Sziasztok
Szóval első babámat szültem a Bajcsyban, egy gyönyörű kislányom van
Volt fogadott orvosom és választott szülésznőm is. A szülésznőm Tóthné Móni volt, nagyon jól kijöttem vele. Vidám, közvetlen, vicces. A szülésnél végig velem volt, segített sokat, határozott és igazi profi
Már a 24. heti cukoreterheléses vérvételt is ő csinálta és utána az összes nst-t, vérvételt. Ráadásul egy héttel túlhordtam a lányomat, így naponta kellett járni nst-re, és mindig hozzá mentünk, ha nem dolgozott akkor is bejött és megcsinálta. Nem kellett várni sehol.
A Bajcsyban, ha nem akar megszületni a baba, akkor 5 nappal a kiírt időpont után be kell feküdni. Nekem is be kellett, de akkor már mondtam a dokimnak, hogy ne várjunk tovább, így nekem indított szülésem lett, burokrepesztést csinált 09-kor és 17.10-re született meg a kislányom, oxit is kaptam, meg epidurális érzéstelenítést is, mert nem tágultam. Az Eda-t aneszeziológus szúrja be.
Első este nem maradhatott velem a kicsikém, mert nagyon sok vért vesztettem és nem kelhettem fel, infúziót kaptam éjjel is. De ha nincs gond akkor maradhat a pici az anyukával. Én fizetős 2 ágyas szobában voltam, elég jó a szoba, arra a 3 éjszakára pont megfelelt. A kórházi koszt pedig meglepően jó volt
Péntek este szültem és szombat reggel hozták be nekem a lányomat, de csecsemőst nem nagyon lehetett találni, hogy legalább az alap dolgokat megmutassák (pelenkázás, ködökápolás). A szobatársam a második babáját szülte, így ő mondta hogy csináljam a dolgokat. De végül akadt csecsemős aki segített.
Van próbaszopi is, lemérik hogy mennyit eszik a pici...én nem tudtam szoptatni, de a csecsemős doktornő ebben segített....de mivel picit besárgult a babám, aluszékony lett, alig lehett felkelteni. Így a szoptatás már csak akkor ment jól, mikor hazajöttünk.
Szóval, úgy összességében ha lesz második baba, őt is a bajcsyban fogom megszülni és ugyanúgy fogadok majd dokit és szülésznőt is
A szülőszobák pedig tényleg úgy néznek ki, ahogy a honlapon fent vannak. Én a sárgában szültem