Sziasztok!
Hú de termékenyek voltatok. Legalább volt mit olvasnom.
Erika!
Örülök, hogy te is írtál bővebben.
Hogy vagytok?
Azért Martin mellett nem unatkozol. Erre mondják, nincs két egyforma gyermek. És nálunk is akisebbik az eleven. Geri is az volt, de Zsófi most nagyon. Igaz nem rombol, azt Geri csinálta, de folyton beszél és pakol és jön és megy és anya és figyelni kell rá, mert különben dühbe gurul....
A rombolást majd elhagyja, de azért oda kell figyelni és figyelmeztetni, stb... Geri ezen téren szörnyű volt. De ugye neki voltak gondjai amúg yis. Nem volt ép játéka. Volt, hogy 10 perc után már tört. Igaz a gagyik, de nem mertem bevállalni egy drága játékot. Mesekönyv... hú mennyi cellux kellett. Tépte, nem tudott rá vigyázni. Egyedül a virágok maradtak épségben. Pedig mindig rászóltam, elmagyaráztam, hogy mit miért nem szabad és mit szabad, stb... De most nagyon vigyáz mindenére. Kb 4 éves koráig volt ez.
Zsófi meg a ceruzával akaszt ki. Nagyon észnél kell lennem velük.
De majd Martin is egyre nagyob és jobban megérti mit lehet mit nem. Bár tudom ez nem vigasz.
Ajándékok... ne is mondd... mi csak keveset veszünk nekik, sőt azt is összedobja a család. De Zsófival tanácstalan vagyok. Eddig konyhát akartunk, de nem fér már el szobájukban. Így arra jutottam, hogy kirakókat kap. nagyon szereti. Olyan ügyes. A Thomas-os kirakót is pikk pakk kirakja és nagyon élvezi. Így szerintem kirakót fog kapni.
Igen, szeretnék dolgozni. Zsófit pedig beíratném bölcsibe. majd holnap elmegyek érdeklődni mik az esélyeim munka téren. Aztán ha van valami kilátásban, akkor Zsófi megy bölcsibe.
Játszóház tetszik, szereti Zsófi nagyon. Vanna is azért páran mindig. Van egy nagy bárka benne, az a kedvence Zsófinak. ha egyszer lesz fényképezőm, le fogom fotózni nektek.
De nem, nem itt fogok dolgozni. Nem is terveztem.
Csak segítek, maiben tudok és amire van erőm most. De hát az nem sok.
Ma alszunk itt utoljára. Holnaptól ott leszünk. Nem örülök azért, mert nem szeretek ott lenni. A gyerekek szeretik, de akkor dől el menyire, amikor ott kell aludniuk.
Én teljesen lelki beteg vagyok emiatt. Tegnap már sírtam is. Na de majd csak túl leszünk ezen is. A szomszédokkal semmi gond nincs, kedvesek, barátságosak. Sok a fiatal gyerekekkel.
De erről ennyi elég is lesz, mert tényleg nem várom, hogy ott lakjunk. Majd eljöttök megnézni egyszer. Meg Helgáék is, ha jönnek addig, míg ott vagyunk.
hazsnált ruci... én is sok használtat veszek a gyerekeknek. nekem is van 1-2db, bár nekem amúgy is alig van pár db ruhám. De a gyerekeknek nem veszek újat csak azért, hogy az oviban tökre is tegye valamivel vagy Zsófi itthon. Ő még elég ruhapecsételős időszakot él. Szóval sok a használt, főleg Zsófinak. Van pár db új, nem vitatom. Azokat is Angliából hozatom. Tényleg sokkal jobbak az árak, mint itt. De az is igaz, hogy a nagy akciókban szoktam vásárolni, mert mindent féláron van és nagyon nagyon jó minőségűek. Egyedül cipőt veszek újat. Tavaly Zsófinak sikerült vennem siestát 4500ft-ért. Igaz ez a hülye nubuk volt, kuka is lett. De most sikerült george-ot vennem Angliából és csak 2500ft volt és nem nubuk. Szuper, imádom és Zsófi is szereti. Csizmában most hótaposót vettem, könnyen tisztítható, végig jó kis bundás. Tuti meleg. De nem tudok kiadni és nemis akarok 5 számjegyű összeget kifizetni egy cipőért, csizmáért.
De nagy ritkán ki lehet fogni olyan használtat, ami max 1x volt gyerek lábán és az sem látszik. Így vettem tavaly szandit Zsófinak. Gondoltam motorozni milyen jó lesz, aztán olyan szép volt, hogy ez volt a kimenős szandija.
Olive!
Nagy gratula NIgelnek!!!!
