Szanita Első szüléskor kérdeztük Gasztonyit, hogy szerinte fogadjunk-e szülésznőt meg ilyenek, mondta, hogy ez nem az ő dolga. Mi akkor abban maradtunk, hogy az ügyeletes is tuti lelkiismeretes lesz, meg legalább biztos nem egy 12 órás műszak után esik be az én szülésemre. Erre rábólintott ő is. Szóval nem volt fogadott, viszont tök véletlen ugyanaz volt mindkétszer ügyeletben (Böszörményi Bea). Teljesen jól dolgoztak együtt, elég összeszokottak voltak. De a Gasztonyi nem viszi túlzásba a szülés közbeni jelenlétet, ha problémamentes vagy (mondjuk nekem nem is hiányzott). Azért a másodikat majdnem lekéste, mert olyan lassan haladtak a dolgok, hogy elment a rendelésére, aztán 5-6 órával később hirtelen begyorsultak és alig ért vissza a városon át
. Bejött, 10 perc múlva már rajtam volt Mesó
. De aztán volt dolga bőven, és igazából akkor is volt rá szükségem, úgyhogy utólag „ledolgozott” egy szülésnyi időt
Sárgarózsa Én nem éltem meg tragikusnak a repedést. Főleg, mivel első gyereknél nem a gát repedt, hanem a hüvely, arra meg csinálhatsz bármit. Én macerásabbnak éreztem volna bármi elő-izgulós-felkészülést. Nekem azt mondták többen is (szülésznők is), hogy a szövetek tágulása sokkal inkább egyéni adottság, mint felkészülés eredménye. A kismamák igénylik az érzést, hogy mindent megtettek, amit lehet, erre meg egy egész iparág épül (krémek, olajok stb.). Nekem mindkét lány amint kitágult a méhszáj rögtön jött is ki, így nem volt ideje tágulni a szöveteknek (Szaffi a második, Mesó az első tolásra megvolt). Mesónál végig repedt minden, ami csak tud, szóltak is, nehogy még egyet nyomjak, így is elég gyors a kitolás (bezzeg az előtte levő 12 óra nem volt az
). Mindezzel együtt teljesen jól gyógyultam és egyáltalán nem éltem meg tragikusan (oké, másodszor altatva varrtak
). Az intim tornát bizti a szülés-gát összefüggés miatt mondta a doki? Nem vizelettartási gondokat akar megelőzni? (Szaffinál pár napig vesződtem ezzel, Mesónál egyáltalán nem
).
Első gyereknél a kórházban összefutott apa a dokival, akkor fizetet, második gyereknél a hathetes (ami 8 hetes lett) kontrollon adtam a borítékot. Általában egy terhesgondozási vizsgálat 10xesét adják (ez pesti tarifa, Borsodban olcsóbb
). Szülésznőnek, ahogy a szobatársaim mondták 30 körül szoktak adni. Gondolom, ez függ attól is, mennyire voltál problémás (én a műtét miatt most adtam).
Szülésfelkészítőt nem muszáj egy turnusban csinálni, nekünk is úgy jött ki, hogy az egyik turnus végén és a következő elején voltunk (összesen 3x). Mi is kicsit későn kezdtünk bele, aztán jött a téli szünet stb. Második gyereknél persze erre már se idő, se igény nincs, de elsőre tényleg nagyon jó volt, apának kellettek az infók, nekem meg a megnyugtatás
.
Arra a teremre tényleg ráfér egy felújítás!
Alapítványi szobát programozott császárosoknak bizonyos dokik bizonyos összegért előre lefoglalják
. De ugye az Istvánban programozott császár csak nagyon indokolt esetben történik.