Hihi kedvéért a mai levelem Gyurcsánynak, a kerületi polgármesternek és a szociális minisztériumnak... valaki csak válaszol majd.....kicsit ugyanis elszállt az agyam... bekoccoltam a bölcsi központba, megkérdezni a papucsos néniket, hogy van-e valami hír Ubulka őrzési lehetőségéről....30.-kak vagyunk a sorban, de ez csak a beadási sorrend, nézik a szociális hátteret is.....ha harminc gyereket felvesznek az oviba és nincs gyatrább, mint Harapós Ubul, úgy lehet, őt is őrzi majd valaki. Valamikor.....merthogy időpontot egyáltalán ne várjak...... há' vazze, nem vagyok én szociális senkivel, ha fizetek adót, aggyanak valamit, oszt jónapot
Playgirl, már jól megijedtem, hogy csak itt fényezed magad és nem is tudsz még egy smileyt sem feltenni. Persze, nyomozgatunk, nyomozgatunk, de egy egyszerű csatolás sem megy......de azért megnyugodtam a végén
Köszi Ubuldicséretet, testileg fejlett a lelkem, a szelleme meg majdcsak előbukkan....más gyerekek már mondják az első szavakat, kedvesek, puszit adnak (Ugye, Moooooona?????)....ő szellemileg semmi. Lehet, nem adótörvényeket kellett volna születésétől olvasgatni neki? Ha igazán kedves akar lenni, akkor rád vigyorog, tündéri, odabújik, majd egy eszméletlen nagyot harap a combodba mind a 12 fogát latba véve...de közben édesen vigyorog....és annyit is tud már mondani, hogy ööööööööööööööööö, mindezt 200 decibellel, és közben vadul mutogat az elérendő tárgyra....addig, amig oda nem adod.....ja, és nem lehet vezetgetni, mint más édes tipegőket, hogy fogod a kezét, á, dehogy..voltunk hét végén a Mammutban, Ubul egyedül mászkált, általában a cipőboltokba tért be... jó izlése van, mert a legcsinibb eladó csajokat szúrta ki, kedves mosollyal bevezette az apját oda, ha meg jó pasi jött mögöttünk, akit én csak fél szemmel lestem, akkor hátrafordult és egyenesen nekiment.....nem lehetett nem megismerkedni mindenkivel
Hihi: köszi kérdésed, ráálltam a mérlegre....még mindig semmi változás...annyi eredménye van a gyógyszernek, hogy brutálisan nem vagyok éhes, így legalább nem költök kajára sem, de úgysem fogyok. Most komolyan, reggel egy szelet baromi rossz teljes kiőrlésű kenyér, délben egy szelet hús és slussz....Mona azzal bíztatott, hogy neki 3 hónap volt, mire elindult.....így megmentett az öngyilkosságtól
Mona, van még 610 napod kitalálni valami újabb mencsvárat (hűű, de hülyén néz ki így leírva...)
Na, és akkor a levélke:
Gyurcsány Ferenc
Miniszterelnöki Hivatal
Budapest
Kossuth Lajos tér 4.
ferenc.gyurcsany@meh.hu
Szociális és Munkaügyi Minisztérium
V. Akadémia u.3.
Riz Levente
Rákosmente Önkormányzat
Riz.levente@rakosmente.hu
Tisztelt Hölgyeim és Uraim,
A következő problémával fordulnék Önökhöz:
2008.03.16-án született Ágoston András nevű gyermekem, aki a xxx szám alatt lakik. 2008. október 6-án igényeltem bölcsödei elhelyezését 2008. december 1-i kezdéssel, munkahelyre való visszatérésem miatt. A bölcsödei felvételi kérelmet a szükséges mellékletekkel, munkáltatói igazolással együtt leadtam a Rákosmentei Egyesített Szociális Központba, melyre a mai napig nem kaptam semmilyen választ.
Mivel a gyermeket bölcsödébe nem vették fel, így sajnálatos módon dolgozni sem tudtam elmenni. A gyermek egy eves korától terveztem volna a munkahelyre való visszatérést, azonban úgy tűnik, reménytelenül, ugyanis az elhelyezését nem sikerül megoldani.
