Liz!
Nekem a Bácskai volt az orvosom. Az Auth-ról sem hallottam rosszat. A 6 ágyas szobába ahol voltam 5-en a Bácskai, 1 valaki pedig az Auth-nál szült.
/Ja, a szülészet épülete kívül és belül tényleg olyan ahogy JF írja, de ígérgetik már az új szülészet építésést, vagy már épül is??!!/
Szülésznõt megkérdeztem annak idején,itt Fehérváron igazából nem lehet választani/fogadni. Rákérdeztem a védõnõnél és Õ mondta ezt. Bár hozzátette, hogy esetleg csak úgy választhatnál, ha mondjuk rokonod vagy nagyon közeli ismerõsöd lenne a szülésznõ vagy valaki "olyan" helyen. Úgyhogy nekem nem volt szülésznõm fogadott ennél fogva.
Különben pár hónapja volt a Kismama újságban cikk a fehérvári szülészetrõl, hát nahát!!!! Egy kissé felháborodtam: a szülésznõ akinél én is éppen szültem, egy kismamát masszírozott mosolyogva valami tüsilabdával a képen. Hát, el kell mondjam nem, hogy masszázs nem volt, de még csak a labdáról sem szóltak, hogy van!
Viszont, hogy jót is mondjak róla: egyszer megkérdezte kérek-e vizesruhát a homlokomra, én kértem, kaptam, de a következõ fájásnál fordultam, leesett a magas szülõágyról, hát utána már nem kaptam sajnos vissza.
A másik, hogy a párunk/vagy hát persze akit szeretne a kismamam/ benn lehet a szülésnél, na igen, de azt soha nem mondták, hogy csak akkor jöhet be, ha 6 ujjnyi már /ami aztán már elég sok/ a tágulás!!! Pedig már elõtte is olyan jó lett volna ha bejön.
Beöntést mondták, hogy rutinosan adnak, kivéve, ha külön kéred, hogy ne adjanak. Tehát, ha nem szólsz elõtte, akkor adnak.
Ami bántott még, hogy a babát elvitték azonnal,tehát a 2 órahossza alatt amit a szülés után a szülõszobán kell tölteni nem volt ott. Más kórházakban olyankor már együtt lehet az újdonsült család. Ezt különben nem tudom, hogy mindig így van-e: Lehet, hogy nekem azért nem volt ott, mert éppen mûszakváltás volt. /reggel 6 óra/, és mire körbenéztem a csecsemõs és szülésznõ is kicserélõdött ahogy végeztek velem/elvitték a babát.
Most mennem kell, hiretelen ezek jutottak eszembe.
Szivesen segítek, ha van kérdésed még.
Isme