Sziasztok!
Én is a Nyírőbe járok, legalábbis egyelőre, 17 hetes várandós vagyok. Azért írom, hogy egyelőre, mert meddőségi kezelésen estem túl, és a lombikbaba és a genetikai vizsgálatok miatt javasolják az itteni ellenőrzést a 16-20. hétig. A kezelésről csak jókat mondhatok: nagyon profi szakemberek végezték a dokimtól kezdve a biológusokig és a nővérekig. A lombik előnye, hogy képzeljétek, mi már a 3. napon láthattuk a magzatot, még a beültetés előtt! Fantasztikus élmény!
A szülés azonban más tészta, s ebben szeretném kérni a segítségeteket! Tudtok valamit dr. Vereczkey Attiláról a Nyírőben? Hogyan folyik le nála a szülés és mennyire emberközeli? Azt hallottam, a honorárium nála elég magas, az ultrahang is már 12000 Ft. S bár jó orvosnak és az eddigiek alapján kiváló szakembernek tartom, a fentiek miatt meg kell gondolnom, hogy nála maradok-e, vagy keresek valaki mást.
S tudtok arról valamit, hogy a Nyírőben van-e terhestorna, v. egyéb, a szüléssel kapcsolatos tanfolyam? A szülésfelkészítőről én is hallottam, hogy indítják, és 3 napos tréning, de ha tudtok róla valami bővebbet, kérlek, írjátok meg!
A szülőszobát egyébként bármikor meg lehet nézni, szüléselőkészítő tanfolyam nélkül is. Nekem egy nagyon kedves szülésznő (Franciska) mutatta végig: van öltöző, zuhanyzó, vajúdó, egy- illetve kétágyas szülőszoba, pihenő, labda, kád a vajúdáshoz, stb. EDA viszont tényleg nincs, Uxi-nak igaza van: véleményük szerint lelassítja a kitolási szakaszt, a Nyírőben egyrészt ezért nem ajánlják, másrészt pedig ők a természetes szülés hívei - legalábbis ezt mondják. Zsuzsa szavait erősítette meg nekem is a szülésznő, hogy "EDA nélkül lassú tágulás, gyors kitolás, EDA-val gyors tágulás, lassabb kitolás".
Apropó, melyik szülésznőt ajánljátok szüléshez?
Szóval, egyelőre ennyit tudtam hozzászólni a témához, s nagyon várom a válaszotokat, mert sürget az idő. Köszönöm előre is!
Szép nyarat Mindenkinek!
Adrienn