Szia Emese!
Hűha, nagyon rég jártam erre. Elég sok dolog történt az utolsó írásom óta. Kezdeném a legfontosabbal: dúla lettem!
Nagyszerű volt a tanfolyam. Márciusban pedig megyek a szoptatási tanácsadói tanfolyamra. Annyira összeillik ez a két dolog, úgy érzem el kell végeznem, hogy hatékonyan tudjak segíteni.
A korházzal most megy a kezdő köröm a bekerülésre. Ugyanis van egy 38 hetes kismama, aki felkért, hogy legyek vele. A dokija viszont csak 1 főt engedélyez. Így nem mehetek be. Szerencsére van egy nagy segítőm. Akinél szültem, nagyon rendes, és engedékeny. Segít nekem. Nála bemehetek szüléshez. Hétfőn behívott egy beszélgetésre, ahhol tisztázhatjuk a kórházi dolgokat. Akkor többet tudok mondani a kérdéseidre. Viszont saját tapasztalatból, és mivel egyre több kismama van a közelembe, így tudok segíteni már most.
Annyit azért mondok előre, hogy ennyi idő után rájöttem, hogy minden orvosfüggő. Én nem mondhatom meg, hogy kinél szülj, de egyet tudok csak, aki biztosan beengedi a dúlát, vár az oxitocinnal, burokrepesztéssel. Humánosan kezeli az aranyórát. A baba az 1. órát a mamával töltheti, megvárják a köldökzsinór elvágásánál, hogy ne pulzáljon. Apa vághatja el. Az 1. óra után 4 óra inkubátor, majd veled lehet. Délelőtt vizitre be kell vinni (kb. 1 óra), és este 9-ig lehet kinn. Reggel 5-kor kihozzák őket. A kedvesebb csecsemősök kihozzák éjszaka ha felébred. Sima szülésnél 3 napot kell bent lenni. Pótlást teával adnak.
De én azon vagyok - egyenlőre egyedül - , hogy mindezek jobbak legyenek. Szerencsére van aki hajlik efelé. De már látom nehéz dolgom lesz.
Ha jársz Szentesen szívesen látlak és mesélek. De addig is kérdezhetsz nyugodtan.
Amúgy a karácsony nagyon jól telt, a szilveszter kevésbé. Hasmenéssel és hányással feküdtünk itthon mindhárman.
Vanessza nagy zsivány, állandóan takarít, pakol, mos.
Na, eldugulok, mert nagyon hosszúra nyúltam. Várom jelentkezésed!