, időt spórolva. Pikk-pakk kész egy tea, de akár egy kancsónyi is. Naponta legalább 5-ször bevetjük.

Az elektromos malmot is szinte napi szinten használom. Kenyeret (a gépben) kb. kétnaponta sütök.

Fél éve van mosogatógépem, nagycsaládnál szerintem megéri. A férjem találta valahol a neten, hogy az új technológiáknak köszönhetően kevesebb vizet használnak, mint ha ugyanennyi edényt a hagyományos módon (pl. folyó vízben, de akár csak egymás után folyó vízzel elöblítve) elmosogatnék. Mosogatógépbe való mosószer is létezik környezetbarát verzióban...

Ha már Timó is eszik majd szilárd kaját, ismét gyakran fogom használni a botmixert. Van komplett konyhagépem is, nem használom túl gyakran, de amikor igen, akkor pl. rengeteg zöldséget vágok apróra, vagy fűszert őrlök, diót darálok, vagy pépesítek (jobb, mint a botmixer, csak macerásabb)...

Nem használtuk és el is ajándékoztuk a gyümölcscentrifugát. A tisztításba fektetendő energia és idő nem volt egálban a kinyert gyümölcslé előnyeivel...
Ja, van páraelszívónk is, mindig elfelejtem bekapcsolni. Meg egyes fokozaton alig szív, a magasabbakon viszont zavar a zaj, bármilyen csekély is...

Van még fagyasztós hűtőszekrény, mosógép, vasaló. Ja, meg havi szinten használt kenyérpirító és gofrisütő. :lol:
Nem is vágyom másra, tulajdnoképpen...
h_szilvi
 
 


Orsi!

Nekünk fontos, hogy lehetőleg ne sok gépünk legyen, csak annyi amennyire tényleg szükségünk van, így érezzük jól magunkat. A mi gépeink (csak konyha, gondolom az érdekel): elektromos malom + pelyhesítő, vízforraló (úgy érzem, valahogy jobb lenne, ha nem lenne, de túl kényelmes), nagy robotgép (mindent tud, folyamatosan elöl van, rengeteget használom, sok időt nyerek vele), kenyérpirítónak használt kis elektromos grillező (szóval nem az a felülről berakós kenyérpirító, hanem az elölről berakós), gofrisütő (férjem imádja a gofrit!), szagelszívó (csak a nyári legnagyobb kánikulában használom, de akkor muszáj). Mikrosütőt a világ minden pénzéért sem használnék: károsnak tartom és szeretem, ha a tűz melegíti az ételt. Mosogatni szeretek, és olyan emberinek tartom, hogy mi mosogatunk (a fiam és én ;)). A kenyér a sütőben sül: ha már nem kemence, de legalább tűz. A szívem mélyén a vízforralót és a gofrisütőt sokallom, de lehet, hogy ma is megvenném... nem tudom.
Szerintem egyébként a mikró nem alapfelszerelés. Ahol van, ott lehet, hogy annak tűnik, de sokan vagyunk szerintem úgy, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy legyen.

hordozo
 
 


Nalunk: botmixer, turmix neha, gyumolcscentrifuga most nagyon ritkan. Piritost vaslapon szoktam gazlang folott csinalni. Kenyer nalunk is a sutoben sul. Gofrisuto is van, abbol volt egy olyan is, amiben gazon lehetett sutni, de aztan inkabb az elektromos maradt meg. Illetve vizforralo az egyetlen, ami napi hasznalat alatt all:)

Van valami otletetek arra, h mikrot, h lehetne kivaltani? Nekunk nincs, de a ferjemnek fozom itthon a kajat, amit visz magaval a munkahelyre, es bosszant, h ott csak mikro van. Egyelore meg semmi otletem, h mivel lehetne megmelegitenie az etelt, amit visz magaval:(

Biobaba
biobaba
 
 


A mikro káros hatásairól hallottam már, de hát itt volt, megszoktuk. Ezért is meglepő, hogy mennyire nem hiányzik. Éljen :)

Szilvi,
nyáron volt alkalmam összehasonlitani a mosogatógép és a kézi mosogatás vizfogyasztását (hibás volt ugyanis a gép, viszont a mosogató sem volt bekötve, tehát maradt a lavóros megoldás, azt pedig tudom, mekkora), és kézzel bőven több, mint 16 litert használtam egy kiadós mosogatáskor. Vizfogyasztás ügyben tehát tiszta a lelkiismeretem, csak a mosószerek..... De erről már volt szó a másik topikban.
Szagelszivó szintén :) soha sem használom, nem szeretem, hogy zúg.

Ági,
az elől berakós grillezőt nagyon szeretem, nekem nincs, de a szüleimmel sokat használtuk anno.
Vizforraló vásárláson egy időben gondolkodtunk, de végül vettünk helyette egy rozsdamenes fütyülős teafőzőkannát. Teljesen jó, talán egy árnyalatnyival lassabban melegit, mint az elektromos, de sebaj.


Biobaba, ha a munkahelyen nincs tűzhely, nem tudom, mivel lehetne mással melegiteni, mint mikroval. Azt viszont lehetne csinálni, hogy melegen csomagolni, és melegen tartani. Ha hűtőtáskába forróvizes palackot teszel jég helyett, talán meleg marad a kaja.

A gofrisütő mennyire spéci ketyere? Szerintetek szendvicssütőt lehet gofrisütésre használni?

Nekem a szagelszivó mellett a takaritógép a másik nagyon felesleges cucc. használhatatlan.

Amit nagyon szeretek: vágógép, olyan kis forgópengés izé. Hagymát vágok, paradicsomot pürésitek, húst apritok, kenyeret morzsálok vele, stb...

