Én anyai ágon hajdúsági parasztszármazék vagyok, sajnos saját tapasztalatokat is szereztem a liba- és kacsatömésről (mármint nem én tömtem, de végig kellett néznem nem egyszer gyerekkoromban, zokogva-visítva), nos, a kézi tömés is borzasztó, az állat fuldoklik és halálfélelme van, úgyhgoy a magam részéről se liba- se kacsamáj nem jöhet számításba, mint élelem. És azt is tanúsíthatom, hogy az állattartókat egy pillanatig se érdekli, hgoy az állat szenved. CSak az számÍt, hgoy haszon legyen belőle. azt az állatot-növényt, ami már nem tud hasznot hozni, nem tartják tovább, le vele, ki vele! És biztopsan majd taléáltok pozitív példákat is, de én sajnos sok negatívot láttam, így nem vagyok már meggyőzhető többé...
ÉS bármennyire is együttérzek az állásukat elvesztő emberekkel, azt gondolom, hogy igenis számít, milyen munkával keresi az ember a kenyerét.
Sáfrány
olyan jó, hogy töprengsz ezen a munka dolgon, nagyon is idevalónak érzem és megerősít abban, amerre én tartok. Köszi!
Holnap pedig megyünk bicajozni a lezárt Andrássy útra (nem a CM-re, emrt kicsi gyerekkel ezt nem merem még bevállalni, csak úgy,
napközben, örömködni)
Biobaba
visszatérve a szappanfőzésre: nagymamám megerősített, hgoy csak keményfa hamujából lehet jó hamulúgot készíteni, tehát annak idején a mi hamunkból ezért nem lett sikerélmény. A nátronlúg egyébként a mai napig minden szappan alapanyaga, tehát a bioboltban kapható növényi szappanokat is ezzel készítik. Persze használnám én a finomabb megoldást, de hát itt a Garay téren ez nem járható út, majd ha nekem is lesz kertes háma kályhával