Potter
Csak azt tudom írni, ahogy én éreztem. Szerintem nem mensis érzés volt, bár már baromi régen volt olyanom, de azért emlékeznék rá. Hát a vajúdás az olyan tompa, izzasztó, saját levedben fővő (nem feltétlenül az izzadásról beszélek), meg fogok halni mindjárt érzés.
Legalábbis ahogy erősödik és sűrűsödik, akkor belegondol az ember, hogy mi a jobb, végigcsinálni vagy meghalni.
Persze végigcsinálni jobb, de azért megfordult a fejemben, hogy inkább hagjyuk az egészet a fenébe és inkább kutyát akarok.
Amúgy szerintem tompa érzés, de nagyon erős. Az éles nem jó kifejezés rá, csak annyira erős, hogy jajajaj. Nekünk a felkészítőn mondták, hogy lazítsunk közben, figyeljük, hogy fájdalmunkban ne szorítsunk semmit. Se kezünket, se hasunkat, lábujjunkat ne feszítsük, ne ráncoluk a homlokunkkat stb, mert úgy nem tudunk ellazulni. Szerintem aki kitalálta ezt,az még nem szült vagy legalábbis az ötödik gyereknél már biztos lehet így is.
Maga a tolófájás a végén az emlékeim szerint már nem fáj, sőt, talán kezd enyhülni is az egész és más jellegű dolgok jönnek. Olyan nyomhatnékod lesz egyszerre, de csak a dokid "parancsára" nyomhatsz. Amikor meg kibújt, akkor minden király, az összes fájdalom egyszerre megszűnik...amíg a méhösszehúzódások el nem kezdődnek egy napon belül kb. Na, az már alhasi görcsnek hívható szerintem, ami elég fájdalmas és én fogtam is a punnyadt hasam olyankor. Ez pár nap, aztán még 2-3 hétig néha rádjön.
A vérzés az első 2 hétben egy erősebb mensi (eleinte elég sok, én éreztem, ahogy folyik ki, aztán nyilván csökken), aztán a színe is kezd változni, a mennyisége is. Szerintem ez egyéni. 6 hét alatt szerintem nagyjából mindennek meg kell szűnnie, mire visszamész a dokidhoz. Addig semmi szex, legalábbis hüvelyi nem, de valószínűlelg nem fogod akarni te sem még, mármint lelkileg igen, de fizikailag nem. Addig vagy semmi, vagy más módszerek. Az orgazmus nem tilos, hiszen csak segít összehúzni a méhet.
Nekem nem volt túl jó, de inkább csak aggódtam, hogy mi lesz fél centi meg fél cenit meg fél centi múlva...de aztán sikerült..
Kb úgy izgultam, mint az elsőnél, hogy mi fog történni. Mondjuk úgy 5 alkalom után már nem aggódtam előtte.
Én vasárnap szültem és csütörtökön mentem haza.
Mit értesz azon, hogy mennyi ideig punnyadt?
A 6 hét után már lehet fürdeni, kádban, sok vízben, az már önmagában felüdülés, közben alakul a szex is, kezded magad újra normálisnak érezni, aztán életmódodtól, hasbőröd rugalmasságától, segítségedtől függ, hogy meddig érzed magad punnyadtnak.
Ja, meg persze a kezdeti éjszakázások sem tesznek jót az ember lányának, de én már megszoktam. Balu másfél éves és még egyszer kelek hozzá este, de akkor csak peluscsere van.
Kérdezz bátran, azért (is) vagyunk.
Remélem kicsit biztosabb vagy már abban, hogy mi fog történni veled.
Dóri