Ami nagyon hiányzik most, az egy sütő, jelenleg ideiglenes és minimál konyhánk van, két lapos tűzhelyen csinálok mindent. De valahogy beerőltetek egy sütőt a két négyzetméterbe. lesz ami lesz.
És nagyon szeretnék egy mindentudó robotgépet, de azt csak a végleges konyhába, mert ha nem tudom folyton kint tartani, akkor nem lesz kihasználva az tuti.

orsi
orsko
 
 


ne már csajok, már a mikró is tilos?! :D :D :D hihetetlenek vagytok! mi a baj vele?
én sokat használom, mert gyorsan megmelegíti a kaját!
egyébként van egy késbetétes aprítóm, vízforralóm és egy olyan dagasztókaros-keverős izém. semmi más.
pirítóst sütőben pirítok, gofrisütőtől 10 kilót híznék, olajban nem sütök semmit, szóval olyan fritőz-izém sincs.

hohó, van egy kenyérsütőm is!!!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Bocs! Van fritőzöm is.

hordozo
 
 


Liv,
küldök priviben egy cikket a mikróról.
Nem teszem ide, mert hosszú.
h_szilvi
 
 


Pedig belinkelhetned, engem is erdekel:)

Biobaba
biobaba
 
 


Szilvi,
engem is érdekel. ha nem tudod belinkelni, küld el priviben

o
orsko
 
 


Szilvi, köszi a privit. hmmm...ez durva! a párom most olvassa, és teljesen kikészült... :wink: :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Orsi, koszi a tippet, eszembe jutott rola, h turaboltokban lehet kapni kajatermoszt. Bar jo draga, meg nem tudom, meddig tart melegen valojaban. Meg gondolkodom, mit lehetne.
biobaba
 
 


Sziasztok,

Szilvi,
elküldenéd Nekem is a mikrós cikket? Eddig nem tudtam, hogy káros,majd okosodom :)
Köszi
Helga
kobudo
 
 


Farsang 2007 február 24-én szombaton!
Farsang, jelmezvásár, jelmezbemutató jelmezbál!

http://www.szulokhaza.com/szulokhaza_pr ... ujabb.html

Helyszín:

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
Budapest XI. Gazdagrét, Eleven Center
1118 Bp., Rétköz utca 7. I. emelet (P2 szint)

Program:

10:00 - 11:00 Kreatív játékok, kalandfal, alkotó
foglalkozás (kézműves)
11:00 - 12:00 Varázserdő: zenés drámajáték a
gyerekek részvételével
12:00 - 13:00 Jelmezvásár, könyvvásár,
arcfestés, farsangi köröm az anyukáknak
- szünet -
16:00 - 17:00 Kreatív játékok, kézművesség,
kalandfal
17:00 - 18:00 Bábelőadások
Hol lakik az idő?
Manómese
18:00 - Zenés jelmezbemutató: mutasd meg
magad, és ha kedved van, mondj verset, énekelj,
táncolj az otthon készített, vagy a délelőtt itt
vásárolt jelmezedben; ajándékok a résztvevőknek.

Árak:

Gyerek jegy:
1.500,- Ft / gyerek (1-14 év)
Kísérő jegy:
500,- Ft (14 év fölött)
Családi jegy:
3.000,- Ft / család
szulokhaza
 
 


Nagyon hosszú, bocs!!!!! De nem link, én is emilben kaptam.

* * *
A MIKROHULLÁMÚ SÜTŐ ÁRTALMAI



A második világháború vége felé lázasan fejlődött a haditechnika. Az egyik amerikai hadmérnök a mikrohullámokkal végzett kutatást, úgy, hogy az árnyékolt terület mögött volt a szendvicse. Éppen végzett és megfogta a szendvicsét, hogy falatozzon belőle. Meglepődött, hogy mitől forrósodott fel, amikor nem volt a közelében fűtőtest, vagy más hőforrás. Rájött, hogy az árnyékolás nem védte a szendvicsét, és azt a mikrohullám melegíthette fel. Elkérte kollégája szendvicsét és azt is mikrohullámmal „kezelte”, s az is felforrósodott.

Ekkor született meg bennük az ötlet, hogy ezzel a módszerrel más ételek is hőkezelhetők, süthetők, főzhetők. Megoldották, hogy az egészségre ártalmas sugárzás le legyen kifelé árnyékolva, s hogy az étel egyenletesen kapjon a mikrohullámból, minden oldalról. A sütőhöz speciális melegítő-főző edényeket is terveztek, mivel fémedény nem használható.



Innen indult a mikrohullámú sütő bioterrorista karrierje, l946-ban. Egyes kutatók azt állítják, hogy az élelmiszerek és az italok a mikrosütőben rövid idő alatt elérik a kész állapotot, s ezáltal kevésbé károsodnak az ételek beltartalmi anyagai, a vitaminok, szénhidrátok, fehérjék, stb.(Infor Med, Dobos L.). Azt viszont nem kutatták, vagy ha kutatták is, nem hozták nyilvánosságra, hogy a mikróba tett fehérjék másképp denaturálódnak, mint a hagyományos tűzhelyen készített ételek esetében. A fehérjék és a sejtek, azáltal melegednek fel, rövid idő alatt, hogy a mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat. Ez a rezgés hőt termel, s ezáltal melegszik fel a mikrohullámú sütőben az étel. Az mellékes, hogy a fehérjék és az enzimek denaturálódnak, mert denaturálódnak a normál főzéskor is, viszont minden elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében a vízmolekulák szerkezete és struktúrája megváltozik, élettani, biológiai szempontból káros hatásúvá válik. Ezt támassza alá Dr. Masari Emoto japán kutató is, aki ezeket fényképekkel bizonyítva le is írta, a Magyarországon is megjelent „A víz üzenete „ és „ A víz rejtett bölcsessége” című könyveiben. Volt szerencsém két évvel ezelőtt személyesen is meghallgatni a budapesti előadását. Nem véletlen, hogy a vallásos zsidók nem használnak semmilyen elektromos főző-alkalmatosságot, csak lángon, lánggal főzik és sütik az ételeiket.

A mikrohullámú sütőbe a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb a szervezetén belül az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor az előbb utóbb daganatos beteggé „eszi” magát.