Milyen ügyes! Le akalappal előtte. Örülök, hogy ilyen gyorsan tudott változtatni és minden rendben van.
nagyon jó kajákat csinálsz. Recept is jöhet majd, mert januártól muszáj lesz fogyóznom. A költözés miatt össze vissza ettem és nem tudok főzni, így kenyér meg ami jön még hozzá. Sikerült 62-re tornáznom magam megint. De egyszerűen most nem tudok odafigyelni semmire. meg konyhám sincs. De ha lesz konyhám, meg gáz és tudok főzni, akkor bele akarok vágni egy diétába. Írhatnál heti étlapot.
De tény, sok sok zöldség, tk liszt, gyümölcs, zöld turmix lesz az alap.
De előtted is le a kalappal, mert nagyon ügyes vagy!
Húúú, anyós témában nem sokat tudok segíteni. De vigasztaljon, hogy neked az anyósod ilyen. Sajnos anyukámmal nagyon megromlott a viszonyunk. Mindenért bántott már, semmit sem csinálok ( csinálunk ) jól, mindenért kiosztott, stb... Beszól stb... Neki elege van mindenből meg aköltözésből is. Pedig higyjétek el, sosem terheltük őket, mindent próbáltunk úgy megoldani, hogy nekik ne kelljen semmit sem csinálni. Most ott kellett hogy legyenek a gyerekek, de anyunak semit nem kellett csinálnia, csak a gyerekekre vigyázni pár órát. Apu az jött pakolni a bútorokat, mikor vitték átt a lakásba. De próbáljuk úgy aalakítani, hogy nekik a lehető legvesebbet kelljen részt venniük ebben.
MÉgis anyunak van elege. És ezt komolyan hangoztatja. Tegnap végül elmentünk és mi lett a vége, hogy egyből nekemesett. Én mondtam, hogy ennek semmi értelme és kijöttem a házból. Gabi még ott maradt. De már mindent a fejéhez vágott neki is. Rossz szülők vagyunk, meg nem tudunk gyereket nevelni, meg semmit nem csinálunk jól. A gyerekek is csak élnek a világban, nincs velük foglalkozva, stb... Ha nincs elük foglalkozva, akkor honnan tudják a verseket, honnan ismerik a közúti táblákat, honnak tudnak ennyi mindent? Járunk csavarogni is velük, meg mindenhova, amit szeretnek a gyerekek. Játszóházba is, babaklubba is, stb..
Gabi azt mondja, hogy nagyon jó anya vagyok. Biztos lehetne többet is adni nekik, de akkr ki pakol és dobozol és költöztet? Most ez van, de azért figyelek rájuk most is.
Na nemis mondom tovább, mert kiakaszt nagyon. Tegnap már sírtam egy sort és jól is esett.
Így azt hiszem egy darabig énnem fogom keresni őt. Nem látom értelmét. Most kinek lenne jó, hogy úgy legyünk együtt, hogy húzzuk csak a szánkat. Karácsony így csak négyesben lesz.
Szóval Olive, tényleg nem tudom mit csinálnék a helyedben anyóssal. nagyon nagyon nehéz dolog ez.
A karácsonyt pedig úgy ünnepled szerintem, hogy most az ottani szokás szerint. És szerintem ez legyenneki az alap. Szóval hogy neki ez legyen a természetes. Hisz ott fogtok élni. De ha majd elég nagy lesz ahoz, hogy megértse, itt mások a szokások, akkor ezt is tanítsd meg neki, hog ytudja, innen is származik, és ezeket a szokásokat is ismerje és majd át tudja adni a gyermekeinek. És ha itt töltitek a karácsonyt, tudja, hogy itt ezek a szokások és kicsit másképp zajlik az ünnep.
Viszont az a szemlélet, hogy mindenki az, ahol született... akkor én gyulai vagyok?
Alig ismerem Gyulát. De ugye ők másabbak, mint mi. Más a temperamentumuk is, a gondolkozásuk is. Máshogy vélekednek dolgokról. De nem is ez számít. Az a lényeg, hogy szereti.
Ételfestéknek a cékla is jó, bár az nem lilás lesz? Bár ha picike megy bele, akkor lehet rózsaszín. Még nem próbáltam, de ez nagyon jó.
Ha elkészült, mutasd meg jó?
Boa!
Hogy vagytok? Ha lesz egy kicsike időd, majd írj!
Megyek,mert gabi lassan jön. Elvitt egy nagy adagot a lakásra. De még azért akad itt dobozolnivaló.
Puszi
Anikó
Hibákat nézzétek el, nagyon gyorsan írok és ilyenkor nem figyelek a hibákra.