2 hetes szabadsagunk Norvegiaban es Magyarorszagon szuper jol sikerult. Kicsit tartottam tole, hogy 7 honaposan megbanhatom, hogy mar nagy hassal, ket kisebb gyerekkel cihelodunk, repuloutak, atszallasok stb., de szerencsere minden terv szerint alakult, apjuk sokat cipelt, segitett, kolykok nem voltak betegek stb. Minden isemrossel talakoztunk, sieltunk (en csak kisero voltam), vendegsegekben voltunk es Pesten egy-ket vendegseget tartottunk.
Meg ezt es a jovohetet dolgozom, aztan 6 het szabadsag a termunus ( Majus 1) elott (nekem tehat kb. 4 het). Az eleje el fog menni a Husvettal, szuleim jonnek latogatoba, veluk szeretnek varost nezni, setalgatni, utana meg Olivernek csinalok egy 5 eves szulinapi partyt nalunk, egy-ket ovodas tarsat meghivva, kogy kicsit integralodjon a tarsadalomba. Ez utan meg marad meg 2 hetem, amikor is rendbevagom a lakast, IKEAs koroket teszek, viragokat veszek, mert jon a jo ido es nagy ruhaszortirt csapok a pinceben levo gyerekruhas dobozok kozott. Nem semmi am, szamon tartani, mit orokol Gyurika Olitol, hol vannak a regi babaszerkok, bebijatekok.... de szepen meglesz minden, es Kitty-nek is (regota meglevo becenev a fiuktol) eloveszem az utobbi honapokban vasarolt de meg nylonzacskokban levo rozsaszin holmiit.
Terhessegileg en is jol vagyok, tulajdonkeppen nem erzek nagy valtozast az elmult hetekhez kepest, csak a hasam novekedeset. A jobb labam szoritoharisnyaban elvan, kover vagyok, mint egy elefant (kb. 70 kg 50-rol
) de mar alig varom, hogy szules utan egy hatlmas fogyokoraba csaphassak :lol
Oliver (5) es Gyurika (3) nagyon aranyosak egyutt, Gyuro magatol atkoltozott a nagy gyerekszobaba sima gyerekagyba, meghagyva igy a vendegszoba teret Kitty-nek. Mindketten nagyon varjak a kistestvert, simogatjak a hasamat, beszelnek hozza. Igazi kis haverok lettek mar, nagyon osszenottek. Epp ezert az ovodaban is szinte kizarolag kettesben vannak, ami talan a beilleszkedes miatt nem annyira jo, de szerencsere jatszanak masokkal is es a nemet nagyon jol megy nekik. Most mar nagyon koncentralunk az iskolkezdesre, Oliver meg a jovo evet jarja oviban, de sok felkeszito oraja lesz. Az Asperger (Autizmus legenyhebb formaja) es az ADH (figyelemhianyos hiperaktiv szindroma) kozott vacilaltunk, de egyre inkabb az utobbi a valiszinu Olivernel (szakemberek nem mondtak ki konkret biztos diagnozist soha). Szerencsere mar teljesen felfogja es erti, hogy a viselkedese sokszor nem megfelo es ilyenkor oszinten megbanja, bocsanatot ker. Meg mindig vannak miatta aggodalmaink (leginkabb tarsasagban-vendegsegben nem bir magaval, kiabal, veszekszik, ha nem ugy van valami, ahogy o kivanja) de szerencsere osszessegeben egyre ertelmesebb es kezelhetobb. Persze az elet adta kovetelmenyek is mindig nonek, iskola kozeledte stb., ezert allando odafigyelest igenyel es sok energiankat felemeszt meg mindig. Gyurika megszuletese alkalmat adott az osszehasonlitasra: o az igazi atlagos gyerek, es mindemellett nagy segitseg Olivernek a tarsas kapcsolatok kialakitasaban. Gyurika meg Olitol tanult meg sokkal hamarabb olyanokat (pl. jatekok hasznalata), amit egy egyke csak kesobb sajatit el.
Edu, biztos vagyok benne, hogy Neked/Nektek is nagyon jot fog tenni a kisteso megszuletese. Az is jo, hogy most a tavasz es a nyar jon, hosszu nappalokkal es rovidebb ejszakakkal, mert az embernek ilyenkor kisebb az alvasigenye es kevesbe viseli meg az ejszakazas.
Varom, hogy irj, irjatok. Szolok is a tobbieknek, hogy tegyenek ide egy eletjelet