2013.11.12 09:11
2013.11.12 09:46
2013.11.12 10:23
Igen, a dúlám már megvan, találkoztunk, sok mindent elmesélt, már 13 éve kísér szüléseket, és szülésznő is volt, de otthagyta a szakmát, elvi okokból. Szóval tapasztalata rengeteg van és nem kecsegtetett egy percig sem azzal, hogy itt Mo-on a császár utáni normális szülést bárhol érdemes megpróbálni... sajnos nem ez a helyzet. Az általános az, hogy akit egyszer már vágtak, annál már nagyon nem szívesen vállalják azt a 0,1%-os kockázatot sem, hogy bármi lehet a heggel.
Nem sétagalopp azért így sem ,hogy mondjuk a Szt.Istvánban szívesebben várnak és figyelnek, akár 12 órán át is, mert a heg miatt sokkal jobban be van korlátozva a szülő nő, és bármilyen kis figyelmeztető jelre már ugranak, jogosan.
Nekem is megvolt amúgy minden az előzőnél, vajúdtam 10 órát, és 3 ujjnyira ki is nyíltam, 10-kor a szülésznő azt mondta, hogy 1 órára meg is lesz a baba, ehhez képest délben oxyt kaptam, mert a fájások elkezdtek gyengülni (elfáradtam, akkora már három éjszakája nem aludtam, mert befektettek a kórházba+a szülésznő idiótán viselkedett, + a férjem se volt túl segítőkész)... és onnan a kocka el volt vetve sajnos - az oxytól olyan 5 mp-nyi fájásszüneteim lettek csak és az iszonyatosan gyors változástól és stressztől - legalább is én így gondolom, ettől - szurkos is lett a magzatvíz és megcsászároztak.
Amúgy sokáig én is úgy voltam vele, hogy nem bántam, sőt akkor és ott úgy éreztem, hogy egyenesen megváltás volt a császár, de mostanra már szívesen visszacsinálnám az egészet, és másképp indulnék neki (ahogy most próbálok is). Tudom azt is, hogy ez tanulópénz volt, hogy semmi sem véletlen és örülök, hogy egészségesen jöttünk ki mindketten ebből a szülésből. De azért mégis csak.. ez egy baromi nagy hasi műtét, ami nem csak nehezebben gyógyul, de még hosszú évekre, sőt egy egész életre olyan helyen hagy heget, ami azért lássuk be, nem a legszerencsésebb. És persze maga a műtét is kockázatos.
Egyébként én is azt gondolom, hogy persze ha TÉNYLEG indokolt a császár, akkor szívesen kés alá fekszem újra, de ne azért kelljen, mert valakinek időre kell teljesítenem, vagy mert a sok beavatkozástól totál összezavarodik a szervezetem...
Jáhn Ferencben amúgy pont múlt hónapban szült így vbac 3.gyermekét az unokatesóm felesége, ügyeletesnél, de szerintem marha nagy mákjuk volt (mert az ügyeletes a főorvos véleményét kérte ki, lehet, ha ő egyedül dönt, akkor megint császározták volna).
2013.11.12 10:32
2013.11.13 09:43
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|