Elgondolkodtató, hogy a gyermekeink, unokáink mikrohullámú sütővel készített, melegített ételeken nőnek fel. Sok helyen az egészségügyi intézményekben, idősek otthonában is mikrózott ételeket tálalnak fel a betegeknek és öregeknek, akiknek amúgy sem erős az immunrendszerük. Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is. A daganatos betegek száma pedig napról napra növekszik. Ez a gondolat a készülék megjelenése óta foglalkoztat. Mérnöki és egészségügyi felsőfokú végzettségem tartott vissza attól mikrohullámú sütőt vásároljak magamnak és családomnak. Tudom azt, hogy a technikai civilizáció sok új dolgot talált fel, amiről azt hitték, hogy ártalmatlan, aztán később kiderült, hogy ártalmas, de mégsem hozták nyilvánosságra, mivel óriási üzlet a termékek eladása,, s ha megbetegszik valaki, akkor az is óriási üzlet a gyógyszer-gyártóknak. Tehát mindenki jól jár, csak a „megvezetett” fogyasztó nem. Végül is, a Föld nevű bolygó is jól jár, mert így elkerülhető a túlnépesedés. A természetben nincs ilyen intenzív mikrohullámú sugárzás, tehát ez emberi szervezetre ez a hatás új. Tudjuk azt, hogy az élővilágban az ember az, aki legrosszabbul alkalmazkodik, az őt érő külső-belső hatásokhoz. Sok-sok generáció kell ahhoz is, hogy megszokjon valamit a genetikai rendszere. Egy mikroorganizmus, mint például a TBC kórokozója naponta többször is generációt vált, s ha antibiotikummal el akarják pusztítani, akkor először sokan elpusztulnak, aztán a negyedik- ötödik generációjuk már táplálékként szintetizálja az ükapjukat elpusztító mérgeket. 1938 óta hány és hány új antibiotikum lett már bevetve a TBC korokozója ellen? 2006-ra már úgy átalakult a korokozók szervezete, hogy mostanában megjelent, az antibiotikumokkal elpusztíthatatlan új, a jelenlegi orvostudomány által gyógyíthatatlan TBC. Ha vesszük a hetven évet és azt átszámoljuk nappá, akkor az, 25.550 nap. Ha mondjuk egy nap csak tízszer szaporodik egy vírus, vagy baktérium ( általában ennél gyorsabban populálódik), akkor 70 év alatt 255.500 nemzedékváltás történt. Ha ezt emberre átszámítjuk, 50 év átlagéletkort véve, akkor ez 12.775.000 év!!! Ennyi évnek kellene eltelni a 255.000 nemzedékváltáshoz, és ahhoz, hogy az ember rezisztens legyen a mikrohullámú sütő ártalmaival szemben, feltéve, ha az ember szervezete hasonlóan ellenálló, mint a TBC-s kórokozóké. Sokkal rosszabb a rezisztencia faktorunk, tehát még lehet, hogy százmillió év is kevés. Nem tudom, hogy lesz-e Földünk ennyi idő múlva, ha ilyen ütemben teszi magát tönkre az ember. Az emberre ugyanis az a jellemző, hogy ahelyett, hogy betartaná a természet törvényeit, mindenáron meg akarja azt változtatni. Sajnos az ember még mindig nem tanulta meg, hogy a természet ÖRÖK, mint, ahogy a törvényei is örökérvényű törvények. Úgy működött, tíz, száz és egymillió évvel ezelőtt is, ahogy ma működik, és úgy fog működni tíz, száz és egymillió év múlva is. Aki nem tartja be a természet rendjét és törvényeit, az elpusztul és a faj pedig kipusztul, még ha az ember is az a faj.



Svájcban 1992. januárjában a „RAUM UND ZEIT” (Tér és Idő) című újságban a svájci orvosok arról a kísérletsorozatról számolnak be, amely első alkalommal bizonyította be kétséget kizáróan, hogy a mikrohullámú sütőkben elkészített, vagy melegített ételek fogyasztása után olyan változások játszódnak le a vérben, amelyek rákosodási folyamatot váltanak ki, az arra érzékenyekben, vagy a gyengébb immunrendszerűekben, betegekben, fejlődő szervezetekben stb.

A környezetbiológiával foglalkozó szakemberek már azt a kérdést teszik fel: Meddig árusíthatók még büntetés nélkül a mikrohullámú sütők? Svájcban, Franciaországban és még több országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!!!



A Tér és Idő c. lapban megjelent tanulmány:



„A mikrohullámra vonatkozó legelső vizsgálatok óta ismeretes a szakértők előtt, hogy ez a hullámfajta károsítja a biológiai rendszereket. Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket, amelyek ugyan országonként eltérőek, ám mindenütt léteznek, a műszaki szükségletekhez és lehetőségekhez igazítva. A fenti határértékek természetesen a mikrohullámú sütőkre is vonatkoznak. Ezek a berendezések évtizedek óta forgalomban vannak, és használatuk mindjobban terjed! Ugyanakkor mindeddig kevesebb szó esett arról, hogy milyen hatást gyakorolnak a készülékek az emberi táplálékokra,, mindennapi élelmünkre. A svájci orvosok nyolc önként jelentkező, makrobiotikusan táplálkozó személyen végezték el a kísérleteket ( Lausanne-i Biokémiai Intézetben és a wattenwili Környezetbiológiai Tanácsadó Intézetben). A kísérlet során a résztvevők 2-5 naponként megváltoztatott táplálékot kaptak. Elsőként egy biotermelő nyers tejét, másodikként ugyanezt hagyományos módon felforralva, harmadikként a berni cégtől származó pasztőrözött tejet, negyedikként ugyanezt mikrohullámú sütőben felforralva. Ötödikként nyers biozöldséget, hatodikként ezt a zöldséget hagyományos módon megfőzve, hetedikként ugyanezt lefagyasztva, majd mikróban megfőzve.

Meghatározott idővel a táplálékfelvétel után minden esetben vért vettek és a kapott vérmintát bizonyos kritériumok szerint elemezték. Az eredmény a következő lett:

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett, vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), különösen a HDL és az LDL arány. A limfociták (nyiroksejt, nyirokszövetekben termelődő fehérvérsejt) esetében pedig rövid ideig tartó, erőteljes csökkenést állapítottak meg, ha a vizsgált személy előzőleg mikrohullámban előkészített zöldséget fogyasztott. A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek. Ezt a fizikai folyamatot már több széleskörű tanulmány is megállapította előzőleg. A mikrohullám hatásának kitett emberi táplálékok vizsgálata azt is igazolta, hogy fogyasztásuk az emberi szervezetben patogén (kórokozók, valamely betegség kifejlődését elősegítő) folyamatok kezdetét váltják ki. S így, rákos elváltozásokat is előidézhetnek, okozhatnak.”



A fentieket olvasva gondolkozzanak el az olvasók, hogy megéri-e a kényelmükért feláldoznia az egészségüket, vagy az életüket. Időt lehet megtakarítani a használatával, viszont amit időt nyernek, azt elveszítik akkor, amikor betegek lesznek miatta, orvostól orvosig járnak, azok gyógyszeres kezeléseket adnak, s a gyógyszerek pedig a mellékhatásaikkal rásegítenek arra, hogy ne népesedjen túl a Föld, a mikrohullámú sütővel készített, melegített ételek fogyasztóival. Tehát hosszú távon nagyon nagy árat kell fizetni a gyorsaságért és a kényelemért.

