Szia Ági!
Én a most 5 éves nagoybbik lányomnál használtam a pórázt. Nálunk jól bevált, mert akkortl kezdtük el használni, amikor el kezdett járni. Így nem szakadt le a derekam és ö sem esett annyiszor orra, mint egyébként tette volna. Az emberek véleményével nemigen törödtem, de meg kell hogy mondjam, a tizenévesek poénkodtak rajta. Az ö véleményük meg pláne nem érdekelt, mert terhesként tölük kaptam talán a legkevesebb segítséget (ld. ülöhely átadása).
Egyébként Anyukám mondta, hogy 30 évvel ezelött ö is használt nálam "pórázt", de ez egy kendö volt tulajdonképpen, ami a bébipórázhoz hasonlóan szintén a két kar alatt volt átvezetve, és hátul összefogva. Szóval ez egyáltalán nem új találmány, csak sokan idegenkednek töle. Egyébként azért is praktikus, mert másodk kislányomnál nem póráz funkcióban használtuk ugyanezt a bébipórázt, hanem át lehet alakítani néhány kapocs segítségével és így babakocsi-hevederként müködik. Ö ugyanis roppant kényelmes baba volt, nem igazán akart sétálni, viszont a kocsiban való biztonságos megmaradáshoz ez nélkülözhetetlen volt. Volt olyan konkrét eset, amikor a "kiváló" fövárosi utak valamelyikén a babakocsi kis híján felborult, de a heveder megfogta a fejjel elörefelé zuhanó gyereket kb 2-3 centivel a föld felett. Szóval nekünk mindkét funkcióját tekintve bevált, most, hogy bármelyik nap megszülethet a harmadik babánk, azt hiszem, hogy hamarosan ismét használatba vesszük, csak még azt nem tudom, hogy mint pórázt, vagy mint hevedert.
Szerintem rá se ránts az átlagembereg véleményére akik megbélyegzésnek tekintik, és használd bátran, mert a saját életedet könnyíted meg vele!
Szia: Norcsi.