SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne haragudjatok amiért így eltűntem!!!
A rossz idő miatt apa itthon volt, így egy csomó időt együtt töltöttünk, meg szervezgettünk pár dolgot, meg mit kell vegyünk majd...stb meg menni kell még szülés előtt apóshoz (szülinapja van 22-én) meg közben ők is voltak itt...stb.
Meg ugye Zsebi mandulagyulladás, majd bárányhimlő s ismét mandula, ugyhogy 4hét alatt 4napot ment oviba. S megmondom őszintén, vele, meg házimunka, és egyebekkel kellőképpen letompulok mire ideülhetnék és írhatnék.
Viszont jól megszívattam magam, mert olvashattam ám visszafelé!!!
Szoptatás, sérv, tápárak meg egy-két ilyen dolgohoz nem tudok hozzászólni, csak mert nem aktuális nálam, nem naprakész az infom. Viszont nekem gyerekkoromban minden sérvemet meg is műtőttek, 2-3évesen lágyéksérv. minden oldalit úgy akartam írni. De nem tudok róla semmit.
A tápok tuti drágák, a mi időnkben is az volt. A kajálást olvastam, hogy szinte Kvikin kívűl mindenki megszenvedi...hát nem irigyellek titeket, mert Zsebivel nálunk sem volt sok gond a bukáson kívűl. Viszont Csézjang jól írtad éjszaka nem hogy nem kell (elvileg) hanem tilos pelenkázni, kivéve átázás, vagy kaki esetén. Meg a leggyengébb fény kell, ha kell, legkevesebb mozgás, hang...stb. Hogy megtanulják, hogy csend, sötét, éjjel van, aludni kell. Nálunk bevált. Hamar aludtunk éjszaka (bár sokat hármasban
)
Olvastam a fejlődési mizériát...szerintem ne sokkoljátok magatokat ezen, manapság valóban annyira paráztatják az embert. Barátnőm (ápr.23-án szült) írta mennie kell hasi, koponya uh-ra, ortopédszűrésre, pedig semmi bajuk nem volt szüléskor sem, meg azóta sem...
mondom akkor minek? ő sem tudja, de menni kell. Viszont pl. az 1hós gyereknek beadták a 2hós oltást, mert annyira figyelt a gyerekorvos...szóval van káosz. Illetve hogy 6hetes korára, most péntekre, meg kellene fogja a tárgyakat, figyelmét le kell kösse. Vicclődtünk (ő is jó fej persze és veszi a lapot) mondom neki mára jelentést kérek, hogy megtartja e a rekesz ásványvízet.
Mert ugye azt nem írták, hogy milyen tárgyakat kell megtartson, csak hogy igenis tartania kell!!! Szóval jót kuncogtunk, de nemcsak az ásványvizes rekeszt, de még a csörgőt sem tartja...szóval valóban ez a fejlődés is egyéni, mint ahogy, nem minden nő 40.hétre szül, hanem jó esetben 37-42 hétig folyamatosan.
Lehet hogy nem teljesen jó hasonlat, de pl.ez jutott eszembe, vagy minthogy két 25 éves nő sem pont ugyanannyi centi, kilo és fizikai tudású, pl. Kvikivel majd egyidősek vagyunk, de vagy 50kilo legalább van köztünk, meg tuti pár centivel alacsonyabb is vagyok ő tud spárgázni (de mindenképp hajlékonyabb) valószínűleg én meg sosem fogok... ilyesmi.
Képek csudaszépek: Fruzsó, Hanna, Ricsi, remélem nem hagytam ki senkit. Nagyon aranyosak, szépek, gömbölyűek!!! Zabálnivalók!
BETTI ÜDVÖZÖLLEK én is! Örülök, hogy köztünk vagy! S ne csak olvasgatni tessék, hanem írni, ezt amúgy üzenem azoknak akik eddig még egyáltalán nem írtak, nyugodtan lehet csatlakozni. A többiek is örülnének gondolom. Több szem többet lát, több vélemény, info, egy csomó mindent meg lehet osztani és okosodni. Vagy okosítani
Szintvel ismeritek egymást vagy csak én értettem valamit félre?
Szinti te hol laksz pontosan?
És hibernia te is "csak" szülni jöttél haza? Mert részedről ez nekem újdonság, én azt hittem valamiért, hogy itt laksz. És megérte? Vagy miért? Mitől jobb, másabb? És hol éltek amúgy?
Ja Tünci! Bátor mennyi időre született? És a barátnőd babájáról emlékszem kérdeztem mi történt? Ha nem gond hogy írnál róluk pár sort?!