A második világháborúban kifejlesztett mikrohullám-technika káros sugárzásainak határértékeivel kapcsolatban, még senki nem vonta kétségbe sem hivatalosan, sem félhivatalosan, a mikrohullámú sütőből kikerült ételek minőségét. Általános vélemény, hogy igaz, hogy van káros hatása a mikrohullámnak az élő szervezetekre, sejtekre, de azok a sütőn belül maradnak, s így a benne lévő étel nem jobb, nem rosszabb, mint a hagyományos módon sütött, főzött étel. Nos az hogy nem maradnak a mikro bekapcsoláskor a káros sugarak a készüléken belül, az is igazolja, hogy a pacemakert (beépített szívritmus szabályzó) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót. A pacemaker gyártókat nagy feladat elé állította ez a tény, mert olyan szívritmus szabályzót nehéz előállítani, amelyik érzéketlen a mikrohullámra. A másik kísérletet bárki elvégezheti odahaza. Egy kikapcsolt állapotban lévő mikróba bele kell tenni egy bekapcsolt mobiltelefont. Rá kell csukni a mikró ajtaját, majd fel kell hívni egy másik készülékről a mikróban lévő mobiltelefont. Akkor jó a mikró burkolása, ha nem szólal meg a benne lévő mobil készülék. Én eddig közel 100 különböző márkájú mikrosütővel végeztem már el ezt a kísérletet és eddig minden mobil kicsengett, akkor is, ha a mikro ajtaja be volt zárva. Tudni kell azt, hogy a mobilok 900 és 1800 Mhz frekvencia tartományban üzemelnek, a mikrosütők pedig 2450 Mhz-en. Tehát ha a mobilkészülék mikróval közel azonos frekvencia sugárzása „kitalál” az „ árnyékolt” mikróból és megtalálja az esetleg több kilométer távolságban lévő mobiltornyot, s a mobiltorony sugárzását veszi a mikróban lévő mobiltelefon, akkor miért hiszi el sok ember, hogy a bekapcsolt mikró nem bocsát ki káros sugarakat a környezetében tartózkodókra. Közel húsz méter az a távolság, ami ilyenkor élettanilag veszélyes még a szomszédos lakásokban lévőkre is. Ennyit ér a mikrók „ árnyékolása”!!!!!

Tömbházakban az alattunk, felettünk, mellettünk lakókkal meg kell beszélni, hogy adják el ők is a bizományiba a mikrójukat, mert csak így lehetünk bizonyosak az felől, hogy nem sugároznak át ránk a szomszédok mikrói. A Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól, ha az egész lakást körbe árnyékoljuk, minden irányban. A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladók pár hónapot tudnak elviselni ilyen sugárözönben.

A fenti kísérlet igazolja, hogy a mobilok is egy kis mikrosütőként hatnak ránk, mivel termovíziós felvételek igazolják, hogy egy rövid mobilozás is mennyire felmelegíti a microhatás miatt az agyat. Az agyat védi legjobban a természet, vagy a Teremtő, mivel a koponya egy erős csontburokban agyvízbe van „ágyazva”. A mobilt használók a fej, illetve az agy egyik leggyengébb pontján a füljáraton keresztül „mikrózzák” az agyukat.



A mikrohullámú sütők egyre nagyobb elterjedése indokolná, hogy a tudomány feltegye a kérdést: Milyen hatással van a mikrohullámmal kezelt élelmiszer az emberi szervezetre, amelyet közvetlen besugárzás ér. A mikrohullámú spektrum részben a rádióhullámok, részben az infravörös hullámok területére nyúlik át. Arról átfogó irodalom, szakértői véleményezés áll rendelkezésre, hogy milyen hatást gyakorol az élő szervezetre a mikrohulámmal történő közvetlen besugárzás!! Sokat köszönhetünk e témában egy magyar kutatóorvosnak Prof.dr. Varga Andrásnak a heidelbergi orvosegyetem kutató-egyetemi tanárának, aki mellesleg villamosmérnöki diplomát is szerzett és ezen szakmájában is doktorált. Általa és több más neves kutató által is igazolt, hogy a mikrohullám romboló hatással van a sejtmembrán (sejtfal-hártya) károsodásától, az anareob légzés (oxigén jelenléte nélküli közegben) megsérülésén át a megzavart sejtosztódásig, a leukémiáig (fehérvérűség) és a genetikai (örökléstan) változásokig !! Sajnos csak csodálkozni lehet, hogy a mikrohullám helyébe miért nem lépett, már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika ( a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az elektromágneses erőtér miatt). Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt, gáztűzhely, Nap-energia, geotermikus energia, gőz, stb) jó!



A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon gyors rezgésre kényszeríti –stresszhatásnak teszi ki--, s ennek következtében súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít, az energiát súrlódási hővé alakítva át. Mivel a természetben található anyagok közül a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, hogy milyen hatást gyakorol rájuk ez a rezgés. Azt, hogy a vízmolekula hogyan reagál a körülötte lévő elektroszmogra, mikrohullámra külön fejezetet érdemelne. Ezért javasolom elolvasni Dr. Masari Emoto japán kutató: „ A víz üzenete” és „A víz rejtett bölcsessége” című, magyarul is megjelent könyveit. Tehát nemcsak a mikrohullám, hanem az elektroszmog is tönkreteszi a táplálékok víz struktúráját és molekula szerkezetét. Víz bázisú a Világegyetem, s az élő szervezetek átlag 70 %-a is vízből áll, s ugyanez igaz a táplálék-alapanyagainkra is.



A mikrohullám termikus (hő hatására létrejövő) hatása mellett atermikus (hőváltozás nélküli) hatással is rendelkezik, amelyre mindeddig hivatalosan kevés figyelmet fordítottak. Ám mindkét hatás-mechanizmust, a közös romboló hatást kell vizsgálnunk. A mikrohullám sejtmembrán változtató hatását a géntechnológiában használják, hogy hozzájussanak a génekhez, amelyek így mesterségesen megváltoztathatók. A folyamatos stresszhatás, így a mikrohullámzás is, arra kényszeríti a sejtet, hogy átálljon nagyobb légzésre, melynek során ugyanúgy H2O2 és CO, azaz sejtmérgek keletkeznek, mint ahogy a rákos sejtekben is kimutathatóak ezek a sejtmérgek. Ezért is olyan veszélyes a mikrohullámú sütőben bent és az onnan kijutó sugárzás.



Bár sugár-hullámértékek minden országban léteznek, a készülékek soha nem zárnak tökéletesen (mobiltelefonos kísérlet is igazolja!) és a használat során a szigetelésük csak romlik és nem javul..

