Sziasztok! Megint nagyon eltűntem, de most bepótolom a lemaradást... kezdtem a visszaolvasással, hát olvasgattam egy ideig
Örülök, hogy időről időre vannak új kismamik is és mindenkinek gratulálok!!!
Mi, ahogy már írtam korábban, egy genetikai vérvételt csináltattunk az amniocentézis helyett.
twinner, te kérdezted, hogy melyiket: nekünk a lombikos klinikán a NACE tesztet ajánlották, ha jól tudom, ez amerikai, ezt csináltattuk, mert ikrekre is érvényes adatokat mutat. Hála a jó égnek, minden rendben van az eredmények alapján!!!
Egyébként az egyik babánk nemét már a genetikai uh-on megtudtuk, és a teszt is ezt támasztotta alá, majd pedig a tegnapi uh-on kiderült, hogy a kisfiunk mellett egy kislány rugdalózik a pocakomban, úgyhogy akkora boldogság van most itthon, hogy csak na!
Apropó, rudgalózás... én már kb. 5-6 napja érzem a mocorgásukat (16+1 vagyok most) és igen, valóban olyan érzés, mintha buborék, vagy hullámzás lenne odabenn, a párom is érzi mostmár, ha simogtja a pocimat. Egyébként olvastam, hogy a 14. és a 20. hét között kezdik el érzékelni a kismamim a mocorgást, meg azt is, hogy aki ikrekkel várandós, az valószínűleg előbb megérzi...
caroline4,
kicsititi ami a kilókat illeti én 4-et szedtem fel eddig, habár főleg a pocakomra ment, nekem már javában látszik, és idegenek is észreveszik.
Én is használok striák elleni krémet, biztos, ami biztos, de nem tudom, mit lehet tenni a hajszálerek pattogása ellen, mert mindkét combomon megjelentek elpattant erecskék, ezzel egyedül vagyok??? Tudtok erre valami megoldást esetleg? Engem kissé zavar...
Említettétek a vásárolgatást... mi még semmit sem vettünk a babócáknak, viszont már több oldalról is biztosítottak róla, hogy kapni fogunk babacuccokat, és nem csak ruhácskákat, hanem pl. kiságyakat és talán babakocsit is, úgyhogy nagyon, de nagyon szerencsés vagyok.
A vitaminokkal kapcsolatban nekem tegnap az orvosom azt mondta, hogy felesleges a terhesvitaminon kívül mást is szedni, mert abban minden benne van (eddig magnéziumot, kálciumot és D vitamint szedtem pluszban), viszont én még mindig iszom pl.az utrogestant, nekem az orvos azt mondta, igyam, pedig itt olvastam, hogy a többségetek már abbahagyta...
Ti egyébként hogy álltok az alvással? Melyik oldalatokon szundikáltok? Mármint mindenhol azt olvasom, hogy a bal oldal az ideális, viszont én mindig a jobb oldalamon aludtam eddig, vagy háton. Most háton nem is tudok, mert máris úgy érzem, hogy nyomják a szerveimet a babák...