Sziasztok!
Köszönöm szépen a listát
Közben újfent résztvettem apukástól egy szerda esti előadáson és szülőszoba látogatáson, mindenkinek csak ajánlani tudom - biztos mindenkinek van kérdése
Lilly: mindent amit kérdeztél, az előkerül ezen a beszélgetésen, illetve a szülőszoba látogatáson. Néhány válasz onnan idézve
sem a beöntés, sem a borotválás nem kötelező. A szülésznők elmondják a beöntés lényegét, hogy ők mit javasolnak, de a döntés a tiéd. Nagyon kultúrált körülmények között adják, senki nem sürget, saját fürdőd-Wc-d van, amennyiben mellette döntesz.
A borotválás az aktuális divat miatt már nem jellemző. Gátmetszés nem kötelező, az orvos akkor vág, ha úgy ítéli meg, hogy repednél.
A szülőszobák jól felszereltek, a szülésznőkkel mindent meg lehet beszélni - kompromisszumkészek a pozíció, alternatív eszközök tekintetében is. Én láttam bordásfalat, kádat, labdát, szülőszéket, lehet zuhanyozni, sétálni. Engednek enni (szőlőcukor, csoki, apróbb falatok), inni, vihetsz zenét, sőt homeopátiás szerek adagolását illetően is segítőkészek a szülésznők.
Ezzel kapcsolatban olyan kérdésem lenne, hogy ti fogtok-e, használtok/tattok-e homeopátiás szereket szülés előtt, alatt, után (tágulás segítő, vérzéscsillapító, tejserkentő stb.) és mik a tapasztalatok?
Szép őszt nektek, jók legyetek!
Üdv: Böbebaba