A mai nap, 2009. február 23-án személyesen mentem be érdeklődni, hogy mi a helyzet a bölcsödei elhelyezéssel. A Rákosmentei Önkormányzatnál azt a szóbeli információt kaptam, hogy a gyermek 30. helyen áll a felvételi rangsorban, nem garantálható, hogy akár szeptembertől megoldódik az elhelyezése, további információt nem tudnak adni.
Kérdéseim a következő:
1. döntenem kell a munkahelyem sorsáról, a munkahelytől sem várható el, hogy egy héttel előtte közöljem, hogy tudok-e dolgozni szeptembertől vagy sem, kérem írásban válaszoljanak, hogy az elhelyezés megoldható-e
2. márciustól a keresetem nagy részét babysitterre vagyok kénytelen költeni. Ez így nem tartható sokáig, mert ugyan fontos a munkahely megtartása, a mai gazdasági helyzetben kinek nem, de ugyanakkor a család megélhetése is az. Így átmeneti megoldásként vállalni tudom a babysitter költségét fél évig, amennyiben garantálni tudják a gyermek felvételét, azonban tovább sajnos nem.
3. Két alternativa áll előttem: felveszik a gyermeket bölcsödébe, vissza tudok menni dolgozni, megoldódik a gyermek elhelyezése és továbbra is fizetem az éves maximum tb-t és igen magas adót vagy nem veszik fel a gyermeket, ez esetben kénytelen vagyok otthagyni a munkahelyemet, gyermekemet egyedül nevelem a gyesből, így mindenféle szociális segélyért folyamodom. Önök megsprórolnak ugyan egy bölcsödei férőhelyet, de elesik az állam a befolyó adó és közterhektől, egy család anyagi helyzete válik igen bizonytalanná, valamint mivel a gyermek ily módon szociális hátrányos helyzetbe kerül, valószínűsítem, hogy fel fogják venni a bölcsödébe, hisz abban az esetben már a gyedből és családi pótlékból fogunk megélni, ami jóval a létminimum alatt van. Ezáltal már elmehetnék dolgozni, de egy kisgyerekes anyukának igen nehéz manapság munkát találnia, igy egyáltalán nem biztos, hogy sikerül is.
4. Szeretném megkérdezni továbbá, hogy kb. 10 éve a maximum adót és járulékot fizetem.( Mindez ellenőrzihető, adataim a következők: születési név: xxx, anyja neve: yyy, szül idő: Bp. xxx, szig sz: xxx, lakcím: xxx, levelezési cím: xxx., e-mail: xxx ) Mit kapok én ezért cserébe? Ugyanis elvártam volna, hogy legalább levélben értesítenek, hogy felvették-e a gyermeket a bölcsödébe vagy sem az általam igényelt december 1-i kezdőnappal, sajnos hiába. Véleményem szerint ennyi járna az állampolgárnak… de lehet, hogy ez csak az én véleményem és Önök szerint csak az adófizetés jár, válasz a kérvényére, melyben a törvény által járó ellátást igényli, nem.
5. Szeretném továbbá megkérdezni, hogy mikortól kivánják a bölcsödék nyitvatartását a munkahelyekhez igazítani? Ugyanis érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy a bölcsödéből fél ötkor legkésőbb el kell hozni a gyermeket. Nekem 9-18 óra közt tart a munkaidőm, 1 óra utazással. Igy is csak kisegítő személyzet alkalmazásával lesz megoldható a gyermek elhozása. Régen a bölcsödék a munkahelyekhez igazodtak, hisz az volt a cél, hogy a szülők nyugodtan dolgozhassanak, mialatt gyermeküket biztonságban tudják. Manapság igen kevés munkahelyen van 8-16-ig tartó munkavégzés, de ez a bölcsödei nyitvatartás azt feltételezi, hogy fél óránál távolabb levő munkahelyre nem megy dolgozni az ember. Nem hiszem, hogy manapság e szerint lehetne választani.
Várom szíves válaszukat,
Üdvözlettel,
xxx
Budapest, 2009. február 23.