Sziasztok!
Eddig szep csendesen vegigolvastam a forumot
, de sajnalattal latom, hogy ujabban valoban nem annyira aktiv
.. Talan egy uj uzenet segit ezen
! Pedig nagyszeru forumnak tartom, es irjon mindenki hosszan ezutan is ha kerhetem
Mi meg ugyan nem kezdtunk el semmit intezni, de mar nem nagyon fog elteriteni semmi a szandekunktol, szoval talan itt az ideje kerdezni, megkoszonom a segitseget mindenkinek! A mi tortenetunk nem tulzottan izgalmas es viszonylag rovid is, tomoren a lenyeg:
magas prolaktin szint nalam (ahaaa, megvan, en vagyok az oka, kezeljuk!), nehany clostis ciklus 0 eredmeny,
ferj megvizsgal, rossz eredmeny (aha, akkor ez az oka, kezeljuk: lombik!), 3 fullextras lombik 0 eredmeny, a harmadikbol kiderult, rossz minoseguek a petesejtek (aha, megis en vagyok az oka, de ezt mar nem lehet kezelni...). Ez mondjuk kicsit meglepett 27 evesen amikor akar meg vigan petesejt donor is lehetnek, dehat ez van.
Ahogy olvastam a forumot feltunt (es bevallom kicsit fel is bosszantott) egy hozzaszolas, az a bizonyos "nincs lo jo a szamar is" hozzaallassal megvadolos. En igazan elkepedtem amilyen pozitivan mindenki fordult ehhez a hozzaszolashoz, le a kalappal, komolyan. Remelem nem veszitek tolakodasnak igy elsore, de egy dolgot meg hozzatennek mint sajat velemenyemet: Azt hiszem egy nonek az anyasag teljes egeszeben valo megelese az eletenek egyik celja. Mondhatni osztone. A varandossag es a szules ennek nagyon fontos pontjai az anya es a gyerek szamara. Az osszes erzelem szeretet ami az az alatt az ido alatt az anyukatol aramlik biztosan potolhatatlan. Ez nem a genetikarol szol... Onzessel es a fenti hozzaallassal vadolni barkit azert mert probalja megelni ezt a csodat mikozben esetleg mar orokbefogadasra jelentkezik szerintem hihetetlen szintu erzeketlenseg, es azt bizonyitja, hogy pont az aki azzal vadol, hogy ezek a nok nem ertik a gyermek csodajat stb o nem erti az egeszet. Ugyanez az oka annak, hogy altalaban az emberek minel fiatalabb babat szeretnenek orokbe fogadni: a lehetosegekhez kepest a kezdetektol mindent megadni a gyermekUKNEK!
Lenne nehany kerdesem is
Nehany dolgot sehol sem tudtam megtalalni az ugyintezessel kapcsolatban:
Arrol donteni KELL, hogy nyílt vagy titkos orokbefogadas legyen? Marmint nem lehet azt mondani, hogy ilyen idos baba/gyerek mindegy melyik modszerrel, hanem meg kell jelolni egyet es az lesz? Ezt is a legelso konzultacional kell eldonteni? (Bevallom kicsit frusztral ez, hogy nem is tudni az opciokat/kerdeseket, es gyakorlatilag ott helyben kell donteni. Jojo, talan nem veglegesen, de attol meg eleg stresszesnek hangzik... Vagy ez masnak nem okoz gondot..?
)
Amikor a gyerekrol kerdezgetnek ("kivansagmusor") akkor konkret betegsegeket sorolnak fel, pl pikkelysomor i/n, asztma i/n stb vagy csak ugy kb amiket lattam eddig, hogy korrigalhato vagy nem?
A harmadik pedig a testverek orokbefogadasarol lenne. Itt is olvastam errol, de nem tudok elkepzelni olyan elethelyzet ami oda vezethet, hogy egy ujszulott vagy kisbaba, es idosebb pareves testvere egyszerre keruljon orokbefogado szulokhoz. Ez altalaban nyilt vagy titkos uton zajlik? Azt nem tudom elkepzelni, hogy ha nyilt, es a nagyobb gyerek mondjuk intezetben vagy neveloszuloknel volt, tehat az anyukaja vagy nem mondott esetleg le rola, akkor a kisbabaval akit epp var miert tenne plane nyilt uton..? Ha titkos, akkor pedig azt nem tudom elkepzelni, hogy ujszulott/par honapos baba lenne a kisebbik testver. Persze elofordulhat ilyen de en ugy erzem nagyon ritka lehet... Aki ilyet jelolt be az talan tud errol nekem valamit mondani?
Az elozo hozzaszolassal kapcsolatban: Elment vegul barki erre a rendezvenyre? Nem vagyunk ugyan semmilyen kapcsolatban meg semmilyen szinten az orokbefogadassal, de en szivesen segitenek amiben tudok a szovetsegnek.
Rovid varakozast mindenkinek!