Sziasztok!
Harmadik gyerkőcnél már én is szeretném megúszni a gátmetszést.
Az első kettőnél volt, de különböző tapasztalatom van mindkettőről. Az elsőnél nem kérdeztek, vágtak, baromira fájt, gátvédelemről szó sem esett, minek az, mondta az orvos, senki nem halt még bele egy pici vágásba.....a pici vágást a végén 4 öltéssel varrta össze. Ráülni egy hónapig nem tudtam rendesen. A másodiknál orvost és kórházat váltottam, választottam egy szülésznőt, akivel megbeszéltük, mindent megteszünk a gátvédelem érdekében. Nagyon ügyes keze volt, borogatta a gátat és mondta, mikor mit csináljak és mit ne.... majdnem sikerült, de repedtem volna, igy a dokim vágott, picit, tényleg picit....nem is éreztem, és másnap megnéztem tükörből, csak egy cérnával volt összehúzva. Este szültem, másnap reggel kacagva ültem rá a "varratra" és ülve szoptattam. Egyáltalán nem fájt!!!! Most megúsznám, ha lehetne, bár mivel harmadik már, remélem, most tágul annyira, hogy nem akar repedni...
Egyébként nem vagyok sem a vágás ellen, sem mellette. Valahol a középúton, ha van ilyen. Mert tényleg van olyan, hogy muszály vágni, mert ha repedünk, az rosszabb. Élő példa Anyukám, bár akkor még nem volt gátvédelem, de amikor öcsém született, annyira gyorsan jött kifelé, hogy mire az orvos odanyúlt az ollóért, már Öcsikém kint volt, Anyukámat pedig több, mint másfél órát varrták, szanaszét repedt, a hugycsövét is stoppolni kellett, olyan szinten. Viszont ha nem muszály vágni és kijön repedés nélkül, akkor az természetes, hogy jobb.
A gátmasszázs biztos segit, edzi a gátat és az csak jó lehet!!!
Ági