Linato!
Mi ma elmentünk a bölcsibe az ikrekért, és ahogy beléptünk a házba, akkor kezdett esni a jégeső.
Nagyon nagy szerencsénk volt, mert gyalog jöttünk.
Nem igaz, hogy francia iskoláról nem tudok semmit, csak feledékeny vagyok!
Beszélgettem egy nővel augusztusban, ő az unokáját akarta odavinni, mert a lánya kint él, most költözik haza. Ő azt mondta, hogy az éves tandíj olyan 1 millió körül van, de lehet pályázni kedvezményre.
Amikor Gergő elkezdett oviba járni két éve, akkor nyílt meg a francia iskola. Anyósom egyszer megkérdezte az egyik óvónőtől, hogy milyen feltételekkel lehet oda bekerülni, azt mondták, nem feltétel óvodában a francia nyelvtudás, vannak magyar óvónők is. Viszont az éves díj, amit fizetni kellett volna, akkor is nagyon soknak tűnt, de összegre nem emlékszem.
Nekünk ráadásul úgy kell gondolkodnunk, hogy idővel négy gyereket iskoláztatunk, tehát jól körül kell nézni, hogy hova kezdjük el járatni a legnagyobbat, hiszen az egyszerűség kedvéért oda fognak menni a kisebbek is.
Claire!
Örülök, ha tudtam segíteni!
Még azt is mondták a telefonban, hogy februárban is szokott lenni egy ilyen nyílt nap nulladikosoknak, és az után, de még a beiratkozás előtt tartanak egy beszélgetést a szülőkkel és a gyerekkel közösen, ahol eldöntik, hogy a gyerek alkalmas-e a közös munkára, illetve hogy a szülőknek tetszik-e valóban a módszer. Kérdeztem azt is, hogy felvesznek nem kerületieket is, azt mondták, fele-fele arányban vannak az osztályban az I. kerületiek és a kerületen kívüliek.
Jó lenne elmenni megnézni, de pont 10-re beszéltem meg egy találkozót kedden.
Lehet, hogy odamegyek az elejére, aztán a felénél eljövök.
Majd még meglátom, Kisrobi elenged-e.
Gabi