Sziasztok!
Nem gyakran járok erre, így csak most olvasom, hogy írtatok.
Ild10! De jó, hogy jelentkeztél, hogy vagytok? Mesélj magatokról!
Kedves kismamák! Hát mit is írjak a kórházról? Az az igazság, hogy a csecsemősök közül tényleg vannak ilyen emberek, akik nem segítenek a szoptatásban, inkább teáztatják a kicsiket. Viszont ez nem mindegyikre igaz, tudok kettőt biztosra, akikkel meg lehet beszélni a dolgot. Merjétek kinyitni a szátokat, kérni, amit szeretnétek, mert néma gyereknek anyja se érti a szavát. Erre mondok egy példát: egy kismamám kérte, hogy az ő gyerekének semmiképp ne adjanak cumisüvegből enni, ha nagyon muszáj a pótlás, azt pohárból tegyék. Annyira meglepődtek ezen, hogy azt mondták, ilyet még soha senki nem kért, de természetesen teljesítik. Szóval a lényeg, mindent kérni kell.
A szülés után, átlag 4 órát inkubátorba van a baba, de ha kéritek, általában hamarabb ki is hozzák. Utána pedig hajnali 5-től este 9-ig kinn lehet veletek. A délelőtti vizitre viszik csak el.
Szülészt és szülésznőt nem javasolhatok senkinek. Dúla vagyok, és mi nem mondhatjuk meg, hogy kinél szülj, viszont írhatok róluk pár szót. Lobodának, ugye biztos mindenki hallotta a közelmúl zűrjeit. Jelenleg praktizálhat, úgy, ha mellette van egy másik orvos is jelen. Rácznak rengeteg lett a kismamája, mivel egy orvos beteg lett (Vásárhelyi Béla), így a magánrendelésén 5-6 percre vannak nála betáblázva a kismamák. (Ezeket csak hallomásból tudom a kismamáktól)
Kököjszi, Te biztos ismered Csabai doktor urat. Nagyon rendes embernek találtam. Rajtuk kívül még dolgozik Józsa és B. Nagy.
Szülőszobai látogatás van, havonta egyszer tartanak szülésre felkészítő előadást, ahol elmondanak minden hasznos információt, és ha épp nincs szülés, akkor megmutatják a szülőszobákat is.
A szülészeten szülőágyak vannak, és egy szülőszék, melynek állítható mindene. És egy nagy vajúdólabda várja a szülni készülő mamákat.
Ha bármi kérdés van, írjatok! Ide, vagy privát üzenetet.
Puszi mindenkinek!