A mikrohullámok – amelyek a mesterséges radioaktivitásal együtt az elektroszmog fő, kiváltó okai- minden élő szervezet természetes funkcióit befolyásolják. Hatnak a bőrre, a szemre, a besugárzott levegő útján a tüdőre és a sugárkezelt ételek italok miatt az egész szervezetünkre. A sugárzás keltette elektromágneses rezgésen, a szemen keresztül megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését. Ezek az elváltozások a vérképben is megjelennek. A vércsepp-analízis is tökéletesen igazolja a leírtakat. A mikrohullámú sütőbe helyezett ételek molekuláit ugyanúgy megváltoztatják a hullámok, mint az élő szervezetét. A degenerált molekulákat elfogyasztó ember és állat előbb-utóbb maga is degenerálódik. Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a molekula, azaz a hőfejlődés nem áll le. Az ilyen ételt kivülről nem érezni túl forrónak, de belül még a kivétel után percekig emelkedik a hőmérséklete, s ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban

stb.

A készülék 1-10 Gigahertz sugárzásán belül a 2450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat és olyan vegyületek maradandó kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok piaca. Az összefüggések láncolatai ma már jól áttekinthetőek a biológiában és az elektrotechnikában egyaránt járatos átlagembereknek is. Ez a sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is hordozójává és forrásává válik a sugárzásnak!! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminokak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak., azaz az egész táplálék-szerkezet komoly, természetellenes elváltozáson megy át. Érdemes lenne megvizsgálni az AM Micro hiradástechnikai láncolat egészségkárosító hatásait is, mivel ezek koncentráltan irányított sugárnyalábokkal dolgoznak. A madarak elkerülik az ilyen veszélyforrásokat, mert az ő érzékelő rendszerüket nem tompította el az a sok elektrotechnikai ártalom, mint az emberekét, akik nem érzik meg a veszélyzónákat., kivéve a radiesztéziával foglalkozókat.



A mai ártó hatásokat vizsgáló módszerek azon alapulnak, hogy különféle, a mindennapjainkban használt tápanyagokat hagyományos és mikrohullámos módon elkészítenek és ezek után vizsgálják a vér bizonyos paramétereit. Önkéntes kísérleti személyektől vett mintákban Svájcban, 1989 augusztusában és szeptemberében végzett kísérlet részletei a következők:

A mikrohullámú sütőben felforralt tej lényeges elváltozásokat mutatott, megemelkedett a savasságának foka, megváltozott a tejzsiradékok struktúrája (sejt szövetszerkezete), csökkent a folsavtartalma,, s növekedett az élettani szempontból igen kedvezőtlen nem fehérjenitrogén aránya.

A vizsgálati alanyok a mikrohullámos étel fogyasztás utáni vérparaméter értékei valamennyi esetben a normál érték alsó határán helyezkedtek el, s ha egymást követő napok során ilyen ételeket fogyasztottak, akkor már hematológiai ( vértudomány ágazat) szakkifejezéssel élve az eredmények anémiás (vörösvértestek számának csökkenése) diszpozíciókat ( betegségre való hajlam) mutattak. Egy hónapig így tápláltaknál már jelentős koleszterinszint növekedést is tapasztaltak. A vércsepp analízis (vérkristály analízis) során jól igazolható volt a vértestek degenerációjának egyre nagyobb foka, valamint az agglutináció(vérlemezkék összetapadása).



Ha a Kedves Olvasó tudatos vásárló és tudatos fogyasztó, akkor nem tévesztheti meg az az óriási reklámözön, ami nap mint nap zúdul ránk a médiákból, plakátokról. Minden új dolog, ami bekerül a mindennapjainkba óvatosságra kell, hogy intsen bennünket. Mindig, mindent a természet oldaláról kell megvizsgálni és ami élettani szempontból nem természetes, azt el kell vetni. Mi tudatos vásárlók tudjuk csak megváltoztatni a kereskedőket, s a gyártókat. Ha a legnagyobb reklámdömping ellenére sem fogjuk vásárolni a mikrohullámú sütőket, akkor azok ott fognak porosodni a boltok és gyártók raktáraiban, s végül az eladhatatlanná vált termékek gyártásával le fognak állni. Az utolsó daraboktól úgy fognak megszabadulni, hogy nagyobb értékű vásárlásnál ingyen fogják adni a vevőknek, csakhogy megszabaduljanak a felhalmozódott készletektől. Addig pedig még sok neves szakember fogja nekünk áltudományos tényekkel”bizonyítani”, hogy bátran használjunk csak mikrosütőt, mert megkönnyíti a mindennapjainkat. Nekem attól könnyebbek a mindennapjaim, hogy nincs mikrosütőm.



Várhegyi László

mérnök radiesztéta

életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta

a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos

Egyesületének tagja
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Szilvi, köszi!
Még nem értem a végére, de elborzadtam. :cry:
Asszem, mi is likvidáljuk.

Nem tudjátok, hova lehet ezeket a házt. gépeket elvinni?

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Elektromos malmot mire használjátok? Még nem is hallottam ilyenről... :oops:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Férjem elolvasta a mikros cikket és jó magasra feltette a konyhában a mikronkat, nehogy kísértésbe essünk :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Koszi, Szilvi. Hat eddig se voltam oda a mikroert, de mostmar szuper sebesseggel otletelek, hogy hogy tudna a ferjem megmelegiteni az ebedjet a munkahelyen. Bar ezek szerint a mikro akkor is art, ha nem is foznek benne. Gondolom, a munkahelyen nem fogjak emiatt kidobni:(

Biobaba
biobaba
 
 


sziasztok!

végre belejöttem a kenyérsütésbe! (sajnos a malom, még nincs meg..., hja, iszonyat drága!)
no, de a sütés már nagyon megy. mindig teszek bele 3 féle magot (len, szezám, napraforgó), a kenyérsütő megdagasztja és keleszti, aztán a sütőben sütöm meg, mert valahogy úgy annyira szuper lesz. a kenyérsütmben vagy behorpad, vagy keményre sül. a párom a graham liszteset szereti, én meg mindegyiket, a legjobban a tönkölyliszteset. úgy látom, a rozskenyér a "legnehezebb" tésztájú, az nem mindig esik jól, nagyon laktat! de nagyon szeretjük!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Sziasztok!

Biobaba, az jutott eszembe, hogy kemping gazfözöt is hasznalhatna a férjed. Nekünk van, stabil és siman lehet rajta kajat melegiteni. A palack mini, de sokaig birja (és van nagyobb palack is azt hiszem). Viszont nem emlékszem ujratölthetös-e (el van asva a pincében, nem tudom megnézni).
Es pici, tehat kis helyen elfér.

