haliho, csajok, tisztara ego, hogy eddig nem voltam. johetek?
most csapongo leszek, meglatjuk mennyit lesz idom irni.
Mar ha meg kivancsiak vagytok ram - megertem, ha nem... reg irtam, nagyon eltuntem.
elsonek is Katavirag, ez nagyon nehez lehetett. En is kivancsi vagyok a reszletekre, ha esetleg megtisztelsz azzal, hogy elkuldod nekem is, megkoszonom.
Orulok, hogy ennyire pozitiv vagy, hajra aprilis.
Rima, most olvasom csak, babat varsz, sot mar a felenel is tartasz, gratulalok!!! remelem gondtalanul telik a varandossag, hol fogsz szulni? Angliaban? Lehet mar tudni, hogy kislany vagy kisfiu?
Koszonom a szulinapi koszontest a fbookon, jolesett, az is hogy bejeloltel. De reg volt, hogy talalkoztunk!
amugy a fbookon gyakrabban tudok olvasni, mert arra van egy jo kis program az okostelefonomrol, en gyakorlatilag csak okos telefonon netezem. hosszabb emaileket kethetente egy este tudok irni, de azt se mindig, mert raszoktunk Apjukkal a filmnezesre estenkent.
na, ha delutan lesz egy kis nyugim, megkeresem Kataviragot es a tobbieket is!
Bambi, Teged rendszeresen olvaslak, mindig. Es jo olvasni rolatok, Danirol. Nalunk kb 3-4 honapja kezdodott csak a Thomas nezes, es mar mi is nagy rajongoi vagyunk.
Edu, huuuu amit irsz Mrol, nagyon nincs konnyu dolgod. Nem tudom, hogy birod, de kitartast. A beszedlemaradar tenyleg ne zavarjon (tudom, konnyu mondani) itt a szomszed magyar kisfiu, aki Matem legjobb baratja, 3evesen kezdett el beszelni, de tenyleg. elotte alig valamit, es most sem beszel meg sokat, es en tok nehezen ertem amit mond. De ez teljesen normalis, az anyukaja ezen nem aggodik.
Olive, ne haragudj, csak most kapcsolodom vissza, es alig sokat nem tudok visszaolvasni, de orulok, hogy itt vagy. en sajnalom, nagyon, hogy nem tudok annyit jonni, mint regen. hianyoztok am
Aranyeso, izgin hangzik Kina, hajra a mandarinnal
a kinai kaja engem sem izgatna, viszont az orszag tuti sok izgalmas dolgot rejt, hajra utazas es majd igyekszem jonni, hogy olvashassam a beszamolodat.
rolunk diohejban,
bar nem is tudom, hol kezdjem...
tavaly majus ota a ferjem munka nelkul van, nagyon nem nekivalo volt a szoftvermernoki munka, most keres valami alkalmazott matekos allast. de az ilyeneket nem osztogatjak csak ugy az o szakteruleten, igy turelmesnek kell lennunk, es az is vagyok, csak nagyon farasto.
nincs meg nalunk harmadik baba (pedig en szeretnek) de most tenyleg olyan,mintha a ket kicsi mellett lenne egy kamaszom. de tenyleg, ugyanugy viselkedik itthon, es ez nehez. de amugy meg nagyon szeretem, es turelmesen varom mi lesz velunk. merre sodor minket az elet. a helyzetben az a jo, hogy a svajci munkanelkuli ellatas irto jo, es jar nekunk szval azert dekkolunk meg mindig itt.
de faraszto ez am...
Mate a pisilessel egesz szobatiszta, tavaly marcius ota kisebb nagyobb megszakitassal mukodik. a kaka viszont meg mindig nem, napokig tartogatja, aztan meg amikor mar nem tudja visszatartani, akkor kis foltokban kijon majd egy hatalmas altalaban a furdes kozben szolva a bilibe. viszont addig 4-5 kisgatyat osszekakil es ez engem nagyon bosszant mar. szval most visszaalltunk 2 napja a bugyipelusra, amit anno fel sem akart venni. szerencsere pisilni tovabbra is a bilibe pisil, csak a kaki megy a pelusba. kivancsi leszek mi lesz a folytatasa. vele kapcsolatban mostanaban ez a legnehezebb.
mert amugy dumal, enekel, mondokazik. hetente harom alkalommal jar magyar oviba, ami igazabol jatszocsoport. a beszoktatas irto nehez volt. de azota meg nagyon szeret jarni. sajnos a svajci jatszocsoportokban eddig nem talaltam szabad helyet, hulye voltam es keson jelentkeztem. de augusztustol ugyis kotelezo lesz itteni oviba jarnia. meglatju,k kitudja hol leszunk akkor mar.
