Sziasztok!
2 napig vidéken dolgoztam, ezért nem tudtam jönni. Próbáltam tartani a diétát, de nem sikerült 100%-ra mert egyrészt egy csomószor nem akkor volt a kaja amikor nekem kellett volna ennem (ha 10 ember délben éhenhal, akkor én hiába próbálkoztam azzal, hogy de nekem csak 1-kor kellene ennem...), illetve ugye inkább csak azt tudtam tenni hogy visszafogom a szénhidrátos dolgokat, de hogy mennyit is ettem pontosan, azt sosem fogom megtudni. De talán nem is olyan fontos, mert úgy tűnik a diétával teljesen jó lett a cukrom!!!!
A vasárnapi profil így nézett ki:
reggeli: 4,6 - 6,3
tízórai: 4,4 - 5,2
ebéd: 4,6 - 7,2 - 5,7
vacsi: 4,6 - 5,7
pótvacsi: ezt már nem mértem
Az első eredmény mindig a kajálás előtti, a második pedig kajálás után 1 órával. az ebédnél azért van 3 érték, mert nagy családi ebéd volt, ami ugye nem 10 perc... Így mértem az étkezés kezdete után 75 perccel, ami viszont az utolsó falathoz mérten csak 15 perccel volt, majd rá még fél órával.
Egyébként ilyenkor hogyan kellene mérni? Hiszen 1 órán keresztül ettünk. Persze nem folyamatosan, de ugye leves, aztán kis pihi, aztán főétel, aztán kis pihi, aztán desszert... Gondolom persze a válasz az, hogy cukrosnak nem szabad 1 órán keresztül ebédelnie...
Szóval kiugró érték csak az ebédnél volt, de azért remélem hogy ez még belefér.
Hétfő reggel aztán elmentem vérvételre (végre vénásra), és annak is tökéletes az eredménye. Az éhgyomor 4,7 a kajálás utáni 5,4. Igaz, a reggelim már csak 20 gr CH, mert nekem nagyon sok volt a 25 kora reggel.
Most megyek a dokim magánrendelésére, remélem ő is meg lesz elégedve az értékekkel.
Ja, és a vénás vérvételkor kipróbáltam az én mérőmet is (az éhgyomornál kb. 5, az étkezésnél kb. 10 perccel a vérvétel után), és mind a kétszer magasabb lett (igaz nem sokkal) mint a vénás eredmény. Vagyis a vasárnapi profil értékei akár még a valósnál magasabb értékeket is mutathatnak...?
Dorka