Mikronk szerencsére nincs, nem is volt és nem is lesz, mindig gyanus volt... :(
Szilvi, köszi a cikket, van mit tovabbküldeni :)!

Piritos vaslapon jo ötlet a tanyan is igy csinaljuk, nem is értem, miért nem jutott eszembe, h itt is ugy lehetne piritani! Utaljuk a kenyérpiritost, meg is beszéltük, h lepasszoljuk (mindig beakad a kenyér és fel kell boritani az egészet :x ). A vaslappal vigyazni kell, h ne égjen oda a kenyér. Ugy emlékszem sik-suk megbarnul/feketedik a széle.

Orsi ne szomorkodj a sütö miatt! nemrég olvastam, h nem igazan egészséges, mert nagyon magas hömérsékleten fö/sül benne a kaja. Ha nem muszalj, probalom mellözni.

Nekem a kedvenc haztartasi gépem a mosogatogép :oops: Nagyon utalok mosogatni, nagyon halas vagyok neki!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sara, koszi a tippet. Van ilyen gazfozonk:) Nem valoszinu, h engednek a munkahelyen hasznalni. Igazabol van a konyhaban egy normalis tuzhelyuk, csak nincs bekotve, mondvan, hogy tuzveszelyes:(
biobaba
 
 


Livi!

Kérhetnék Tőled kenyérreceptet?
Szeretnénk újra mi magunk sütni a kenyerünket, de eddig kétfélét csináltunk a kenyérsütőben és elég uncsi volt. Várnám a bevált recepteket a receptek-tudatos táplálkozás általam nyitott topicban.

KÖszi!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Livi!

Kérhetnék Tőled kenyérreceptet?
Szeretnénk újra mi magunk sütni a kenyerünket, de eddig kétfélét csináltunk a kenyérsütőben és elég uncsi volt. Várnám a bevált recepteket a receptek-tudatos táplálkozás általam nyitott topicban.

KÖszi!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75
 
 


Kedves mikro mellőző anyák!

Ugye a mobiltelefonjaitokat is kidobtátok már??? Ne késlekedjetek!!!

Ildi
pildi
 
 


Szilvi, a cikked szerint a vízforraló is káros, hiszen elektromos alapon működik az is. Azt mért használod? A cikked szerint sokkal egészgésebb tűzhelyen forralni fel a vizet. :?:

Ildi
pildi
 
 


Ildi,
kértek tőlem egy cikket, bekopiztam. Nem én írtam. Nem ez a bibliám.

Azért a mikrohullám TELJESEN más kategória, mint a vízforraló. Kár, hogy ez neked nem jött le a cikkből.

Mondd, Ildi, őszintén, szükség volt erre?! Most jobb?????

:roll:
Egy ismeretlentől fel sem venném, tőled meglep.
h_szilvi
 
 


Szilvi, nem, nem jobb, és tudom, hogy úgyse hat rátok, csak vmi kapcsán idekeveredtem, és szokszer nem tudtam megállni. Amúgy nem azt mondtam, hogy a vízforraló uaz, mint a mikró, hanem azt, ohyg az általad idézett cikk minden elektoromos melegítő eszközt károsnak talál, azaz eszerint a vízforraló is káros. A mobiltelefonról meg nem termgyógyász körökben is erősen gyanusított, hogy káros.
A mikrót nem kezdem el megmenteni, van egy kommentezett verzióm a cikkhez, de nem is teszem be ide, mert nem célom, úgyse tudnálak meggyőzni vele sem téged, sem a többieket. Csak szerintem legyetek következetesek, ha elfogadjátok ezt az érvelést, fogadjátok el benne a többit is, a vízforralótól a mobiltelefonig!
Egyébiránt nem gyártok-árulok mikrót, szóval nekem aztán tök mindegy, hogy ki miben melegít :wink:

Ildi
pildi
 
 


Ildi, mivel én hozakodtam elő a háztartási gép témakörrel éspedig éppen a mikro kapcsán, nem állom meg, hogy ne reagáljak. Engem az lepett meg, amikor tönkrement a mikronk, hogy mennyire jól megvagyunk nélküle, és elgndolkodtam, hogy tényleg szükség van-e ennyi ketyerére, mint ami körülvesz minket. Azt nem hszem, hogy a mikro lenne a főgonosz, és az felel az agydaganattól kezdve a meddőségen át mindenért, és ha majd egyszer nagyon hiányozni fog, tutira veszek egyet megint.

Amúgy ha már a riogatásnál tartunk: tudtátok, hogy minden esetben, amikor valamilyen szerves anyag nem tökéletesen ég el (vagyis kb mindig) policiklusos aromás vegyületek egész sora keletkezik, amik közül nem egy bizonyitottan rákkeltő. Ez a szabad tűz veszélye. Na meg a füstölésé.

még egy gép érdekelne: a porszivó. a pasik a családban ki nem állhatják...

o
orsko
 
 


Szia Ildi, ha van kommentezett verziod a cikkhez, akkor inkabb az a tiszta, ha beteszed ide. Legalabb a kommenteket. Ez nem egy szekta, ahol olyanok vannak, akiket nem erdekel masok velemenye. Szoval aki a-t mond...
biobaba
 
 


Mindjárt elolvasom a cikket, még nem volt rá időm. Nem tudom, mit ír, de nekem sokkal jobb érzés tűzön melegíteni, mint elektromosan. Ezt már egy korábbi hozzászólásomban is említettem (jan.23.). Nem tudnám feltétlenül racionálisan megindokolni, egyszerűen úgy jobb szeretem, érzek közte különbséget. Meglepő, hogy milyen apró dolgok számítanak. Írok egy példát, hátha érdekes itt: (ha nem, bocs)
Olvastam még régebben egy kásareceptet. Azt írta, pirítsam meg olajon a gabonát (pehely/töret), öntsem fel vízzel, tegyem főzőkosárba (ez gyakorlatilag egy dunszt) és álljon benne egész éjjel. Reggelre kész a finom meleg kása. Háááát... gondoltam, nincs főzőkosaram, meghát egyszerűbb, ha reggel megpirítom, majd készre főzöm. Megcsináltam így, szerettük, nagyon finom. Nemrég kipróbáltam az eredeti recept szerint. A különbség az eljárásban kicsi: lassan puhul, vagy gyorsan. Az eredmény fantasztikus! Szinte egy más étel! Sokkal finomabb. Meggyőződésem, hogy minden hat: a tűz is és az elektromosság is, meg minden.
Még mielőtt elolvasnám a cikket, elárulom, hogy a családunkban senkinek nincs mobiltelefonja.
Ildi! Pontosan mi háborít fel ennyire a cikkben? (Mire válaszolsz elolvasom. :))

