Szóval, itt vagyok!
Bálint baba ma 3 hetes és 3 napos! a várt napon, július 30-án született, hajnali 3 órakor. a részletek...
Időzitett kisbabánk szombaton bejelentkezett, de nem mentem sehova, igen rendszertelen fájások voltak azok, és hát más dolgunk is volt (ez ronda dolog, tudom). Vasárnap egyedül voltam, este már nem. úgy tíz után kicsit fájt a hasam, de én buta a déli pizzára gyanakodtam. tapasztalat: senki ne egyen be egy pizzát magányában a szülés közeledtével!!! éjfél körül némi hasmenés és deréktáji "fájdalmak" is jöttek, de annyira gyengék, hogy nem is szóltam Kálminak, csak egy óra körül. fél kettőkör hívtunk mentőt, pont össze szedtük magunk, mikor oda ért. Kálmi otthon maradt több okból is. jóslófájásokra gyanakodtunk, meg hát hogy jött volna haza. és jó is volt így. a mentős mérte: 2 percenként 20 másodperces fájások voltak, a fapados ülésen is simán elviselhetők. Ajkán papírmunka, stb... 2.20-kor vettek fel a kórházba, aztán nst-t tettek fel. utólak láttam a görbét, ha a maximum a 10 a fájások mérésénél, nekem ezek 5-ösök voltak, de gyakoriak. végre jött a doki. borotválás, vizsgálat, mogyogás. Tűt kér. Kérdem minek? Burkot repeszt. Összecsuktam a lábam, hogy azt MOST miért? a válasz: mert mindjárt eltűnik a méhszáj. Hát, sokkot kaptam. a burokrepesztés után még egy alhasi fájás, aztán a tolófájások érkeztek. lihegve átmentünk a szülőágyra - nem sok kedvem volt. némi cécó, aztán még két tolófájás, összesen 3 nyomás, és Bálint baba 3 óra 5 perckor előbújt. Kicsit a hasamra tették, a köldökzsinór nem engedte a mellemig, aztán elvitték mérni, stb... a csecsemős osztályra. ha apa ott van, akkor sem hozták volna vissza, inkubátorba dugják az újszülötteket. engem még 50 pecig varrt a doki, amit utáltam, de igen jól sikerült, aznap is már tudtam ülni. Németh Zsolt volt a doki, Hajni a szülésznő, de sok ismerkedésre nem volt idő, és nem is túl közvetlenek - dolgoznak.
Szóval, ennyi.
A kórházról "csak" jót tudok mondani. mindenhol lehet olyat találni, ami nem tetszik, ez természetes. kicsit régimódi, kicsit szoc.reál, de jól elláttak. a kaja nem szoptatós mamának való (borsófőzelék, karalábé leves). van 2 3 ágyas és 1 2ágyas rooming-in szoba, én 2 ágyasban voltam. Három óránként hozzák a babát, én kedd délután kértem már, hogy hagyják ott, volt is eredménye, aznap este 40-et evett. és: ezek után már éjjel is kihozták szopizni. amíg nincs tej, cumis üvegből vizet adnak a babáknak. én szerdán kértem egy poharat, és kaptam. szóval, csak szólni kell.
minden reggel van kezelés: fertőtlenítős lemosás a gát miatt. én nem vettem részt benn, inkább fürödtem. a varratom jól sikerült. a varratszedés sem fájt, egy volt. Másnak begyulladt, máshogy varrták neki, fájt is neki, sajnálom...
a csecsemős nővérek is aranyosak, de senki sem túl közvetlen.
pénteken jöhettünk haza. aki 9 óra után szült, az szombatig maradt.
6 hetes korra adnak ultrahang időpontot, de azt Tapolcán is elvégzik.
szóval, 3140 g-mal jött haza Bábi (ezt a becenevet a lányom találta), 3 hetesen 3960 g-ot nyom. a szoptatás jól megy, Bábi aranyos, sokat alszik. Képek rólunk: hagakalman.extra.hu úgy havonta lesz frissítve.
én ritkán tudok jönni géphez, azért csak írjatok!
Minden jót csajok!
Ágota