Fruzsi mar tok nagy, mindjart 22 honapos, dumal, erdekes mig Mate anno sajat nyelven beszelt azaz mindenre volt sajat szava, addig Fruzsi az elso szotagot jol mondja a tobbit hozza halandzsazza, de persze sok jo szo is van. mondanom sem kell az elsok kozott mondta, hogy auto.
meg hogy To (Thomas ,;) ) ugyanakkor nagyon lanyos. es nagyon hisztis. nem tudtam milyen jo dolgom volt Mateval. ezzel a kiscsajjal meggyulik meg a bajom, az tudom... ha hisztizik semmi nem jo neki, ha fogom ha nem ha beszelek hozza ha nem ... semmi, meg a cici sem kell... pedig... igen, meg szopizik. mostanaban mar napkozben nem, bar ez is rajtam mulik, es meg neha elofordul. de este ugy alszik el, es hajnalban ha ebred azzal alszik vissza. reggel mar neha kezdi elhagyni, ha ugy gondolja inkabb menjunk jatszani.
napkozben mar egyik sem alszik, Mate mar ketesfeleves kora ota. Fruzsi meg neha szokott, de olyankor tipikusan este nem lehet elaltatni. pedig nem egy maratoni alvasrol beszelek, egy oranal tobbet csak kethavonta egyszer aludt napkozben vilageleteben. cserebe ejszaka alszanak, marmint nem folytonosan, azaz elobbutobb mindenki a nagyagyban kot ki, de nem kell 5kor felkelni jatszani. vagyis szazevente csak egyszer.
Mate nagyon szeret kirakozni,karacsonyra kapott egy thomasos kirakoszettet, 10db kirako van benne, 12/24/30/40/48/60/70 darabosak es mindegyiket egyedul rakja ki, eleitol fogva. de van egy 99es kirakoja,azt is kitudja rakni 5 kivetelevel ami e teteje es ugyanoolyaszinu kek eg.
ennek kovetkezteben fruzsi is szeret kirakozni, bar o meg csak a ketteseket rakja ki egyedil
es neha (mint pl most, ezert is ultem ide a gephez) tok jol eljatszanak egyutt. most epp festenek. persze fulig maszatos Fruzsi, de Mate tok edesen segit neki. Fruzsi meg csodalattal nezi MAtet es mindenben de mindenben utanozza...
hogy velem mi van? faradt vagyok. vagyom egy kis pihenesre, nagyszulokra, ferjre, sajatidore
ami eltet, az uj hobbim, amit Fruzsi szuletese elott kezdtem el, es most mar igazan jol nyomom, a horgolas
horgoltam mar sapkakat, takarokat, taskakat, kendoket, rengeteg mindent. az ajo benne, hogy tudom akkor is csinalni, amikor a gyerekek jatszsanak es csak a jelenletemre van szukseg, meg esetleg a hangomra (enek vagy mese vagy csak ugy)
apropo, enek, mar ugye 3esfel eve tartok mondokazasokat az ittenieknek, es egyre jobb lettem (de telleg) es most az osszel elvegeztem egy ringato modszertani tanfolyamot, ha lejar a gyedem aprilisban es kiderul hogy merre tovabb, fogok majd ringatokat tartani. (addig ugye nem lehet onnalo bevetelem...meg amugy is osszetett dolog ez)
amugy meg csak kb este 9tol van szabadidom, illetve akkor sem, mert var a konyha es utana a ferj... szgephez kb csak ekkor tudok ulni. szerencsere van az okos telefonom, ahol olvasok es rovidebbeket irok, mindent ami nem igenyel 3 percnel tobbet es sok billentyuleutest azt megtudom csinalni. csak sokat irni nem. 3 perc utan meg lecsapnak a gyerekek a telefonra, hogy ok is akarjak...
nos most eleg sokmindent irtam, es nem tudom igerni, hogy rendszeresen irok, ilyet sokat semmikeppsemfogok tudni. de megproballak Titeketk kovetni es akar egy egy sorral bekapcsolodni ujra. mar ha egy eltevedt baranykanak meg jut itt hely
Koszonom Rima megegyszer
most megyek, mert a gyerekek kinyomtak a feher festeket a tubusbol... (a tobbi szin rendes vizfestekes.. csak ez a tubusos... MAte mondja: "Fruzsi megtanult feher festekkel festeni
"