Kenyérreceptemet felrakom a receptes topicba, amint hozzájutok.

hordozo
 
 


Van a cikkben rengeteg pontatlanság, komolytalan dolog (kezdve ott, hogy nem a sejteket rezegteti a mikrohullám, hanem csak a molekulákat, folytatva a vízmolekulával, ami egy nagyon stabil molekula, legfeljebb ha rendeződnének a vízmolekulák vmiféle kristályrácsba- aminek létezését még eddig senkinek sem sikerült bizonyítania- arra lehetne hatással a rezgés, de arra minden más, a hagyományos melegítés is!.). De nem szándékom győzködni a mikró mellett. És komolyan gondolom, hogy a mobiltelefon is káros lehet, jó eséllyel sokkal károsabb, mint a mikró (nagyobb sugárzást jelent és közelebbről).

Ildi
pildi
 
 


Akkor a nagy érdeklődésre való tekintettel: :lol:


Az egész cikkben hemzsegnek az olyan kijelentések, amelyekre semmilyen bizonyíték nincsen.

-"bioterrorista karrier"
-elfogulatlan cikk :-))

-"mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat"
-->csak a molekulákat

-" elektromos sütő főző-edényben készült étel esetében a vízmolekulák szerkezete és struktúrája megváltozik"
-->nem változik meg, a molekulák szerkezetét nem tudja megváltoztatni

-" mikrohullámú sütőbe a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak"
-->nem jobban mint egyébként

-" A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a leggyengébb a szervezetén belül az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor az előbb utóbb daganatos beteggé „eszi” magát. "
--->
daganatos betegségeket a szabadgyökökhöz lehet kötni ha valamihez, azt viszont mikró nem tud csinálni, nem tud ekkora energiát csinálni (nagy energiát nagy térfogatban csinál a mikro, koncentráltan kicsit nem tud) uv, röntgen tudja csak széttörni a kémiai kötéseketi.
És még ha lenne is a kajában szabadgyök, akkor sem biztos, hogy eljutna a sejtjeidig. Ennél jóval több szabadgyök jön létre a sejten belüli oxidációs folyamatoktól.

-"Régebben alig volt rákos beteg gyermek, ma pedig már a kórházakban sajnos vannak gyermekrák osztályok is"
-->kissé erős ezt pont a mikróra fogni! azért bőven van egy csomó olyan tényező, ami növeli a rák előfordulását, szennyezések, nehézfémek, uv sugárzás megnövekedése stb.

A TBC-s fejtegetés: tipikus hoax jelenség, beletesz valamit, ami igaz, és figyelemfelkeltő, csak épp semmi köze az alapkérdéshez.

-"a természet ÖRÖK"
-->csak épp örökké változik

-"Svájcban, Franciaországban és még több országban is tilos reklámozni a mikrohullámú sütőket!!! "
-->sőt, manapság már a rezsót sem reklámozzák!


A tanulmányról: tudja valaki közületek, hogy ez milyen rangú folyóirat, mennyire komoly a tanulmány??? Hazai viszonyok között simán tudod, hogy a kurucinfon megjelent cikk, vagy épp a blikkben levő mennyire vehető komolynak...


-"Épp ezért szabtak meg bizonyos határértékeket"
-->határértékek mindenfajta sugárzásra vannak, például, hogy ha a tűzhelyből jövő hősugárzás egy bizonyos értéket meghalad, akkor megégeti a kezünket.


8 emberen végzett tanulmány. na ne máááááá nulla!
2 napig fogyasztották az egy adott módon előkezelt ételt és utána komoly változásokat ki tudtak mutatni? Akkor én már rég meghaltam, mert 15 éve minden reggel mikróban melegített tejből készült kakaót iszom.

-"A fényérzékeny baktériumokkal pedig azt is megállapították, hogy a mikrohullámú energia a táplálék útján továbbadódik az emberi szervezetnek."
??? aha, biztos... Ez akkora marhaság, hogy már kitalálni is nehéz, hogy mi lehet mögötte. Az egyetlen ami úgy fölmerülhet, az az, hogy amikor mikróval melegített ételt eszel, ennek hatására változni, puszulni? kezdenek a beleidben a fényérzékeny baktériumok. Az "eltárolt mikrohullámú energia" miatt. Ilyen nincs. Nemcsak azért mert a táplálék nem tárol mikrohullámú energiát, de azért sem, mert hogy ha egy baktérium fényérzékeny, akkor nem az 5 nagyságrenddel kisebb energiájú mikrohullámú fotonokra érzékeny. Ha bárki bármilyen elképzelhető forgatókönyvet tud a fenti idézetre, írja meg! (ezt végigröhögtük, amikor próbáltuk megfogalmazni)

-"a pacemakert (beépített szívritmus szabályzó) viselő emberek a mikrosütő 10 m-es körzetében rosszul lesznek, majd összesnek, ha bekapcsolják a közelükben a mikrót."
-->tipikus túlzás, rákerestünk guglival, annyit találtunk, hogy mikrók őskorában volt egy halvány esély, hogy problémát okozzon a közvetlenül mellette levő pacemakernek, de nem olyat, hogy összeessen a gazdája. És nem 10 méterre!

-a telefonos kísérletekkel kapcsolatban: egy telefon kb. 9-12 nagyságrenddel kisebb teljesítményt tud venni, mint amennyin ad. Tehát ha a fejedhez rakod a mobilt, akkor nagyjából 1W-ot sugárzol a fejedbe, ennek miliárdod része sem kell ahhoz, hogy csörögni tudjon a mikró belsejében. Ha miliomod részre csillapít a mikró árnyékolása, akkor még minden további nélkül vesz odabent a telefon, viszont a mikróból kijövő teljesítmény ezredakkora, mint amit egy adó mobiltelefon sugároz!
A mikrókból kijövő sugárzásra a szabvány határérték 0,2 mW/négyzetcm, tehát 5000-szer nagyobb sugárzást kaphatsz, ha a füledhez teszed a mobilt, mint ha a füledhez teszed a mikrót. Távolabb persze sokkal kisebb a teljesítmény.

mobil káros hatásával vhogy az egy bekezdésen túl nem foglalkozik a cikk, pedig, pedig...

