Sziasztok!
Mazsi! Gyönyörű a kisfiatok!
Mindenkinek drukkolok ezerrel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na akkor jöjjön az én mesém:
A tegyeszes hölgy nagyon szimpatikus és korrekt volt. Nem váratott, pedig pár perccel előbb értünk oda, rögtön behívott. Elmondta mindazt kb fél órában, amit már tudtam, magáról a procedúráról. Aztán belevágtunk a papírmunkába. Közben kérdezhettünk bátran és tanácsokat is adott, amik jól jöttek. A lényeg, hogy nyilatkozni kellett a gyermekek számáról, koráról, neméről, egészségi állapotáról, valamint arról, hogy van-e valamilyen kizáró tényező részünkről. Aztán adott egy táblázatot, ahol két teljes oldalon fejlődési rendellenességek és betegségek voltak felsorolva és nekünk be kellett jelölnünk, hogy ezek közül mit vállalunk, vagy mi a kizáró ok.
A következő találkozásunk jövő kedden lesz, amikor a pszichológussal van randink, aki interjút készít velünk. Addigra házi feladatot is kaptunk, kézzel írott élettörténet, kezdve a gyerekkorunkkal, sikerek, kudarcok, fontos állomások az életünkben.
Fog történni még novemberben egy környezettanulmány a lakásunkon és még egy vizsgálat, ahol egy személyiségtesztet kell majd kitölteni. A háziorvostól is kell egy-egy igazolás, hogy nem szenvedünk olyan betegségben, amely akadályozná az örökbefogadást. Ha mindez megvan, akkor decemberben lesz az a bizonyos 21 órás tanfolyam. Ez gyakorlatilag 3 napos, viszont az árától meglepődtem. Páronként 60 ezer ft.
Ha ezt az akadályt is sikersen vesszük, akkor átadják az ügyet a területi gyámhivatalnak, ők hoznak határozatot. Ott kérnek még a fentieken túl jövedelem igazolást, házassági anyakönyvi kivonatot és tulajdoni lapot a házunkról. A határozat 2 évig érvényes, ami további egy évvel később meghosszabbítható. Ha lejár a 3 év és nincs gyerek, az egész kezdődik előlről...
A várólista nagyon hosszú sajnos, baranyai viszonylatban minimum két év, de inkább 3.
Megkérdeztem az alapítványokról és a nyílt örökbefogadásról. Hááát mit mondjak, nagyon rossz véleménnyel volt mind a Gólyahírről, mind a Bölcsőről. Szerinte nem korrektek sem a várakozókkal, sem a kismamákkal és ráadásul sosem tudhatod mit kaptál, hiszen pár hetes újszülöttnél nem lehet tudni még a betegségeit és hogy nem fogyatékos-e. Arról nem is beszélve, hogy ezek az alapítványok kemény összegeket kérnek állítólag a tevékenységükért. Tulajdonképpen kimondta, hogy csak akkor kerülhet valaki babaközelbe, ha tetemes összeget befizet az alapítvány számlájára adományként
Na röviden ennyi a történet, ajjaj de hosszú lettem, bocsánat érte csajok
Pécs - Dr. Mánfai
1. lombik 2008. szeptember nem sikerült
2. (sikeres) lombik: 2009. január