2013.07.29 08:51
2013.07.29 15:21
2013.08.05 13:17
2013.09.21 12:55
2013.09.28 08:51
2013.10.03 13:01
2013.10.08 21:51
2013.12.07 00:54
Sziasztok!
Úgy látom kihalóban van ez a topik, pedig jó lenne tudni mi van veletek, hogy vannak az egyre nagyobb csemeték.
Most van egy kis időm írni, pedig már régóta tervezem, de nem nagyon jutok ide. Kíváncsi vagyok egyáltalán ránéz e még valaki erre a topikra...
Ha igen, feltétlenül írjatok magatokról!
Gondolom mindannyian tudjátok, már mi is többen vagyunk, szeptemberben megérkezett Domi kistestvére Zsófia. A szülés sokkal könnyebb volt, mivel a kisasszony nem akart kibújni, így megindították a szülést. Egész nap bent voltam, vmi hormon kúpot kaptam..majd mire már lemondtak róla, hogy bármi is történne, megindultak a dolgok és három óra alatt lement a vajúdás és szülés. Tudom, második gyerek, na meg az is számít, hogy meginditották. Erre nem is panaszkodom.
Kisasszonyka jól van, maholnap már három hónapos, amit nagyon várok, mert borzasztóan hasfájós és szeles...ugye azt modják, hogy 3-4 hónapos korra már érettebb a bélrendszer és elmúlnak ezek a "kellemetlenségek"...hát nem tudom, minket nagyon kínoz.
Egy rémálom a szoptatás, állandóan levegőt nyel, már mindent kapott, infacolt, gripe watert, de semmi sem 100%os...minimális segítség csak. Természetesen, nem tud rendesen enni, sem aludni. Egy szoptatás órákig is eltarthat...
Csak persze itt van Domika, aki mindennek godnolom nem örül, hogy nem tudok vele is annyit foglalkozni...
Valakinek volt hasonló gondja???
Elmúlhat? Az biztos sokáig ezt nem lehet csinálni, ha nem javul, szerintem áttérünk tápszerre, vagy vegyes etetésre...nem mintha a tápszer jobb lenne, csak talán speckós üvegből nem nyel annyi bubit.
Domika. Hát Domika, egyem a szívét..ez egy kisördög. Tudom, tudom, az is közrejátszik, hogy itt van hugi, és rá nem jut annyi figyelem, meg ugye a dackorszak is a küszöbön, vagy már át is léptük, de azért igazán meglepő látni, hogy az egykoron értelmes, szófogadó gyermekünk mostanában az ágyunkon ugrál kajával a kezében, mert tudja, hogy nem szabad, kinevet bennünket és a szeme sarkából azt nézi, mikor megyünk és szólunk rá, majd eliszkol előlünk és hangosan kiröhög...és aztán kezdi újra. Vagy hogy csakazért sem jön arra amerre kellene, inkább 10 méter távolságból követ és sunyin néz, amikor megállok, hogy megvárjam, akkor meg úgy tesz, mintha csak nézelődne és elfordul..majd ha nem látom, követ és mosolyog.
Néha olyan grimaszokat vág mint egy felnőtt, vagy egy kamasz...
A mindig is jól evő Domika,mostanában alig eszik...mondjuk jönnek a hátsó fogai, meg az is biztos zavarja, hogy Zsófi is mindig olyankor akar enni és üvölt, és mint már említettem, sajnos nincs meg a szopi egy 10 perc alatt...
Eléggé kaotikus az élet felénk..de akinek több gyereke van, biztos tudja miről beszélek.
Yusznál sem lehet valami könnyű most, remélem ő is hamarosan bejelentkezik ide képekkel. Majd én is igyekszem feltenni párat.
lilly! A helyzet nálunk is kaotikus, én is rohangálok Domi után, nézni, hogy mikor mit csinál, mert biztos vmi olyanon töri a fejét, amin nem kellene...rend az nálunk sincs, Domika meg előszeretettel rendezi át a szobát..
Persze van szigor meg minden, és tud rendesen is viselkedni, megh elpakol ha kell, de inkább ellenkezik velünk és csak nevet az egészen...
Ebben a kérdésben nem tudok állást foglalni, hogy visszamennék e dolgozni két év után...nálunk nincs pénz a 9. hónap után, tehát nincs sok választási lehetőség.
HOgy álltok a szobatisztasággal? Mi még sehogy, de most nem is kezdeném el. Ráadásul mi kétszintes házat bérlünk, a konyha kivételável mindenhol padlószőnyeg van...Talán majd tavasszal, addigra remélhetőleg rendeződnek Zsófival is a dolgok.
Röviden ennyi!
Írjatok ti is!
2013.12.09 22:23
2013.12.10 14:03
2013.12.14 22:16
2013.12.16 23:35
2013.12.17 19:46
2013.12.19 13:13
2013.12.20 08:31
kristin!
sajnállak, nem lehet egyszerű...remélhetőleg egyszer csak vége lesz a műtéteknek! gondolom van aki segítsen otthon ilyenkor, még szerencse.
Bár tudom ilyenkor csak azért is rajtad akar lógni a gyerek...
Mi sem szopizunk már..na jó ez hülyén is jönne ki..én akkor hagytam abba amikor 3 hónapos terhes voltam..azt hittem, hogy majd nagy hiszti lesz, de nem..
Nekem anyu segített. Ő tette le Domit aludni egy párszor és persze tőle nem kérte...aztán pár nap múlva én is letettem és tőlem sem kérte...eleinte én is tápszert adtam neki helyette, de kb mióta 15 hónapos csak sima tehéntejet kap. Azt olvastam, hogy sima tejben több a kálcium..és tényleg így van. Persze kap még mellette vitaminokat.. Nálunk bevált ez, de persze kinek mi..én is meglepődtem, hogy ilyen könnyen leszokott, azt hittem probléma lesz belőle.
Kitartás Lilly!
Ági!
Pont kérdezni akartam mi van az ovival...nálunk is ugyanez volt. Januárban kezdtük (mert kellett kezdeni ..sajnos), és amíg jó idő nem lett, azaz egészen júliusig egyfolytéban beteg volt szinte...mostmár jobb, de azért most is hazahozott vmit, amit Zsófi is elkapott durván...
Timi!
Hát néha azért szívesen cserélnék, Domi pont az elentétje lehet Noelnek. Amikor panaszkodok akkor a férjem mindig azt mondja: dehát te akartál rossz gyereket! és nevetünk egyet. Hát nem könnyű, de majdcsak kinövik. Persze neki az is biztos nehéz, hogy megoszlik mostmár a figyelmünk mert itt van kistesó is.
Tildáék bejelentkezhetnének már tényleg! Na meg Yusz is képekkel! És a többiek is! HAjrá!