-"Faraday-elv szerint megvédhetjük magunkat a szomszédok mikróitól"
-ha mindenki becsukja a mikró ajtaját,mivel a mikrósütő egy Faraday-kalitka

-"A gyorsétkezdék eladói naponta akár többször is használják a mikrót a vevő kívánsága miatt. Eddig egy olyan eladóval találkoztam, aki két évet bírt ki egy ilyen helyen, de betegállományba került leukémia miatt, a többi eladók pár hónapot tudnak elviselni ilyen sugárözönben. "
-->én meg ismerek olyanokat, akik évtizedek óta foglalkoznak hamburger stb eladással, mikróban melegítve, és még mindig csinálják, elfelejtettek meghalni leukémiában...

-"a füljáraton keresztül „mikrózzák” az agyukat."
-az elektormágneses sugárzásnak nem kell a füljárat, hogy be tudjon menni a fejedbe


-"sajnos csak csodálkozni lehet, hogy a mikrohullám helyébe miért nem lépett, már egy új, a természettel nagyobb harmóniában lévő technika ( a kerámia főzőlap sem harmonizál, az elektroszmog és az elektromágneses erőtér miatt). Csak a természetes hővel való melegítés (sparhelt, gáztűzhely, Nap-energia, geotermikus energia, gőz, stb) jó!
"
-írni kéne már egy cikket, ősember idejében lévőt, amely megmagyarázza, hogy milyen káros a tűz hatása!!!!!!:-)))

-"A mesterségesen előállított mikrohullám a molekulákat nagyon gyors rezgésre kényszeríti –stresszhatásnak teszi ki--, s ennek következtében súrlódási energia keletkezik. A hagyományos melegítési eljárásokkal ellentétben, ahol a hő kívülről hatol befelé, a mikrohullám belülről melegít, az energiát súrlódási hővé alakítva át."
-->1. mesterséges mikrohullám ugyanolyan hatású, mint a természetes mikrohullám.
2. a hő minden formájában rezgés. Mikrohullám mozgásba hozza a vÍzmolekulákat, fölfűti őket, és ezt a hőt adják ők tovább a környezetüknek. Ugyanolyan hőterjedéssel, mint ami bármilyen más melegítés esetén történik.
3.Nem belülről melegít a mikró sem, hanem néhány cm a behatolási mélység, ugyanúgy sugárzási hő van a grillnél vagy tűznél is, csak ott néhány mmre hatol csak be a sugárzási energia.



-" Mivel a természetben található anyagok közül a vízmolekula reagál a legérzékenyebben a mikrohullámra, elképzelhető, hogy milyen hatást gyakorol rájuk ez a rezgés"
-->vízmolekulával nem történik semmi!! Vízmolekula egy nagyon stabil vmi, egy kis görcs, olyan, mint ha egy követ rázogatnál a kezedben, a szerkezete nem tud változni!
Ha a víznek lenne kristáystruktúrája (lásd homeo, biorezonancia), azon sok elmélet alapul, csak éppen ezt még semmi-senki nem tudta bebizonyítani, hogy lenne! Az ilyen szerkezetet meg lehetne változtatni, de ezt a sima melegítés is megváltoztatná!!! Magát a molekulát komolyabb módon, pl röntgensugárzással lehetne csak megváltoztatni.

-"Víz bázisú a Világegyetem"
-tudtommal a víz hidrogénből és oxigénből áll, és bár a hidrogén valóban elég gyakori a Világegyetemben, az oxigén meglehetősen ritkának számít. Víz pedig nem csak úgy általában a Világegyetemben, de még a legtöbb bolygó felszínén sem található.

-"A mikrohullám sejtmembrán változtató hatását a géntechnológiában használják,..."
-->ja, meg a borszeszégőt is használják a kémiában, meg a biológiában

-" a mesterséges radioaktivitásal együtt az elektroszmog fő, kiváltó okai"
-->a radioaktivitásnak csak annyi köze van az elektroszmoghoz, hogy az atomerőműben termelt elektromos energiát használhatjuk elektroszmog keltésére

-" a besugárzott levegő"
--> :shock: Most már a levegő is...??

-"sugárzás keltette elektromágneses rezgésen, a szemen keresztül megzavarják a belső elválasztású mirigyek működését"
-->ilyen tényleg van, a fény hatással van a belső elválasztású mirigyekre, na de a mikrohullám?

-" Ráadásul a mikrohullámok keltette rezgés nem áll le a mikrosütő kikapcsolásakor, hanem a víztartalomtól függő csillapodással még tovább rezeg, tovább súrlódik a molekula, azaz a hőfejlődés nem áll le. Az ilyen ételt kivülről nem érezni túl forrónak, de belül még a kivétel után percekig emelkedik a hőmérséklete, s ezáltal fekélyesedést idéz elő az emésztőcsatornában, gyomorban "
--> Ha valaki ezt tényleg meg tudná valósítani (mikrohullámú energia tárolása), miliárdokat kereshetne vele! :lol: Mellesleg itt az energiamegmaradással is bajok vannak. (eneriga keletkezik a mikró kikapcsolása után???) Javasolt kísérlet: melegíts vmit a mikróban és figyeld meg, hogy felforrósodik, miután kivetted! Homogén anyag melegítése esetén a belseje sosem lehet melegebb, mint a külseje volt legforróbb pillanatában.

-"A készülék 1-10 Gigahertz sugárzásán belül a 2450 MHz tartományba eső sugárzása leépíti a molekulastruktúrákat és olyan vegyületek maradandó kialakulását segíti elő, amelyeket a jelenlegi tudomány alig ismer, vagy ismer, de nem publikál, mert akkor összeomlana a mikrosütők és a mobiltelefonok piaca."
-->nem tud molekulastruktúrát megváltoztatni, akkor tud, ha nagyon(elég) magas hőmérsékletre felhevíti, de ugyanazt megteszi a sima melegítés is.
Amúgy meg ez a 1-10GHz duma is jelzi a humbugot, a mikrosütő nem 1-10GHz tartományban sugároz, hanem egy db frekin, a 2450-en (ami megintcsak nem tartomány). Ezek jól példázzák a szöveg komolytalanságát.

-"sugárzás úgy indukálja az ételt"
-->indukálja, vagyis kelti, létrehozza az ételt

-"óriási reklámözön"
--> te láttál már mikró reklámot??

- a cikk végére odaírja azt a megjegyzést, hogy aki nem ért egyet vele, az hazudik vagy csal, ilyet tudományos cikkekben nem szokás írni

-"a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja"
-->biztos vannak ott is komoly emberek ...

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?