Sziasztok!
Lili koszi a drukkokat! Megnyugtato hallani hogy "sozsak" cipeles mellett is minden rendben megy
Lehet hogy a kovetkezo sorokat sokan hulyesegnek fogjak tartani de nekunk ez bejott (es remelem hogy olvassak itt olyanok akiknek segiteni tudok vele)
Ezt egy emaiben foglaltam ossze es kuldtem el egy baratnomnek akiknek azota ikreik vannak
Ciklus elos feleben igyal Cickafark teat, ovulacio utan pedig Palastfu teat. En 3-4 napig nem ittam egyiket sem, amikor nem tudtam hogy mar van-e ovulacio v sincs. En ezeket a teakat csak a sikeres beulti alatt ittam, elozo beulteteseknel nem es szerintem ez is segitett.
Kezeles elott utauzgattunk, nagyon jol kikapcsolodtunk es finomakat es egeszsegeseket ettunk.
2010 Oktober 29-en volt a beultetesunk es mivelhogy fagyibabas volt en egyaltalan nem biztam benne es lelekben mar a friss stimulaciot terveztem.
A beultetes delutan volt, aznap es masnap pihentem, agyba fekudtem es csak pisilni/enni kelltem fel.
31-en hajnalban elutaztunk Zilahra, Erdelybe (kb. 500km) mindenszentekre......ott rokonlatogatas, maszkalas a temetobe, stb. Szoval lefoglaltam magamat, el is feledkeztem a beultetesrol
Estere annyira faradt voltam hogy csak beestem az agyba
Mindenkepp tudom ajanlani hogy probald lekotni magad valamivel amivel kikapcsolsz a tematol, nekem ez bejott (az elozo beulteteseknel mindig szamoltam a napokat)
A beultetes napjatol (igazandibol mar elotte kellett volna, de nem tettem) elkezdtem szedni a Femibion 800-as tablettat es a Magne B6-ot. Mondtam is a dokinak hogy a Magne B6-ot is szedem es mondta hogy nem szukseges, de artani nem art.
Amit nem vallottam be a dokinak az az hogy a beultetes utan nehany napig (csak este) szedtem baby Aszpirint (100mg). A Londoni beultetesem utan a klinika mondta hogy szedni kell a meh jobb verkeringese vegett es hat en gondoltam hogy ha ott felirtak akkor artani nem arthat.
Amire figyelj meg oda:
1/ az emeles, az elso nehany hetben kerulj mindent ami 2 kg-nal tobb
2/ a meleg.....az embriok nem szeretik a meleget. Ne furodj es zuhanyzasnal sem hasznalj meleg vizet, csak langyosat. Alvaskor ne melegits tul magad, ne izzadj le mert az nem jo.
En anno napkozben dupla bugyit vettem fel (Novemberben!) hogy ne fazzak fel, de nem hordtam harisnyat. Persze figyel oda hogy ne fazzal mert az sem jo, de probalj ugy oltozkodni hogy meleged se legyen.
(Igy zarojelben jegyzem meg mert nem dicsekedesre melto, de en a beultetes utan 2 napig nem zuhanyoztam)
3/ szagok/illatok.....az embriok nem szeretik a szagokat. Beulteteskor sem en sem a parom nem fujtuk be magunkat parfummel nehogy ne tetszen nekik
A bugyid ne legyen tele oblitovel, ne illatozzon. Szerintem az a legjobb ha abszolut nem raksz oblitot a mosogepbe.
4/ lepcsozes......(ezt en nem tartottam be, de allitolag fontos!) probalj ne sokat lepcsozni. Lepcsozeskor a meh ide-oda nyulik ahogyan rakod a labaidat es allitolag ez megneheziti a beagyazodast.
5/ Kaja......a Londoni klinika szerint sok (napi 0.5-1 liter) tejet kell inni a beagyazodas elott es utan. Rakerdeztem a dokinal erre a tejes dologra es azt mondta hogy szerinte hulyeseg, nincs semmi osszefugges a ketto kozott (na mindegy, azert en napi fel liter tejet megittam) A Kaali intezetbe az orzobe levo nover meg azt mondta hogy egyunk sok csirkehust... A lenyeg szerintem a sok Protein! A protein segiti a beagyazodast.
6/ Sok-sok-sok folyadek.....Igyal minnel tobb vizet! Napi 2-3 litert legalabb es probalj meg szobahomersekletu vizett inni. A nagyon hideg nem jo mert a viz gyorsan atfolyik a beleken es rogton a hugyholyagba kerul ami kozel van a meh-hez es megfazik a baba (enni lehet hideget mert az a beleken/gyomrok keresztul megy amire oda lekerul felmelegszik). A forro teat is keruld mert ugyanaz a helyzet all elo...kozel kerul a mehhez es felmelegiti az embriot, az pedig ismet nem jo.
7/ Meh verkeringest segito legzes.....A beagyazodas nagyban fugg a meh verkeringesetol. Ezt napkozben ugy tudod fokozni ha ugy veszed a levegot hogy a hasad megemelkedik/lecsokken (hasi legzes, nem a tudon keresztul). En kb. 10 mely levegot szivtam/kiengedtem es ezt eljatszottam napi kb. 4-szer, 5-szor (amikor eszembe jutott, de foleg az elso 2 nap volt ra idom es miutan visszajottunk Erdelybol) Lefekfes elott pedig bekaptam a baby aszpirint aminek az a dolga hogy segitse a meh verkeringeset.
8/ Vitaminok (Femibon 800 + Magne B6 ..... meg ha gondolod a BABY aszprin, de semmikepp se legyen 100mg felett!!!)
9/ az agy lekotese, kikapcsolodas es masra valo koncentralas
:D
Mindenkinek jo babasodast kivanok!!!!