Amúgy valamelyik nap voltam egy régebbi munkahelyemen és ott egy volt kollegina mondta, hogy a volt főnökünk (imádtuk) most szült megint kisfia lett, 8-9hetes körül van (van egy 3-4éves lánya) de nem vették észre, hogy down kóros és otthagyja a kórházban. Nem tudom, hogy miért, vagy hogy s mint történtek a dolgok én meg azért zavarni nem akartam. Főleg nem most és nem ilyenekkel. Hogy ugyan mi volt hogy volt... Sajnálom nagyon.
BAbaetetés: én piaci cuccokat adtam mindig, az az egy-két szem valami mindig szép és jó legyen, amit babának adok, de a bébiétel nyilván nem mérgezett viszont én fél kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor adtam a gyereknek. Mindig frissen főztem, készítettem mindent.
Hasonfekvés: szinte kötelező volt hason fektetnem a gyereket, pedig utálta mint az állat. Nem is ment nagyon. Babakocsiban a levegőn, alvás közben. S akkor legalább ha arconhányta volna magát azt is észreveszem így nem fullad meg. Jó esetben.
Ti vezettek babanaplót? Vagy blogot vagy bármit a babáitokról?
Illetve lehet hülye kérdés, de készülök írni egy babakelengyelistát magamnak meg mi kell a kórházba listát... szívesen fogadok ötletet, hogy mi az ami tuti kellhet és mi az amit nem vennétek meg semmiképp?! Vagy ki miért milyet vesz bizonyos dolgokból. Természetesen ami már megvan azon nem fogok valószínűleg változtatni. De nem kizárt, hogy valami újabbra nyitott vagyok. Pl. a kórházba wcülöke papírt a barátnőmtől szedtem... én anno friss császárral kitakarítottam a budit és még így is tartottam magam rajta, félig guggoló pózban... bár elvileg nem az ülökétől leszünk bacisak, de jól hangzik ez a wcülöke papír, egy kis biztonságot nyújt.
Ja és hát doki: 840gramm volt Jázikám 1-jén. Tünde napon!!! BOLDOG NÉVNAPOT utólag is!!!! Semmi bajom azon kívűl, hogy majd szét szakadok ott lent a szeméremdomb,meg a kb.hvelynél, de felülről, belülről (remélem érthető voltam
) szóval miközben doki nézett mondtam ezt neki, majd ő közölte, hogy vagy nyitva a méhszáj, de nincs, vagy hát uh-on láttuk a gondot: a baba feje (a hátam felé néz) fent a kb. bal mellem alatt a popója a bal oldalam felé csücsös és az alsó lábszára rajta a méhszájamon, azaz térdel ott lent nekem, s rudgos a térdével és a lábaival, lábfejével is, valószínűleg ezért fáj, főleg üléskor, mert én nyomom őt, ő meg tiltakozik.
Azt el kell mondjam imádom ezt a dokit, tényleg jó humoros, és annyira lehet olvasni az arcáról (szerintem), meg nekem tökre őszintének,szókimondónak tűnik. Vérnyomit is mért: 169/133
mondja ne tegyem ezt, méri a másikon is és ott mutassak valami szimpit, mondtam ok csak izgulok és nevetett majd mondta: DE ENNYIRE?! tök jó fej. Ott már csak 140/103 volt.
Felírt gyógyszert. Meg tuti császár, mert szájába adtam a szavakat. Tehát a sima szülés arányát 0%ra redukáltuk 15%ról ötösével haladtunk lefelé. Kérdeztem a spinálról. Mondta, hogy mindent fogok érezni csak fájni nem fog
na hogy én ezt hogy élem majd túl?????????????????????????????????????
Meg a sterilizációt is kérdeztem, mondta szóljak majd. Mondom mikor? Hát műtét előtt!!!
A műtéti beleegyező aljára kell odabigyesztenem hogy kérem a sterilizálást, ő meg megcsinálja, ha már nyitva vagyok, s így nem kell fizetnem sem a tb-nek a műtétért. Nagyon jó. Mostmár csak azt kell kiötölnöm mennyit adjak neki, akár erre is várok ötleteket, de lehet ezt priviben kéne, csak a számot, nem akarom hogy neki kellemetlensége legyen ebből. Mert viszont 2műtétet intéz nekem egy füst alatt.
Ja és kérdés, hogy minden spirál hormont bocsájt ki vagy nem mind? Barátnőm szerint a 10éves hormonos, az 5éves nem!!! Mert ő azt akar. Ezen vitáztunk most hogy így van vagy úgy...!
Na most azt hiszem behoztam a lemaradásomat
Puszi nektek és a kicsi óriásoknak is!!!